» »

In kaj je sploh smisel tega "lockdowna"?

In kaj je sploh smisel tega "lockdowna"?

««
12 / 30
»»

zmaugy ::

showsover je izjavil:

Zmaugy se je pokakal na svoj covid test, ker ni naročnik na finance.si in ne more do članka, ki sem mu ga prilepil.
In to jaz, polpismen proizvodni delavec, ki je bil odpuščen zaradi previsokih stroškov dela.

Kaj je trolček, si slabe volje, ker ti je padla maska, da si v resnici plačan za tole?
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

showsover ::

zmaugy je izjavil:

Tisto na koncu zagotovo nisi. Za tisto boldano pa - če ti tako praviš...

Ti se kar tolaži, finance.si zastonjski bralec Zmaugy, ki ga en odpuščen polpismen proizvodni delavec premaga na forumu!

zmaugy je izjavil:

Kaj je trolček, si slabe volje, ker ti je padla maska, da si v resnici plačan za tole?

Plačan od koga, bedaček Zmaugy, ki ga v debati premaga polpismen proizvodni delavec??
Od levičarjev in necenzurirano.si?
Od desničarjev in finance.si?
Bedaček Zmaugy :-)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: showsover ()

PersonaRuda je izjavil:

Mato989 je izjavil:

zmaugy je dušebrižnik pa naj stane kar hoče!

On pravi da je konsenz SPLOŠEN da bomo tako to reševali, hkrati pa se 90% folka ne drži ukrepov kar DEFAKTO pomeni da konsenza ni ampak je samo diktatura dušebrižnikov in sleparskih politikov obramboslovja in to je to... zmaugy drži štango garnituri desničarjev!

V nulo opis. Se strinjam.

hahaha, še en član iz "trisa talentov" se je prijavil...:)) A ste dobili ukaz?
Biseri...
neumnosti.

zmaugy je izjavil:

Je rekel nekdanji Janšev zvesti vojaček Zmaugy :-)

Ne pozabit plačat naročnine na Finance. To vam SDS mora lepo plačevat...
Tipično za trol farme je menda, da sodelujejo na obeh straneh in vzpodbujajo konflikte v družbi.
Glede na neumnost komentarjev nekaterih, je očitno kateri pašejo v opis.
Biseri...
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

TheBlueOne ::

showsover je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

Kaj tocno imas v mislih, kje so pisali, da zdravniki za brezveze podaljsujejo ukrepe? Da ne bo spet kaj okoli plac, kjer potem teoretik zarote predpostavi, da zato tako dolgo traja lockdown.

Seveda, saj pravim, ti si tako tumast, da ti je potrebno vse predočiti, ker nisi sposoben analize in sinteze.
Saj razumem, nekomu, ki je 60k€ mesenčno majhen denar, to res ni potrebno.
In to ti pravi polpismen proizvodni delavec brez manir, tumasti levičarček.

Poglej si confiramtion bias, morda najdes zmoto v tvojem vlecenju zakljuckov.

Zal imam poklicno deformacijo, da ne vlecem hitrih zakljuckov. Sicer razumem to sankovsko podpiranje neke ideje ampak vidim prevec pomanjklivosti, da bi lahko vlekel zakljucke. Mi je pa jasno, da ne mores pokazati neke korelacije, ker je ni. Lahko pa silis, da se vdam in recem "ker zasluzijo" in "ker pohlep" potem "sigurno hocejo sluzit do neskoncnosti neglede na posledice", ampak saj ves, da se ne bom spustil na ta nivo.

PersonaRuda ::

zmaugy je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

Mato989 je izjavil:

zmaugy je dušebrižnik pa naj stane kar hoče!

On pravi da je konsenz SPLOŠEN da bomo tako to reševali, hkrati pa se 90% folka ne drži ukrepov kar DEFAKTO pomeni da konsenza ni ampak je samo diktatura dušebrižnikov in sleparskih politikov obramboslovja in to je to... zmaugy drži štango garnituri desničarjev!

V nulo opis. Se strinjam.

S takimi SDS plačanci kot si ti iz JS, jaz pro-bono opravljam. ;) :P

TheBlueOne je izjavil:

Zal imam poklicno deformacijo, da ne vlecem hitrih zakljuckov. Sicer razumem to sankovsko podpiranje neke ideje ampak vidim prevec pomanjklivosti, da bi lahko vlekel zakljucke. Mi je pa jasno, da ne mores pokazati neke korelacije, ker je ni. Lahko pa silis, da se vdam in recem "ker zasluzijo" in "ker pohlep" potem "sigurno hocejo sluzit do neskoncnosti neglede na posledice", ampak saj ves, da se ne bom spustil na ta nivo.

Ja, seveda, ker si naiven, ker se ti 60k€ mesečno ne zdi nič posebnega. Še dobro, da od tebe bolj razgledani ljudje raziskujejo, ti tako ničesar nikdar ne bi našel, ker si pač, saj veš, 60k€ mesečno plačan :-)

HulkHogan ::

showsover je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Je rekel nekdanji Janšev zvesti vojaček Zmaugy :-)

človek misli da gre za zaroto ko po letu lockdowna kdo reče da so ukrepi glupi.

Tipično za histerika.

hahaha, no fantje, zdaj pa kar nadaljujte svoj sestanek, zdaj vas je že cel poker...>:D Pa Trumpa pozdravite, vaš firer ma ga rad.
Biseri...
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

belimato ::

Ali kdo ve če me bo na Veliko Nedeljo On obvaroval tudi če nisem veren?

zmaugy je izjavil:

hahaha, no fantje, zdaj pa kar nadaljujte svoj sestanek, zdaj vas je že cel poker...>:D Pa Trumpa pozdravite, vaš firer ma ga rad.

Tak intelektualec pa ne zna drugega kot copy/paste s CNN.

Ko privlečeš Hitlerja na plano si zmagal v debati :))

Miki N ::

belimato je izjavil:

Saj če masko nosiš zunaj iskreno ... na nek način si veren.

Eh, to je meni vseeno, meni se gre, da sprejme v svojo betico, da ima en 1) odpuščen 2) polpismen 3) proizvodni 4) delavec 5) dostop do finance.si in da ga plačujeta in levičarski necenzurirano.si in desničarski finance.si. Samo Zmaugy in TheBlueOne pa vesta vse najbolje.

Aja, mimogrede, preden zaidemo v kakšne čudne pogovore še ostali pod nujno, da razčistimo, sem bil dvakrat testiran in enkrat cepljen proti Covidu. Tako, da, kar se tiče same bolezni, sem (žal) bliže Zmaugyu in TheBlueOne, kar se tiče gospodarjenja s proračunom pa Finance.si in Necenzurirano.si. Samo onadva sta tako omejena, da ne razumeta ničesar, kar jima ni na čelo pribito z velikimi črkami.

3p ::

belimato je izjavil:

Mogoče nas nevernih obvaroval ne bo. Ampak gotovo dobimo, ali pa naši svojci, boljši sedež v večnih loviščih.

showsover je izjavil:

Ja, seveda, ker si naiven, ker se ti 60k€ mesečno ne zdi nič posebnega. Še dobro, da od tebe bolj razgledani ljudje raziskujejo, ti tako ničesar nikdar ne bi našel, ker si pač, saj veš, 60k€ mesečno plačan :-)

Mi pa pokazi clanek, ki trdi, da se kriza podaljsuje za brezveze.

Ne clanek, ki trdi, da ljudje od krize sluzijo.

TheBlueOne je izjavil:

Mi pa pokazi clanek, ki trdi, da se kriza podaljsuje za brezveze. Ne clanek, ki trdi, da ljudje od krize sluzijo.

Pač bedaček, ki dela za 60kEUR mesečno in ni zmožen analize in sinteze... Kdo ti mora to nabiti v čelo z velikimi tiskanimi črkami, da pa boš mogoče vendarle doumel? Meni, neotesanemu odpuščenemu polpismenemu proizvodnemu delavcu je to jasno iz aviona, da kjer je velik denar, so koruptivni interesi, le tebi ne, ne glede na to, kdo ti to analizira in predoči. Primerjaj z Avstrijo in Nemčijo, ti, ki delaš za 60kEUR mesečno.

PS: Moram malo omiliti težke besede :)

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

TheBlueOne je izjavil:

showsover je izjavil:

Mi pa pokazi clanek, ki trdi, da se kriza podaljsuje za brezveze.

Ne clanek, ki trdi, da ljudje od krize sluzijo.

https://fee.org/articles/sweden-saw-low...

Evo ti
New data from Europe suggest Sweden's laissez-faire approach to the pandemic was far from catastrophic.

Preliminary data from EU statistics agency Eurostat compiled by Reuters showed Sweden had 7.7% more deaths in 2020 than its average for the preceding four years. Countries that opted for several periods of strict lockdowns, such as Spain and Belgium, had so-called excess mortality of 18.1% and 16.2% respectively.

"Some believed that it was possible to eliminate disease transmission by shutting down society. We did not believe that and we have been proven right." - Johan Carlson, Director, Public Health Agency of Sweden

Months later, data showed that Sweden had successfully “flattened the curve” in contrast to many other global hot spots.

Many critics countered by comparing Sweden’s death rate to its Nordic counterparts Norway and Finland, which had some of the lowest mortality rates in Europe. Norway and Finland, however, embraced policies even less restrictive than Sweden's for most of the pandemic.

In times of crisis, people want someone to do something, and don’t want to hear about tradeoffs. This is the breeding ground for grand policies driven by the mantra, “if it saves just one life.” New York Governor Andrew Cuomo invoked the mantra to defend his closure policies. The mantra has echoed across the country from county councils to mayors to school boards to police to clergy as justification for closures, curfews, and enforced social distancing.

Rational people understand this isn’t how the world works. Regardless of whether we acknowledge them, tradeoffs exist.

One reason Sweden saw a lower mortality rate than most of its European counterparts is because its leaders recognized this. As a result, Sweden avoided much of the collateral damage associated with lockdowns, which includes economic distress, increased suicide, depression from social isolation, drug and alcohol abuse, and other adverse public healtth consequences.

To eni kar vneto odmislijo!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

showsover je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

Mi pa pokazi clanek, ki trdi, da se kriza podaljsuje za brezveze. Ne clanek, ki trdi, da ljudje od krize sluzijo.

Pač bedak, ki dela za 60k€ mesečno in ni zmožen analize in sinteze... Kdo ti mora to nabiti v čelo z velikimi tiskanimi črkami, da pa boš mogoče vendarle doumel?

Pac ne znas najti takega vira. Na tej tocki se moras zavedati, da obstaja velika verjetnost, da vleces napacne zakljucke. Nic kar nastevas nima nujno veze z podaljsanjem, moras dodati kar nekaj svojih predpostavk.

Mato989 je izjavil:

To eni kar vneto odmislijo!

Nic od tega ne kaze naklepa, da se za brezveze podaljsuje kriza.

Morda bi lahko nakazovalo, da so bile napake ampak takih citatov imas v velikem sistemu za prakticno vse ideje in mozne pozicije. Dokler se stroka strinja o pomembnosti ukrepov in pozna tudi te podatke ti ne preostane dosti drugega, kot da verjames.

Ce pa zelis dokazati nasprotno pa bo treba malo boljse povezati zadeve.

Zgodovina sprememb…

TheBlueOne je izjavil:

Pac ne znas najti takega vira. Na tej tocki se moras zavedati, da obstaja velika verjetnost, da vleces napacne zakljucke. Nic kar nastevas nima nujno veze z podaljsanjem, moras dodati kar nekaj svojih predpostavk.

Ja, saj, od nekoga, ki zasluži 60kEUR mesečno (in se mu niti ne zdi veliko!) bi res težko pričakovali neko logično sklepanje, drži, TheBlueOne. Torej ti bi rad, da nekdo s prstom pokaže, da je to namenoma? Ker razdeljene milijarde niso dovolj močan indikator? Ti to potrebuješ na čelo zabito in z velikimi tiskanimi črkami, drži? Analize novinarjev, vzroki, posledice, vpliv (in zelo visoka verjetno, da tudi tale 11 dnevni lockdown ne bo bistveno pomagal), privilegiranje javnega sektorja... To tebi ničesar ne pove, čeprav zaslužiš 60kEUR mesečno in se ti ne zdi nič narobe, čeprav novinarji iz obeh polov ugotavljajo anomalije (ja, tudi iz plačljivih Finance.si - ti, kam pa je tvoj ljubček Zmaugy pobegnil zdajle), ne samo mi, odpuščeni, polpismeni, proizvodni delavci. Ampak tebi ne pomaga nič, a ne, čeprav imaš obrazloženo že v člankih. Saj, če potrebuješ še kakšnega iz Finance.si, kar reci Zmaugy, če bo uspel pridobiti iz svoje kvote petih zastonjskih - naj se večkrat registrira :-)

Zgodovina sprememb…

jshadlsa232 ::

feryz je izjavil:

Človek bi rekel, da zdravstvo kolapsira zaradi manjka denarja. Sploh ker poslušamo, da so največji problem posteljne kapacitete.
Ampak stanje na terenu kaže drugačno sliko. Posteljne kapacitete so popolnoma enake, razen tistega na pol premljenega prostora, ki so ga s polivinilom pregradili in nametali postelje vanj.
Denarja pa, več kot očitno, kot blata.
Na posteljnih kapacitetah se še vedno, po letu dni, ne dela absolutno ničesar.

No evo, zakaj to vprasanje ni na vrhu 24ur?

Jaz bi povedal zakaj, ampak bo prispevek izbrisan ter bodo letele opazke o "teorijah zarote".

jshadlsa232 je izjavil:

No evo, zakaj to vprasanje ni na vrhu 24ur?

Jaz bi povedal zakaj, ampak bo prispevek izbrisan ter bodo letele opazke o "teorijah zarote".

Dajta nehajta sanjat - tule imata.

Razkrivamo plače v slovenskih bolnišnicah, ki so bile zaradi dodatkov med epidemijo tudi za polovico višje. Kako je to mogoče, če so bolnišnice odpovedovale preglede in operacije?

Zgodovina sprememb…

showsover je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

Ja, saj, od nekoga, ki zasluži 60k€ bi res težko pričakovali neko logično sklepanje, drži, TheBlueOne.

Logicno sklepanje je moja specialiteta. Iskanje napak pa se bolj.

Morda ti za zacetek pomaga slavni "Post hoc ergo propter hoc". Odgovori kje je marsikatera tvoja napaka v logicnem sklepanju. Ampak ni edina napaka v tvojem sklepanju.

TheBlueOne je izjavil:

Morda ti za zacetek pomaga slavni "Post hoc ergo propter hoc". Odgovori kje je marsikatera tvoja napaka v logicnem sklepanju. Ampak ni edina napaka v tvojem sklepanju.

A zdaj se s svojimi 60kEUR mesečno z latinščino izživljal nad 1) favšljivim (nikakor ne skrbnim davkoplačevalcem, o ne, to pa ne!), 2) odpuščenim, 3) neolikanim, 4) proizvodnim, 5) manuelnim, 6) delavcem, 7) z nizko dodano vrednostjo?

Moje sklepanje je bolj enostavno (glej zgornjih 7 točk, saj veš, 60kEUR plače mesečno) - 1) epidemija, 2) lockdown (očitno nedelujoč), 3) neizkoriščene bolnišniče kapacitete, 4) kup denarja, 5) ugotovljene in potrjene rekordne anomalije v izplačilih plač (za ves JS, za zdravnike še posebek), 6) zapiranje podjetij, 7) odpuščanje delavcev, 8) manjšji prihodki v proračun...

Če nimamo za kruh, bomo pa jedli potico, a ne, 60kEUR mesečni levičarski TheBlueOne?

In ti, TheBlueOne, brez enega samega podatka, preziraš analize novinarjev (iz OBEH polov), podkrepljenimi s številkami in zelo verjetnimi projekcijami? Ja, saj vem, s 60kEUR mesečno je težko. PORABITI.

Zgodovina sprememb…

belimato ::

TheBlueOne je izjavil:

5Head.

belimato je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

5Head.

Ce pa me za to placujejo. :D

;-) ::

Mato989 je izjavil:

Poglejte... če bi bil VIRUS dovolj NEVAREN bi ljudje sami od sebe spoštovali ukrepe, brez odloka, v tem je fora... to da ljudstvo ne spoštuje ukrepe, pomeni da NI KONSENZA med ljudstvom in tem kar govorijo politiki...

Če bi imeli EPIDEMIJO ČRNE KUGE, bi 99,999% upoštevalo še strožje ukrepe nedruženja, ker bi vedeli da je smrtnost 50% ali več... pri 0,01% pa se 30 letniki res ne bomo sekirali z ukrepi!

Tocno tako. Tisti ki se virusa boji naj spostuje ukrepe in JJ, ostale normalne pa pustiti na miru.

TheBlueOne je izjavil:

Ja, 60k€ mesečno in ni nujno, da kmalu ne sledi povišica.

TheBlueOne je izjavil:

belimato je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

5Head.

Če ste taki plačani za logično sklepanje, potem pa ni čudno da poslušamo "še 2 tedna" že več kot eno leto.

showsover je izjavil:

Moje sklepanje je bolj enostavno (glej zgornjih 7 točk, saj veš, 60kEUR plače mesečno) - 1) epidemija, 2) lockdown (očitno nedelujoč), 3) neizkoriščene bolnišniče kapacitete, 4) kup denarja, 5) ugotovljene in potrjene rekordne anomalije v izplačilih plač (za ves JS, za zdravnike še posebek), 6) zapiranje podjetij, 7) odpuščanje delavcev, 8) manjšji prihodki v proračun...

1) Drzi
2) Ne drzi, ker spremeni krivuljo
3) Ce bi bile izkoriscene bi bilo prepozno, ker eksponentna rast je se vedno psica
4) Drzi ampak ne pove nic
5) Si siguren, da so anomalije?
6) Ni nikomur v interesu
7) Ni nikomur v interesu
8) Ni nikomur v interesu

Torej nasteto ni niti confirmation bias za tvojo teorijo o podaljsanju, kaj sele kaj vec.

HulkHogan je izjavil:

Če ste taki plačani za logično sklepanje, potem pa ni čudno da poslušamo "še 2 tedna" že več kot eno leto.

Ne se sekirat, delam skodo v tujini. Jaz nisem slisal se niti enkrat "se dva tedna". Vsaj ne v smislu "Se dva tedna pa bo konec." morda "Se dva tedna lockdowna, da ne bo megasranja.".

Zgodovina sprememb…

matter ::

feryz je izjavil:

Kje pa je ta velik FUCKKED UP SHIT?
Mogoče ne verjamemo v to, ker ga ne vidimo.

Fucked up shit je zato, ker gre za pritisk na bolnišnice, kjer je SPLOŠNO javno zdravje ljudi ogroženo, saj gre večino resursev za zdravljenje COVID bolnikov. In to je vsa zgodba. Ni problem smrtnost sama, ki je v splošni populaciji nizka.

Če nekaj ne vidiš, še ne pomeni da ni.
Pojdi v Bolnišnico na COVID oddelek pa boš videl. Saj virusa tudi ne vidiš, pa je!
Jaz sem ga žal prebolel brez težav, tudi bližnja familija.
Grem basket pa bom neloke metal

TheBlueOne je izjavil:

showsover je izjavil:

1) Drzi
2) Ne drzi, ker spremeni krivuljo
3) Ce bi bile izkoriscene bi bilo prepozno, ker eksponentna rast je se vedno psica
4) Drzi ampak ne pove nic
5) Si siguren, da so anomalije?
6) Ni nikomur v interesu
7) Ni nikomur v interesu
8) Ni nikomur v interesu

Torej nasteto ni niti confirmation bias za tvojo teorijo o podaljsanju, kaj sele kaj vec.

Nikomur ni v interesu imeti rajo pod popolnom nadzorom? :))
Če boš kaj narobe bevsknil ti bojo skenslali socialno kartico in boš lepo zunaj na pašniku nabiral regrat, vsaj dokler te ne bojo zaprli ker si stopil na Gejtsovo privat posest.

TheBlueOne je izjavil:

...

Ne tolaži se s tem, TheBlueOne, s 60kEUR mesečno (menda je to po tvojih navedbag v Avstriji običajna zdravniška plača?) imaš res drugačno perspektivo, predvsem strašno naivno in zaupljivo. No, kakorkoli, prepričaj samo še novinarji na obeh polih, ker tebi ni potrebno skrbeti za zaposlitev, niti za slovenski proračun, niti za slovenske davke. Bebec. Vsi pač nismo levičarski direktorji/lastniki kot ti, da bi služili 60kEUR mesečno, eni smo odpuščeni polpismeni proizvodni delavci in vedno več nas bo.

Talanje denarja ni nikomur v interesu, reče en, ki dela za 60kEUR mesečno :-)

Zgodovina sprememb…

;-) je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Poglejte... če bi bil VIRUS dovolj NEVAREN bi ljudje sami od sebe spoštovali ukrepe, brez odloka, v tem je fora... to da ljudstvo ne spoštuje ukrepe, pomeni da NI KONSENZA med ljudstvom in tem kar govorijo politiki...

Če bi imeli EPIDEMIJO ČRNE KUGE, bi 99,999% upoštevalo še strožje ukrepe nedruženja, ker bi vedeli da je smrtnost 50% ali več... pri 0,01% pa se 30 letniki res ne bomo sekirali z ukrepi!

Tocno tako. Tisti ki se virusa boji naj spostuje ukrepe in JJ, ostale normalne pa pustiti na miru.

Očitno ti ni jasen problem kolektivizacije (pač egoizem prve klase).
Problem pri COVIDU je ravno to, da zaradi ljudi ki se jim jebe (teorije zarot, so zdravi, ne marajo JJ ...) ukrepi ne delujejo kot bi lahko. Kako bomo premagali virus, če se del ljudi ukrepov ne drži in virus trosijo dalje ?
Tu ne gre za opcijo: eni naj se ukrepov držijo, drugi ne. Ns ta način stvar ne bo šla mimo.

Ajde daj predlog na mizo strokovnjak .
PS: Jaz nisem zagovornik strogih ukrepov, ampak trenutno tudi sam ne vidim druge možnosti.

HulkHogan je izjavil:

Tega ne pravim, samo kar si nastel ne pove kaj o tem. Je pa konsistentno s tem kar se ve o virosu.

showsover je izjavil:

Ne tolaži se s TheBlueOne, s 60k€ mesečno (menda je to po tvojih navedbag v Avstriji običajna zdravniška plača?) imaš res drugačno perspektivo, predvsem strašno naivno in zaupljivo. No, kakorkoli, prepričaj samo še novinarji na obeh polih, ker tebi ni potrebno skrbeti za zaposlitev, niti za slovenski proračun, niti za slovenske davke. Bebec.

Ce bi ti imel manire in bil pripravljen poslusati bi ti sigurno slo boljse. Tako pa te ne marajo tisti, ki neradi posplosujejo, kar pa je vecino uspesnih. Tam je treba pac biti dosti konkreten in z natolcovanjem ne prides dalec.

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

matter je izjavil:

Fucked up shit je zato, ker gre za pritisk na bolnišnice, kjer je SPLOŠNO javno zdravje ljudi ogroženo, saj gre večino resursev za zdravljenje COVID bolnikov. In to je vsa zgodba. Ni problem smrtnost sama, ki je v splošni populaciji nizka.

Pojdi v Bolnišnico na COVID oddelek pa boš videl. Saj virusa tudi ne vidiš, pa je!

Ni neke blazno gužve tam...

Niti ne vem kaj ne delajo... zdaj sploh ne...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

TheBlueOne je izjavil:

HulkHogan je izjavil:

Tega ne pravim, samo kar si nastel ne pove kaj o tem. Je pa konsistentno s tem kar se ve o virosu.

Nikomur ni v interesu talati denarja? Jaoj, kako je to tumast človek, sploh ne razume korupcije in privilegijev. No, morda ne rabi, ker itak zasluži 60kEUR mesečno. Saj pa smete darovati nam, odpuščenim polpismenim proizvodnim delavcem z nizko dodano vrednostjo, vedno več nas bo, še posebej, ko 'covid gospodarske finančne injekcije' presahnejo. In presahnile bodo kmalu. Jebiga, ne rabimo potice, ampak kakšen suh kruhek pa nam le privoščite tu in tam.

Ti nič ne pogrešaš Zmaugya? Men se zdi kar malo dolgočasno zdajle.

TheBlueOne je izjavil:

Ce bi ti imel manire in bil pripravljen poslusati bi ti sigurno slo boljse. Tako pa te ne marajo tisti, ki neradi posplosujejo, kar pa je vecino uspesnih. Tam je treba pac biti dosti konkreten in z natolcovanjem ne prides dalec.

Zakaj potrebuje 1) odpuščen, 2) proizvodni, 3) manuelni, 4) delavec, 5) z nizko dodano vrednostjo, 6) previsokimi stroški manire? Men se zdi, da rabi giljotino, da takšnim 60kEUR mesečnim izkoriščevalce naredi frizuro. Ne pozabimo tega, česar se takšni 60kEUR mojstri kot si ti in Zmaugy, ne znate (zmorete že): 7) poln dostop do desničarskih Finance.si, kjer bolj verjamem člankom znanih novinarjev kot enemu 60kEUR mesečnemu naivnežu, 8) levičarsko necenzurirano.si je brezplačno za vse :-) Ampak ti pač nič ne verjameš, raje prezirljivo gledaš na nas, deprivilegirane, in se posmehuješ s svojo latinščino, a, 60kEUR mesečno plačan levičar?

Zgodovina sprememb…

;-) ::

matter je izjavil:

;-) je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Problem pri COVIDU je ravno to, da zaradi ljudi ki se jim jebe (teorije zarot, so zdravi, ne marajo JJ ...) ukrepi ne delujejo kot bi lahko. Kako bomo premagali virus, če se del ljudi ukrepov ne drži in virus trosijo dalje ?
Tu ne gre za opcijo: eni naj se ukrepov držijo, drugi ne. Ns ta način stvar ne bo šla mimo.

PS: Jaz nisem zagovornik strogih ukrepov, ampak trenutno tudi sam ne vidim druge možnosti.

Tisti ki se bojijo da so ogrozeni, naj se distancirajo od vsega, normalni pa normalno zivimo. 50 ljudi v trgovini nosi masko zaradi enega, tisti eden naj se da v skafander.

Mato989 je izjavil:

matter je izjavil:

darksamurai je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

energetik je izjavil:

Sicer pa ja, ta "lockdown" sploh ni lockdown, ker bo še vedno 3/4 folka naprej normalno delalo v tovarnah in firmah. Tako da razlike ne pričakujem. Zato je še toliko bolj glupo, ker se bo delal sama škoda, učinka pa nobenega.

Zakaj vse ali nic? Vazno je, da bolnice niso prepolne. Statistično je sigurno manj stikov. Smiselna je ravno regulacija in ne ekstremi.

Bolnice polne? Bolnice bodo čez 5 let prazne, ker bo sesuto gospodarstvo in ne bo denarja za zdravstvo. Podaljšujmo korono in uničimo vse ostal ni rešitev problema, ampak je še večji problem.

Gre za BOLNIŠNICE. Kaj bo z njimi čez 5 let nas prav malo briga. Mi smo tu, sedaj. Bolnišnice se polnijo kar hitro. In lockdown je glede na podatke (stanje sosednjih držav, stroka ...), ki jih imamo, logična izbira.

Eni kar ne morete verjeti, da pri koroni ne gre za zaroto. Gre za velik FUCKCKED UP SHIT.
In ravno zarotniki stvar MOČNO poslabšujete. Ker ne gledate na rešitev problema, ampak se ukvarjate z zaroto samo, kjer iščete podatke, kako zaroto (ki je ni) razkrinkati. Obenem pa svoje dodajo še politična prepričanja.

FUCKED UP SHIT je samo za švohne in bolane... zdravi imajo več šanse da jhi zadane meteorit ali pa povozi avto kot pa da umrejo zaradi Covida19...

Dajte si vcepit v glavo da NIHČE ne bo upošteval dolgo časa ukrepov ki ga prizadanejo 100x bolj kot okužba... Ukrepi prizadanejo 100%, okužba pa je samo MOŽNOST težav...

Če bi bila Črna Kuga bi vsi ukrepe spoštovali brez odlokov...

Ko vam bo to jasno boste razumeli da LJUDSTVO NOČE UKREPOV in KONSENZA NI!

Fucked up shit je za vse, ker imam tudi jaz zaradi COVIDA slabšo zdravstveno oskrbo. Zaradi ukrepov pa še močno krojeno osebno svobodo.
To, da ukrepov ne spoštuješ pa le kaže človeški egoizem. Z nespoštovanjem močno pripomoreš k tem, da ukrepi ne bodo dovolj uspešni in bodo trajali dlje.
Se pa jaz s tem ne mislim ukvarjat, žal kot socialna družba nismo dovolj zreli, je COVID lep primer našega razvoja in kje smo kot družba.

Če imaš kakšen boljši predlog boja s pandemijo pa kar na plano. Pa upoštevaj, da v bolnišnicah delajo ljudje in ne roboti.

Kot jaz vidim, ljudje kar spoštujejo ukrepe in ni prevelikega odpora. Toda tisti se pač ne oglašajo po forumih in hvalijo ukrepe, ampak živijo dalje in se prilagajajo situaciji.
Po forumih pa prevladuje negativno mnenje, ki je po večini povezano s politično prepričanostjo, pa tudi s teorijami zarot, ker smo pač majhni in drugi vodijo naša življenja (pa še malo joka zraven).

matter je izjavil:

;-) je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Problem je ker se borimo proti virusu ki sploh ni KATASTROFALNO NEVAREN! Tu je osnovna težava.

Ljudje bi sami spoštovali ukrepe še več, še bolj ostre bi postavili KO BI BILO RES DOKAZLJIVO HUDO STANJE... če bi imeli Ebolo bi folk bil zelo strikten pri feštah in vsem, verjemite, enako s črno kugo, ampak ko pa folk vidi da skoraj noben ne umre, pa pač je tako kot je, ker konsenza ni.

Manu ::

FiReFTW je izjavil:

Pogovarjajo se o tako imenovanem lockdownu, a glej ga zlomka, še naprej se lahko hodi v službo, kjer se virus če obstaja širi na druge ki potem ta virus širijo na družinske člane doma.

Kdaj bodo ti pametnjakoviči dojeli da kvazi "lockdown" sploh ne koristi in je popolnoma brezvezen in brez smisla, če ni resnično popoln lockdown v smislu da se zapre popolnoma vse in so vsi v karanteni 2 tedna doma?

Smisel zaprtja (karantene) je v tem, da se zdravstveni sistem ne poruši. Če bi se zdravstveni sistem zrušil ... verjemi mi, tega nočeš doživeti.

Zakaj pa je zaprtje selektivno? Zato, ker je treba upoštevati tudi javno mnenje. Javno mnenje pa trenutno ni naklonjeno popolnemu zaprtju, kot je to bilo lansko leto.

Faktor odločanja o karanteni je večplasten:

Znanje o nalezljivih boleznih,
    ta specifičen virus in njegovo obnašanje,
    meje zdravstvenega sistema,
    gospodarstvo,
    javno mnenje,
    itd...
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

kalil ::

dild0idis je izjavil:

Nosiš masko in jo redno (vsak dan) menjaš z novo?

Ajmo gremo!

Stroko moras poslusat, na vsake 2 uri :(

Ajmo gremo, pristasi mask

divide et empera

sbawe64 ::

2 uri je zgornja meja.
2020 is new 1984
Corona World order

Invictus je izjavil:

matter je izjavil:

Če ŠE ni polno, pa se pričakuje da bo, zato tudi lockdown. To je tudi odgovor na temo posta.
Glej Paris:
https://edition.cnn.com/2021/03/28/euro...
Glej Češko: ne rabim dajat linka, ker imaš povsod napisano

Mi bomo temu sledili, o tem ni dvoma.

Delajo marsikaj, je pa delo okrnjeno, so daljši čakalni časi ... Je tudi bilo v medijih o tem.

Manu je izjavil:

FiReFTW je izjavil:

Pogovarjajo se o tako imenovanem lockdownu, a glej ga zlomka, še naprej se lahko hodi v službo, kjer se virus če obstaja širi na druge ki potem ta virus širijo na družinske člane doma.

Kdaj bodo ti pametnjakoviči dojeli da kvazi "lockdown" sploh ne koristi in je popolnoma brezvezen in brez smisla, če ni resnično popoln lockdown v smislu da se zapre popolnoma vse in so vsi v karanteni 2 tedna doma?

Smisel zaprtja (karantene) je v tem, da se zdravstveni sistem ne poruši. Če bi se zdravstveni sistem zrušil ... verjemi mi, tega nočeš doživeti.

Zakaj pa je zaprtje selektivno? Zato, ker je treba upoštevati tudi javno mnenje. Javno mnenje pa trenutno ni naklonjeno popolnemu zaprtju, kot je to bilo lansko leto.

gospodarstvo,
    javno mnenje,
    itd...

Bistvo je da bi se moral v 1 letu zdravstveni sistem IZBOLJŠAT... namesto da dajemo milijarde župnikom, študentom in upokojencem naj nardijo da bo zdr. sistem zmogel 10k pacientov... brez da se poruši...

ne moremo rečt da je problem 500 ali 1000 pacientov, ker pol zdravstvo ni vredno niti 100€ letno po glavi!

matter je izjavil:

Invictus je izjavil:

matter je izjavil:

Če ŠE ni polno, pa se pričakuje da bo, zato tudi lockdown. To je tudi odgovor na temo posta.
Glej Paris:

Delajo marsikaj, je pa delo okrnjeno, so daljši čakalni časi ... Je tudi bilo v medijih o tem.

Čemu bomo sledili? Je naravni prirastek na Svetu negativen kot pri Kugi? Je letos manj ljudi kot lani marca na Svetu?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

matter je izjavil:

Po forumih pa prevladuje negativno mnenje, ki je po večini povezano s politično prepričanostjo, pa tudi s teorijami zarot, ker smo pač majhni in drugi vodijo naša življenja (pa še malo joka zraven).

Nope, nobenih teorij zarote, samo požrešnost po denarju, TheBlueOne, recimo, zasluži 60k€ mesečno, in se mu ne zdi anomalija, da imajo zdravniki opravljenih 316 delovnih ur vsah mesec in pokasirajo veliko več kot navadno tudi 27k€ mesečno

Čeprav se na levičarskem (tudi 60k€ TheBlueOne je levičar, vendar se mu ne zdi nič nenavadnega) necenzurirano.si upravičeno sprašujejo
Razkrivamo plače v slovenskih bolnišnicah, ki so bile zaradi dodatkov med epidemijo tudi za polovico višje. Kako je to mogoče, če so bolnišnice odpovedovale preglede in operacije?

Mato989 je izjavil:

Manu je izjavil:

FiReFTW je izjavil:

gospodarstvo,
    javno mnenje,
    itd...

Bistvo je da bi se moral v 1 letu zdravstveni sistem IZBOLJŠAT... namesto da dajemo milijarde župnikom, študentom in upokojencem naj nardijo da bo zdr. sistem zmogel 10k pacientov... brez da se poruši...

ne moremo rečt da je problem 500 ali 1000 pacientov, ker pol zdravstvo ni vredno niti 100€ letno po glavi!

matter je izjavil:

Invictus je izjavil:

matter je izjavil:

Glej Paris:

Čemu bomo sledili? Je naravni prirastek na Svetu negativen kot pri Kugi? Je letos manj ljudi kot lani marca na Svetu?

Ni se treba delati norca. Sledili bomo porastu okužb.
Še vedno ne razumeš (ne želiš razumeti), da je ves problem pritisk na zdravstvo in ne smrti.

matter je izjavil:

Še vedno ne razumeš (ne želiš razumeti), da je ves problem pritisk na zdravstvo in ne smrti.

Kaj, torej smo se brez zveze cepili?

Smurf ::

showsover je izjavil:

matter je izjavil:

Kaj, torej smo se brez zveze cepili?

Premalo smo se cepili.
««
12 / 30
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

sezona gripe 750 hospitaliziranih, Zdaj zarad Covid pa 200 in panika (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22730114 (28217)          

Je vzpodbujanje nenošenja maske v (zaprtih) javnih prostorih kaznjivo? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
46357667 (52772) vostok_1

Več podobnih tem