» »

PC brez slike po updejtu driverjev

PC brez slike po updejtu driverjev

TehDucky ::

Imam AMD 280x grafično, ker mi je nekaj začelo ven metat (zamrznjen ekran), sem včeraj zvečer v safemode pobrisal AMD driverje ter nato nove inštaliral.

Ko sem preizkusil sem še enkrat šel v igro, v kateri mi je spet zamrznilo in sem potem obupal.

Danes zjutraj sem prižgal računalnik, sem odprl eno mapo na namizju in mi je samo moder ekran v eni barvi brez napisa prikazalo (ne BSOD).

Sem hotel resetiral računalnik, pa reset gumb ni delal. Držim 5 sec on/off, ga ugasnem, še enkrat prižgem in se vse zažene vendar brez slike.

Sem vzel baterijo ven za bios ter probal čez 5min in brez uspeha. Dam drugo starejšo grafično (HD4890) in dela. To sem probal še v drugem računalniku od žene in isto ni slike. Prav tako ni tistega piska matične, ko prižgem s to grafično.
Vsi ventilatorji, tudi od grafične se vrtijo.

Je dead ali naj še kaj probam?

mtosev ::

Si preveril, če se grafa slučajno pregreva, fani se vrtijo?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Ne morem preverit, ker nimam slike s to grafično. Zna pa bit, da je bila bolj na vroči strani, 80C in več.

Cveto ::

Glede na to, da si imel probleme že pred updatom driverjev, je precej verjetno, da je grafična zanič. Tile Radeoni so bili itak vedno bolj na vroči strani, pa še veliko kartic ima rudarsko zgodovino (za tvojo sam veš). Če imaš kak rezervni disk, bi jaz vseeno probal z novo instalacijo windows. Pol ure dela in vidiš kje si.

Saj bi se hecal, pa se mi zdi da ker je identično na drugem računalniku, da ne bo razlike.
Sicer pa sedaj dela igra in ne meče ven, razno da je manj fps.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nekdo mi nekako vdira (strani: 1 2 )

Oddelek: Informacijska varnost
7612665 (7924) Mare2
»

Računalnik ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
253461 (3094) Fif55
»