» »

Tablica za nezahtevno uporabo

Tablica za nezahtevno uporabo

1
2
»

kanarin ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Jaz bi imel 4.5" telefon z vsemi zadevami, ki jih imajo 6.3" in večji, torej wireless charging, nfc, 8 jedrnik(tudi helio P90 je zadost dober), 8gb rama, 256GB placa, 1080x2560 resolucijo in 48M fotkič, ter fingerprint reader. Ampak nihče noče nič tazga narest.


Imaš recimo iPhone 12 Mini, ki ima pri 5,4 inčnem zaslonu občutno manjše dimenzije kot 4,7 inčni iPhone 8. Samo tu smo že offtopic.

WizzardOfOZ ::

Nočem dat za telefon toliko denarja. Za razliko do kitajca (trenutni telefon ima vse to za ceno 260€, samo ekran ima 6.3") raje kupim otroku polno škatlo igrač in 4 nove gume za avto. Bo imel otrok več od tega, jaz pa tudi.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

kanarin ::

Kayzon je izjavil:

Kaj je sploh smisel tablic v danasnjem casu,saj imamo dandanes ze skoraj 7incnhne mobilne telefone. Za kaj vec je pa prenosnik ali namizni racunalnik?


Ne vem za ostale, ampak pri meni je velika razlika pri uporabi že med mojim 8 inčnim iPad Mini 2 oz. Xiaomi Mi Pad 4 in 6,4 inčnim Xiaomi telefonom. Že samo zaradi razmerja zaslona (predvsem tu mislim na iPad) je čisto drug filing, pozna pa se tudi 1,6 inčev več. Kaj šele pri 10+ inčnih tablicah (samo za moj okus so večinoma že prevelike in pretežke in tako bolj okorne za uporabo). Seveda je pomen in priljubljenost tablic z leti zaradi vedno večjih telefonov zmanjševala. Po drugi strani pa je frekvenca menjave pri tablicah bistveno manjša kot pri telefonih. Recimo še 5 in več let stari iPadi delujejo za večino uporabnikov še vedno povsem dobro (tudi pri meni), torej so še povsem uporabni in ni res pravih razlogov za zamenjavo.

Če odgovorim v čem je smisel tablic:

1. Še vedno so precej priljubljene recimo pri otrokih (ki telefona sploh še nimajo oz ne potrebujejo)
2. Za branje raznih PDF-jev oz na splošno kot eBook reader
3. Kot mobilna TV naprava oz na splošno media player za razne vsebine - večji ekran seveda pride tui zelo do izraza
4. Na splošno za udobno konzumiranje raznih vsebin doma na kavču (ali celo postelji) - brez da te na napravi zmoti tel. klic, SMS oz kaj podobnega kar imaš na telefonu.
5. Pa baterijo telefona pri uporabi tablice doma prišparamo.

Razumem pa, da dandanes nekaterim povsem zadostuje že telefon in prenosnik/stacionarc, samo nekateri drugi pa še vedno cenijo tudi uporabnost tablic. Recimo sam sem ravnokar nabavil poceni Android tablico za svoje starše (upokojence) - in so prav navdušeni nad vsestransko uporabnostjo teh naprav.

Sam se bolj sprašujem v čem je smisel, da precej folka vsako leto (ali dve) menja telefone. A 1-2 leti star telefon (celo če je flagship) ne deluje več dovolj dobro, al kako ?

Tablice so pa postale bolj podobne kakšnim televizorjem ter drugi tehnični opremi - dokler deluje povsem v redu zakaj bi jo menjali ?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera tablica do €300

Oddelek: Kaj kupiti
354556 (3507) Han
»

Tablica - pomoč prosim :)

Oddelek: Pomoč in nasveti
333856 (2925) Han
»

Tablica 7' namesto nexus 7 (2013)

Oddelek: Kaj kupiti
71048 (750) DamijanD
»

Nova tablica

Oddelek: Pomoč in nasveti
161667 (1335) Tamutka

Več podobnih tem