» »

Reflow Toshiba Satellite L555

Reflow Toshiba Satellite L555

ttommy ::

Razdrl sem prenosnik Toshiba Satellite L555-11Q in bom jutri s pištolo za vroči zrak grel grafični čip, da se bodo spoji zalotali nazaj. Zanima me, ali bo pri sestavljanju dovolj nanesti samo termalno pasto (na procesorju in čipih ni bilo kaj drugega kot termalna pasta), ali bi moral zamenjati tudi označene zadeve? Kaj sploh je tam in kje dobiti to? Ali lahko kar pustim tako kot je? Če je kdo tako prijazen, da me informira, hvala.

Gamer

filip007 ::

Tisto je termalna podloga, jo lahko tudi kupiš novo, če je tista preveč potlačena.

https://www.molek.si/termalna-podloga-z...
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.

Mislim, da bo stara kar OK. Danes sem domov prinesel pištolo na vroči zrak, ki ima samo dve jakosti. Na 1. piha ven vroči zrak 130 stopinj, na 2. pa 560 stopinj. Kako dolgo bi moral greti grafični čip na 1. stopnji oddaljen 5cm, da bi se spoji zalotali. Ali pa če bi z 2. jakostjo grel, koliko bi moral imeti pištolo oddaljeno od čipa?
Gamer

hojnikb ::

kako veš da je sploh to problem?
#brezpodpisa

Črte na ekranu.
Gamer

hojnikb ::

Crte na ekrnao so lahko tudi zarad fuc drama na grafiki ali defekten gpu, nic kar bo reflow resu.
#brezpodpisa

Assass1n ::

560°C je kar veliko, težko je reči. Kakšne 5s mogoče, večina čipov je narejena, da zdrži približno 400°C za 20s. Vsaj tako nekako se mi zdi, da sem prebral. Držat bi jo rabil čim bližje, da okolico čim manj greješ.
Zaščiti jo s kaptom trakom ali še bolje alu trakom.
Fino bi bilo če bi okrog in pod čip kolikor lahko dal spajkalno pasto oz flux.
Vse kar boš počel je tako na približno, verjetno če ti prenosnik ne bo več delal ni to tvoj edini računalnik, karkoli bo je lahko le boljše.
Veliko uspeha.
PS:
Na prvi stopnji 130°C ne boš nič naredil. Spajka brez svinca rabi kar konkretno temperaturo da se utekočini. Čez 200°C .
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Assass1n ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nepravilen nanos termalne paste? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
738081 (6197) care20
»

Oživite umrlo nVidia grafično jedro (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
8717271 (5370) mailer
»

Hp compaq 6830s težave

Oddelek: Pomoč in nasveti
353019 (2335) userf480
»

Ali se splača popravljat?

Oddelek: Pomoč in nasveti
162153 (1616) tony1
»

[XBOX 360] RRoD (strani: 1 2 )