Forum » Pomoč in nasveti » Prižgan računalnik
Prižgan računalnik
Pro2Type ::
Mene pa zanima, zdej k mam ADSL pa non stop loadam, pa me zanima k mam full pržgan računalnik, po cele dneve in noči, če to kaj slabo vpliva na moj računalnik, oz na katero komponento posebej. Ali je kaj slabosti tega non stop laufanja PC-ja?
Hvala
Hvala
Packač ::
Jst mam skos užgan pa nimam nobenih problemov. Edin naj ne bo prevroče vse skupaj pa bo ql. Pomoje da diski še najbl trpijo.
Mavrik ::
Kolikor vsi govorijo je za računalnik slabše če ga veliko ugašaš in prižigaš kot pa da je prižgan.
The truth is rarely pure and never simple.
root987 ::
Jaz mam po navadi neprestano prižgano računalo, vendar ga enkrat na recimo 14 dni ali 3 tedne ugasnem.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
Dr_M ::
najbolj skoduje eni stvari ki prihaja vsak mesec....racunu za elektriko.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
fRiK0 ::
Naj slabsa stavr za vso elektroniko je vklop in izklop, ker takrat stecejo najvisji tokovi...
Zarnca zmer crkne ko jo przges ali ugasnes...
Zarnca zmer crkne ko jo przges ali ugasnes...
Hvala
LP Tadej
LP Tadej
TribesMan ::
friko hahaha, lepo te prosim... Ko boš enkrat pogrutal kako se računalniki vžigajo boš malo spremenil mnenje... Domala vsak kontroler napetosti v novejših računalnikih ima vgrajeno soft-start funkcijo, še posebej tisti za GPU, CPU... Tak da ga tud neprestano uziganje ne bo pretirano ogrozilo...
Aja pa tista primerjava z žarnico je čist mim.
LP
TribesMan
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Vesoljc ::
baje diski najbolj trpijo pri on/off-u...
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
Jochaan ::
najbolj ti diski trpijo, in to ker je toplo v kišti pol so pa diski tut topli, tk da si nabav kak disk cooler.
Dead_Eye ::
jaz sem tudi slišal da je boljše da dela non-stop.... to naj bi veljalo za vso elektroniko, od TV naprej...
The one and only
root987 ::
Hja, TV je pa po moje že mal tvegano...Ker se precej bolj greje kot računalo in nima hladilnika - AFAIK. Lahko pa se motim seveda...
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
Wox ::
Ali je kaj slabosti tega non stop laufanja PC-ja?
Kar se tiče strojne opreme, ne. Glede na to, da si non-stop na netu ti pa priporočam kakšen požarni zid.
Kolikor vsi govorijo je za računalnik slabše če ga veliko ugašaš in prižigaš kot pa da je prižgan.
V bistvu nima veze, ker je verjetnost da bo računalnik v prvem in drugem primeru prej zastarel, dosti večja kot pa, da določena komponenta odpove.
Res je. Vendar gre za zanemarjiv znesek. Računalnik ki poganja Word (95% vseh opravil na računalniku) porabi okoli 43W el. energije, medtem ko monitor okoli 75W. Računalnik v ugasnjenem stanju s priključenim napajalnim kablom (stand-by)troši 2,3W el. energeje. V hibernaciji 2,3W in c sleep modu 3,1W el. energije. Kot primer: poraba tipičnega TV-ja je 100W.
Naj slabsa stavr za vso elektroniko je vklop in izklop, ker takrat stecejo najvisji tokovi...
Drži.
Domala vsak kontroler napetosti v novejših računalnikih ima vgrajeno soft-start funkcijo, še posebej tisti za GPU, CPU... Tak da ga tud neprestano uziganje ne bo pretirano ogrozilo...
Ne drži. Ta soft-start funkcija je realizirana s pomočjo elektronskih komponent, ki zato niso imune na velike, kratkotrajne spremembe toka.
Ni čist mim!
najbolj ti diski trpijo, in to ker je toplo v kišti pol so pa diski tut topli, tk da si nabav kak disk cooler
To je res. Ker so edina mehanska komponenta v računalniku, je največja verjetnost okvare prav pri njih.
jaz sem tudi slišal da je boljše da dela non-stop.... to naj bi veljalo za vso elektroniko, od TV naprej...
V glavnem drži. Kar se TV-ja tiče. Ekran ima krajšo življensko dobo, kot ostale komponente.
Kar se tiče strojne opreme, ne. Glede na to, da si non-stop na netu ti pa priporočam kakšen požarni zid.
V bistvu nima veze, ker je verjetnost da bo računalnik v prvem in drugem primeru prej zastarel, dosti večja kot pa, da določena komponenta odpove.
Res je. Vendar gre za zanemarjiv znesek. Računalnik ki poganja Word (95% vseh opravil na računalniku) porabi okoli 43W el. energije, medtem ko monitor okoli 75W. Računalnik v ugasnjenem stanju s priključenim napajalnim kablom (stand-by)troši 2,3W el. energeje. V hibernaciji 2,3W in c sleep modu 3,1W el. energije. Kot primer: poraba tipičnega TV-ja je 100W.
Drži.
Domala vsak kontroler napetosti v novejših računalnikih ima vgrajeno soft-start funkcijo, še posebej tisti za GPU, CPU... Tak da ga tud neprestano uziganje ne bo pretirano ogrozilo...
Ne drži. Ta soft-start funkcija je realizirana s pomočjo elektronskih komponent, ki zato niso imune na velike, kratkotrajne spremembe toka.
Ni čist mim!
najbolj ti diski trpijo, in to ker je toplo v kišti pol so pa diski tut topli, tk da si nabav kak disk cooler
To je res. Ker so edina mehanska komponenta v računalniku, je največja verjetnost okvare prav pri njih.
V glavnem drži. Kar se TV-ja tiče. Ekran ima krajšo življensko dobo, kot ostale komponente.
Dr_M ::
no ja...ce prizges comp zjutri in ga zvecer ugasnes ni nobene skode. sam ce bi ga pa usako uro uzigu pa ugasu, se pa lohk s casoma kej pozna. sploh pri monitorjih.
The reason why most of society hates conservatives and
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | prižgan računalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 1437 (955) | blackbfm |
» | El. bojler - vklapljanjeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 11470 (11267) | MadMax |
» | Disk za 24/7Oddelek: Kaj kupiti | 1035 (883) | Izi |
» | Trdi disk za video montažoOddelek: Kaj kupiti | 1240 (1035) | jeb |
» | MATICNA PLOSCA???Oddelek: Strojna oprema | 1042 (917) | K0K0 |