Forum » Omrežja in internet » Postavitev domačega strežnika/omrežja
Postavitev domačega strežnika/omrežja
Rias Gremory ::
Počasi se lotevam gradnje svojega strežnika in posledično rabim tudi kakšen nasvet.
Spodaj je diagram omrežja, ki že deluje. Strežnik še ni postavljen, niti nisem narisal ostalih naprav priključenih na Innbox.
Prvo vprašanje je, ali bo PC1 "videl" strežnik, če bo priključeno tako kot je prikazano? Torej, da bom lahko na primer uporabljal ssh?
Hvala
Spodaj je diagram omrežja, ki že deluje. Strežnik še ni postavljen, niti nisem narisal ostalih naprav priključenih na Innbox.
Prvo vprašanje je, ali bo PC1 "videl" strežnik, če bo priključeno tako kot je prikazano? Torej, da bom lahko na primer uporabljal ssh?
Hvala
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
Mavrik ::
Kaj pomeni tista tvoja črta od strežnika, združena s črto od FTTH boxa?
A boš priklopil strežnik na stikalo (v tem primeru se ti splača črti ločiti, da je to jasno), ali boš priklopil strežnik v FTTH box?
A boš priklopil strežnik na stikalo (v tem primeru se ti splača črti ločiti, da je to jasno), ali boš priklopil strežnik v FTTH box?
The truth is rarely pure and never simple.
Hvala, sem popravil.
Strežnik sem mislil priklopiti na stikalo, če bo seveda delovalo kot mislim da bo. V nasprotnem primeru bom moral dokupiti opremo.
EDIT: Libreoffice Draw mi sam poveže povezavi od strežnika in FTTHja v switchu, ignorirajte.
Strežnik sem mislil priklopiti na stikalo, če bo seveda delovalo kot mislim da bo. V nasprotnem primeru bom moral dokupiti opremo.
EDIT: Libreoffice Draw mi sam poveže povezavi od strežnika in FTTHja v switchu, ignorirajte.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Rias Gremory ()
Mavrik ::
Ja, v tem primeru bo seveda delovalo - če bosta oba v istem subnetu boš lahko direkt dostopal do strežnika.
The truth is rarely pure and never simple.
Ok super, hvala. Grem poiskat kakšen mrežni vodič, vprašam če ne bom česa vedel.
Vanadium ::
Predlagam da razmisliš v smer k nakupu malo boljšega routerja in T-2 napravo dat v bridge mode. Boš imel več kontrole nad mrežo ipd...
Hvala za nasvet. Sem nameraval tudi to narediti, ko se malo naučim o zadevah.
Vanadium ::
Glej v to smer če se boš učil, da ti mogoče podpira openwrt pa da je dovolj zmogljiv za linijo(hitrost interneta) katero misliš imet.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NEO Telekoma Slovenije (strani: 1 2 3 4 … 35 36 37 38 )Oddelek: Omrežja in internet | 452232 (1593) | Poirot100 |
» | EdgeRouter nastavitve za Telekom Neo boxOddelek: Omrežja in internet | 2628 (2319) | BrankoH |
» | SiolTV/T2 internet - Siol Box TV + DLNA - je možno?Oddelek: Omrežja in internet | 2873 (2472) | levaky |
» | Internet pade dol, ko vključim svoj routerOddelek: Omrežja in internet | 3851 (3564) | WhiteAngel |
» | Anonimnost na Svetovnem SpletuOddelek: Omrežja in internet | 3242 (2855) | primus1024 |