» »

LAN kaže 1Gbps prenaša z 100Mbps

LAN kaže 1Gbps prenaša z 100Mbps

«
1
2

matobeli ::

Zdravo,
Če pogledam lastnosti povezave je ta na 1000/1000 Mbps. Ko pa poženem prenos datoteke se ta lepo zaustavi na 11.4MBps
HW: Snology, Archer C7, PC

Kabel sem sicer sam delal (na eni strani), ampak ni prvi in sem 95% da je prav vse zvezan, žice do konca...

Kakšna ideja?

Mikrohard ::

Pa imaš na obeh napravah 1Gbit/s povezavo? Mogoče je pa kabel iz Synologyja na router slab.

mailer ::

Odvisno od mrežnih kartic v računalnikih.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Mikrohard je izjavil:

Pa imaš na obeh napravah 1Gbit/s povezavo? Mogoče je pa kabel iz Synologyja na router slab.

Mi seveda ni padlo na pamet da pogledam če je synology kriv (original kabel, star 1 leto). Kaže seveda 100Mbps... svašta. Bom menjal kabel, pa recmo da je samo to.

Invictus ::

Če nimaš res kakega starega kabla, potem ni kabel kriv. Razen če uporablja samo 2 parici... Dvomim, da ima kak normalno star Synology še 100Mbps port :).

Če je kak star switch vmes, zna biti ta krivec...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Ma ni switcha vmes, nič, kratek patch direkt v router, synologi je praktično nov, že prejšnji je imel 1G pa se ne spomnim da bi bila težava.

Sem pa šelezdej pogruntal ko sem dejansko spremljal en večji fajl, načeloma vse delam direkt iz njega in pri multimediji pa wordu se res ne opazi da je sam 100Mbps

Klemen86 ::

Kakšen Synology pa imaš?
Meni je delal isto, stalno je preklapljal na 100mbit - pa so bili kabli brez problema.
Po skoraj dveh letih sem kontaktiral Amazon (prodajalca) in so mi ga zamenjali. Od takrat je zadeva stalno na 1 gbit/s povezavi.

DS118.
p.s: A ima dve leti garancije?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

DS118 je tudi moj. Spremljaj malo, če se ti bodo preklopi na 100 mbit/s nadaljevali.
Ima dve leti garancije (ali celo 3). Nisem prepričan.

Moram priznat da nikol v resnici nisem bil pozoren če je dejansko bil na 1Gbps. Bom pa sedaj bolj pogosto.
Kakšen namig kdaj je preklopil?

Ne, brez kakršne koli logike. Po občutku. Sem npr. gledal eno serijo in je bil prenos OK. Ko sem poskusil naslednji del, pa je lahko bilo že na 100 mbit/s. Kdaj je zdržalo dva tedna, kdaj 5 ur. Pa kablov sem tudi zamenjal enih pet (se je pa z vsemi isto dogajalo).

Yeah. Nažalost ni bil kriv ne kabel, ne slab port na routerju... Ali imam enako napako kot ti ali pa je zgolj enkrat padel na to nastavitev in je bilo ob ponovni incializaciji spet vse OK.

Bomo vidli, moram pogledat kakšne garancijske pogoje ima že Computeruniverse. Oziroma če je karkoli od synologija da potrdijo te izpade.

Meizu ::

Ajej, Computeruniverse trenutno je štala od štale. Pripravi se, da boš na odgovor na tvoje vprašanje preko maila čakal tudi preko meseca dni, njihove telefonske linije so trenutno užas. Kako vem? Sem tudi sam tam nabavil mašino in sem imel eno reklamacijo za uredit in se je vleklo vse skupaj ko pondelk. Da ne omenjam, da sem nakazilo kupnine prejel šele mesece po tem, ko sem izdelek že vrnil.

Najbolje je, da RMA pošlješ kar direkt Synologiju.

Danes čekiram in je ponovno padel na 100Mbps.
Bom zgleda dal zahtevek za RMA.

dominuspro ::

OS update si valda naredil? Imajo na spletu pod downloads...

m0LN4r ::

Firmware upgrade?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

FW ni mišljen da ga uporabnik sam updejta, verjetno se posodobi skupaj z OS, ki pa je seveda zadnji, mam itak auto update enabled.

Glede na to da je imel Klemen86 identični model z enako napako, sem verjetno pečen. Bom pa mal pojamral na njihovem forumu, če se mogoče pripravlja SW popravek.

FW ni mišljen da ga uporabnik sam updejta,
Ah bejz, en teden nazaj se je na Asus gaming laptopu BIOS updajte in FW za SSD sam nalozil, vprasal je samo "do you want to restart now"
Trade Republic 38MVDVXM

Jaz sem pa moral v svojo MSI matično vtaknit USB ključek in pritisnit knof. Bonus tega je da ne rabiš met procesorja.

Aja, tema je o Synology, ki ne predvideva da uporabnik sam dela karkoli z FW ker pridejo posodobitve skupaj z OS.

Potem si si odgovoril, poslji nazaj. Jaz pa bi posodobil firmware, ce je javno dostopen na njihovi strani, ce pa ni pa pac ne.
Trade Republic 38MVDVXM

Han ::

Če priklopiš Synology direktno na PC je isto?

Se mi niti ne da testirat. Ker je mišljen da tam nekje ždi v svojem TK kotičku in da mir.

se pa Pc lepo poveže z 1G na router.
Bom videl če pridem skoz z RMA. Mal sicer sitno bit brez, ampak takle imamo.

mr_chai ::

kaj je to RMA?

return merchandise authorization

Synology nima direkt RMA, moraš preko prodajalca. To so meni odgovorili.

Sem prebral nekaj, a to si mel prov prek amazona al kakšne izmed štacun na amazonu? Mal me skrbi da bodo kaj hotli komplicirat, če se napaka ne bo čisto takoj pojavla.

Jaz bi to definitivno prej temeljito stestiral doma, vsaj še z drugim routerjem ali 1000 Mbps stikalom in seveda brezhibnim CAT6 kablom.

vse je stestirano od opreme z več kabli, s pcjem poveže v katerkoli port, nas je delal vmes tudi na 1giga, pol pa spet skočil na 100.

Prej mi je starejši model delal na isti opremi par ene dve leti, bp na 1giga.

Mogoče pa res iz firme privlečem en switch, za vsak slučaj.

Imas veliko kablov naokoli, kaksne motnje? So dobro izolirani CAT6/7 kabli?

Za vsak slucaj.
Trade Republic 38MVDVXM

Jaz sem preko ene štacune kupil na Amazonu, je pa vračilo in reševanje problema prevzel prav Amazon.

m0LN4r je izjavil:

Imas veliko kablov naokoli, kaksne motnje? So dobro izolirani CAT6/7 kabli?

Za vsak slucaj.

Ne, to ni vzrok... Razen, če CAT kabla ne pelješ zraven 1MW energetskega kabla :)).

Ma ne, nimam nič, tud vse tri cncje sem pred testom odnesel iz dnevne v klet.

Zdejle po restartu kaže 1000, bomo vidli čez kakšno urco kaj bo >:D

GupeM ::

Poskusi SSH na synologyja pa preveri dmesg.

Mikrohard ::

Lahko poskusiš še preko SSH-ja na Synologyju izklopiti autonegotiation in ročno nastaviti mrežno na 1Gbit/s. Ampak to se ti bo po rebootu ponovno nastavilo na autonegotiation.

NAS se ne reboota, torej ni panike :D.

še vedno je na 1000, jeej.

Če bodo težave bom vsekakor dal v garancijo, ma da dela :)

floyd1 ::

Zgolj iz radovednosti - katere diske imaš notri in kako hitro ti kopira zdaj, ko ti giga mreža normalno deluje?

Disk je Seagate green, 6TB, 5400rpm če se prav spomnim, vleče povprečno 110MBps (video).

Uh, hvala.

Meni moj NAS "dedek"(DS212+, ca 8 let star) z enim 7200rpm HGST 4GB NAS HDD-jem zmore do 72 MBps (pade pa vmes celo do 5 MBps). Če pa je vklopljen torrent klient (downloadstation) pa kopiram dol celo nekje okrog 25-30 MBps - tudi če nič ne vlačim dol oz. le uploada. Res zadnji čas, da zamenjam za ???.

Zna bit da teb res HW že bremza. Imam pa jaz take hitrosti pri prenosu enega komada, če prenašam več majhnih datotek hitrost pade.

Vzameš seveda novga synologyja. če maš mal več budgeta vzameš takega ki ima nadgradljiv ram ter ssd kot cache. Ko si enkrat v njihovmu DS sistemu greš težko na kaj bolj preprostega.

DS220+ bi bil nekako logična izbira, ja. Več denarja ne bi dajal za moje potrebe. Ampak trenutno na eni stari itx kišti testiram še Openmediavault, da se malo izobrazim še v DIY smeri. Potem bo padla odločitev. Zgleda sicer obetavno, je pa s tem kar nekaj več dela.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: floyd1 ()

DS220+ je res skoraj optimalna izbira, sploh ker se da razširit RAM na 18 GB.

Je lahko že uporaben kot mali home server...

Res je, jezi me edino to pretirano "šparanje" z USB priključki. Priklopim printer, zigbee dongle in je konec. Kam potem dati USB backup disk, vedo le pri synologyju. USB hubi uradno niso podprti, nekateri menda delajo, drugi pa ne :'(.

Ja, ne moreš imeti ene mašine za vse. Sicer je pa v osnovi NAS, vse ostalo je zloraba :)).

18GB, huh? A to je kakšen hack? Na strani jim piše 6gb
btw: danes mam še vedno giga povezavo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Pa nisi nič spremenil, razen "restartal" NAS?

matobeli je izjavil:

18GB, huh? A to je kakšen hack? Na strani jim piše 6gb

Podobno, kot pri nekaterih itx ploščah z intel "J" procesorji (ki je tudi v tem NAS-u). Uporabniki so poskušali v sodimm slot dodati 16GB RAM-a in je delovalo, torej skupaj z 2GB vgrajenega pride 18GB. Intel sicer na teh J mašincah "uradno" podpira le 8GB

Zgodovina sprememb…

• spremenil: floyd1 ()

Han je izjavil:

Pa nisi nič spremenil, razen "restartal" NAS?

Nič drugega. Nazadnje ko sem to storil je sicer kmalu padlo na 100, bomo vidli kaj bo zdej.

Na support jim še piši, lahko da je le software bug. Verjetno bodo od tebe hoteli še log file. Meni so hitro potem poslali nek patch, da so zasilno pokrpali tažavo, ki se je pojavljala (blazna upočasnitev), in da sem za silo lahko "preživel" do rednega updata, ki je to težavo odpravil.
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Internetna povezava pade na 100 mbit/s (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
536092 (2821) napasi
»

Hitrost prenosa po mreži ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
221797 (1443) mat11
»

Synology 414 - branje podatkov - hitrost

Oddelek: Strojna oprema
9992 (956) wini
»

Gigabitna mrežna povezava