» »

Antivaxx club

Antivaxx club

««
6 / 6
»
»»

oopticom ::

c3p0 je izjavil:

Kdo trosi več virusa? Tisti necepljen, ki leži doma, sicer tvori več virusa, a ga ne raznaša.

Problem je, da si kužen tudi, ko si asimptomatičen.

c3p0 je izjavil:

Sicer pa bi rad videl link na kako študijo.

https://www.medrxiv.org/content/10.1101...

Here, analyzing positive SARS-CoV-2 test results following inoculation with the BNT162b2 mRNA vaccine, we find that the viral load is reduced 4-fold for infections occurring 12-28 days after the first dose of vaccine. These reduced viral loads hint to lower infectiousness, further contributing to vaccine impact on virus spread.

Že po eni dozi se opazi 65% upad infekcij, 72% simtomatskih in 57% asimtomatskih.

https://www.ndm.ox.ac.uk/covid-19/covid...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: oopticom ()

RatedR ::

Nisem bral vsega ampak a je to antivax tema za zgolj Covid al dejanske grožnje (tetanus, meningitis...)?

oopticom ::

Netrunner je izjavil:

Ne vidim težav, če počakam raje kakšno leto aktivnega cepljenja. Takrat bo bolj jasno kaj je na temu in večji bo vzorec. Jaz bom še počakal ker nočem biti poskusni zajček. Drugače pa nisem nikakršen antivexer.

Poskusni zajček bi bil, če bi sodeloval v prvih fazah kliničnih študijah. Sedaj so porabili že 1.36 milijarde cepiv po vsem svetu.

https://ourworldindata.org/covid-vaccin...

UganiKdo ::

ja ja, samo treba najrpej ugotovit kakšni so stranki učinki po vsaj 150 letih, tako kot se to dela pri klasičnih cepivih.

Ben Dover ::

RatedR je izjavil:

Nisem bral vsega ampak a je to antivax tema za zgolj Covid al dejanske grožnje (tetanus, meningitis...)?


Mišljeno je bilo samo za Covid, ker je to najbolj "in" atm. Če ne živiš ravno pod kamnom je dokaj enostavno ugotovit namen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Ben Dover ()

oopticom ::

UganiKdo je izjavil:

ja ja, samo treba najrpej ugotovit kakšni so stranki učinki po vsaj 150 letih, tako kot se to dela pri klasičnih cepivih.

Ni treba na tako dolgo obdobje. 2 mesca sta dovolj. Potem telo v veliki večini primerov zadevo obdela in razgradi.

zmaugy ::

oopticom je izjavil:

UganiKdo je izjavil:

ja ja, samo treba najrpej ugotovit kakšni so stranki učinki po vsaj 150 letih, tako kot se to dela pri klasičnih cepivih.

Ni treba na tako dolgo obdobje. 2 mesca sta dovolj. Potem telo v veliki večini primerov zadevo obdela in razgradi.

Ampak je pa treba biti ziher…:))
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Manu ::

jshadlsa232 je izjavil:

Manu je izjavil:

2. Cepiva se res še testirajo, ampak to je zato, ker so izredne razmere. Poglej kaj se je dogajalo zadnje leto in pol.

Kaj pa se je dogajalo leto in pol? Na zacetku je bila panika zaradi starejsih. Nato smo zaprli ostalo populacijo zaradi starejsih IN da ne bi prislo do poplave bolnic. V razsiritev bolnic, da nebi bile poplavljene, ter da prihodnjih lockdowni ne bi bili potrebni, ni bilo vlozenega niti 1€ na puf, ki so se jemali. Nato je bilo naslednjih 14 dni kljucnih. Na vidiku je bilo cepivo, s katerim se bi precepilo tiste starejse ogrozene, ter da bi prisli do 50% precepljenosti ostalo bi bila naravna imunost. Nato so nenadoma bili nujna cepljenja vseh, se otrok. Naravna imunost ni vec mogoce, nemudoma je treba cepiti vsaj 90% ce ne vse. Zadnja laz je, da bo poletje zaradi cepljenj na dobri poti v "novo normalnost" (1984 anyone?), drugace pa so drzave kot Kanada, Nemcija ter Avstrija javno se pohvalile o zagotovitvi zalog za leta 2022, 2023. Pogovori so o proizvodnji cepiv na slovenskih tleh.

Laz za lazjo. Kaj imate res spomin zlate ribice, ali je zmoznost kriticnega misljenja splahnela?

1. Panika ni prava beseda. Epidemija je prava beseda. In ne gre se samo za starejše. Gre za družbo (ali populacijo) kot celoto. Vsi smo del družbe od 0-120 let stari ljudje. Zakaj pa so starejši umirali? Zato, ker jih je nekdo okužil. To pa ni lepo. Drugi ljudje, ki se ne držijo higienskih navad so okužili starostnike. Starostniki so umirali zaradi drugih ljudi. Ko gledaš iz tega gledišča so tvoji argumenti in nasprotovanja karantene in cepljenja popolnoma nesmiselni. In necivilizirani.

2. V razširitev bolnišničnih in intenzivnih postelj se je investiralo. To je vse dokumentirano.

3. Cepivo je namenjeno za celotno populacijo. Nikoli ni bilo namenjeno samo za starejšo populacijo. Vendar, najprej se jo pa uporabi za najbolj ogrožene. Kar je smiselno. Vendar, če se ne precepi tudi ostala starostna skupina, samo cepiti starejše od 60 let ne bi preveč pomagalo.

4. Nikjer ni bilo rečeno, da bo cepljenje obvezno. Pravzaprav cepljenje sploh ni obvezno. Nihče ne prisiljuje nekoga v cepljenje. Se pa priporoča in vzpodbuja cepljenje. To pa ja.

5. Naravna imunost je nekaj na kar so se sklicevali nekateri strokovnjaki. Ker naravna imunost je dejstvo, ampak to bi lahko trajalo več časa, kot pa, če se cepimo. Sklepa se, da bo cepljenje tisto, kar bo hitreje pomagalo. Ampak cepljenje ni 100% čarobna palica. Bo pa pomagalo, saj imamo izkušnje s cepljenjem pri drugih boleznih, ki smo jih drastično zmanjšali in s tem obvladali.

6. Ne vemo kako bo v prihodnosti. Lahko pa sklepamo, prihajamo do zaključkov, lahko smo optimistični. Vemo pa ne. Ta virus je nova stvar. A ni logično, da če je nekaj novega, neznanega, da potem ne moremo vsega vedeti? Zato ne gre za laži. Gre za ocene, trenutne podatke, sklepanja itd... Nihče ti 100% ne more zagotovit "tako bo pa konec".

7. Preveč se navežeš na odgovore strokovnjakov. Moraš biti malo bolj optimističen in sprejeti dejstvo, da v tem primeru karantena deluje (ki pa jo ne moremo voziti v nedogled, ker se je ljudje ne držijo ... razen, če bi naredili, kar je naredila Kitajska, ampak to za zahod ni sprejemljivo (ampak nikoli ne veš)) in cepljenje bi lahko bila dobra rešitev. Kaj bo prinesla prihodnost ne vemo. Vendar pa ne bomo kot necivilizirani gledali samo nase in hodili okoli, kot da ni nič in živeli kot smo živeli do zdaj.

8. Čeprav bom priznal, da nekateri vladni govorci ne znajo dobro komunicirati. Preveč nekaj obljubljajo in zagotavljajo. Ljudje se potem navežejo na te informacije in ko se situacija spremeni (in življenje ni statično) so razočarani in vidijo teorije zarot.

V tem trenutku je za reševanje problema te epidemije smiselna karantena, držanje higiene rok in kašlja in cepljenje. Na ta način upamo, da bomo bolj obvladali problem. Če pa ljudje ne bodo sodelovali, potem se bo vse skupaj še bolj zavleklo.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

ahac ::

https://slo-tech.com/ostalo/pravila/
2.2 Zahteva se argumentiran pogovor, ki se nanaša na predmet razprave. Zaželeno je, da je podkrepljen z viri.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
««
6 / 6
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podrobno o sestavi cepiva proti covidu-19 (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
59493686 (33503) Unchancy

Prisilno cepljenje in rdeci seznam (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
38654405 (44668) bluefish

Več podobnih tem