» »

Task Scheduler

Task Scheduler

miko22 ::

Preko taskschedulera sem hotel, da se mi zjutraj za budilko zažene radio preko vlc s pomočjo m3u liste.
Če ročno zaženem m3u, zadeva dela, preko tasksch pa ne.
Ok, pobrskam in nastavim zadevo preko .bat.
Deluje.

Ker pa se ne pojavi ikona playerja sem naredil, še en bat, kjer imam not ukaz taskkill /F /IM vlc.exe
Javi mi access denied.
preko upravitelja upravil pa lahko normalno killnem.

mam 2 vprašanji:
1. zakaj ne dela direktno zagnat .m3u liste v tasksch? Na drugem računalniku gre.
2. zakaj preko .bat ne morem killnit procesa?

Pimoz ::

1. predvidevam, da si poskušal direktno odpret datoteko. Poskusi podati datoteko kot argument VLC.
2. kaj pomeni, da se ti ne pojavi ikona playerja? Zakaj sploh rabiš ubit proces? V nastavitvah VLC imaš možnost, da deluje samo v eni instanci. Če ga pokličeš z argumentom kot sem predlagal v točki 1. bo ali prižgal VLC ali pa začel predvajat v že obstoječem.

Glede na to da bi rad budilko si poglej še parameter --volume za VLC

Z argumentom playliste sem tudi nastavil, da se mi zažene vlc pa isto ni šlo. samo preko .bat gre.
proces pa ubijam, ker drugače ne morem ugasniti radia.

pravzaprav sem testiral in se mi ne zažene ne vlc.exe, ne notepad.exe, ...nič razen .bat

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: miko22 ()

No, nekaj sem sprobaval različne oblike argumentov pa dela brez .bat.
Ampak še vedno bom moral kill proces, ker nimam nobene ikone.
Žal pa imam "access denied"

Pokaži screenshote iz task schedulerja. Tam moraš imeti prav nastavljenega uporabnika in, da task teče samo, ko si prijavljen.

Se pravi vlc ubiješ ker že nekaj predvaja in ponovno prižgeš da predvaja m3u? to nima smisla... Poleg tega 'nimam nobene ikone' tudi nima nobenega smisla. Ker ne vem kaj naj bi to pomeni? A da se v taskbaru ne pokaže?

Ja, v taskbaru se ne pokaže.
Sedaj sem sprobal .bat zagnat kot admin pa je šlo.zanimivo, saj jaz kot user imam tudi admin pravice.
Toti winndows :)

Ah, dela sedaj. nastavil sem da zažene kot novo instanco.
zdaj dela, ko sem odpr temo :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: miko22 ()

Toti windowsi popolnoma pravilno delujejo.
V operacijskem sistemu lahko proces teče v imenu uporabnika ali pa v imenu uporabnika z dvignjenimi pravicami.
Če želi uporabnik ubit proces mora biti lastnik procesa ali pa ga mora ubiti z dvignjenimi pravicami.
Task scheduler lahko zaganja procese kot interaktivne ali ne. To se določa z možnostjo ali naj začene task, ko je uporabnik prijavljen ali v vsakem primeru. Interaktivni procesi so tisti, ki potrebujejo GUI.
Določiš lahko tudi ali naj task zažene z dvignjenimi pravicami ali ne.

Task scheduler, ko razumeš kako deluje in zakaj je temu tako, je odlična stvar. Je pa tako, da bi se ga moral v večini primerov ognit v velikem loku. Sploh, ko se gre za GUI aplikacije.
Če slučajno zaženeš GUI aplikacijo preko task scheduler in se ne zažene interaktivno bo proces visel v ozadju in ga ne boš videl razen če ga greš ubit preko task explorerja.
Skoraj vedno pa drži pravilo, da je bolje zaganjati stvari preko bat datoteke. In to ti omogoči še lepoto logiranja, tega česar se v bat datoteki zgodi:
@echo off
call :LOG > batch.log 2>&1
exit /B

:LOG
KARKOLI

Tole daš na začetek bat datoteke in se vse kar se zgodi z vsemi napakami pojavi v batch.log

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

skripta preko mreže

Oddelek: Omrežja in internet
301752 (1083) HotBurek
»

Task Scheduler in Batch datoteka

Oddelek: Pomoč in nasveti
91148 (939) He-Man
»

Skritpta delte files

Oddelek: Programiranje
61063 (849) Roadkill
»

Simple batch file za ubiti dolocene procese?

Oddelek: Programiranje
7950 (893) Pesimist
»

Scheduled: close app in winxp

Oddelek: Operacijski sistemi
71105 (1039) matic

Več podobnih tem