Forum » Pomoč in nasveti » Ne zazna SSD diska
Ne zazna SSD diska
inbox ::
Matična: Gigybyte Z490 Aorus elite AC
Ravno sem sestavil računalnik in imam 2x 500GB M2 diska v RAID za sistemski disk. Dodatno imam priključen en navaden SSD disk, katerega pa sistem ne zazna. Ne najde ga v disk managerju, tudi v biosu pod SATA ni zaznan. Sicer sem v biosu tudi opazil, pod SATA ports (0-5) pri vseh piše not installed. Kako lahko to uredim? Sicer se zavedam, da če gresta 2xm2 diska, potem izgubim en sata port, ampak ne vem katerega.
Ravno sem sestavil računalnik in imam 2x 500GB M2 diska v RAID za sistemski disk. Dodatno imam priključen en navaden SSD disk, katerega pa sistem ne zazna. Ne najde ga v disk managerju, tudi v biosu pod SATA ni zaznan. Sicer sem v biosu tudi opazil, pod SATA ports (0-5) pri vseh piše not installed. Kako lahko to uredim? Sicer se zavedam, da če gresta 2xm2 diska, potem izgubim en sata port, ampak ne vem katerega.
rdecaluc ::
Odpri in preberi navodila matične plošče. Tam boš našel kateri SATA port ti ne deluje.
Est modus in rebus. ,typos
inbox ::
Rešil...banalna napaka.
1. po pomoti disk sploh ni bil priklopljen na napajanje
2. 2x sem premaknil sata priključek in 2x točno v tista 2, katera sta disablana, če imaš priključen M2.
1. po pomoti disk sploh ni bil priklopljen na napajanje
2. 2x sem premaknil sata priključek in 2x točno v tista 2, katera sta disablana, če imaš priključen M2.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC ne prepozna novi SSD M.2Oddelek: Pomoč in nasveti | 1593 (1165) | fanatiktech |
» | Monitor nima signalaOddelek: Pomoč in nasveti | 1535 (1273) | MIHAc27 |
» | [Windows 7] SATA Hot SwapOddelek: Pomoč in nasveti | 930 (730) | Mavrik |
» | ASUS A7V600-X --->Sata IIOddelek: Strojna oprema | 2681 (2044) | OmegaM |
» | Ne zazna, niti ne zavrti SATA diskaOddelek: Strojna oprema | 1142 (1051) | Bwaze6 |