Forum » Igre » Crimson Desert
Crimson Desert
Izi ::
En Challenge je da moraš ubiti Medveda samo z metlo 
Prej je treba ves napadalen Abyss Gear pobrati dol z opreme, ker ne sme zraven priti noben drug damage, izključno samo metla in nič drugega. In medved je en izmed močnejših sovražnikov v igri.
Prej je treba ves napadalen Abyss Gear pobrati dol z opreme, ker ne sme zraven priti noben drug damage, izključno samo metla in nič drugega. In medved je en izmed močnejših sovražnikov v igri.
jijetelu ::
verjetno samo kill shot mora biti z metlo ali?
sej ni tok težko, k si mal upgradan tist medved bolj kot ne sam laja
Menda se obeta kopica patchov, ki bodo dodali ponovno zavzevanje ze osvobojenih regij, dodatne tezje verzije bossov ipd
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jijetelu ()
Spet so se javili izdelovalci in povedali kaj nam pripravljajo za mesec April, Maj in Junij.
◆ Nova vsebina
Pripravljajo nove Challenges, da nam ne bo zmanjkalo dela.
Kot da trenutnih okoli 400 Challenges ni dovolj. Za 100% končanje je treba končati prav vse izzive.
◆ Boss Rematches
Boss Rematches nam bo dal možnost da se ponovno pomerimo z vsemi Bossi.
Se pravi, Bossi se bodo se bodo lahko po žeji Respawnali, da bomo lahko vedno testirali različne strategije in preverili koliko smo napredovali v moči.
◆ Re-blockading
Sovražniki bodo spet zavzeli že osvobojene lokacije.
To bo rešilo velik problem pomanjkanja sovražnikov o katerem smo že pisali.
◆ Difficulty Settings
V igro bodo dodali različne težavnosti. Na voljo bodo: Easy, Normal in Hard difficulty.
Trenutno je na voljo ena sama težavnost. Verjetno smo trenutno na Normal. Se pravi lahko bomo igro naredili tudi težjo, če je trenutno prelahko
■ Novi Skilli za Damiane in Oongka
Problem je da trenutno Damiane and Oongka nimata nobenega skilla, ki bi bil primerljiv s "Force Palm" in "Axiom Force".
Dodali jima bodo nove skille, ki bodo imeli podobne učinke.
■ Skrivanje orožij na hrbtu
Dodali bodo novo opcijo, da bomo lahko skrili kaj tovorimo na hrbti našega junaka.
To verjetno leti na ščit in lok, ki trenutno kazita izgled naših manekenov
■ Nove obleke
trenutno je nekaj oblek, ki jih ne moremo nositi, lahko jih samo prodamo ali darujemo v kamp.
V prihodnosti bomo lahko tudi te oblekli.
■ Nove specializirane skrinje
- Posebna skrinja bo samo za hrano.
Bistveno pa bo da bomo lahko pri kuhanju lahko direktno iz skrinje jemali sestavine. Ne bo potrebe da jim imamo v svojem inventarju.
- Posebna skrinja za obleke
Sem bodo šle čelade, obleke, rokavice, čevlji in ogrinjala.
- Posebna skrinja za materiale
Sem bodo šli vsi mogoči materiali kot so rude, rastline in tudi insekti
Tudi ta skrinja bo direkt povezana z našim inventarjem in med craftanjem ne bomo rabili tovoriti materalov s seboj.
- Posebna skrinja za zbirateljske prebmete
Sem gredo predmeti, ki so nujni in jih ne moremo prodati. Quest predmeti, recepti, ...
■ Pets & Mounts
Nameravajo dodati nove živali, ki jih bomo lahko posvojili ali jahali.
In tudi novo opremo in armorje za vse te živali.
Same super zadeve. Kot kaže sem začel prehitro igrati to igro
◆ Nova vsebina
Pripravljajo nove Challenges, da nam ne bo zmanjkalo dela.
Kot da trenutnih okoli 400 Challenges ni dovolj. Za 100% končanje je treba končati prav vse izzive.
◆ Boss Rematches
Boss Rematches nam bo dal možnost da se ponovno pomerimo z vsemi Bossi.
Se pravi, Bossi se bodo se bodo lahko po žeji Respawnali, da bomo lahko vedno testirali različne strategije in preverili koliko smo napredovali v moči.
◆ Re-blockading
Sovražniki bodo spet zavzeli že osvobojene lokacije.
To bo rešilo velik problem pomanjkanja sovražnikov o katerem smo že pisali.
◆ Difficulty Settings
V igro bodo dodali različne težavnosti. Na voljo bodo: Easy, Normal in Hard difficulty.
Trenutno je na voljo ena sama težavnost. Verjetno smo trenutno na Normal. Se pravi lahko bomo igro naredili tudi težjo, če je trenutno prelahko
■ Novi Skilli za Damiane in Oongka
Problem je da trenutno Damiane and Oongka nimata nobenega skilla, ki bi bil primerljiv s "Force Palm" in "Axiom Force".
Dodali jima bodo nove skille, ki bodo imeli podobne učinke.
■ Skrivanje orožij na hrbtu
Dodali bodo novo opcijo, da bomo lahko skrili kaj tovorimo na hrbti našega junaka.
To verjetno leti na ščit in lok, ki trenutno kazita izgled naših manekenov
■ Nove obleke
trenutno je nekaj oblek, ki jih ne moremo nositi, lahko jih samo prodamo ali darujemo v kamp.
V prihodnosti bomo lahko tudi te oblekli.
■ Nove specializirane skrinje
- Posebna skrinja bo samo za hrano.
Bistveno pa bo da bomo lahko pri kuhanju lahko direktno iz skrinje jemali sestavine. Ne bo potrebe da jim imamo v svojem inventarju.
- Posebna skrinja za obleke
Sem bodo šle čelade, obleke, rokavice, čevlji in ogrinjala.
- Posebna skrinja za materiale
Sem bodo šli vsi mogoči materiali kot so rude, rastline in tudi insekti
Tudi ta skrinja bo direkt povezana z našim inventarjem in med craftanjem ne bomo rabili tovoriti materalov s seboj.
- Posebna skrinja za zbirateljske prebmete
Sem gredo predmeti, ki so nujni in jih ne moremo prodati. Quest predmeti, recepti, ...
■ Pets & Mounts
Nameravajo dodati nove živali, ki jih bomo lahko posvojili ali jahali.
In tudi novo opremo in armorje za vse te živali.
Same super zadeve. Kot kaže sem začel prehitro igrati to igro
TucoX ::
Znova dober patch in roadmap obeta lepe stvari.
Za vse, ki igramo igro od samega izida, bo moral biti na voljo dosežek: Seriously Oldschool Greymane Achivement
Za vse, ki igramo igro od samega izida, bo moral biti na voljo dosežek: Seriously Oldschool Greymane Achivement
Na področju Challenges, je moderna nova smernica. Ugotovilo se je da je najlažje če ne pobijaš človeških nasprotnikov, ki jih je trenutno resno premalo da bi lahko končal vse Callenges, ampak da namesto njih lahko pobijaš Divje Kokoške (Kuku Bird).
Kuku Birds imajo gnezda samo malo severovzhodno os prvega mesta na območju imenovanem Rocca's Hill (ime je na zemljevidu).
Bistvo je da teh Kokošk nikoli ne zmanjka, tam jih je vedno kakšnih 20. Tudi če vse pobiješ bodo spet vse tam ko se malo kasneje vrneš.
Najprej so nesovražne, ko pa eno ubiješ postanejo sovražniki na katerih lahko brez problema končaš večino Challenges.
Je pa videti da PCjaši niso tako zagreti za popolno končanje igre kot Konzolaši. Sem končal vse Mečevalske izzive, ki so zelo lahki, in Steam kaže da ima ta dosežek trenutno samo 0,5% igralcev.
Potem sem končal izzive s Ščitom, ki so bistveno težji, in te ima končano samo 0,2% igralcev.
Uspel pa sem končati tudi vse izzive z lokom, za katere sem mislil da bodo najlažji, so pa dejansko daleč najtežji. Te je končalo samo 0,1% igralcev. Polovico dosežkov na Steamu pa kot kaže sploh še nima nihče, pa smo že 3 tedne v igri.
Naj še omenim, da Challenges prinašajo zelo dobre nagrade.
Na primer:
Za končanje petega lokostrelskeha izziva dobiš za nagrado Abyss Gear "Greater Infinite Arrows". Ta ti da 100% možnost da ne porabiš nobene puščice, kar pomeni da imaš lahko neskončno eksplozivnih puščic.
Nekateri se mučijo dneve in Gamblajo pri čarovnicah da dobijo 40% ali 60% verzijo tega, pri lokostrelkem Challengu pa dobiš najboljšo 100% verzijo zagarantirano.
Kuku Birds imajo gnezda samo malo severovzhodno os prvega mesta na območju imenovanem Rocca's Hill (ime je na zemljevidu).
Bistvo je da teh Kokošk nikoli ne zmanjka, tam jih je vedno kakšnih 20. Tudi če vse pobiješ bodo spet vse tam ko se malo kasneje vrneš.
Najprej so nesovražne, ko pa eno ubiješ postanejo sovražniki na katerih lahko brez problema končaš večino Challenges.
Je pa videti da PCjaši niso tako zagreti za popolno končanje igre kot Konzolaši. Sem končal vse Mečevalske izzive, ki so zelo lahki, in Steam kaže da ima ta dosežek trenutno samo 0,5% igralcev.
Potem sem končal izzive s Ščitom, ki so bistveno težji, in te ima končano samo 0,2% igralcev.
Uspel pa sem končati tudi vse izzive z lokom, za katere sem mislil da bodo najlažji, so pa dejansko daleč najtežji. Te je končalo samo 0,1% igralcev. Polovico dosežkov na Steamu pa kot kaže sploh še nima nihče, pa smo že 3 tedne v igri.
Naj še omenim, da Challenges prinašajo zelo dobre nagrade.
Na primer:
Za končanje petega lokostrelskeha izziva dobiš za nagrado Abyss Gear "Greater Infinite Arrows". Ta ti da 100% možnost da ne porabiš nobene puščice, kar pomeni da imaš lahko neskončno eksplozivnih puščic.
Nekateri se mučijo dneve in Gamblajo pri čarovnicah da dobijo 40% ali 60% verzijo tega, pri lokostrelkem Challengu pa dobiš najboljšo 100% verzijo zagarantirano.

Mato989 ::
Amapk noma ta 100% dejansko durability pol pa je broken
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Ah, vidiš to pa nisem opazil. Tam zraven res piše Durability 100/100. Se pravi da se bo izrabil
vsi Greater abyss imajo vrednost 10x verzije 1, samo imajo durability ja. Drugače pa so tile challanges za orožja soraznermo lahko vsi, vsaj v primerjavi s tistimi, ki potem sledijo. Še posebej če jih delaš, takrat ko imaš kakšne normalne sovražnike na voljo. Ja one kuku ptice so zelo priročne za kar dosti teh.
Nekaj Challenges je možnih samo z Damiano, nekaj pa samo z Oongka.
Pa spet sem našel enega, ki ga lahko pokvariš. Narediti moraš 3 Bountiye. Bontiyev je pa 25 vseh skupaj, če jih končaš prehitro, potem ne boš mogel končati ta Challenge.
Pa spet sem našel enega, ki ga lahko pokvariš. Narediti moraš 3 Bountiye. Bontiyev je pa 25 vseh skupaj, če jih končaš prehitro, potem ne boš mogel končati ta Challenge.
Zmajc ::
Se vam da, challengi si meni zadnja stvar s katero bi se ukvarjal. Je preveč iger za igrat da grem delat neke pointless shopping liste.
Splača se čimprej zaceti delati robotizirane greymane, jst jih mam že več kot humanih članov
oo7 ::
Jaz sem se danes pa ukvarjal samo z Abyss dokler se ni ustavilo, ker menda moram prvo opraviti en quest na spodnji mapi :)
Trenutno obstaja dost hud glitch za doniranje sredstev v kampu, gre za kr velike zaloge lesa, kamna, hrane, orozja. Se splača izkoristiti, dokler ne popravijo devi zadevo.
Brez kampa je naš Kliff nula.
Tam ima skrinjo, kmalu bo več skrinj, in vse trgovce na kupu. Bistvo pa je da veliko pomembnih misije Kliff ne more izvesti sam ampak more pošiljati Graymanovce iz kampa na naloge. Precej stranske quest verige ima vmes kakšno gradnjo ali večje popravilo, kjer moraš poslati tudi po 10 kolegov da opravijo delo, brez tega ne moreš nadaljevati quest linij.
Vsaka igra ima nekje glavno Bazo. Ta kamp je naša Baza. Naš kamp ima 6 stopenj nadgradnje.
Tam ima skrinjo, kmalu bo več skrinj, in vse trgovce na kupu. Bistvo pa je da veliko pomembnih misije Kliff ne more izvesti sam ampak more pošiljati Graymanovce iz kampa na naloge. Precej stranske quest verige ima vmes kakšno gradnjo ali večje popravilo, kjer moraš poslati tudi po 10 kolegov da opravijo delo, brez tega ne moreš nadaljevati quest linij.
Vsaka igra ima nekje glavno Bazo. Ta kamp je naša Baza. Naš kamp ima 6 stopenj nadgradnje.
Gregor459 ::
Kako pa nabereš potrebne surovine ?
Jst lahko pošljem moje samo tja kjer je ščit drugod ne .orem, ker nimam dovolj nekaterih surovin pa ne vem kaj mi manjka ?
Jst lahko pošljem moje samo tja kjer je ščit drugod ne .orem, ker nimam dovolj nekaterih surovin pa ne vem kaj mi manjka ?
Predsednik11 ::
Predsednik11 je izjavil:
Trenutno obstaja dost hud glitch za doniranje sredstev v kampu, gre za kr velike zaloge lesa, kamna, hrane, orozja. Se splača izkoristiti, dokler ne popravijo devi zadevo.
Kako se izkoristi ta glitch ?
Pri Carlu, spremenis tarčno surovino, recimo les, v packaged goods, lahko kar vse, potem iz inventarja packaged goods taisti les vrneš nazaj v camp in sam doniras vsaj en les. Glitch je to, da igra prepozna, kot da si dejansko doniral ves les, ki si ga prej prepakiral in ti avtomatsko posodobi quest.
S tem samo napumpaš številke za tisti quest. Število dejanskih materialov, ki jih imaš na voljo za pošiljanje ljudi na misije, pa ostane enako.
Jaz vse kar "nalootam" naokoli vložim v Kamp in mi sploh ni bilo treba pumpati številk. Loot ni smiselno prodajati, denar se služi v Banki. Mislim da več kot 100 zlatih palic v tej igri sploh ne potrebuješ.
Jaz vse kar "nalootam" naokoli vložim v Kamp in mi sploh ni bilo treba pumpati številk. Loot ni smiselno prodajati, denar se služi v Banki. Mislim da več kot 100 zlatih palic v tej igri sploh ne potrebuješ.
Jst se nisem še nič ukvarjal z banko. Bil sem samo enkrat tam ampak imel premalo denarja za bilo kaj.
S tem samo napumpaš številke za tisti quest. Število dejanskih materialov, ki jih imaš na voljo za pošiljanje ljudi na misije, pa ostane enako.
Jst sem investiral v kamp sigurno ze ene 200 barov, tko da ne vem, očitno odvisno
Furbo ::
A če bi glavno misijo povsem ignoriral, bi se dalo oblesti cel teritorij in delati kar hočeš? (kot npr. Fallout 4).
Ker to menjavanje karakterja, ki ga omenjate, me odbija od nakupa igre.
i5-13600K, Noctua NH-D15, TUF Z790-F, 64GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX 5080 AORUS, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX 5080 AORUS, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
A če bi glavno misijo povsem ignoriral, bi se dalo oblesti cel teritorij in delati kar hočeš? (kot npr. Fallout 4).
Ne moreš ignorirat main questa ker ti sproti odklepa pokrajine in dodaja stvari v igro.
Tista 2 dodatna karakterja, ki imata vsak po 1 kratek chapter z bossom ko ju moraš igrati drugače pa lahko povsem ignoriraš. V primerjavi velikosti celotne igre je tisto skoraj nič.

Kolikor vidim lahko prides bsepovsod ja je pa res da so ti eni sovrazni dokler ne nardis questov
Premagal sem Medveda samo z metlo 
Metlo sem nadgradil do 4. stopnje, ven iz armorja vzel vse napadalne zadeve, pa ni registriralo uboja z metlo. Potem sem ugotovil da ko te medved podre na tla se ne smeš braniti, pritiskanje Space ali Shift sproži udarce z roko ali nogo, kar pa ni dovoljeno. Samo metla in nič drugega
Metlo sem nadgradil do 4. stopnje, ven iz armorja vzel vse napadalne zadeve, pa ni registriralo uboja z metlo. Potem sem ugotovil da ko te medved podre na tla se ne smeš braniti, pritiskanje Space ali Shift sproži udarce z roko ali nogo, kar pa ni dovoljeno. Samo metla in nič drugega
GoodGuy ::
včeri našu en kul item, ki odkrije kar nekaj jam in skritih zadev - https://crimsondesertgame.wiki.fextrali...
pa zalutal sem nekam na sever kjer so me ene rastline potolkle s čisto lahkoto
.. spominja me na gothic ko sem zalutal med orke ki so bli čist premočni za moj lvl
pa zalutal sem nekam na sever kjer so me ene rastline potolkle s čisto lahkoto
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GoodGuy ()
Abyss uganke (tiste prav v mapi abyssa) je dobro delati, ker ti dajo magijo. Jaz sem zaenkrat odklenil led in elektriko, in elektrika v turning-slash-u pri Kliffu trga gate v kombinaciji z nadgradnjo za škornje, tisto, ki jih dobiš pri bossu Ludvigu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TucoX ()
Buggy ::
včeri našu en kul item, ki odkrije kar nekaj jam in skritih zadev - https://crimsondesertgame.wiki.fextrali...
pa zalutal sem nekam na sever kjer so me ene rastline potolkle s čisto lahkoto.. spominja me na gothic ko sem zalutal med orke ki so bli čist premočni za moj lvl
...jaz sem tudi v tisti zmajevi votlini nasel ta Memories of Abundance in ga kliknil a nikjer ne vidim, da bi se kaj na mapi pokazalo...a sem slep kot krt al pa nekaj narobe delam?!
Premagal sem Medveda samo z metlo
Metlo sem nadgradil do 4. stopnje, ven iz armorja vzel vse napadalne zadeve, pa ni registriralo uboja z metlo. Potem sem ugotovil da ko te medved podre na tla se ne smeš braniti, pritiskanje Space ali Shift sproži udarce z roko ali nogo, kar pa ni dovoljeno. Samo metla in nič drugega![]()
To je chalange ?
To je chalange ?
Ja, Challenge iz skupine "Life", v podskupini "Hunting" št. 9: Pine Broom
Za vsak Challenge moraš najprej najti "Sealed Abyss Artifacts". Vsak odklene en Challenge. Na mapi se pojavi vijoličen znak ko si blizu. Jih je več 100 in so na fiksnih lokacijah, vedno ob cesti.
GoodGuy ::
pa zalutal sem nekam na sever kjer so me ene rastline potolkle s čisto lahkoto.. spominja me na gothic ko sem zalutal med orke ki so bli čist premočni za moj lvl
...jaz sem tudi v tisti zmajevi votlini nasel ta Memories of Abundance in ga kliknil a nikjer ne vidim, da bi se kaj na mapi pokazalo...a sem slep kot krt al pa nekaj narobe delam?!
če greš v knowledge menu imaš tam potem nove jame opisane. mislim pa da se pojavijo tudi na mapi
Igra DUO v tej igri je pa nekaj najbolj brezveznega. Veliko boljše v KCD kjer mečeš kocke ali v Witcherju Gwent.
Naredil sem 4 zapordene Abysse. Pri 5 Skybrighu pa mi napiše - you must restore all nearby abyss. In ne morem nadaljevati ?
Igra DUO v tej igri je pa nekaj najbolj brezveznega. Veliko boljše v KCD kjer mečeš kocke ali v Witcherju Gwent.
DUO in pa FIVE so mi sprva bili tečni kot hudič, potem sem pa dobro pogruntal pravila in prepoznavanje goljufanja in mi je postal hazard top shit. In pri FIVE se da zaslužiti zares lepe vsote srebrnjakov. Sem si iz zaslužka pri FIVE že financiral celoten komplet raziskav v dveh mestih. The best!
Grafika je tako fotorealistična da me je močno pekla vest ko sem moral pobiti kar 2 čredi slonov da sem nadgradil svoje ogrinjalo. Sicer mi ni jasno kam je šlo tiste pol tone slonovine v moje ogrinjalo.
Za nadgraditev obeh uhančkov pa je moralo umreti okoli 300 malih živali, da so darovale svoje kosti. Imam občutek da me kovač malo nateguje s temi zahtevami za materiale pri nadgraditvah
200 ur in počasi se bližan zaključku 5. poglavja
Za nadgraditev obeh uhančkov pa je moralo umreti okoli 300 malih živali, da so darovale svoje kosti. Imam občutek da me kovač malo nateguje s temi zahtevami za materiale pri nadgraditvah
200 ur in počasi se bližan zaključku 5. poglavja
omg lol. Jaz sem pri 11. poglavju in 140 urah quital, ker se mi več ni dalo. Ne maram ko je vse kar mi ostane 50 strani dolg shopping listek
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zmajc ()

Jaz sem pri 40 urah ampak zdaj mam pavzo, sem pa chapter 4 prva misija še skoz...
Predsednik11 ::
Kaj so novinarji jamrali, da je inventorij premajhen. Jst nisem imel še nikoli problema s prostorom.
Predsednik11 je izjavil:
Kaj so novinarji jamrali, da je inventorij premajhen. Jst nisem imel še nikoli problema s prostorom.
Zato ker niso delali side misij da si ga povečajo.
Takrat ko so "novinarji" igrali igro sploh še ni bilo skrinje v katero bi lahko kaj spravil.
Oseben inventar pa je na začetku tudi zelo majhen in se s stranskimi questi poveča na 240 prostorčkov. To je maksimum našega inventarja. Sedaj ko imamo zraven še skrinjo s 1000 prostorčki je to več kot dovolj.
Oseben inventar pa je na začetku tudi zelo majhen in se s stranskimi questi poveča na 240 prostorčkov. To je maksimum našega inventarja. Sedaj ko imamo zraven še skrinjo s 1000 prostorčki je to več kot dovolj.
Predsednik11 je izjavil:
Ja, ze day 1 patch je povecal invetar, s tem da prvih nekaj dni igranja sploh ni bilo možnosti odlagat stvari v private storage, kar je itak cisti umobol. Človek se sprašuje kdo je tsk nacin igranja sploh testiral preden je igra sploh šla v pregledovanje. In pa tudi prvotni ta private storage je bil čisto premajhen. To kar je zdaj je bistveno bistveno boljše in sprejemljivo. Čeprav bi si danes človek želel manj upravljanja s kopico teh stvari, in bi lahko ze od začetka imeli namenske skirnje za obleke,hrano, alkemijo, orozja ipd..
Takrat ko so "novinarji" igrali igro sploh še ni bilo skrinje v katero bi lahko kaj spravil.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Project 007 (IO Interactive)Oddelek: Igre | 4566 (16) | mtošev |
| » | Dawnwalker: Origins (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 8214 (74) | oo7 |
| » | Starfield (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Igre | 308540 (1752) | oo7 |
| » | Katerih iger se najbolj veselite v letu 2026 ?Oddelek: Igre | 1768 (783) | Mato989 |
| » | Aion (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Igre | 69188 (31483) | Meizu |