» »

Za kaj uporabljate računalnik ?

Za kaj uporabljate računalnik ?

IceIceBaby ::

Zanima me:

1. zakaj vse Slo-techarji uporabljate računalnike ?
2. kaj od vašega računalnika pričakujete ?

Zakaj me to zanima ? Vsak drugi osebek ki ga poznam računalnike ocenjuje na podlagi megahercev, vse ostale stvari, ki so v resnici bolj pomembne od hitrosti pa zanemarjajo. Torej, kako bi vi odgovorili na zgornji dve vprašanji ?

Daedalus ::

Računalo uporabljam za vsakdanje (no skoraj vsakdanje) delo (služba), počasi začenjam programirati, pisanje seminarskih, mp3, internet radio, kak film si pogledam vsakih 100 let, pa za surfanje po netu.Pa vsake kvatre kaka igrca, predvsem starejše - je računalo malo švoh:D

Od računala pričakujem zanesljivo in kolko-tolko tekoče delovanje. Zaenkrat je C500 dovolj, kasneje pa pride kak Athlon na vrsto, ko bo tolar, seveda. Pri svojmu kompu pogrešam malo več rama, pa kako PCI grafo bom nabavo (overlay na integrirani ne spljoh:O ) posledično so pa flmi samo pod linuxom.

Mhz-ji pa so koristni tam, kjer se jih pač rabi...Da bi pa kupoval nevemkako čudo tehnike, da bi z njim igral igrce pa foldal, mi pa niti na kraj pameti ne pade :)
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Tomi ::

Vse svoje računalnike imam izključno za delo, iger pa že nekaj časa ne igram. Hitrosti ne potrebujem velike, več mi pomeni zadosti pomnilnika in velik disk. Pa seveda hiter dostop v svet.
metrodusa.blogspot.com

Juda ::

uporabljam za: igrice igrat, filme gledat, tv gledat, video montirat, muziko poslušat, muziko delat, internet gledat, vsesorti mp3/avi skinjavat, raznorazni design delat, internet strani delat, kej malga programirat, komunicirat, meditirat...kr čš
pričakujem: da pridno dela in da se ne pizdi :)
Bulš taku ku drgače

flipflop ::

Za filme gledat,muziko poslušat,za internet,za špile (čedalje manj),za seminarske,za slike,za snemanje CD-jev,pa za gledanje televizije,kako vajo za APJ naredit.

Pričakujem pa,da dela zanesljivo in hitro vsaj v winsih,če že špile ne morem na najvišjih resolucijah in detajlih poganjat. Mi pa počas začenja it hrup na živce.

:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: flipflop ()

Mercier ::

Nekaj za test-lab, enega za storage, enega, da ustvarjam.

Od vseh pričakujem, da mi hardware ne crkuje, skratka, da dela kar je treba in da mi ni treba odpirat kišt. Čeprav...thrill, ko imaš pred sabo kose hardware-a z omamnim vonjem po novem, trganje embalaže....
Hitost me ne zanima, ali bolje rečeno, ne potrebujem hitrih zadev. Nikoli nisem kupil česa, kar se je ravno pojavilo na tržišču, večkrat pa kaj, kar zginja s tržišča. (hvala gamerjem, od srca :) Če bi pa meo dosti dinara...

undefined ::

> 1. zakaj vse Slo-techarji uporabljate računalnike ?

Za izdelavo načrta OTOW, ki mi bo omogočil zavladanje nad svetom.

> 2. kaj od vašega računalnika pričakujete ?

Da mi bo ta načrt OTOW (Operation: Take Over the World) čimprej čimprej zgradil, torej jasno: čimveč GHz ter čimboljša grafična za podroben izris simulacije. >:D

rfmw ::

1. zakaj vse Slo-techarji uporabljate računalnike ?

uporabljam ga kot pomagalo pri študiju, službi in izobraževanju: pisanje raznih dokumentov,... ; simulacije el. vezij in elmg. valovanj; iskanje info na netu in Slo-Tech-u>:D

2. kaj od vašega računalnika pričakujete ?

da deluje brez napak vsaj do preteka garancije :D , kar se dandanes pogosto zgodi NOT

ps: mimogrede dobri vprašanji
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

BigWhale ::

V sluzbi programiranje, doma pa za pr0n leeching (nevem kako tega do zdaj se ni nihce omenil... A vas je sram? :P)
pa se kaj drugega. Predvsem pa programiranje.

Ce kdo kaj pricakuje od njegovega butastega racunalnika je pa optimist. :P Jaz nicesar, potem sem vedno vesel... ;>

ŽirC ::

1. za lan party-e, se prav igrce, zarad neta, da lah brskam po slo techu :D , pa da mi ni treba pisat ksnih brezvenih stvari na roke, ampak na kiblo, pa da lah kej pogledam na dvd in dvx formatih, skori toj vse

2. pa pricakujem stabilnost, da se mi ne sesuva kot prejsni in se lahkjo zanesem na njega da mi ne bo odpovedal med movijam >:D

Lp, ZirC

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ŽirC ()

R0K ::

Hitrost mi je pomembna takrat, ko najbojl trokira ko nebi smel :) drugače mi že dolgo ni mar za mhz. Bolj mi je važno, da je hiter disk, in dober pomnilnik.

Delam pa z njim vsegaboga. Brez interneta bi bil itak izgubljena duša. Imejli, delam kej za šolo, zdej sem začel 'delat' glasbo (el.), pa za pogledat kir dober muvi in konc koncev, stolpa doma že nisem prižgal najmanj pol leta, ker mi winamp laufa 'podzavestno' skor :)

Včasih paše tudi kakšna miselna igra, dobre strategije sekajo...

sketch ::

1. Za delo - modeliranje, načrtovanje, rendranje, design... ter še vse ostale pisarniške stvari, dostop do neta itd. Občasno kakfilm in igrica (predvsem zdaj poleti), sicer pa ne.

2. Pričakujem da bo srednje kompliciran testni render trajal pod 5 minut, da bo rasterizacija in filtracija komplicirane vektorske slike v photoshopu trajala pod 2 minuti, da bo refresh time na srednje velikem fajlu v allplanu ko osvezim frame pod 5 sec. Da bo deloval z različnimi zunanjimi napravami brez problemov, da bo tako softversko kot hardversko deloval pa itak..,
Adapt and overcome.

kopernik ::

>1. zakaj vse Slo-techarji uporabljate računalnike ?

za služenje denarcev;)

>2. kaj od vašega računalnika pričakujete ?

zanesljivost, tišino, veliko RAMa, LCD, broadband

Roadkill ::

Večinoma samo bluzim in ne delam nič na računalniku. V takih primerih poženem kak špil (WolfET), ga špilam ene 2 ure, se ga naveličam, prečekiram novičke na netu, kak forum, maile, vreme, umes malo poircam, pol pa umerm od dolgčasa, ker mi zmanka idej kako neuporabno zagonit čas.
Najbolj mi je pomembna muzika, ki jo poslušam non-stop in pa seveda povezava v svet (odvisnik od informacij... bolj ko so neuporabne bolj jih rabim).
Seveda pogledam tudi kak film in si gradim zbirko filmov, ki jih verjetno ne bom več pogledal. :)

Skratka računalnika trenutno sploh ne potrebujem, oziroma ga potrebujem za uničevanje dolgčasa.
Se pa vse to precej hitro spreminja, saj sem prejšni teden začel fax, tako da je veliko manj prostega časa, veliko več dela... nekaj tega dela bo potekalo tudi na računalniku - programiranje, printanje zapiskov, plonkcev in podobnih zadevščin.

Od računalnika pričakujem, da bo zaribal, ko ga bom najbolj potreboval... želim si pa obratno seveda :)
No... resnica je taka, da je lepo vzgojen in ga poznam do obisti in so presenečenja zelo redka. Ker zanj precej skrbim tudi pričakujem, da bo deloval še nekaj časa in to z neko zgledno hitrostjo.

Dr_M ::

uporabljam ga za use, razen za programiranje in webdesign :) to mi smrdi na veliko.

od compa pa pricakujem, da mi bo usaj ksn dan delu brez problemov (ja tut to se kdaj pa kdaj zgodi :)) )
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

snow ::

Slo-Tech forum:),download trance/techno mp3 setov, c++ programiranje, nekaj malo webdesign, nekaj malo counterstrike.

Da mi bodo moji programčki hitro tekli, 100fps v counterstriku :)
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

perci ::

za teženje evil userjem >:D

largie ::

uporabljam ga za razne zadeve na netu, brskanje, p2p, irc, ... ; gledanje filmov, poslušanje muzike; občasno igranje iger; tu pa tam kakšna office opravila.

kaj pričakujem, da deluje kot jaz hočem, kar mi zelo dobro uspeva, in čimvečji uptime brez resetiranja, trenutno je to povprečno cca teden pa pol, rekord 3 tedne.

iskra ::

3D modeliranje, MSN chat s familjo onkraj sveta, 2Mbit kabl, pasjansa, Medal of Honor občasno, filmi, muzika, download na mrtvo, ...

Dragi Silikonski bog: zelo si želim, da me tvoji čipi in vezja ne bi nikoli na cedilu pustili, ko jih najbolj potrebujem, pa si želim, da bi delali še hitreje, kot piše na škatli! :D
Čimveč tišine in hitrost! Hočem vsaj 1GB RAM ali več, ker ko obračam kake sestave z 5 ali več kosi, mi že dela zeloooo počasi! Pa od grafične kartice bi rad kej več imel za 3D modeliranje. Ok pa še procesor bol hud, ko smo že pri tem.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

speed machine ::

Hm z compom pocnem vse kar mi je vsec. Od brskanja po internetu (to na veliko), igranja iger (in ne igric-ker ce mi kdo omeni igrice, se jz takoj tetrisa spomnem, pa kakih pasjans), ceprav zdej igram igre bolj kot ne sam zaradi tega, da vidim kaj je novega v grafiki, kak je kej narejeno, kolk zmorejo racunalniki (zdej se navdusujem predvsem nad directx9 tehnologijo)... Drgac pa se za vse druge normalne stvari ki so v povezavi z emulo, bittorentom, edonkeyem, kazaa...:)) Seveda si je potrebno delat tudi lepe zaloge iger, ki jih naceloma ne bom nikoli vec igral. Po novem pa sem zacel se z programiranjem v c-ju, ker je to res majstrski programski jezik. Kokr sem ga do zdej spoznal.

Od racunalnika pa pricakujem tisto kar zna najbolj poceti. Kot prvo, da te zafrkava ko ga najbolj rabis (tukaj zraven, se kaksni problemi s strojno opremo in virusi), kot drugo pa da ti uspesno zabije cajt.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 7 na vrhu v ZDA (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
7017836 (15845) MrStein
»

Čez kake 3 mesece si bom kupu rač... pa me zanima že zdaj

Oddelek: Pomoč in nasveti
201712 (1138) krneki0001
»

Google agresivneje proti Microsoftu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
698940 (6825) Tody
»

kateri procesorski hladilnik?

Oddelek: Pomoč in nasveti
6746 (684) klemen32
»

Udejstvovanje prodajalcev rac. firm na slo-techovem forumu:)!?

Oddelek: Loža
342337 (1796) Paramedic

Več podobnih tem