Forum » Loža » Jutri se grem cepit
Jutri se grem cepit
Temo vidijo: vsi
Hypathia ::
Ne reče se arestant ampak največji zagovornik pravic žensk, kar je dokazal s podporo Trumpu.
Ampak ni važno, ane Hipatija, če je Glanzkopf, je vse oproščeno...
Le zakaj bi Fafangel ostal v neki vladni "strokovni skupini", če jo vlada ne upošteva in če s tem, ko je njen član, zgolj legitimizira butaste vladne odločitve? Logično da bo izstopil.
Ne vem zakaj je sploh vstopil, sploh pa moja kritika ni od danes, takoj, ko se je izpostavil, sem v njem prepoznala libtardsko permisivno snežinkico od katere bo več škode kot koristi in tako je tudi bilo. Na srečo njegova zamenjava, dr. Irena Grmek Košnik, deluje kot ženska na mestu.
P.s. A se je še komu tema "zaštekala"? Kdor jo vidi naj kaj napiše, da pridemo na novo stran.
pirat ::
Ne vem kaj so razlogi maturantov - mogoče hočejo biti solidarni z bolj rizičnimi skupinami, ki bi jih bilo prej treba cepiti.
Kakorkoli, moja starejša hči bo letos maturantka, je polnoletna in se je sama odločila za cepljenje. Kar se mene tiče je s tem zrelostni izpit že vsaj delno opravljen -> ob vsej poplavi kretenizmov, ki jih danes sproducirajo mediji, politika, itd. je fajn videti, da obstajajo tudi mladi, ki jim je jasno zakaj se cepiti in zakaj je to v trenutnih razmerah pravilna odločitev.
Kdor se ima danes možnost cepiti ter pri njem ni objektivnih razlogov proti cepljenju (npr. bolezen, alergije...), vendar se odloči, da te možnosti ne bo izkoristil zato, ker:
- ker je soseda od tete rekla, da je sin, ki študira v LJ rekel, da vlada laže
- ker bolj zaupa youtube kot resnim strokovnjakom
- ker noče razumeti, da stranski učinki obstajajo, vendar večkratno odtehtajo tveganja povezana s Covid...
potem je idiot. Sploh ni pomembno ali voli SDS ali LMŠ, ni pomembno ali navija za Rogliča ali Pogačarja, ni pomembno ali je slovenskega ali bosanskega rodu, ni pomembno ali posluša govejo muzko ali stari rock, ni pomembno ali je iz mesta ali hribov, ni pomembno ali je za Teslo ali diesel vozila, ni pomembno ali je za Partis ali mojblink, ni pomembno ali vozi subaru ali kolesari, ni pomembno ali je za jedrsko ali hidro elektrarno ... preprosto je idiot.
nejcek74 ::
V mojih časih smo se popoldan po maturi vsedli na vlak in šli v Poreč.Pa počitnice po maturi so imele še dodatno prednost, ker so bile en mesec daljše, do konca septembra.
Jp, počitnice po maturi so bili najbolj divji meseci, zadnjič brez obveznosti čez poletje, pa prvič dovolj star, da si lahko počel karkoli samostojno. Se pa takrat tega ne zavedaš, ker se ti zdi da bo slo samo se na boljše :)
ubermensch ::
SambaShare je izjavil:
ubermensch je izjavil:
So ponudili tudi maturantom možnost cepljenja in zanimanje ni ravno veliko. 2625 prijav od cca 16000 maturantov. Bi situacijo opisali kot polom šolskega (indoktrinacijskega) sistema?
Ja komedija res, mladim dol visi.
Dol visi za kaj? Potovanja v tujino?
Za cepljenje in cel fear mongering okoli tega, kateremu se niso pustili. Pohvalno, mladi!
showsover ::
Nekaj je zjebalo slo-tech forum tem kretenom butastim, še enega lightweight foruma ne znajo zrihtat, kakšne mone nesposobne zarukane, blesave...
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Okapi ()
showsover ::
Raje grem brat greznico od 24ur, tu vam tak nič ne dela, bedniki.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Fritz ()
Telbanc ::
V mojih časih smo se popoldan po maturi vsedli na vlak in šli v Poreč.
Pa počitnice po maturi so imele še dodatno prednost, ker so bile en mesec daljše, do konca septembra.
Če nisi šel v JNA avgusta.....
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Telbanc ::
Ne vem kaj so razlogi maturantov - mogoče hočejo biti solidarni z bolj rizičnimi skupinami, ki bi jih bilo prej treba cepiti.
Med mladostniki ni še blo žrtev zarad korone. Če bi bil jaz tolk star se tud ne bi cepil, sploh ne s cepivi katerih pozitivni učinki so večji kot morebitne posledice.
Men taka razlaga kot sem že napisal zveni dost "debilno". Dost boljše bi blo, da potencijalne rizične skupine ne bi cepili, oziroma bi cepili z najboljšim cepivom.
Sam zaj je kar je, epidemija počas gre, ostale so le še finese in pripenjanje medalj čez kak mesec, in spet bojo aeroplani....
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
;-) ::
Vteh statističnih regijah se tako pod določenimi pogoji sprošča tudi opravljanje gostinske dejavnosti znotraj gostinskih obratov in ponujanje nastanitvenih storitev do 30 sob v nastanitvenih obratih, ne glede na velikost. Opravljanje obeh dejavnosti je dovoljeno pod pogojem testiranja potrošnikov, dokazila o prebolelosti ali dokazila o cepljenju.
Ko nas naslednjic zaprejo, bodo trgovine odpirali pod istimi pogoji. Hvala lepa, jutri pride agent poslikat nepremicnine, da se prodam vse kar mam dokler se bo kdo hotel kaj kupit v tej blesavi evropi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ;-) ()
Reycis ::
Jp, vedeli smo, da bo tako. Sčasoma bo pritisk, da vzameš cepivo samo še naraščal. Takoj ko bo cepivo zaradi neinteresa začelo ostajati se bo zadeva močno močno zaostrila.
Diversity is our greatest strength
Reycis ::
Sem pričakoval, da bo več zanimanja med maturanti, ne zaradi mature, ampak zaradi počitnic na Hrvaškem in v Grčiji. Je le precej bolj preprosto pokazati potrdilo o cepljenju, kot pa komplicirati s testiranje (vsakokrat sproti, za tja in nazaj).
Všeč mi je, da takole kažete svoj mindset. Ki je: "Ne moremo jih prisilit, da se cepijo, ampak necepljenim bomo toliko zagrenil življenje, da se jih večina že bo šla".
P.S. Slej ko prej bo isti mehanizem uporabljen tudi proti vam.
Diversity is our greatest strength
PrihajaNodi ::
Sem pričakoval, da bo več zanimanja med maturanti, ne zaradi mature, ampak zaradi počitnic na Hrvaškem in v Grčiji. Je le precej bolj preprosto pokazati potrdilo o cepljenju, kot pa komplicirati s testiranje (vsakokrat sproti, za tja in nazaj).
Všeč mi je, da takole kažete svoj mindset. Ki je: "Ne moremo jih prisilit, da se cepijo, ampak necepljenim bomo toliko zagrenil življenje, da se jih večina že bo šla".
P.S. Slej ko prej bo isti mehanizem uporabljen tudi proti vam.
Bolano. Sej ne bi rekel, da bi ljudje mnozicno umirali na cestah...bo prisila, se strinjam.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Skyman ::
Jutri sem na vrsti za cepljenje.
Izbral sem pfizer, ker moderne ni v ponudbi.
Upam da boš sel 3x
https://www.24ur.com/novice/korona/poma...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Skyman ()
;-) ::
Ni ratalo, pesek si mecejo v oci. Lahko zgoraj preberes kako. Moderne ni bilo zato je "izbral" Pfizerja.
To je isto kot da pripeljem v krizisce, ker ni zelene luci bom izbral da pocakam pri rdeči.
To je isto kot da pripeljem v krizisce, ker ni zelene luci bom izbral da pocakam pri rdeči.
MadMen ::
krucymucy ::
Jutri sem na vrsti za cepljenje.
Izbral sem pfizer, ker moderne ni v ponudbi.
Kolko si pa star?
Z moderno so v Ljubljani cepili prejšni vikend, očitno prišla malo prej pošiljka.
Moderne sploh ni tukaj. Izbira je Pfizer, Sinopharm, Astra Zeneca, nekaj malega Sputnika.
Starost pod 40 let, ampak v Srbiji se lahko cepi vsakdo.
Predvidevam da bo sputnika veliko vec sedaj ko bo stekla proizvodnja na institutu Torlak.
mojsterleo ::
Jutri se grem cepiti z Astrazeneco. Se je kdo cepil s tem in ali so kakšni stranski učinki. Star sem 40.
Nekaj kolegov (podobne starosti) se je cepilo s Pfizerjem in so imeli kar konkretne stranske učinke.
Nekaj kolegov (podobne starosti) se je cepilo s Pfizerjem in so imeli kar konkretne stranske učinke.
krucymucy ::
mojsterleo je izjavil:
Jutri se grem cepiti z Astrazeneco. Se je kdo cepil s tem in ali so kakšni stranski učinki. Star sem 40.
cepili so me s pfizerjem, sem se mlajsi kot ti in razen tega da sem cutil bolecino ce sem pritisnil s prstom na mesto vboda, ni bilo nic.
Podobno kot po krvodajalski.
Vsaj po prvem odmerku ne. Po pogovorih z ostalimi cepljenimi znanci je imela samo ena stranske ucinke, pa se ta je malo hipohondra in gre za vsako malenkost na bolnisko.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krucymucy ()
HappyPills ::
Pri AZ so stranski pri prvi dozi pri pfizerju pa pri drugi. Sam sem cepljen z AZ in sem mel drugi dan vročino tam 38.5 pa pač kot gripo vse bolel itd. En dan zatem sem bil OK. Tak da ne planirat nič za nasljednji dan praktični vsi smo mel učinke po AZ.
oopticom ::
mojsterleo je izjavil:
Utrujenost, glavobol, morda vročina, bolečina na mestu pika. Če traja dlje kot 2 dni, kontaktiraj zdravnika.
Hvala vsem za odgovore. Ravnokar sem se cepil. Stvar je tako enostavna, da bi res lahko naredili drive-in, tudi v LJ. Bom sporočil kako bo stanje.
Vsem nam se je začela akcija po 12ih urah. Svetujem da takrat kar vzems lekadol. Srečno.
petrus ::
Kakorkoli, moja starejša hči bo letos maturantka, je polnoletna in se je sama odločila za cepljenje. Kar se mene tiče je s tem zrelostni izpit že vsaj delno opravljen -> ob vsej poplavi kretenizmov, ki jih danes sproducirajo mediji, politika, itd. je fajn videti, da obstajajo tudi mladi, ki jim je jasno zakaj se cepiti in zakaj je to v trenutnih razmerah pravilna odločitev.
Kdor se ima danes možnost cepiti ter pri njem ni objektivnih razlogov proti cepljenju (npr. bolezen, alergije...), vendar se odloči, da te možnosti ne bo izkoristil zato, ker:
- ker je soseda od tete rekla, da je sin, ki študira v LJ rekel, da vlada laže
- ker bolj zaupa youtube kot resnim strokovnjakom
- ker noče razumeti, da stranski učinki obstajajo, vendar večkratno odtehtajo tveganja povezana s Covid...
potem je idiot. Sploh ni pomembno ali voli SDS ali LMŠ, ni pomembno ali navija za Rogliča ali Pogačarja, ni pomembno ali je slovenskega ali bosanskega rodu, ni pomembno ali posluša govejo muzko ali stari rock, ni pomembno ali je iz mesta ali hribov, ni pomembno ali je za Teslo ali diesel vozila, ni pomembno ali je za Partis ali mojblink, ni pomembno ali vozi subaru ali kolesari, ni pomembno ali je za jedrsko ali hidro elektrarno ... preprosto je idiot.
Ti bi se moral preimenovat iz pirat v birokrat, ker si zgolj prestrašen domorodec, kot vsi ostali tukaj.
stati inu obstati
SambaShare ::
mojsterleo je izjavil:
Naslednji dan rahla vročina do ~37.5C in splošno slabo počutje. Proti večeru mi je že odleglo. Starša po pfizerju nista imela praktično nobenih stranskih učinkov (obe dozi).
Okapi ::
HappyPills je izjavil:
Vsem nam se je začela akcija po 12ih urah. Svetujem da takrat kar vzems lekadol. Srečno.
Še en nasvet'- en teden jemlji po četrt aspirina, za "redčenje" krvi, preventiva proti trombozi.
SambaShare ::
HappyPills je izjavil:
Še en nasvet'- en teden jemlji po četrt aspirina, za "redčenje" krvi, preventiva proti trombozi.
Oboje narobe. Nevarnost strdkov se pojavi v 2. in 3. tednu po cepljenju. In aspirin proti tem strdkom ne pomaga.
oopticom ::
HappyPills je izjavil:
Zdravniki to odsvetujejo, ker lahko to poviša riziko za krvavitve povezane skupaj z imunskom odzivom, ki lahko vpliva na zmanjšanje trombocitov.
SmeskoSnezak ::
A bomo mladi, med 20 in 30 leti, kot tudi pod 20, tudi prisli na vrsto ali pa bodo nehali ko bo vecina starejsih prekuzenih?
Ve kdo kaj o tem? Lepo prosim za odgovor.
LP
Smeska
LP
Smeska
@ Pusti soncu v srce... @
SmeskoSnezak je izjavil:
A bomo mladi, med 20 in 30 leti, kot tudi pod 20, tudi prisli na vrsto ali pa bodo nehali ko bo vecina starejsih prekuzenih?Avtomatsko ne cepijo nikogar, tudi tebe ne bodo. Na cepljenje se lahko naročiš v ambulanti svojega osebnega zdravnika (če imajo npr. epošto, pošlji svoje kontaktne podatke, št. zdravstvene izkaznice in telefonsko). Prej kot se boš, prej prideš na vrsto, ko bodo imeli kakšen ‘luft’ ali pa presežek cepiva.
LP
Smeska
Za Ljubljano pravijo da bo splošna populacija na vrsti čez 10-14 dni že. Treba pa se naročit!
LeQuack ::
HappyPills je izjavil:
Za Ljubljano pravijo da bo splošna populacija na vrsti čez 10-14 dni že. Treba pa se naročit!
Ne bo treba ker se mladi ne bodo hotli cepit tako da bo cepiva ostalo na pretek.
Quack !
HappyPills je izjavil:
Ne bo treba ker se mladi ne bodo hotli cepit tako da bo cepiva ostalo na pretek.
Haha ja do prvega skoka v morje :). Anyway Naročite se lahko na https://www.gospodar-zdravja.si/reserva...
kuglvinkl ::
Razen tega, da se izpostavljajo večji nevarnosti, kot pa če bi se cepili, je to da bodo prehodi čez meje precej dragi.
Your focus determines your reallity
Življenje si bodo zagrenili čisto iz nekih bedastih principov. Ampak taki ljudje si že tako ponavadi grenijo življenje, tako da so že navajeni. Če bo folka cepljenega premalo bodo pač še malo dalj trajale omejitve in še bolj bodo penasti, ker bodo "diskriminirani".
Čez 2 leti bo pa tak vseeno.
Čez 2 leti bo pa tak vseeno.
Razen tega, da se izpostavljajo večji nevarnosti, kot pa če bi se cepili, je to da bodo prehodi čez meje precej dragi.
Avstrija in italija sta ze odprti. Ti pa kar bodi poskusni zajec
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
LeQuack ::
HappyPills je izjavil:
Življenje si bodo zagrenili čisto iz nekih bedastih principov.
Nisem vedel da če ti nekdo drug greni življenje, si ga ubistvu sam. Zanimiv pogled.
Quack !
MisterR ::
PrihajaNodi je izjavil:
Avstrija in italija sta ze odprti. Ti pa kar bodi poskusni zajec
Ni res. Za Avstrijo se moraš registrirati in imeti potrdilo o negativnem testu, ki v Sloveniji stane med 20 in 25€, vsakih par dni.
MisterR ::
Kaj ima veze kaj dela Slovenija? Avstrija te ne spusti v državo brez negativnega testa in potrdila o negativnem testu.
http://www.dunaj.veleposlanistvo.si/ind...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MisterR ()
Vetrpiha ::
Kaj ima veze kaj dela Slovenija? Avstrija te ne spusti v državo brez negativnega testa in potrdila o negativnem testu.
Sem mislil da gre v obe smeri. Torej se migrante dobesedno prisiljbda se cepijo. Bolano
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
The Player ::
HappyPills je izjavil:
Imaš morda kakšne uradne informacije za tole?
Čudno mi je, da še niso vseh starejših pocepili, pa sedaj že cepijo 30 letnike.
Moj prijatelj star pod 40 let se je prijavil 2 tedna nazaj za cepljenje pri zdravniku in je bil ta vikend že cepljen. Medtem pa jaz sem se prijavil takoj preko euprave že januarja letos, potem pa še dodatno pri zdravniku, pa še zmeraj čakam, da me pokličejo. Sedaj se pa še govori, da se bomo morali prijaviti še enkrat, ker prijava na eupravo ni dovolj
Kako cepilno strategijo sploh imajov mislih za naprej?
Bwaze6 ::
mojsterleo je izjavil:
SmeskoSnezak je izjavil:
A bomo mladi, med 20 in 30 leti, kot tudi pod 20, tudi prisli na vrsto ali pa bodo nehali ko bo vecina starejsih prekuzenih?Avtomatsko ne cepijo nikogar, tudi tebe ne bodo. Na cepljenje se lahko naročiš v ambulanti svojega osebnega zdravnika (če imajo npr. epošto, pošlji svoje kontaktne podatke, št. zdravstvene izkaznice in telefonsko). Prej kot se boš, prej prideš na vrsto, ko bodo imeli kakšen ‘luft’ ali pa presežek cepiva.
LP
Smeska
Prej ko se boš prijavil, prej boš prišel na vrsto?
V naši občini nam obetajo že tretji seznam za cepljenje, na katerega naj bi se zainteresirani prijavili. V Kranju so za nove prijave (stare ne veljajo več) vsem do zdaj prijavljenim poslali vsaj mail. Tole je tak kapitalni clusterfuck, da bi morali odgovorne javno sramotit, jim odvzet službe in izplačan dohodek v preteklem letu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bwaze6 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Kako do visoke precepljenosti? (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Loža | 90816 (72318) | BigWhale |
⊘ | Antivaxx club (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 47349 (44354) | ahac |