» »

In kaj je sploh smisel tega "lockdowna"?

In kaj je sploh smisel tega "lockdowna"?

««
13 / 30
»»

kalil ::

matter je izjavil:

Mato989 je izjavil:

matter je izjavil:

darksamurai je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

energetik je izjavil:

Sicer pa ja, ta "lockdown" sploh ni lockdown, ker bo še vedno 3/4 folka naprej normalno delalo v tovarnah in firmah. Tako da razlike ne pričakujem. Zato je še toliko bolj glupo, ker se bo delal sama škoda, učinka pa nobenega.

Zakaj vse ali nic? Vazno je, da bolnice niso prepolne. Statistično je sigurno manj stikov. Smiselna je ravno regulacija in ne ekstremi.

Bolnice polne? Bolnice bodo čez 5 let prazne, ker bo sesuto gospodarstvo in ne bo denarja za zdravstvo. Podaljšujmo korono in uničimo vse ostal ni rešitev problema, ampak je še večji problem.

Gre za BOLNIŠNICE. Kaj bo z njimi čez 5 let nas prav malo briga. Mi smo tu, sedaj. Bolnišnice se polnijo kar hitro. In lockdown je glede na podatke (stanje sosednjih držav, stroka ...), ki jih imamo, logična izbira.

Eni kar ne morete verjeti, da pri koroni ne gre za zaroto. Gre za velik FUCKCKED UP SHIT.
In ravno zarotniki stvar MOČNO poslabšujete. Ker ne gledate na rešitev problema, ampak se ukvarjate z zaroto samo, kjer iščete podatke, kako zaroto (ki je ni) razkrinkati. Obenem pa svoje dodajo še politična prepričanja.

FUCKED UP SHIT je samo za švohne in bolane... zdravi imajo več šanse da jhi zadane meteorit ali pa povozi avto kot pa da umrejo zaradi Covida19...

Dajte si vcepit v glavo da NIHČE ne bo upošteval dolgo časa ukrepov ki ga prizadanejo 100x bolj kot okužba... Ukrepi prizadanejo 100%, okužba pa je samo MOŽNOST težav...

Če bi bila Črna Kuga bi vsi ukrepe spoštovali brez odlokov...

Ko vam bo to jasno boste razumeli da LJUDSTVO NOČE UKREPOV in KONSENZA NI!

Fucked up shit je za vse, ker imam tudi jaz zaradi COVIDA slabšo zdravstveno oskrbo. Zaradi ukrepov pa še močno krojeno osebno svobodo.
To, da ukrepov ne spoštuješ pa le kaže človeški egoizem. Z nespoštovanjem močno pripomoreš k tem, da ukrepi ne bodo dovolj uspešni in bodo trajali dlje.
Se pa jaz s tem ne mislim ukvarjat, žal kot socialna družba nismo dovolj zreli, je COVID lep primer našega razvoja in kje smo kot družba.

Če imaš kakšen boljši predlog boja s pandemijo pa kar na plano. Pa upoštevaj, da v bolnišnicah delajo ljudje in ne roboti.

Kot jaz vidim, ljudje kar spoštujejo ukrepe in ni prevelikega odpora. Toda tisti se pač ne oglašajo po forumih in hvalijo ukrepe, ampak živijo dalje in se prilagajajo situaciji.
Po forumih pa prevladuje negativno mnenje, ki je po večini povezano s politično prepričanostjo, pa tudi s teorijami zarot, ker smo pač majhni in drugi vodijo naša življenja (pa še malo joka zraven).

Vidis, da ljudje nosijo maske. In si se odlocil, da je to dovolj.
Stroka je na zacetku opozarjala, da je vazno, kako se nosi maske.
In stroka tudi pravi, katere maske so najbolj ucinkovite za preprecit prenos virusa. N95 brez filtra.

Ce nimas maske dobis kazen, ce pa imas 1 mesec isto masko dobis kazen.

Kot se vsaka dobra namera se je tudi ta spremenila v sluzenje denarja, dodaten bonus ali pa osnovni vzrok je pa kontrola ovc.

Investicij v bolnice pa ni nic, so pa v orozje.

divide et empera

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kalil ()

Mato989 ::

Ni se treba delati norca. Sledili bomo porastu okužb.
Še vedno ne razumeš (ne želiš razumeti), da je ves problem pritisk na zdravstvo in ne smrti.

Ok, ampak našo zdravstvo je bilo ZMERAJ pod pritiskom, ko smo imeli 11-50 covid pacientov so pisali da ne bomo zdržali več, pol pri 80 spet, pa 200, pa 500 pa 1000 ZMERAJ so pred kolapsom... nisem še enkrat slišal da bi zdravstvo reklo, MI TO HANDLAMO GLADKO

Pol folk neha verjet ko je vedno doomsday čez 3 nove paciente in kolaps tukaj.

Kdaj vam bo jasno, folk bo sprejel sam svoje varnostne ukrepe, ko bo videl kako katastrofalno je, ampak težava je da NIKOLI NI BILO... če bi bila ebola bi vsi prenehali žurat in bi bili doma na varnem, ker vejo da je katastrofa za vogalom, to da pa umre nekaj 65+ letnikov in jih je 1.000 na intenzivni pa pač 2 mil ljudi ne prizadane...

Če pa zdravstvo to ne pohendla pa naj vrne plačevanje prispevkov, ker nimajo smisla prispevki za osnovno in dodatno če ne zmorejo nič ko je treba...

Kot bi policija rekla da mormo zapret državo ker ne pohendla 1.000 protestnikov... WTF, zakaj jih pol plačujemo milijone mesečno?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

showsover ::

Smurf je izjavil:

Premalo smo se cepili.

V nosnice so nas pofu*ali s tistimi ščetkami, dildote so nam v rit zabili z istim namenom. Zakaj se ne cepite bolj? Jaz sem se že, ker se pač moram, ker nočem, da me nategujejo v rit na vsaki meji, enim pa to paše, izgleda. No, če bi bila kakšna temnoloska, bi morda tudi meni :) To že moram priznati, da sem bil hitro na vrsti in deležen prijaznih besed, celo en dovtip mi je uspel vpričo lepe medicinske sestre...

Ne velja pa to za gospodarjenje z denarjem. Samo, Smurf, mi smo sirotinja, veš, deprivilegirani, polpismeni, neolikani, proizvodni, manuelni delavci, nismo takšni intelektualci kot je TheBlueOne... Možakar zasluži 60kEUR mesečno, vsa čast, pa sem jaz že bil zdravnikom favš v COVID časih, sploh nisem vedel, da TheBlueOne toliko zasluži, mejdun!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: showsover ()

matter ::

Vidis, da ljudje nosijo maske. In si se odlocil, da je to dovolj.
Stroka je na zacetku opozarjala, da je vazno, kako se nosi maske.
In stroka tudi pravi, katere maske so najbolj ucinkovite za preprecit prenos virusa. N95 brez filtra.

Ce nimas maske dobis kazen, ce pa imas 1 mesec isto masko dobis kazen.

Kot se vsaka dobra namera se je tudi ta spremenila v sluzenje denarja, dodaten bonus ali pa osnovni vzrok je pa kontrola ovc.

Investicij v bolnice pa ni nic, so pa v orozje.

Sicer ne vem kaj ima to veze z lockdownom, niti kaj točno želiš povedati s tvojimi besedami o nošnji mask.

Vedno je tako, da ljudje služijo glede na situacijo. Eni znajo situacijo obrniti sebi v prid, drugim se pač poveča prodaja, tretji razvijejo cepivo, četrti s pomočjo politike dobijo svoje ... Teorije zarot me ne zanimajo. Lahko odprete svojo temo.
Prav je da se kaznuje, sicer bi se še bolj kršilo.

Bolnišnico ne zgradiš čez noč. Investicij v grajenje covidnih oddelkov pa je ogromno, za kar se porabi tudi veliko denarja.
Glede investicij v orožje ne bom v tej temi, ker ni temu namenjena. Imaš temo o vladi pa tam to debatiraj ali odpri novo temo.
Grem basket pa bom neloke metal

matter je izjavil:

Bolnišnico ne zgradiš čez noč. Investicij v grajenje covidnih oddelkov pa je ogromno, za kar se porabi tudi veliko denarja.
Glede investicij v orožje ne bom v tej temi, ker ni temu namenjena. Imaš temo o vladi pa tam to debatiraj ali odpri novo temo.

Čez eno noč mogoče res ne, Kitajci pa so jo v šestih (TheBlueOne, oprosti, nisem bil zraven in štopal, verjamem novinarjem, čeprav vem, da ti ne verjameš!) - torej se da, če se hoče:
The Chinese city of Wuhan is set to complete a hospital in six days in order to treat patients suspected of contracting the coronavirus.

Ni problem plačilo za zasluge, problem je plačilo v tem primeru, opisano tukaj:
Razkrivamo plače v slovenskih bolnišnicah, ki so bile zaradi dodatkov med epidemijo tudi za polovico višje. Kako je to mogoče, če so bolnišnice odpovedovale preglede in operacije?

In potem bosta Fritz in Matthai prišla in rekla 1) odpuščenim, 2) deprivilegiranim, 3) neizobraženim, 4) proizvodnim, 5) delavcem, 6) z nizko dodano vrednostjo, 7) ne fensi olikanim, da se naj tako sindikalizirajo kot se zdravniki v JS. In s tem prezirljivo pljunejo delavcem v ZS še zadnjič v obraz.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: showsover ()

RedDrake ::

Kot jaz vidim, sta trenutno smiselni samo dve poti.
1. Popolna zapora kot na Kitajskem. Ljudi na cesti se zapira v zapor BREZ vprašanja, firme so zaprte, ipd ... Okoli hodijo intervencije in nič drugega. To bi trajalo verjetno kak mesec, in stvar bi bila pod nadzorom. Od tu dalje so potem meje zaprte in prehod možen le s potrdilom o cepljenju/preboletju ali pa obvezni 14-dnevni karanteni, ki se preverja in konkretno sankcionira

2. Corona party, eksponentna rast okužb, ampak v roku meseca se prekuži takorekoč vse kar se misli prekužiti. Morda pride do kolapsa zdravstva - za par tednov. Zagotovo gre še par tisoč ljudi po gobe. Ampak po tem smo "off the hook", ker bo prekuženih + cepljenih dovolj da širitev virusa ne bo več možna s kakršnimkoli velikim R faktorjem. Kar pomeni, da stvar postane navadna gripa, točno tako kot je Španska gripa postala navadna gripa.

Ti dve opciji bi OBE imeli manjši skupen učinek na gospodarsko in psihološko stanje prebivalcev kot pa trenutno sranje z rastočimi in padajočimi ukrepi, ki se bodo vlekli še NAJMANJ 6 mesecev, raje pa še par let.

In ja, lani marca smo ljudje solidarnostno potegnili skupaj. We can do it! Ceste in ulice so bile izumrte, občasno je kje kak športnik tekel ali kdo psa sprehajal. Že jeseni te solidarnosti ni bilo več, danes se večini hebe za vse po spisku.
Bullshit, pa "večinsko" spoštovanje ukrepov.
Mimo mojega okna dnevno hodijo srednješolci na malico v lokalne trgovine. V gručah po 5,10,15 na kupu, glasno smejoč, brez ENE maske. Na koncu vseh 15 na enkrat zavije v trgovinico, kjer visi tabla "6 kupcev hkrati". Hebe se njim za vse po spisku.
Starejši po trgovinah in drugih notranjih prostorih z masko pod nosom, od moje ena sodelavka kiha in kašlja po celi firmi, maske ne nosi, ker je kobajagi astmatik (ki preteče 14km+), ipd ...
Lokalni park z otroškimi igrali poka po šivih, zagotovo tam vsi skrbijo za higieno rok, mask pa itak ni niti na vidiku kaj šele pod nosom.
In tako dalje, in tako naprej.

Ljudem se ne da več.
Zato je potrebno ali konkretno zapret, ali pa konkretno odpret.
Vse ostalo bo povzročilo večjo škodo (tudi na končnem izkupičku smrti) za ljudi.

Smurf ::

showsover je izjavil:

V nosnice so nas pofu*ali s tistimi ščetkami, dildote so nam v rit zabili z istim namenom. Zakaj se ne cepite bolj?

Ker ni dovolj cepiva za vse?

belimato ::

matter je izjavil:

Invictus je izjavil:

matter je izjavil:

Fucked up shit je zato, ker gre za pritisk na bolnišnice, kjer je SPLOŠNO javno zdravje ljudi ogroženo, saj gre večino resursev za zdravljenje COVID bolnikov. In to je vsa zgodba. Ni problem smrtnost sama, ki je v splošni populaciji nizka.

Če nekaj ne vidiš, še ne pomeni da ni.
Pojdi v Bolnišnico na COVID oddelek pa boš videl. Saj virusa tudi ne vidiš, pa je!
Jaz sem ga žal prebolel brez težav, tudi bližnja familija.

Ni neke blazno gužve tam...

Niti ne vem kaj ne delajo... zdaj sploh ne...

Če ŠE ni polno, pa se pričakuje da bo, zato tudi lockdown. To je tudi odgovor na temo posta.
Glej Paris:
https://edition.cnn.com/2021/03/28/euro...
Glej Češko: ne rabim dajat linka, ker imaš povsod napisano

Mi bomo temu sledili, o tem ni dvoma.

Delajo marsikaj, je pa delo okrnjeno, so daljši čakalni časi ... Je tudi bilo v medijih o tem.

Motiš se, mi temu ne bomo sledili ker bomo na veliko nedeljo sprostili ukrepe in prosili Njega za odpuščanje. Po veliki nedelji bodo okužbe drastično padle. Samo zaupaj Mu naj ti pokaže pot!

kotanyi ::

matter je izjavil:

Problem pri COVIDU je ravno to, da zaradi ljudi ki se jim jebe (teorije zarot, so zdravi, ne marajo JJ ...) ukrepi ne delujejo kot bi lahko. Kako bomo premagali virus, če se del ljudi ukrepov ne drži in virus trosijo dalje ?
Tu ne gre za opcijo: eni naj se ukrepov držijo, drugi ne. Ns ta način stvar ne bo šla mimo.

PS: Jaz nisem zagovornik strogih ukrepov, ampak trenutno tudi sam ne vidim druge možnosti.

Disclaimer, tudi jaz nikakor nisem nek nasprotnik ukrepov ali bohnedaj 5G/BillGates/Reptili antivaxxer, tudi se že od začetka bolj ali manj dobro poskušam držat duha ukrepov, ampak tvoje predpostavke so žal nepravilne.

Virusa ne premagaš kar takole, z nekajdnevnimi/tedenskimi lockdowni. To ni vojna, ni represivni problem, ampak epidemiološki/zdravstveni. Po letu dni to z redkimi izjemami še vedno ni prav dobro jasno ne narodu ne vladam. Nespremenljivo dejstvo je, da je virus morda mogoče premagat s popolno zaustavitvijo večine javnega življenja samo na začetku izbruha ter s kasnejšo popolno izolacijo države. Ne eno ne drugo pri nas že dolgo ni več možno ker pač nismo Nova Zelandija ali Severna Koreja, ampak celinska država sredi EU. Strogi represivni ukrepi imajo lahko samo kratkotrajen učinek, če že, s tem da novih izbruhov s tem nikakor ne zajeziš ali celo bistveno omejiš.

Ko to dejstvo dojamemo, dojamemo tudi da se bo virus zagotovo še širil in da se vsi ljudje zagotovo ne bodo nikdar držali ukrepov. Še bistveno manj se jih bodo držali:
- če bodo ukrepi preveč represivni in trajali predolgo. Prej ali slej se bodo (so se) tudi tisti najbolj pridni spet pač začeli družiti zasebno v zaprtih prostorih brez omejitev, namesto da bi se dobili npr. nekje zunaj in pri tem vzdrževali distanco ter nosili maske
- če se bodo ukrepi že na daleč večini zdeli nesmiselni in nedomišljeni, ala maske zunaj in prepoved samostojnega jedenja sendviča
- če vidne javne osebe mirno ignorirajo duh in vsebino sprejetih ukrepov ter se nato blamirajo z bedastimi igovori tipa "preverjam mejo"

Kako pa torej lahko omejimo širjenje? Hja, to epidemiologi tumbajo že praktično celo leto, pa je to zgleda prezakomplicirano dojet tako narodu kot vladi. Cepit, izobraževat, pomagat da lahko ljudje ob prvih stikih ostanejo doma ter čimbolje sledit stike:

Pričakovati, da bodo ljudje po skoraj mesecu dni strogih ukrepov še vedno upoštevali, česa ne smejo početi, in to tik pred prazniki, je nerealno. Bolj kot vse bo epidemijo zaustavila drugačna komunikacija. Raje kot prepovedovati, je treba ljudi naučiti, kako naj stvari počnejo, da bodo ob tem vseeno ostali varni.

Javno-zdravstvena komunikacija in pristop do ljudi z 'ne' ni nikoli prinesla nič dobrega. Nasvet je seveda, da smo v svojem mehurčku, ampak vemo, da se nekatere stvari bodo zgodile. Dajmo jim vsaj pomagati in jim povedati, kako to narediti na varen način. Epidemiološko bo to bistveno bolj učinkovito, kot pa imeti neke skrivalnice v zaprtih, slabo prezračenih prostorih

Epidemiologi smo VEDNO pripravljeni kooridinirati sledenje stikov.
Nujno je:
- namensko plačani kader (250+ takoj, tudi vojaki)
- 7/7, prazniki
- IT, lokacija
- varovanje osebnih podatkov
Vse to stane, predlagali smo večkrat, čakamo.

Pričakovati to, da se bodo vsi striktno držali vsakega konstantno spreminjajočega se nesmisla ki ga tedensko sproducira tale vlada je pa na ravni vere v obstoj zobne miške.

HulkHogan ::

RedDrake je izjavil:

Od tu dalje so potem meje zaprte in prehod možen le s potrdilom o cepljenju/preboletju ali pa obvezni 14-dnevni karanteni, ki se preverja in konkretno sankcionira

Misliš tako kot sedaj v UK, kjer je kazen če greš ven iz države, sirijski migranti pa spet nove rekorde postavljajo?

Smurf je izjavil:

Ja, če ni tule (jaz sem bil res takoj na vrsti, v parih dnevih), ne vem, a imajo zdravniki kakšen fetiš na 1) odpuščene, 2) deprivilegirane, 3) neizobražene, 4) proizvodne, 5) delavce, 6) brez manir in 7) brez znanja latinščine, delavce ali kaj. Delo vas obvešča glede cepilnega turizma v Srbiji, s 1.4. boste prepozni!!!!

Mato989 je izjavil:

Še vedno ne razumeš (ne želiš razumeti), da je ves problem pritisk na zdravstvo in ne smrti.

Ok, ampak našo zdravstvo je bilo ZMERAJ pod pritiskom, ko smo imeli 11-50 covid pacientov so pisali da ne bomo zdržali več, pol pri 80 spet, pa 200, pa 500 pa 1000 ZMERAJ so pred kolapsom... nisem še enkrat slišal da bi zdravstvo reklo, MI TO HANDLAMO GLADKO

Kdaj vam bo jasno, folk bo sprejel sam svoje varnostne ukrepe, ko bo videl kako katastrofalno je, ampak težava je da NIKOLI NI BILO... če bi bila ebola bi vsi prenehali žurat in bi bili doma na varnem, ker vejo da je katastrofa za vogalom, to da pa umre nekaj 65+ letnikov in jih je 1.000 na intenzivni pa pač 2 mil ljudi ne prizadane...

Če pa zdravstvo to ne pohendla pa naj vrne plačevanje prispevkov, ker nimajo smisla prispevki za osnovno in dodatno če ne zmorejo nič ko je treba...

Kot bi policija rekla da mormo zapret državo ker ne pohendla 1.000 protestnikov... WTF, zakaj jih pol plačujemo milijone mesečno?

Se popolnoma strinjam, da nismo dosegli zgornje meje zasedenosti zdravstvenega sistema.
Ni pa res, da so to rekli pri 50 covidnih pacientih. Vedno so opozarjali, da lahko do tega pride. Nikoli niso pa rekli (vsaj ne da bi jaz vedel), da smo kapacitete zapolnili in da ne morejo hendlat. Zadnji podatek iz glave je, da je nekako 2000 bila meja, ko bi lahko dosegli maksimum.
Mislim, da se lahko strinjaš, da zaradi ukrepov do tega ni prišlo.
Očitno pa še sedaj ne priznaš, da gre za katastrofo. Je manjšega obsega kot kakšna bolezen z večjo smrtnostjo, ampak je.

Še vedno nisem videl tvojega predloga boja z epidemijo.

Po tvoje: Folk že sam zna oceniti kako resno je.
A se ti zdi, da znamo oceniti ? Kaj bi bilo če ne bi bilo ukrepov ? Ljudje smo egoisti in ne prevladuje empatija.
Meni to ne pije vode, pa nisem zagovornih marsikaterih ukrepov.

stara mama ::

matter je izjavil:

Fucked up shit je zato, ker gre za pritisk na bolnišnice, kjer je SPLOŠNO javno zdravje ljudi ogroženo, saj gre večino resursev za zdravljenje COVID bolnikov. In to je vsa zgodba. Ni problem smrtnost sama, ki je v splošni populaciji nizka.

Ne, večina resursov ne gre za zdravljenje ljudi z gripo/prehladom/corono/....
Večina resursov gre za neprimerno opremo, nesposobno vodstvo in plače bogov v belem. Posredno seveda, kot stroški. Zato tega ne vidiš!

Zgodovina sprememb…

HulkHogan ::

matter je izjavil:

Folk že sam zna oceniti kako resno je.

A si pozabil da smo v demokraciji? Halo, ti misliš da veš več od miljarderjev?

Manu ::

Mato989 je izjavil:

Bistvo je da bi se moral v 1 letu zdravstveni sistem IZBOLJŠAT...

V besedni zvezi "zrušitev zdravstvenega sistema" sem imel v mislih čisto praktično stvar. Koliko postelj (bolnišničnih in intenzivnih) imamo na voljo za zdravljenje ljudi NAENKRAT.

Ključne beseda je "NAENKRAT".

Vsi se strinjamo, da lahko zdravstveni sistem izboljšamo v mnogih različnih pogledih. Ampak to ni zdaj vprašanje.

To, kar se pogovarjamo (o zaprtju javnega življenja zaradi Covida-19) je vprašanje, da če se poveča število pacientov v istem času, koliko takšnih pacientov je zdravstveni sistem zmožen oskrbeti? Poleg tega zdravljenje traja, ne vem, 1 mesec?

Ne moremo si kot sodobna družba privoščit, da se pred svetom blamiramo z zdravstvenim kolapsom v smislu, da v kratkem času nismo zmožni oskrbeti vseh bolnikov s Covidom (kar je razumljivo, tega nobena država ne zmore).

Imamo pa druga orodja, da lahko nadzorujemo prihod števila bolnikov v bolnišnice. In to je karantena ali zaprtje. To pa niti ni znanje sodobnega časa. Za to, da se je najbolje ne dotikati bolnih ljudi je človeštvo vedelo že dolgo časa. Zato pa še danes rečemo: "Zakaj se me izogibaš, saj nisem kužen."

Vedno rečemo, da naj ne bomo ideološki, ampak strokovni. Zaprtje je priporočila stroka. Da pa imamo zdaj še na oblasti skrajno desno pozicijo je pač smola.

Tudi v osebnem življenju se včasih zgodi kaj podobnega. Najprej zboliš, potem še izgubiš službo, potem te pa še partner pusti. Vse se ti naserje v zelo kratkem času. Tako se nam je zdaj kot državi veliko stvari nabralo, ampak je treba ločit enega od drugega, ne pa mislit, da so si vlade sveta virus izmislile ali ustvarile, da bi nas imeli pod kontrolo. Verjet v to je neumnost. Virus je res lahko vzrok človeškega napačnega delovanja (tiste tržnice z mesom v azijskih državah), ampak nihče tega namerno ni hotel.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

showsover je izjavil:

Smurf je izjavil:

Ja, če ni tule (jaz sem bil res takoj na vrsti, v parih dnevih), ne vem, a imajo zdravniki kakšen fetiš na 1) odpuščene, 2) deprivilegirane, 3) neizobražene, 4) proizvodne, 5) delavce, 6) brez manir in 7) brez znanja latinščine, delavce ali kaj. Delo vas obvešča glede cepilnega turizma v Srbiji, s 1.4. boste prepozni!!!!

Stevilo cepljenih nima nic veze z zdravniki, ampak s stevilo cepiv, ki so na voljo ter uspesnosti distributiranja. Mogoce bi lahko imeli ob boljse distribuiranju ta trenutek 20% ljudi vec cepljenih, kar v praksi pomeni da bi mogoce bilo 7% cepljenih, ne zgolj 6%. Oboje je pa seveda dalec od tistih zeljenih 70%.

stara mama je izjavil:

matter je izjavil:

Ne, večina resursov ne gre za zdravljenje ljudi z gripo/prehladom/corono/....
Večina resursov gre za neprimerno opremo, nesposobno vodstvo in plače bogov v belem. Posredno seveda, kot stroški. Zato tega ne vidiš!

Kaj ima to s temo: "In kaj je sploh smisel tega "lockdowna"?"
Odpri svojo temo in o tem pričaj. Tega ne poznam in tem ne debatiram.

matter je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Se popolnoma strinjam, da nismo dosegli zgornje meje zasedenosti zdravstvenega sistema.
Ni pa res, da so to rekli pri 50 covidnih pacientih. Vedno so opozarjali, da lahko do tega pride. Nikoli niso pa rekli (vsaj ne da bi jaz vedel), da smo kapacitete zapolnili in da ne morejo hendlat. Zadnji podatek iz glave je, da je nekako 2000 bila meja, ko bi lahko dosegli maksimum.
Očitno pa še sedaj ne priznaš, da gre za katastrofo. Je manjšega obsega kot kakšna bolezen z večjo smrtnostjo, ampak je.

A se ti zdi, da znamo oceniti ? Kaj bi bilo če ne bi bilo ukrepov ? Ljudje smo egoisti in ne prevladuje empatija.

VEDNO so delali paniko... ne govori kot zaslepljenec! Zraven tega so pametovali o popolnoma neumnih številkah... povej mi nekaj ali ti REALNO misliš da če bi lani imeli 0 ukrepov da bi prišli do IHANOVIH 90.000 MRTVIH zaradi covid19?

Ja mogoče če bi imeli državljansko vojno!

Ne, do tega ni prišlo zaradi VREMENA... ukrepi so imeli nesorazmerno represijo glede na ukrep, to je evidentno da so ENAKI ukrepi pozimi delovali skoraj NIČNO.

Ne rabi bit empatije, folk bo zaščitil VSAK SEBE... če bi jaz bil upokojenec in bi mel zazihran prihodek bi lepo doma počival... ker pa sem zdrav 30 letnik, pa pač NE BOM, pa me ne zanima če ljudje umirajo v mikro številkah... Ljudje VSAK DAN UMIRAJO, če se bom sekiral za vsakega mrtvega je bolje da se ubijemo masovni samomor pa bo mir.

Kot pravim, če bi folk videl da umira praktično vsak okužen bi v 3-5 dneh imeli VRHUNSKE samoomejitvene ukrepe ljudi... ti misliš da bi se zbralo v zidanici 30 kolegov pit, če bi vedli da če bodo okuženi je 70% možnost da umrejo? NE in tu je bistvo... zdaj pa je možnost da umrešNIŽJA kot če greš vsak dan od Maribora do Kopra po avtocesti =)

;-) ::

matter je izjavil:

Invictus je izjavil:

matter je izjavil:

Če nekaj ne vidiš, še ne pomeni da ni.
Pojdi v Bolnišnico na COVID oddelek pa boš videl. Saj virusa tudi ne vidiš, pa je!
Jaz sem ga žal prebolel brez težav, tudi bližnja familija.

Ni neke blazno gužve tam...

Niti ne vem kaj ne delajo... zdaj sploh ne...

Če ŠE ni polno, pa se pričakuje da bo, zato tudi lockdown. To je tudi odgovor na temo posta.
Glej Paris:
https://edition.cnn.com/2021/03/28/euro...
Glej Češko: ne rabim dajat linka, ker imaš povsod napisano

Mi bomo temu sledili, o tem ni dvoma.

Delajo marsikaj, je pa delo okrnjeno, so daljši čakalni časi ... Je tudi bilo v medijih o tem.

Zakaj nebi sledili swedom?

matter je izjavil:

Mato989 je izjavil:

A se ti zdi, da znamo oceniti ? Kaj bi bilo če ne bi bilo ukrepov ? Ljudje smo egoisti in ne prevladuje empatija. ŽE tule vidimo odgovore: Jaz sem 30 letnik, sem zdrav, se me ne tiče. Misliš, da je družbena zavest na dovolj visokem nivoju ?

Vedno rečemo, da naj ne bomo ideološki, ampak strokovni. Zaprtje je priporočila stroka. Da pa imamo zdaj še na oblasti skrajno desno pozicijo je pač smola.

Ok, stroka je tudi priporočila odpravo policijske ure in še česa, smo jih upoštevali?

Vidiš take solo akcije uničijo VSE... in folk potem reče ko vas jebe, če ne upoštevajo VEDNO pol tudi mi ne bomo =)

Krivda pa ni v ljudeh ampak politiki =)

Mato989 je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

showsover je izjavil:

Ja, seveda, ker si naiven, ker se ti 60k€ mesečno ne zdi nič posebnega. Še dobro, da od tebe bolj razgledani ljudje raziskujejo, ti tako ničesar nikdar ne bi našel, ker si pač, saj veš, 60k€ mesečno plačan :-)

Mi pa pokazi clanek, ki trdi, da se kriza podaljsuje za brezveze.

Ne clanek, ki trdi, da ljudje od krize sluzijo.

https://fee.org/articles/sweden-saw-low...

Evo ti
New data from Europe suggest Sweden's laissez-faire approach to the pandemic was far from catastrophic.

Preliminary data from EU statistics agency Eurostat compiled by Reuters showed Sweden had 7.7% more deaths in 2020 than its average for the preceding four years. Countries that opted for several periods of strict lockdowns, such as Spain and Belgium, had so-called excess mortality of 18.1% and 16.2% respectively.

"Some believed that it was possible to eliminate disease transmission by shutting down society. We did not believe that and we have been proven right." - Johan Carlson, Director, Public Health Agency of Sweden

Months later, data showed that Sweden had successfully “flattened the curve” in contrast to many other global hot spots.

Many critics countered by comparing Sweden’s death rate to its Nordic counterparts Norway and Finland, which had some of the lowest mortality rates in Europe. Norway and Finland, however, embraced policies even less restrictive than Sweden's for most of the pandemic.

In times of crisis, people want someone to do something, and don’t want to hear about tradeoffs. This is the breeding ground for grand policies driven by the mantra, “if it saves just one life.” New York Governor Andrew Cuomo invoked the mantra to defend his closure policies. The mantra has echoed across the country from county councils to mayors to school boards to police to clergy as justification for closures, curfews, and enforced social distancing.

Rational people understand this isn’t how the world works. Regardless of whether we acknowledge them, tradeoffs exist.

One reason Sweden saw a lower mortality rate than most of its European counterparts is because its leaders recognized this. As a result, Sweden avoided much of the collateral damage associated with lockdowns, which includes economic distress, increased suicide, depression from social isolation, drug and alcohol abuse, and other adverse public healtth consequences.

To eni kar vneto odmislijo!

Nihče pa ni pokomentiral še kakšne druge stroke... Švedska imela skor nič ukrepov in več kot pol manj smrti od Špancev z represijo... kaj to pove o stroki?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Smurf je izjavil:

Stevilo cepljenih nima nic veze z zdravniki, ampak s stevilo cepiv, ki so na voljo ter uspesnosti distributiranja. Mogoce bi lahko imeli ob boljse distribuiranju ta trenutek 20% ljudi vec cepljenih, kar v praksi pomeni da bi mogoce bilo 7% cepljenih, ne zgolj 6%. Oboje je pa seveda dalec od tistih zeljenih 70%.

Ne, saj ne pravim ničesar, s kom ima kakšno zvezo, ampak kako se izogniti neučinkovitosti. Zdaj ne vem, možno tudi, da te Srbi naf*kajo s kakšnim limonovim sokom, tega ne vem, upam, da ne. Pa sem se res z enimi parimi menili, pa nobenemu ni jasno, kako sem tako srečno uletel, pa res nisem nek lokalen vplivnež ali hud uporniški jeb*č (ah to bi bil, če bi bilo organsko izvedljivo :-), imel lokalne medicince poznane (no, saj poznamo se z vsemi, samo nekih pijač jim pa kar ne nosim, mogoče mladim medicinkam plačam kakšno tortico, to že)... Pa pustimo mi malo nostalgične fantaziranja, no, a me moraš priklicat v kruto realnost?!!11ena

Manu je izjavil:

Mato989 je izjavil:

V besedni zvezi "zrušitev zdravstvenega sistema" sem imel v mislih čisto praktično stvar. Koliko postelj (bolnišničnih in intenzivnih) imamo na voljo za zdravljenje ljudi NAENKRAT.

Vsi se strinjamo, da lahko zdravstveni sistem izboljšamo v mnogih različnih pogledih. Ampak to ni zdaj vprašanje.

To, kar se pogovarjamo (o zaprtju javnega življenja zaradi Covida-19) je vprašanje, da če se poveča število pacientov v istem času, koliko takšnih pacientov je zdravstveni sistem zmožen oskrbeti? Poleg tega zdravljenje traja, ne vem, 1 mesec?

Ne moremo si kot sodobna družba privoščit, da se pred svetom blamiramo z zdravstvenim kolapsom v smislu, da v kratkem času nismo zmožni oskrbeti vseh bolnikov s Covidom (kar je razumljivo, tega nobena država ne zmore).

Imamo pa druga orodja, da lahko nadzorujemo prihod števila bolnikov v bolnišnice. In to je karantena ali zaprtje. To pa niti ni znanje sodobnega časa. Za to, da se je najbolje ne dotikati bolnih ljudi je človeštvo vedelo že dolgo časa. Zato pa še danes rečemo: "Zakaj se me izogibaš, saj nisem kužen."

Tudi v osebnem življenju se včasih zgodi kaj podobnega. Najprej zboliš, potem še izgubiš službo, potem te pa še partner pusti. Vse se ti naserje v zelo kratkem času. Tako se nam je zdaj kot državi veliko stvari nabralo, ampak je treba ločit enega od drugega, ne pa mislit, da so si vlade sveta virus izmislile ali ustvarile, da bi nas imeli pod kontrolo. Verjet v to je neumnost. Virus je res lahko vzrok človeškega napačnega delovanja (tiste tržnice z mesom v azijskih državah), ampak nihče tega namerno ni hotel.

Problem je, da vsi ki omenjajo kolaps zdravstva, potem špekulirajo, da ko se zdravstvo sesede, potem od tam dalje živimo v srednjem veku.
Realnost je pa, da če bi ta trenutek vsi v Slo fasali koronco, potem bi jih okoli 1-2% bilo za bolnico. To je 15000-30000 ljudi. Ja veliko, ja marsikdo bi umrl, ampak od tam dalje bi bilo "težav" konec. In tudi zdravstvo bi potem MNOGO bolj svobodno zadihalo, saj velika večina teh ki bi umrli, zaseda nesorazmerne količine zdravstvenih resursev - ker gre tipično za ljudi z veliko boleznimi, ali pa so tako stari da so vsak mesec pri drugem specialistu, pomoči jim pa itak ni.

;-) ::

Zakaj preprosto ne sledimo modelu ki deluje-švedskemu modelu?

RedDrake je izjavil:

Manu je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Problem je, da vsi ki omenjajo kolaps zdravstva, potem špekulirajo, da ko se zdravstvo sesede, potem od tam dalje živimo v srednjem veku.
Realnost je pa, da če bi ta trenutek vsi v Slo fasali koronco, potem bi jih okoli 1-2% bilo za bolnico. To je 15000-30000 ljudi. Ja veliko, ja marsikdo bi umrl, ampak od tam dalje bi bilo "težav" konec. In tudi zdravstvo bi potem MNOGO bolj svobodno zadihalo, saj velika večina teh ki bi umrli, zaseda nesorazmerne količine zdravstvenih resursev - ker gre tipično za ljudi z veliko boleznimi, ali pa so tako stari da so vsak mesec pri drugem specialistu, pomoči jim pa itak ni.

Ja redDrake, zdaj te bodo označili za evgenika, kot so mene... pa imaš 100% prav... 1 mesec bi trpeli pol bi bil pa 99% naprej mir

Mato989 je izjavil:

Zato, ker vsaka stvar na začetku se ti zdi težka. Tudi poštevanka ko si se jo učil ti je bila težka, potem pa vse manj.

Poleg tega smo v tem času povečali število postelj in intenzivnih postelj. Zdravstvo se je prilagodilo. Bolj smo se organizirali in v tem zadnjem letu veliko naučili. Prag kolapsa se je zvišal.

Ampak še vedno si ne moremo privoščit preveč bolnikov naenkrat. Še posebej, ko smo ugotovili, da so določeni sevi virusa še bolj nalezljivi. Zato moramo biti previdni.

Res pa je, da se dogaja tudi nepravilna komunikacija s strani stroke, pa kakšen nima sposobnost retorike, pa se kdaj malo pretirava, itd... Ja, res se tudi to dogaja. Pa kakšen zdravnik, ko dobi toliko pozornosti in nekaj moči pri upravljanju z državo, ga zasenči moč. Ja, to se tudi dogaja.
Zato je prav, da smo tudi kritični. Ampak razumem to zaprtje, ki je pred nami.

DarkSite ::

Mato989 je izjavil:

RedDrake je izjavil:

Manu je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ja redDrake, zdaj te bodo označili za evgenika, kot so mene... pa imaš 100% prav... 1 mesec bi trpeli pol bi bil pa 99% naprej mir

Prav. Zacnimo pri tvoji mami. Ostala bo pred vrati bolnice. Zakaj bi one dobila dostop do postelje in ne drugi.

zmaugy ::

Mato989 je izjavil:

Ok, stroka je tudi priporočila odpravo policijske ure in še česa, smo jih upoštevali?

Vidiš take solo akcije uničijo VSE... in folk potem reče ko vas jebe, če ne upoštevajo VEDNO pol tudi mi ne bomo =)

Mato989 je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

showsover je izjavil:

Ja, seveda, ker si naiven, ker se ti 60k€ mesečno ne zdi nič posebnega. Še dobro, da od tebe bolj razgledani ljudje raziskujejo, ti tako ničesar nikdar ne bi našel, ker si pač, saj veš, 60k€ mesečno plačan :-)

Evo ti
New data from Europe suggest Sweden's laissez-faire approach to the pandemic was far from catastrophic.

Preliminary data from EU statistics agency Eurostat compiled by Reuters showed Sweden had 7.7% more deaths in 2020 than its average for the preceding four years. Countries that opted for several periods of strict lockdowns, such as Spain and Belgium, had so-called excess mortality of 18.1% and 16.2% respectively.

"Some believed that it was possible to eliminate disease transmission by shutting down society. We did not believe that and we have been proven right." - Johan Carlson, Director, Public Health Agency of Sweden

Months later, data showed that Sweden had successfully “flattened the curve” in contrast to many other global hot spots.

Many critics countered by comparing Sweden’s death rate to its Nordic counterparts Norway and Finland, which had some of the lowest mortality rates in Europe. Norway and Finland, however, embraced policies even less restrictive than Sweden's for most of the pandemic.

In times of crisis, people want someone to do something, and don’t want to hear about tradeoffs. This is the breeding ground for grand policies driven by the mantra, “if it saves just one life.” New York Governor Andrew Cuomo invoked the mantra to defend his closure policies. The mantra has echoed across the country from county councils to mayors to school boards to police to clergy as justification for closures, curfews, and enforced social distancing.

Rational people understand this isn’t how the world works. Regardless of whether we acknowledge them, tradeoffs exist.

One reason Sweden saw a lower mortality rate than most of its European counterparts is because its leaders recognized this. As a result, Sweden avoided much of the collateral damage associated with lockdowns, which includes economic distress, increased suicide, depression from social isolation, drug and alcohol abuse, and other adverse public healtth consequences.

Nihče pa ni pokomentiral še kakšne druge stroke... Švedska imela skor nič ukrepov in več kot pol manj smrti od Špancev z represijo... kaj to pove o stroki?

Opevana Švedska vs Norveška, Finska, Danska.

1317 mrtvih na milijon (Švedska) proti:
120 mrtvih na milijon (Norveška)
147 mrtvih na milijon (Finska)
414 mrtvih na milijon (Danska)
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

m0LN4r ::

Smisel ukrepov:
V Nemciji je lani, leta 2020 umrlo skoraj miljon ljudi brez korone in manj kot en miljon vseh skupaj.

Tocneje. Umrlo je 942000 ljudi brez korone, kje je empatija za teh 942k?

Pravijo Keine deutliche Übersterblichkeit in Deutschland
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

oopticom ::

Manu je izjavil:

Res pa je, da se dogaja tudi nepravilna komunikacija s strani stroke, pa kakšen nima sposobnost retorike, pa se kdaj malo pretirava, itd... Ja, res se tudi to dogaja. Pa kakšen zdravnik, ko dobi toliko pozornosti in nekaj moči pri upravljanju z državo, ga zasenči moč. Ja, to se tudi dogaja.

Tako ja.

ajdov2 ::

zmaugy je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

showsover je izjavil:

Evo ti

Slovenija ~1900

Florida ~1400

Manu je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Zato, ker vsaka stvar na začetku se ti zdi težka. Tudi poštevanka ko si se jo učil ti je bila težka, potem pa vse manj.

Poleg tega smo v tem času povečali število postelj in intenzivnih postelj. Zdravstvo se je prilagodilo. Bolj smo se organizirali in v tem zadnjem letu veliko naučili. Prag kolapsa se je zvišal.

Ampak še vedno si ne moremo privoščit preveč bolnikov naenkrat. Še posebej, ko smo ugotovili, da so določeni sevi virusa še bolj nalezljivi. Zato moramo biti previdni.

Ne ne, samo nekaterim se je to zdelo težko, meni je bilo že od začetka jasno da bo to samo mala nevšečnost, pa so mediji paničarji in vlade pretiravali, eni zaradi klikov strani in ogledov, ker news se prodaja, drugi zaradi politične oportunitete, tretji pa zaradi dušebrižnosti... naivnost torej.

Bolj smo se prilagodili pa vseeno zapiramo, does not compute... VSI tudi cepljeni morjo nosit maske, torej kje je point? Cepivo ne deluje? Vprašanj na tisoče, odgovorov pa nič ali neumno populistični.

Se še spomniš vidovitega Kraka in njegove GLUPE izjave da število okuženih pada on(i) pa vidi(jo) RAST? Kdo bo potem poslušal takšne nebuloze no? In potem naj verjamem temu vodji NIJZ in njegovim predlogom?

Tip za povrh niti epidemiolog ni!

Noben na TVju ne poda točnih podatkov, čistega lista DEJSTEV NI, uporaba mask ni noben uspeh, niti ne reši nič, ker zdaj imamo samo 2 zadevi ali so ukrepi katastrofalno NEUČINKOVITI ali pa ljudje ukrepov več nočejo ampak raje vidijo mrtve, v vsakem primeru naj odloči ljudstvo kaj hoče, ampak nehajmo jokat da so ukrepi dobri pol pa hkrati da jih rabimo dalj časa ker jih ljudje ne upoštevajo, če je to res pomeni da LJUDSTVO VEČINSKO NOČE UKREPOV in jih dajmo upoštevat ker ljudje so država, ne pa Beovička, Krakster in JJ!

Zdaj pa primerjaj Švedsko še z Španci, ipd... pol pa primerjaj koliko ukrepov je blo v Španiji koliko pa na Švedskem!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

V Sloveniji imas pol miljona penzionistov, eno cetrtino drzave, kar je veliko prevec.
Trade Republic 38MVDVXM

DarkSite je izjavil:

Prav. Zacnimo pri tvoji mami. Ostala bo pred vrati bolnice. Zakaj bi one dobila dostop do postelje in ne drugi.

Postopku se reče triaža.
Tisti, ki ima večje možnosti preživetja, tisti dobi možnost zdravljenja.
Že sedaj to počnejo s kemoterapijo, obsevanjem, MR, ipd ...
Če te doktor "odpiše" in imaš raka, potem se obrišeš pod nosom za možnost zdravljenja - ker so drugi večja prioriteta. Ti si itak že pod rušo.

Pa eden glavnih argumentov je bil med drugim tudi ta, da če se okužijo praktično vsi zdravniki/sestre hkrati, potem ne bo nikogar ki bi skrbel za bolnike in bo še več mrtvih. No, to je bilo vsekakor res marca in oktobra, ampak danes pa bi nekako morali biti cepljeni ali pa že preboleti COVID. Ta argument ne more biti več v igri. Torej ostane samo še to, ali bomo reševali 5000 ljudi za ceno prihodnosti 1.000.000 ljudi, ali ne. In kaj je bolj smiselno.
Očitno je bolj smiselno rešiti enega ter pustiti da bo 10 otrok zapadlo v depresijo, droge in zavozilo svoje življenje za vse večne čase.

Odveč je kakršnakoli diskusija o epidemioloških učinkih...Niso pomembni...Lockdown je sredstvo za kontrolo ljudi,ne virusa...

Mislite, da bomo zaradi korone padli ven iz TOP 10?
Trade Republic 38MVDVXM

DarkSite ::

RedDrake je izjavil:

DarkSite je izjavil:

Postopku se reče triaža.
Če te doktor "odpiše" in imaš raka, potem se obrišeš pod nosom za možnost zdravljenja - ker so drugi večja prioriteta. Ti si itak že pod rušo.

Pa eden glavnih argumentov je bil med drugim tudi ta, da če se okužijo praktično vsi zdravniki/sestre hkrati, potem ne bo nikogar ki bi skrbel za bolnike in bo še več mrtvih. No, to je bilo vsekakor res marca in oktobra, ampak danes pa bi nekako morali biti cepljeni ali pa že preboleti COVID. Ta argument ne more biti več v igri. Torej ostane samo še to, ali bomo reševali 5000 ljudi za ceno prihodnosti 1.000.000 ljudi, ali ne. In kaj je bolj smiselno.
Očitno je bolj smiselno rešiti enega ter pustiti da bo 10 otrok zapadlo v depresijo, droge in zavozilo svoje življenje za vse večne čase.

Ne. Glej sami ste rekli, da bomo potrpeli. Vse sprostimo. Ob istem času bo naval na bolnice.

Kot rečeno svoji mami bos lepo razlozil naj malo pocaka in potrpi. Pa je ne mislis, da bos dobil prednost pred mojo mamo!

RedDrake je izjavil:

Postopku se reče triaža.

To, kar si napisal ni triaža. Če te doktor "odpiše" to je zaradi tega, ker te ne more več zdravit. To ni triaža. V Sloveniji vsakega rakavega bolnika obravnavajo in ga zdravijo. Edino tiste, za katere se ve, da jim ne moremo pomagati (če se je rak močno razrastel) ne zdravimo, ampak zato olajšamo morebitne bolečine. Vendar to ni triaža!

Triaža je proces določanja prioritete zdravljenja pacientov glede na resnost njihovega stanja. To učinkovito racionalizira zdravljenje, ko ni na razpolago dovolj sredstev, da bi vse poškodbe zdravili takoj. Vir: Wikipedija

showsover je izjavil:

Ne, saj ne pravim ničesar, s kom ima kakšno zvezo, ampak kako se izogniti neučinkovitosti. Zdaj ne vem, možno tudi, da te Srbi naf*kajo s kakšnim limonovim sokom, tega ne vem, upam, da ne. Pa sem se res z enimi parimi menili, pa nobenemu ni jasno, kako sem tako srečno uletel, pa res nisem nek lokalen vplivnež ali hud uporniški jeb*č (ah to bi bil, če bi bilo organsko izvedljivo :-), imel lokalne medicince poznane (no, saj poznamo se z vsemi, samo nekih pijač jim pa kar ne nosim, mogoče mladim medicinkam plačam kakšno tortico, to že)... Pa pustimo mi malo nostalgične fantaziranja, no, a me moraš priklicat v kruto realnost?!!11ena

Verjetnos si imel sreco, da si bil ravno v takem kraju kjer je bilo nekaj viska cepiv (Kocevje, in dolocene lokacije na dolenjskem si lahko tudi ze kot 30 letnik prisel na vrsto). Prakticno polovico mojega sorodstva je zdravnikov, pa mislim, da se nekaj casa ne bom prisel na vrsto.

belimato ::

Torej kdaj je protest? Na veliko nedeljo, takrat mislim da nam ne bodo prepričili zbiranja, pa še On nas bo obvaroval? :)

feryz ::

Tale simbolika je pa skoraj prehuda, da bi jo izpustil.
Tekst pravi eno, na sliki pa preplačan, zdolgočasen bolničar in v ozadju razpadajoče zdravstvo.

zmaugy ::

Slovenija ~1900

Florida ~1400

Zdaj pa primerjaj Švedsko še z Španci, ipd... pol pa primerjaj koliko ukrepov je blo v Španiji koliko pa na Švedskem!

Kaj naj vama napišem? Razen tega, da sta vajina odgovora ... hecna. In se bi lahko vrnil na prej omenjeno opažanje... Ampak se ne bom, ker nima smisla.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

vnetidebater ::

rofl, 13 napisanih strani.

Kaj pravi tl;dr; obnova?
Razen tega da se zadnjih nekaj strani neki otroci na hard prepirajo o neumnostih.

Škoda da vlada vas ne postavi za vodenje reševanja pandemske krize, bi bilo res zgolj 14 dni potrebnih da bi bili rešeni!

Zgodovina sprememb…

Mja te stevilke v Slo so tako nizke, da so smesne. Noben pa nima empatije in zanimanja, zakaj je umrlo ostalih 18000 ljudi lani.
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r je izjavil:

Mja te stevilke v Slo so tako nizke, da so smesne. Noben pa nima empatije in zanimanja, zakaj je umrlo ostalih 18000 ljudi lani.

morda so nizke zaradi ukrepov?
Niti enkrat samkrat niso dopustili da bi se zgodilo da bi bilo naše zdravstvo tako brutalno oblegano da bi morali zdravniki izbirati med tem kdo bo umrl in kdo preživel. Tako da... namen je bil dosežen.

Zgodovina sprememb…

vnetidebater je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Niti ne, saj vidis, da je umrlo vec kot 18000 ljudi, VSAKO LETO! Nic ne pomagajo ukrepi.
Trade Republic 38MVDVXM

Seveda pa naša vlada pridno ignorira dejstvo da se bo število rakavih in ostalih bolnikov HUDO povišalo...in bo smrtnih žrtev veliko.... te žrtve bodo direktno povezane s korono ampak se v koronski evidenci ne bodo vodile.

vnetidebater je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Niti enkrat samkrat niso dopustili da bi se zgodilo da bi bilo naše zdravstvo tako brutalno oblegano da bi morali zdravniki izbirati med tem kdo bo umrl in kdo preživel. Tako da... namen je bil dosežen.
V kateri bolnisnici to delajo? Ker kolegica je dohtarca pa je rekla, da to niti najmanj ni res.
Trade Republic 38MVDVXM

Manu je izjavil:

RedDrake je izjavil:

Postopku se reče triaža.

To, kar si napisal ni triaža. Če te doktor "odpiše" to je zaradi tega, ker te ne more več zdravit. To ni triaža. V Sloveniji vsakega rakavega bolnika obravnavajo in ga zdravijo. Edino tiste, za katere se ve, da jim ne moremo pomagati (če se je rak močno razrastel) ne zdravimo, ampak zato olajšamo morebitne bolečine. Vendar to ni triaža!

Triaža je proces določanja prioritete zdravljenja pacientov glede na resnost njihovega stanja. To učinkovito racionalizira zdravljenje, ko ni na razpolago dovolj sredstev, da bi vse poškodbe zdravili takoj. Vir: Wikipedija

V Sloveniji se je odpisovalo kupe bolnikov, ki bi se jih lahko zdravilo, mnoge tudi pozdravilo, ker smo sparali na zdravilih oziroma na napravah.

Za covid dodatke in teste imamo pa očitno neomejeno denarja.

m0LN4r je izjavil:

vnetidebater je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

V kateri bolnisnici to delajo? Ker kolegica je dohtarca pa je rekla, da to niti najmanj ni res.

V sloveniji se to seveda ni zgodilo, tako da ta tvoja kvazi kolegica ima seveda prav.
Sicer bolj dvomim v resničnost te tvoje kolegice kot v resničnost izjave ki si jo napisal. :)

Zgodovina sprememb…

««
13 / 30
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

sezona gripe 750 hospitaliziranih, Zdaj zarad Covid pa 200 in panika (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22730114 (28217)          

Je vzpodbujanje nenošenja maske v (zaprtih) javnih prostorih kaznjivo? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
46357668 (52773) vostok_1

Več podobnih tem