Forum » Strojna oprema » Ne zazna, niti ne zavrti SATA diska
Ne zazna, niti ne zavrti SATA diska
Haderach79 ::
Pozdravljeni!
Torej... prebral sem precej tem v zvezi s problematiko "Matična plošča ne zazna SATA diska".
Pri meni je problem podoben... BIOS ne zazna novega SATA2 diska, na katerega želim namestiti Windows. Probal sem že vse živo (nadgradnja BIOS-a, nastavitev SATA 1 na disku, zamenjal podatkovni kabel, preveril BIOS nastavitve ...). Brez uspeha.
Za razliko od ostalih mučenikov tu na forumu je moja situacija taka, da ne slišim, da bi se disk ob zagonu sploh zbudil ali dal od sebe kak znak življenja.
Disk je nov - 250Gb Seagate Barracuda 7200.10
Matična plošča je Asus A8R-MVP
Napajalnega kabla žal nimam rezervnega, tako da to zaenkrat še nisem menjal.
Prosim za pomoč pri tej zagonetki.
Torej... prebral sem precej tem v zvezi s problematiko "Matična plošča ne zazna SATA diska".
Pri meni je problem podoben... BIOS ne zazna novega SATA2 diska, na katerega želim namestiti Windows. Probal sem že vse živo (nadgradnja BIOS-a, nastavitev SATA 1 na disku, zamenjal podatkovni kabel, preveril BIOS nastavitve ...). Brez uspeha.
Za razliko od ostalih mučenikov tu na forumu je moja situacija taka, da ne slišim, da bi se disk ob zagonu sploh zbudil ali dal od sebe kak znak življenja.
Disk je nov - 250Gb Seagate Barracuda 7200.10
Matična plošča je Asus A8R-MVP
Napajalnega kabla žal nimam rezervnega, tako da to zaenkrat še nisem menjal.
Prosim za pomoč pri tej zagonetki.
solatko ::
Naloži driverje sata iz cd-ja od plošče. V mapah imaš sata II driver. Boot disk moraš priklopiti na enega od rdečih konektorjev (imaš dva rdeča in dva črna).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: solatko ()
jan01 ::
1. potipaj disk, da vidiš če sploh dela
2. v biosu pod main->storage configuration pod sata mode izberi emulated pata mode( pa ko si že tam poglej, če je sploh sata enabliran!)
3. ko boš posnel windows, posnemi sata driverje(imaš na cdju), potem pa boš moral v biosu prestaviti prej omenjeno nastavitev
2. v biosu pod main->storage configuration pod sata mode izberi emulated pata mode( pa ko si že tam poglej, če je sploh sata enabliran!)
3. ko boš posnel windows, posnemi sata driverje(imaš na cdju), potem pa boš moral v biosu prestaviti prej omenjeno nastavitev
Disk je priklopljen pravilno (rdeč konektor). BIOS ga ne zazna, zato ga posledično tud Windows instalacija ne. Windowsev torej ne morem instalirati - instalacija javi, da pač nimam hard diska. BIOS nastavitve sem tud preveril večkrat. Vse je, kot mora biti.
Disk deluje mrtvo. Ob zagonu računalnika se ne zavtri ali da od sebe kakršen koli znak življenja (kot sem že napisal). Je že kdo naletel na kaj takega? Ali je tako obnašanje lahko posledica, če crkne SATA controller?
Disk deluje mrtvo. Ob zagonu računalnika se ne zavtri ali da od sebe kakršen koli znak življenja (kot sem že napisal). Je že kdo naletel na kaj takega? Ali je tako obnašanje lahko posledica, če crkne SATA controller?
Itak da je priklopljen. Se pravi da sta dve možnosti: ali je nov disk popolnoma zanič ali pa je zanič vmesnik za napajanje. Ker mam en tak vmesni kabel iz konektorja, ki paše v star disk za v konektor SATA diska.
Še vedno pa me zanima kako se računalnik obnaša če crkne SATA controller?
Še vedno pa me zanima kako se računalnik obnaša če crkne SATA controller?
Bwaze6 ::
Haderach, lahko tud do mene uletis z diskom ali celim PCjem. Imam en napajalnik odvec, molex - sata kabel, in seveda delujoc sata kontroler. Aja, pa 320 GB WD PATA disk za prodat, ce ti je res SATA kontroler sel.
;-)
;-)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kupljen adapter IDE V SATA in obratno noče delatiOddelek: Pomoč in nasveti | 1636 (1282) | WinXP |
» | Računalnik se resetira (forever)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1918 (1402) | GTX970 |
» | Kako omogociti Sata v BiosuOddelek: Strojna oprema | 1141 (934) | amigo_no1 |
» | PROBLEM z matično: ASUS P5KC (mislim da ide-pata konektorji ne delajo)Oddelek: Strojna oprema | 2601 (1176) | s1m0n |
» | Zunanji eSata preneha delovati?Oddelek: Strojna oprema | 2364 (2030) | thebaloh |