Forum » Zvok in slika » Zvok ne dela - zvočna kartice ali software?
Zvok ne dela - zvočna kartice ali software?
miha188 ::
Zdravo,
včeraj se mi je pojavila težava - računalnik je v nekem trenutku zamrznil in sem ga resetiral. Pri ponovnem vstopu v Windowse pa mi ne dela več zvok, ikona za zvočnik prečrtana. V nastavitah kaže, kot da v noben input ni vključena audio naprava. Sem stestiral in zvočniki delujejo, torej je problem v računalnik. Pa me zanima ali je to šla zvočna kartica (imam čisto osnovno, nimam pojma kaj ker sem totalni neuk o računalništvu) oz. software in kaj povezno z Windows? Sem odmestil in namestil gonilnike za zvok in je še vedno vse enako... In še to ali v primeru, da gre za hardware, ali moram zamenjati celotno matično ploščo?
Hvala za kakšen namig
včeraj se mi je pojavila težava - računalnik je v nekem trenutku zamrznil in sem ga resetiral. Pri ponovnem vstopu v Windowse pa mi ne dela več zvok, ikona za zvočnik prečrtana. V nastavitah kaže, kot da v noben input ni vključena audio naprava. Sem stestiral in zvočniki delujejo, torej je problem v računalnik. Pa me zanima ali je to šla zvočna kartica (imam čisto osnovno, nimam pojma kaj ker sem totalni neuk o računalništvu) oz. software in kaj povezno z Windows? Sem odmestil in namestil gonilnike za zvok in je še vedno vse enako... In še to ali v primeru, da gre za hardware, ali moram zamenjati celotno matično ploščo?
Hvala za kakšen namig
Taip4n ::
Imel podoben problem, crknilo iz danes na jutri. Po menjavi matične (še v garanciji) je začelo ponovno delovati.
Vuli ::
ali pa kupiš dodatno zvočno kartico.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
Han ::
Če bi napisal osnovne specifikacije računalnika, bi dobil bolj konkretne predloge. Starost, model osnovne plošče (pomagaš si lahko s programom CPU-Z, zavihek Mainboard)...
blaz5 ::
Če gre za kak starejši računalnik in nimaš nekih high-end zvočnikov brez problema vzameš neko zunanjo USB zvočno kartico. Primer.
Plata ima Realtek ALC887 avdio kodek. Če ne pomaga izbris iz Upravitelja naprav, ponovni zagon in namestitev zadnje verzije Realtek šoferjev, imaš tri opcije:
1. BIOS flash na F20f.
2. Sveža namestitev sistema.
3. Ločena zvočna kartica.
1. BIOS flash na F20f.
2. Sveža namestitev sistema.
3. Ločena zvočna kartica.
Na povezavi je trenutno zadnja Realtek HDA verzija (6.0.9088.1).
https://www68.zippyshare.com/v/NZt7zLdJ...
Na povezavi je trenutno zadnja Realtek HDA verzija (6.0.9088.1).
Odlično in res najlepša hvala za pomoč - deluje :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Star računalnik MS-DOS igre v Windows 98 SEOddelek: Igre | 6011 (4499) | opeter |
» | Obolala bom - WIN 10Oddelek: Pomoč in nasveti | 5897 (3906) | egypt |
» | težave z zvokom, windows 10Oddelek: Pomoč in nasveti | 1484 (1289) | musicfreak |
» | Audacity - nimam snemalne napraveOddelek: Zvok in slika | 883 (788) | tonccy |
» | Windows 7 in zvokOddelek: Programska oprema | 819 (721) | Stoyc |