» »

In kaj je sploh smisel tega "lockdowna"?

In kaj je sploh smisel tega "lockdowna"?

««
14 / 30
»»

ajdov2 ::

vnetidebater je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Mja te stevilke v Slo so tako nizke, da so smesne. Noben pa nima empatije in zanimanja, zakaj je umrlo ostalih 18000 ljudi lani.

morda so nizke zaradi ukrepov?
Niti enkrat samkrat niso dopustili da bi se zgodilo da bi bilo naše zdravstvo tako brutalno oblegano da bi morali zdravniki izbirati med tem kdo bo umrl in kdo preživel. Tako da... namen je bil dosežen.

Če bi bile nizke zaradi ukrepov, bi države z največ ukrepi imele najmanj mrtvih/milijon.

m0LN4r ::

Nic ni kvazi. Kdor me pozna, pozna tudi njo. Ne rabim ti nic dokazovati, lahko pa sam prelistas moje prijatelje na socialnih medijih. Med njimi je kr nekaj ljudi v zdravstvu, tudi tujini.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

vnetidebater ::

ajdov2 je izjavil:

vnetidebater je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Mja te stevilke v Slo so tako nizke, da so smesne. Noben pa nima empatije in zanimanja, zakaj je umrlo ostalih 18000 ljudi lani.

Niti enkrat samkrat niso dopustili da bi se zgodilo da bi bilo naše zdravstvo tako brutalno oblegano da bi morali zdravniki izbirati med tem kdo bo umrl in kdo preživel. Tako da... namen je bil dosežen.

Če bi bile nizke zaradi ukrepov, bi države z največ ukrepi imele najmanj mrtvih/milijon.

To drži vnedar je kompleksneje kot ti trdiš. Namreč upoštevati moraš tudi inteligentnost naroda, ki je v sloveniji hudo nizka. Pri nam zaupanja v vlado ni, zato tudi ni samoinicativnega upoštevanja ukrepov. Takoj ko vlada malenkost popusti ukrepe se narod začne spet maksimalno družiti in število močno nazaj naraste. Pri nas če te ne nekdo čaka s palico za ovinkom da te bo tepel po hrbtu če ne boš upošteval nasvetov in ukrepov se bo narod takoj zbiral, družil in skupaj pijančeval.

m0LN4r je izjavil:

Nic ni kvazi. Kdor me pozna, pozna tudi njo. Ne rabim ti nic dokazovati, lahko pa sam prelistas moje prijatelje na socialnih medijih. Med njimi je kr nekaj ljudi v zdravstvu, tudi tujini.

Me ne gane kdo si.

Zgodovina sprememb…

Me ne gane kdo si.
To sploh ni pomembno, pomembno je da pravijo, da stanje ni taksno, kot ga selektivno, dramaticno predstavljajo mediji.
Kar je seveda, naloga medijev, ker jih drugace nihce nebi gledal.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

m0LN4r je izjavil:

Me ne gane kdo si.
To sploh ni pomembno, pomembno je da pravijo, da stanje ni taksno, kot ga selektivno, dramaticno predstavljajo mediji.

Mediji pač ne morejo rečt da je narod butast ker se ne samoiniciativno drži ukrepov ampak mora priti do hard lockdowna da se števile zniža.

Hard lockdown je edina reč ki slovence prepriča da se faking 1 teden nehajo družiti.
Pa niti ni važno če eni že 1 leto delamo od doma.... pogledaš skozi okno in vidiš kako folk hangouta skupaj na ulici, greš v trgovino in ti je takoj jasno zakaj hard lockdown _mora_ bit.

Zgodovina sprememb…

Hard lockdown je edina reč ki slovence prepriča da se faking 1 teden nehajo družiti.
To ti mislis. Ljudje so bolj pametni, kot ti mislis. Se druzijo tudi, ce bos imel superhard lockdown.

greš v trgovino in ti je takoj jasno zakaj hard lockdown _mora_ bit.
Ne bom jaz nic na ulico gledal. Robert Koch Institut je potrdil, da trgovine niso Hotspot.
Trade Republic 38MVDVXM

Miki N ::

Evo pa smo dobili neko kombinacijo teme Korona ukrepi in Wehrmacht vs. SV!!
8-O

https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koro...

Bo treba res počasi malo bolj opazovati kaj se dogaja!

m0LN4r je izjavil:

To ti mislis. Ljudje so bolj pametni, kot ti mislis. Se druzijo tudi, ce bos imel superhard lockdown.

ja no hvala tem bizgecom da moramo imeti tretji lockdown. Gnide.

m0LN4r je izjavil:

greš v trgovino in ti je takoj jasno zakaj hard lockdown _mora_ bit.
Ne bom jaz nic na ulico gledal. Robert Koch Institut je potrdil, da trgovine niso Hotspot.

seveda niso hotspoti. Vidiš pa kake gnide so slovenci, ki se ne držijo nasvetov in navodil če jih ne prisiliš v to.

Zgodovina sprememb…

sunshine403 ::

In ker se preseravamo s temi jebenimi lockdowni in ukrepi, ki so v prvi vrsti namenjeni jebanju ljudi v glavo, ze vec kot eno leto, se bo tudi ob tem "hard lockdownu" ljudem jebalo za vse. Policajev in inspektorjev ni dovolj (sploh bodo pa delali od doma :))), da bi kontrolirali vsaj osnovne ukrepe, tako da bo rezultat, razen parih problemov vec, povsem enak kot ce ne bi bilo nic.
To da ljudje nimajo zaupanja v vlado, drzavo in institucije pa ni problem ljudi, ampak problem vlade in institucij. Zaupanja ne ukazes ampak si ga moras pridobiti. In po vseh teh letih dela na "pridobivanju zaupanja" je stvar pac taksna kot je. In tega ni kriv narod, pac pa tisti, ki bi morali kaj narediti za narod, ne pa da ga zgolj na vse nacine zajebavajo, potem se pa cudijo, zakaj jih nihce ne jemlje resno.

Zgodovina sprememb…

sunshine403 je izjavil:

In ker se preseravamo s temi jebenimi lockdowni in ukrepi, ki so v prvi vrsti namenjeni jebanju ljudi v glavo, se bo tudi ob tem "hard lockdownu" ljudem jebalo za vse. Policajev in inspektorjev ni dovolj (sploh bodo pa delali od doma :))), da bi kontrolirali vsaj osnovne ukrepe, tako da bo rezultat, razen parih problemov vec, povsem enak kot ce ne bi bilo nic.
To da ljudje nimajo zaupanja v vlado, drzavo in institucije pa ni problem ljudi, ampak problem vlade in institucij. Zaupanja ne ukazes ampak si ga moras pridobiti. In po vseh teh letih dela na "pridobivanju zaupanja" je stvar pac taksna kot je. In tega ni kriv narod, pac pa tisti, ki bi morali kaj narediti za narod, ne pa da ga zgolj na vse nacine zajebavajo, potem se pa cudijo, zakaj jih nihce ne jemlje resno.

eh daj ne seri. Od nekdaj slovenci ne zaupajo vladi in zaničujejo policiste.
Nekakšni nacionalnen sport je zaničevanje vlade, policistov in prepiranje okoli tega ali je boljši Laško, Union ali tisto sranje za zabeliti solato.

Težava je v mentaliteti ljudi. Tudi če bi dobili hudega poštenjaka na visoko vladno pozicijo mu iz principa nihče ne bi zaupal.
Zato pa vsakdo, ki pride na visoko pozicijo hoče čimveč nagrabit zase namesto da bi delal za ljudi. Saj itak ve da mu bo vsakdo metal polena pod noge ob vsaki priliki.

Enako je zdaj... imamo celo druščino doktorjev znanosti in medicine ki svetujejo lockdown ampak neki troli na forumih vedo več. Fajn.

Zgodovina sprememb…

Mediji pač ne morejo rečt da je narod butast ker se ne samoiniciativno drži ukrepov ampak mora priti do hard lockdowna da se števile zniža.
Se vidi, da nimas pojma kaj je naloga medijev.
Lahko porocas na dva nacina:
1. Sokantno, zaradi korone je v Nemciji umrlo 39.000 ljudi !!!
ali pa
2. V Nemciji se stevilo smrti v zadnjih desetih letih ni bistveno povecalo.
Keine deutliche Übersterblichkeit in Deutschland

Zdaj prvo je tisto, kaj povzroca paniko in je taksne kot si ti strah.

SOKANTNO, GROZA v Nemciji je umrlo skoraj EN MILIJON ljudi brez korone!!!! NEZASLISANO!!

NEVERJETNO v Sloveniji je umrlo vec kot 50 ljudi na dan, brez KORONE !!!
Trade Republic 38MVDVXM

showsover ::

vnetidebater je izjavil:

V resnici narobe gledaš - jemlji, da smo (in smo, zagotovo, povem na lastnem primeru, vi pa svoje zanikajte, če se vam ljubi) povečini tumasti, naveličani, depresivni, utrujeni, prestrašeni in ustrahovani. Ampak lockdown ne deluje nikjer, razen tam na Kitajskem menda, ko so ljudi švasali v bloke (so že vedeli, čemu). V EU bo covid vsaj še eno leto (moja osebna domneva, ne strokovna ocena, TheBlueOne!), morda celo dve. Ali mora postari bolezen hudo dramatična ali pa je potrebno nekaj spremeniti (in v snežinkastem in individualisitičnem EU in US, ok ok), je to težko, še sploh, če vlada izgublja podporo in ne miri ljudi. Jebiga, glej, lahko si pameten kot sto Einsteinov, ampak če koristnih informacij ne znaš/ne zmoreš/nočeš skomunicirat do preprostega človeka (ki ti, kakorkoli zaradi medijev, ni najbolj naklonjen), si še večji trotelj. Tako to je pač, če se ti zdi krivično, pejdi in se zjoči v pojšter.

m0LN4r je izjavil:

ali pa

SOKANTNO, GROZA v Nemciji je umrlo skoraj EN MILIJON ljudi brez korone!!!! NEZASLISANO!!

To je seveda edini način da slovencu nekaj dopoveš. Dokler so o koroni pisali nežno, nihče ni jebal 5%.

sunshine403 ::

vnetidebater je izjavil:

eh daj ne seri. Od nekdaj slovenci ne zaupajo vladi in zaničujejo policiste.
Nekakšni nacionalnen sport je zaničevanje vlade, policistov in prepiranje okoli tega ali je boljši Laško, Union ali tisto sranje za zabeliti solato.

Težava je v mentaliteti ljudi. Tudi če bi dobili hudega poštenjaka na visoko vladno pozicijo mu iz principa nihče ne bi zaupal.

Ja nacionalni sport je... ljubi bog kaj tebi seka v glavo. Ljudje iz principa ne zaupajo v vlado in zanicujejo policiste. Povsem brez razloga, cisto zaradi lepsega. Dafuk....
PS: Zaupanja ne dobis v dveh minutah, pri cemer si ga prej 50 let podiral. Tako da ja, tudi ce bi ta moment prisel "hud postenjak na visoko vladno pozicijo" od danes do jutri ne bi bilo nic. Ampak te stvari so prevec za razumet kot kaze.

showsover je izjavil:

vnetidebater je izjavil:

V resnici narobe gledaš - jemlji, da smo (in smo, zagotovo, povem na lastnem primeru, vi pa svoje zanikajte, če se vam ljubi) povečini tumasti, naveličani, depresivni, utrujeni, prestrašeni in ustrahovani. Ampak lockdown ne deluje nikjer, razen tam na Kitajskem menda, ko so ljudi švasali v bloke (so že vedeli, čemu). V EU bo covid vsaj še eno leto (moja osebna domneva, ne strokovna ocena, TheBlueOne!), morda celo dve. Ali mora postari bolezen hudo dramatična ali pa je potrebno nekaj spremeniti (in v snežinkastem in individualisitičnem EU in US, ok ok), je to težko, še sploh, če vlada izgublja podporo in ne miri ljudi. Jebiga, glej, lahko si pameten kot sto Einsteinov, ampak če koristnih informacij ne znaš/ne zmoreš/nočeš skomunicirat do preprostega človeka (ki ti, kakorkoli zaradi medijev, ni najbolj naklonjen), si še večji trotelj. Tako to je pač, če se ti zdi krivično, pejdi in se zjoči v pojšter.

Jaz sem sit tega da se že 1 leto čim manj družim in zdaj bom kaznovan in zaprt v lockdownu ker se idioti ne znajo brzdati in se MORAJO družiti in širiti epidemijo.

Fuck.

1 leto mojega truda so posrali in vrgli na gnoj. Zakaj?

Zgodovina sprememb…

RedDrake ::

Manu je izjavil:

RedDrake je izjavil:

Postopku se reče triaža.
Tisti, ki ima večje možnosti preživetja, tisti dobi možnost zdravljenja.
Že sedaj to počnejo s kemoterapijo, obsevanjem, MR, ipd ...
Če te doktor "odpiše" in imaš raka, potem se obrišeš pod nosom za možnost zdravljenja - ker so drugi večja prioriteta. Ti si itak že pod rušo.

To, kar si napisal ni triaža. Če te doktor "odpiše" to je zaradi tega, ker te ne more več zdravit. To ni triaža. V Sloveniji vsakega rakavega bolnika obravnavajo in ga zdravijo. Edino tiste, za katere se ve, da jim ne moremo pomagati (če se je rak močno razrastel) ne zdravimo, ampak zato olajšamo morebitne bolečine. Vendar to ni triaža!

Triaža je proces določanja prioritete zdravljenja pacientov glede na resnost njihovega stanja. To učinkovito racionalizira zdravljenje, ko ni na razpolago dovolj sredstev, da bi vse poškodbe zdravili takoj. Vir: Wikipedija

Ah ja.
No saj si potrdil kaj je triaža. Racionalizacija, ko ni na razpolago dovolj sredstev. V primeru poškodb je jasno -> tisti ki so bolj pofalšani grejo prvi na mizo, tisti z zlomi/zvini pa počakajo. V primeru COVID (ali podobnega), pa mislim da je tudi jasno. Saj so v ITA lani spomladi razlagali, da so se dohtarji odločali kdo gre na intenzivko, glede na to kdo ima boljšo možnost preživetja.
Pa še to, od tistih skoraj 4k smrti zaradi 'ronce jih je bilo mislim da okoli 25% izven bolnišnice. Le zakaj misliš, da je temu tako? Ali morda nismo imeli prostora? Je kolaps že bil? Je kolaps še vedno? (Še vedno umirajo tudi izven bolnišnice namreč).

Kar se moje mame tiče - kot rečeno, če bi potrebovala zdravljenje in bi dohtarji ocenili da ima super možnosti da se izvleče, ok, drugače pa naj gre kdo drug.
Pa btw, poznam dva rakova bolnika, ki bi sodeč po dohtarjih morala biti mrtva, eden že skoraj 6 let, drugi samo 3 leta. Saj potem po kakem letu po tistem, ko so jim dali par tednov so se spametovali, pa jih celo začeli zdraviti - ampak zakaj pa ne takoj? Aja, zato ker so racionalizirali resurse zdravstva. Na koncu je pa vse zato da Giovanni della Terra in njegovi Capoti poberejo še več, kot že itak imajo.

vnetidebater je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

ali pa

To je seveda edini način da slovencu nekaj dopoveš. Dokler so o koroni pisali nežno, nihče ni jebal 5%.

Kakih 5% ti sanjas.

ker se idioti ne znajo brzdati in se MORAJO družiti in širiti epidemijo.
VIR???
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

m0LN4r je izjavil:

VIR???

VIR je to da nisi totalno introvertiran in pogledaš kako je 100% znancev zbolelo. Vsi so se morali družiti med sabo, vsakdo je rekel da "sej on pa se ni imel kje okužiti" in vsi so se "čudili" ko so zboleli, obenem pa so se vsak vikend dobivali s klapo kot da epidemije ni.

Ko pa so to omenili v novicah pa so bili kmetje v tistih regijah "užaljeni".

Zgodovina sprememb…

kotanyi ::

vnetidebater je izjavil:

Pa niti ni važno če eni že 1 leto delamo od doma.... pogledaš skozi okno in vidiš kako folk hangouta skupaj na ulici, greš v trgovino in ti je takoj jasno zakaj hard lockdown _mora_ bit.

Ja, če pogledaš stvar skrajno popreproščeno in ignoriraš realnost, se taka pozicija zdi smiselna in logična. Sicer s tem ne narediš popolnoma nič drugega kot da se pravičniško počutiš vzvišenega in boljšega od druge raje, ampak ok, whatever makes you feel good, I guess.

Če pa pogledaš kaj na zadevo pravijo strokovnjaki, pa ti je jasno zakaj hard lockdown ni in nikoli ne bo hard in da enega bistvenega efekta ne moremo pričakovat.

Fafangel:
Pričakovati, da bodo ljudje po skoraj mesecu dni strogih ukrepov še vedno upoštevali, česa ne smejo početi, in to tik pred prazniki, je nerealno. Bolj kot vse bo epidemijo zaustavila drugačna komunikacija. Raje kot prepovedovati, je treba ljudi naučiti, kako naj stvari počnejo, da bodo ob tem vseeno ostali varni.
Javno-zdravstvena komunikacija in pristop do ljudi z 'ne' ni nikoli prinesla nič dobrega. Nasvet je seveda, da smo v svojem mehurčku, ampak vemo, da se nekatere stvari bodo zgodile. Dajmo jim vsaj pomagati in jim povedati, kako to narediti na varen način. Epidemiološko bo to bistveno bolj učinkovito, kot pa imeti neke skrivalnice v zaprtih, slabo prezračenih prostorih

Na vprašanje, kako zelo naj bi se epidemija v 11 dneh zaprtja države spremenila, je Logarjeva odgovorila, da drastičnega upada okužb ne pričakujejo.

Vaše mokre sanje o drastični represiji ki bi kaj rešila so zgolj fantazija laikov.

vnetidebater je izjavil:

Jaz sem sit tega da se že 1 leto čim manj družim in zdaj bom kaznovan in zaprt v lockdownu ker se idioti ne znajo brzdati in se MORAJO družiti in širiti epidemijo. Fuck. 1 leto mojega truda so posrali in vrgli na gnoj. Zakaj?

Verjamem, jaz imam papirje (da sem tumast, hehe) in mi nihče ne teži nič, samo umaknejo se, da si ne pokvarijo apetita po nepotrebnem. Blj pogrešam tisto pravo družbo in dekadenco in to, še v navadno jebeno gostilno ne moreš, da se vsedeš kot človek in da naročiš južino.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: showsover ()

showsover je izjavil:

vnetidebater je izjavil:

Jaz sem sit tega da se že 1 leto čim manj družim in zdaj bom kaznovan in zaprt v lockdownu ker se idioti ne znajo brzdati in se MORAJO družiti in širiti epidemijo. Fuck. 1 leto mojega truda so posrali in vrgli na gnoj. Zakaj?

Verjamem, jaz imam papirje (da sem tumast, hehe) in mi nihče ne teži nič, samo umaknejo se, da si ne pokvarijo apetita po nepotrebnem. Blj pogrešam tisto pravo družbo in dekadenco in to, še v navadno jebeno gostilno ne moreš, da se vsedeš kot človek in da naročiš lapdance neko fajn pločo za par ljudi.

Ma ja. Sej ajde, smo inženirji in s tem že po defaultu introvertirani ampak fucking shit man. Zaradi bebcev moramo iti v lockdown.
Seveda se bo našla cela horda ljudi ki se bo kurčila kako "znanost pravi da hard lockdown ne pomaga", sami pa nimajo nobenega dobrega predloga kako preprečiti smrti obolelih.

vnetidebater je izjavil:

ajdov2 je izjavil:

vnetidebater je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

To drži vnedar je kompleksneje kot ti trdiš. Namreč upoštevati moraš tudi inteligentnost naroda, ki je v sloveniji hudo nizka. Pri nam zaupanja v vlado ni, zato tudi ni samoinicativnega upoštevanja ukrepov. Takoj ko vlada malenkost popusti ukrepe se narod začne spet maksimalno družiti in število močno nazaj naraste. Pri nas če te ne nekdo čaka s palico za ovinkom da te bo tepel po hrbtu če ne boš upošteval nasvetov in ukrepov se bo narod takoj zbiral, družil in skupaj pijančeval.

m0LN4r je izjavil:

Me ne gane kdo si.

Vlada služi narodu, se pravi če narod ne podpira ukrepov, jih tudi vlada ne bi smela vsiljevat.

ajdov2 je izjavil:

vnetidebater je izjavil:

ajdov2 je izjavil:

vnetidebater je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Me ne gane kdo si.

Vlada služi narodu, se pravi če narod ne podpira ukrepov, jih tudi vlada ne bi smela vsiljevat.

Marija boh pomagej.

ajde fantje, konc šihta za dans...grem na izlet....srat or smth, nevem. Uživajte v lockdownu.

Zgodovina sprememb…

vnetidebater je izjavil:

showsover je izjavil:

vnetidebater je izjavil:

Jaz sem sit tega da se že 1 leto čim manj družim in zdaj bom kaznovan in zaprt v lockdownu ker se idioti ne znajo brzdati in se MORAJO družiti in širiti epidemijo.

Fuck.

Lol, ravno zaradi ljudi kot si ti, ki ukrepe spoštujete, smo kjer smo. Vse kar je treba, da se z ukrepi zaključi je to, da jih dovolj ljudi neha spoštovat.

vnetidebater je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

VIR???

VIR je to da nisi totalno introvertiran in pogledaš kako je 100% znancev zbolelo. Vsi so se morali družiti med sabo, vsakdo je rekel da "sej on pa se ni imel kje okužiti" in vsi so se "čudili" ko so zboleli, obenem pa so se vsak vikend dobivali s klapo kot da epidemije ni.

Ko pa so to omenili v novicah pa so bili kmetje v tistih regijah "užaljeni".
Temu se rece ziveli so normalno. Umrl ni nihce, tudi v bolnici ni noben.
Druzijo se, ker so socialni in druzabni, ne pa taksni asocialnezi kot ti, katerega nihce ne pogresa.

Po tvojem, bi se jaz moral tudi okuziti ze 100x, pa se nisem, pa sem celo delal od maja do decembra, tam kjer je po mnenju stroke najbolj nevarno !!

Pejt nazaj v klet in se zapri, nihce te ne pogresa.
Trade Republic 38MVDVXM

ajdov2 je izjavil:

vnetidebater je izjavil:

showsover je izjavil:

vnetidebater je izjavil:

Fuck.

Lol, ravno zaradi ljudi kot si ti, ki ukrepe spoštujete, smo kjer smo. Vse kar je treba, da se z ukrepi zaključi je to, da jih dovolj ljudi neha spoštovat.

In kako ti predlagaš preprečitev stotin smrti ko bo zdravstven sistem brutalno preobremenjen? Kako boš preprečil da tvoja mati ne bo hlastala za zrakom zato ker njen sin ni hotel spoštovat ukrepov ko je imel možnost?
Kako boš preprečil da bi se zgodil oda bi tvoj oče preživel in do smrti vedel da si ti kriv za njeno smrt saj si bil ostro proti ukrepom in jih namerno nisi želel spoštovati?

Zgodovina sprememb…

Seveda se bo našla cela horda ljudi ki se bo kurčila kako "znanost pravi da hard lockdown ne pomaga", sami pa nimajo nobenega dobrega predloga kako preprečiti smrti obolelih.
Glih to je problem. Zakaj je ves fokus na tem. Brez korone umre 50 ljudi na dan!! Zakaj se ne ukvarjamo rajsi s tem?
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r je izjavil:

Po tvojem, bi se jaz moral tudi okuziti ze 100x, pa se nisem, pa sem celo delal od maja do decembra, tam kjer je po mnenju stroke najbolj nevarno !!

Ne okužijo se vsi. Za okužbo obstaja verjetnost, ki nikdar ni 100%, razen recimo pri eboli.

m0LN4r je izjavil:

Glih to je problem. Zakaj je ves fokus na tem. Brez korone umre 50 ljudi na dan!! Zakaj se ne ukvarjamo rajsi s tem?

Ker brez korone umre ZGOLJ 50 ljudi dnevno. S korono jih bo mnogo več.

Zgodovina sprememb…

vnetidebater je izjavil:

ajdov2 je izjavil:

vnetidebater je izjavil:

showsover je izjavil:

vnetidebater je izjavil:

Fuck.

In kako ti predlagaš preprečitev stotin smrti ko bo zdravstven sistem brutalno preobremenjen? Kako boš preprečil da tvoja mati ne bo hlastala za zrakom zato ker njen sin ni hotel spoštovat ukrepov ko je imel možnost?
Kako boš preprečil da bi se zgodil oda bi tvoj oče preživel in do smrti vedel da si ti kriv za njeno smrt saj si bil ostro proti ukrepom in jih namerno nisi želel spoštovati?

Sta že imela covid in sta prebolela brez problema. Kdor misli da je ogrožen, naj se pa pač drži doma dokler ne pride na vrsto za cepljenje.

Ne moreš vedeti ali si ogrožen ali ne dokler ne fašeš.
Prijatelj športnik je fasal to reč...Vrhunski kolesar, star cca 30 let. Komaj se je zlizal, bil na aparatih več tednov zaradi močnega pomanjkanja kisika v krvi.

Večina znancev ki je to fasala pa šla pač skozi "manjši prehlad, ki jim je totalno zjebal nos in ne vohajo več tako kot prej".

Ce tko gledas na zivljenje je boljse, da sploh ne zivis in se za vedno zapres med svoje stiri zide, lahko se spotaknes vsak dan na stopnicah, pades in umres in bo oce do smrti vedel, da je on kriv, da ti ni kupil stanovanja v pritlicju.

vnetidebater je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Ne okužijo se vsi. Za okužbo obstaja verjetnost, ki nikdar ni 100%, razen recimo pri eboli.

m0LN4r je izjavil:

Ker brez korone umre ZGOLJ 50 ljudi dnevno. S korono jih bo mnogo več.
Ne jih ne bo, niti po enem letu imas dokaz, da smo od te stevilke zelooooooooooooooooo dalec.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

m0LN4r je izjavil:

Ce tko gledas na zivljenje je boljse, da sploh ne zivis in se za vedno zapres med svoje stiri zide, lahko se spotaknes vsak dan na stopnicah, pades in umres in bo oce do smrti vedel, da je on kriv, da ti ni kupil stanovanja v pritlicju.

Vidiš, ti si kriv da imamo zdaj lockdown. izključno samo ti in tebi podobni, ki nasprotujete vsemu.

Hvala za tretji val epidemije.

Tvoje pisanje neumonsti, povsem nepodprto z bilokako znanostjo (kljub temu da se nonstop naslanjaš na njo) marsikoga prepriča da se ukrepov ni treba držat in epidemija bruha naprej. Mi pa smo zaprti.

Zgodovina sprememb…

vnetidebater je izjavil:

Prijatelj športnik je fasal to reč...Vrhunski kolesar, star cca 30 let. Komaj se je zlizal, bil na aparatih več tednov zaradi močnega pomanjkanja kisika v krvi.

Večina znancev ki je to fasala pa šla pač skozi "manjši prehlad, ki jim je totalno zjebal nos in ne vohajo več tako kot prej".
Tvoji imaginarni prijatelji, s katerimi se ne druzis in te ne pogresajo nimajo veze.

vnetidebater je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Vidiš, ti si kriv da imamo zdaj lockdown. izključno samo ti in tebi podobni, ki nasprotujete vsemu.

Hvala za tretji val epidemije.
Ti si okuzil prijatelja, ne jaz.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

vnetidebater je izjavil:

Zanimivo kako na internetu vsi poznate neke mlade zdrave športnike, ki jih je covid skoraj ubil.

Zame je bil to navaden prehlad, nos pa mi dela enako kot prej.

m0LN4r je izjavil:

Ki ga nisem videl od decembra 2019? How the fuck? Z mailom?

ajdov2 je izjavil:

vnetidebater je izjavil:

Zanimivo kako na internetu vsi poznate neke mlade zdrave športnike, ki jih je covid skoraj ubil.

Zame je bil to navaden prehlad, nos pa mi dela enako kot prej.

Tvoj argument ni valid. A zato ker pišem po internetu si zmišljujem?

To velja tudi zate, zato ker pišeš po internetu je vse kar napišeš popolna laž.

Zgodovina sprememb…

Smurf ::

showsover je izjavil:

Verjamem, jaz imam papirje (da sem tumast, hehe) in mi nihče ne teži nič, samo umaknejo se, da si ne pokvarijo apetita po nepotrebnem. Blj pogrešam tisto pravo družbo in dekadenco in to, še v navadno jebeno gostilno ne moreš, da se vsedeš kot človek in da naročiš južino.

Ce ti kej pomaga, sem zadnjic bral neko sociolosko studijo, da ponavadi po takem obdobju kot je tale sledi dekatentno obdobje zabav. Tako naj bi bilo tudi v prejsnih 20ih ;).

vnetidebater je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Ki ga nisem videl od decembra 2019? How the fuck? Z mailom?
Ce ga nisi videl si pa res asocialen, lahko kr direkt nehas kako te skrbi za druge, ce v letu pa pol niti prijatelja ne obisces.
Noben ne rabi taksnih prijateljev.
Trade Republic 38MVDVXM

Ne, tip se je odselil v drugo državo.

Nisem slovenski "znani človek", ki mora v koronskih časih potovati v faking Dubaj.

https://www.24ur.com/popin/tuja-scena/n...

rofl. svašta.

Zgodovina sprememb…

vnetidebater je izjavil:

Ne, tip se je odselil v drugo državo.
To pa je najbolj lame izgovor do zdaj.
Trade Republic 38MVDVXM

Nisem rekel da si zmisljujes, je pa malo nenavadno da se v teh korona temah vedno najde en kup ljudi, ki poznajo zdrave mlade športnike, ki so komaj preživeli covid. Par ljudi celo trdi da poznajo mlade, ki so umrli od covida, čeprav sta v celi državi umrli samo 2 mladi osebi s covidom.

ajdov2 je izjavil:

Nisem rekel da si zmisljujes, je pa malo nenavadno da se v teh korona temah vedno najde en kup ljudi, ki poznajo zdrave mlade športnike, ki so komaj preživeli covid. Par ljudi celo trdi da poznajo mlade, ki so umrli od covida, čeprav sta v celi državi umrli samo 2 mladi osebi s covidom.

Jah jebiga glej. Poznam tudi nekaj nezdravo debelih ljudi, ki prevečkrat tudi spijejo kozarec pive, ki so baje zgolj šmrcali in ozdraveli v 1 tednu.

Ne moreš napovedat koga bo zjebalo in koga ne.

In žabe morate razumet da slovenija ni zgolj Ljubljana. Ogromno nas živi na meji in imamo mnogo prijateljev v sosednjih državah.

Da bi se v teh časih silil da bi jih videl in s tem ogrozil svojo družino? Fuck that.
Ampak zaradi ljudi, ki se ne morejo zadržat in se morajo konstantno družit pač imamo tretji lockdown.

Zgodovina sprememb…

vnetidebater je izjavil:

Ampak zaradi ljudi, ki se ne morejo zadržat in se morajo konstantno družit pač imamo tretji lockdown.

In zelo verjetno ni tudi zadnji lockdown, tvoji kolegi bodo pa vmes prešaltali iz piva na kaj močnejšega, ker bodo ugotovili (če še niso), da se da z malo močnejšim alkotom intoksirati precej bolj stroškovno učinkovito. Oops.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: showsover ()

vnetidebater je izjavil:

ajdov2 je izjavil:

Jah jebiga glej. Poznam tudi nekaj nezdravo debelih ljudi, ki prevečkrat tudi spijejo kozarec pive, ki so baje zgolj šmrcali in ozdraveli v 1 tednu.

Ne moreš napovedat koga bo zjebalo in koga ne.

In žabe morate razumet da slovenija ni zgolj Ljubljana. Ogromno nas živi na meji in imamo mnogo prijateljev v sosednjih državah.

Da bi se v teh časih silil da bi jih videl in s tem ogrozil svojo družino? Fuck that.

Lockdown je zaradi politikov in ljudi ki ga podpirate.

Ce si negativen, jih cisto nic ne ogrozas.
Preko meje prides brez tezav, PREVERJENO veckrat!!

Napacno, lockdown imamo, ker je politika tako rekla in ste se usrali v hlace.
Pa celo tako dvolicni ste, da vas mrtvi, ki nimajo korone in jih je 10x vec in posledice, zaradi katerih bo se vec taksnih mrtvih, zaradi depresij, samomorov, alkohola, vas pa ne zanima. Zanima vas samo vasa babica, ki bi mogoce umrla, ampak statistika je mocno v njeno prid. Vecina babic prezivi. Zankrat imamo se vedno cetrt miljona zivih babic.

WORD.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

m0LN4r je izjavil:

Ce si negativen, jih cisto nic ne ogrozas.
Preko meje prides brez tezav, PREVERJENO veckrat!!

Napacno, lockdown imamo, ker je politika tako rekla in ste se usrali v hlace.
Pa celo tako dvolicni ste, da vas mrtvi, ki nimajo korone in jih je 10x vec in posledice, zaradi katerih bo se vec taksnih mrtvih, zaradi depresij, samomorov, alkohola, vas pa ne zanima. Zanima vas samo vasa babica, ki bi mogoce umrla, ampak statistika je mocno v njeno prid. Vecina babic prezivi. Zankrat imamo se vedno cetrt miljona zivih babic.

WORD.

In kaj zdaj misliš da bom stal v vrsti, čakal na hitri test da se bom šel testirat in tam tvegal okužbo? Meniš da se bom z avtom vozil globoko v tujo državo in tam hangoutal z nekom za kogar ne morem biit 100% siguren da je bil pretekla 2 tedna doma in da se ni z nikomer družil?

Yea right.

Če se ne testiraš pa seveda ne moreš vedeti da si negativen...samo veš da še nimaš simptomov.

hvala za lep prikaz kako ljudje vedon iščejo luknje samo zato da bi hangoutali "ker jim ne more nič bit".

Zgodovina sprememb…

No ja, kdor hoce vidit vsepovsod ovire, bo videl samo ovire.

Ljudje se ne druzijo samo zaradi hangoutanja, hengoutanje je v naravi ljudi, ampak ocitno eni tega vec nimate ali pa naprimer zaradi sezonskega dela, ko si medsebojno pomagajo, ker drugace pac ne gre, ampak ti ze ves.

hangoutal z nekom za kogar ne morem biit 100% siguren da je bil pretekla 2 tedna doma in da se ni z nikomer družil?
Ta nekdo naj bi bil tvoj prijatelj. No ja, ocitno je samo "prijatelj"
"ker jim ne more nič bit"
Saj to ni problem, da jim nic ne more bit, ampak veliko ljudi je pac pripravljeno placati to ceno, ker niso asocialnezi tvojega kalibra, ampak glede na statistiko prizadene zelo redko koga - STATISTIKO!! Jebemu.

Skoraj vsak, ki se ni usral v hlace, je videl, da je strah odvec. Se opravicujem za tistih nekaj izjem, ampak razmerje je zelo mocno v prid tistim ta drugim.

In kaj zdaj misliš da bom stal v vrsti, čakal na hitri test da se bom šel testirat in tam tvegal okužbo?
Ti ziher ne. Ti si se ze mentalno odlocil, da bos forever v kleti zaprt, ker se slepis z dejstvo, da bo korona izginila in se ne bo vec mozno nikjer okuzit, ker gripa je tudi izginila, pa se cepimo ze desetletja.

Pol pa bos umrl zaradi borelioze ali kake druge bedarije. Boljse, da za vedno ostanes doma. Svet je poln nevarnosti, se vecjih kot korona.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

kotanyi ::

vnetidebater je izjavil:

Še vedno nisi razložil kako točno bo tole čemur pravimo lockdown kakorkoli bistveno zmanjšalo število okužb. Še strokovna skupina si ne dela te utopije.

In kako hudiča je tole bolj učinkovito kot pa tisto kar že mesece tumba en Fafangel pa ga vlada vztrajno ignorira? Bo zaradi tegale kvazi "lockdowna" folk čudežno začel kaj pogosteje menjat maske in si prat roke? Bo dvakrat pomislil preden se dobi z znanci in poskrbel da se bo dobil v okolju kjer je možnost prenosa manjša? Bo pri tem kaj bolj upošteval preventivne ukrepe? Po vseh blamažah ki jih je politika naredila do sedaj? Pajade.

Kje so epidemiologi? Kje je izobraževanje folka? Kje je poudarjanje dobrih praks? Še tule jih ne omenjamo ampak je govora samo o bullshit kretenizmih tipa občine in prepoved prodaje štumfov, kot da bi to res kaj bistveno vplivalo na karkoli.

Face it, kompas smo izgubili že leto dni nazaj. Kriv pa ni samo folk, ampak predvsem vlada in njihova povsem napačna narativa od samega začetka krize.

PersonaRuda ::

https://www.rtvslo.si/svet/evropa/v-ita...

Berlin uvaja obvezno testiranje za potrošnike

Prebivalci Berlina bodo morali po novem ob vstopu v večino trgovin predložiti potrdilo o negativnem izvidu testa na koronavirus, so odločile mestne oblasti. Izjema bo veljala za trgovine z živili, lekarne in drogerije. Ukrep bo začel veljati v sredo.

Trgovine, ki so se znova odprle na začetku marca, bodo tako ostale odprte, potrošniki pa bodo morali ob vstopu nujno predložiti rezultat testa. Enako bo veljalo za muzeje in storitve, med njimi frizerje.

Kak so že včasih rekli? Malo sem pozabil. Aja, zdaj sem se spomnil:
Sieg Heil!!!
Heil ...

Kot kaže se vračamo v stare temačne čase ;(( :'(

Jaz se glede korone se najmanj sekiram. Glede na statistiko sem preprican, da bom umrl zaradi:
1. Raka
2. Kardiovaskularnega obolenja
3. Vse ostalo razen korone.
Trade Republic 38MVDVXM

Oberyn ::

m0LN4r je izjavil:

V Sloveniji imas pol miljona penzionistov, eno cetrtino drzave, kar je veliko prevec.

Ne skrbi, vlada dela na tem. Intenzivno.
««
14 / 30
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

sezona gripe 750 hospitaliziranih, Zdaj zarad Covid pa 200 in panika (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22731094 (29197)          

Je vzpodbujanje nenošenja maske v (zaprtih) javnih prostorih kaznjivo? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
46359655 (54760) vostok_1

Več podobnih tem