» »

Plotanje + BricsCAD

Plotanje + BricsCAD

M_trasa ::

Pozdravljeni!

Imam težave s plotanjem (printer HP DesignJet T795 44in). V samem printerju je rola dimenzij 841 x 1189 mm (v nastavitvah printerja kaže 840.99 mm). Splotati moram risbe, velikost lista je 841 mm x 297 mm. Imam tudi okvir 5 mm okoli lista, le na levi strani je 25 mm. V BricsCADu mi ob obklukanju ''fit print area to size of page'' poveča drawing units. Torej 1 mm bi moral biti 0.5 drawing units, ampak je 0.518287.
 1mm - 0.5 mm

1mm - 0.5 mm

Poizkusil sem tudi s tem, da sem naredil nov list 841 x 297, na sredini krog, ki je 0.5 mm odmaknjen od zgornjega in spodnjega roba lista. V PDF-ju mi prikazuje zgornji in stranska roba rdeča:
 2

2

Sprinta mi ga narobe obrnjenega, ter del kroga manjka. S printanjem sem prekinil, saj brez potrebe uničujem papir (glej sliko). Obenem mi je krog premaknil na rob, čeprav je krog na sredini - glej
 3

3

list v BricsCADU:
 4

4

Glavni problem pa nastane, da mi neglede na to, iz katerega programa printam (PDF, BricsCAD, DWG Trueview..) ploter obrne list (printa vertikalno). Torej printa daljšo stranico lista (841 mm) po daljši strani lista (role), namesto da bi tako kot imam označeno (leže). Ker potem ploter reže po krajši stranici, je praktično 3/4 papirja za stran. Obenem mi ne sprinta roba.
Glede tega sem že pisal na HP, BricsCAD, CGS... praktično na vse podpore. Morda je težava v tem da se velikosti papirja ne ujemajo (840.99 mm)?
Pri sodelavcih moje risbe normalno sprinta. Uporabil sem njihove nastavitve (plotter configurations), naredil svoje konfiguracije, naredil nove liste.. brez uspeha.
  • spremenilo: M_trasa ()

nejcek74 ::

sicer nikoli nisem uporabljal tega programa, ampak naceloma se VEDNO izogibaj vsem "auto scale" "auto area" "auto orientation" "auto printe edge from ploter" etc ker so rezultati nepredvidljivi.

ce ne gre drugace si naredi svoje formate listov znotraj printer driverja, potem pa programu uporabis ta format kot list v programu v katerem rises. Risba naj bo 5, ali 10 (ali poljbno) mm manjsa. Se pravi imas rob ki se ne printa naokoli.

v razmislek:
ne mores sprintat pravokotnika 841x297 na list velikosti 841x297, lahko pa ga na nekoliko vecji list (recimo 861x317, ampak cisto odvisno od printerja)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

dwg v pdf, format A0

Oddelek: Pomoč in nasveti
9954 (841) matejmesar
»

autocad 2013 merila

Oddelek: Programska oprema
253089 (2434) seba-beba
»