Forum » Kaj kupiti » procesor za z10pe-8ws?
procesor za z10pe-8ws?
hyuga ::
Pozdravljeni,
zanima me katere rabljenega xeone naj kupim za to plato? Kateri je najboljši procesor, ki je še kompatibilen s ploščo?
trenutno imam stare dual xeone / in quad channel pomnilnik setup. Zdaj, preživel bi tudi z enim 8-12 core, glavni so mi visoki takti procesorja / bolj kot število jeder. Nad 3ghz obvezno. Ali naj vse prodam in si omislim kaj drugega? Uporablja se za programe in občasen gaming.
hvala
zanima me katere rabljenega xeone naj kupim za to plato? Kateri je najboljši procesor, ki je še kompatibilen s ploščo?
trenutno imam stare dual xeone / in quad channel pomnilnik setup. Zdaj, preživel bi tudi z enim 8-12 core, glavni so mi visoki takti procesorja / bolj kot število jeder. Nad 3ghz obvezno. Ali naj vse prodam in si omislim kaj drugega? Uporablja se za programe in občasen gaming.
hvala
- spremenilo: hyuga ()
beta1 ::
Vse skupaj prodaj. Ne vem kakšno grafiko, SSDje itd... imaš. Če je še kaj uporabnega obdrži. Kupi Ryzena.
Huawei LTE CPE master.
pegasus ::
Kolikor vidim je to C612 plata, torej xeoni E5 26xx v3, mogoče tudi v4. To je haswell/broadwell generacija, 7 let stara roba.
Kolikor vidim je to C612 plata, torej xeoni E5 26xx v3, mogoče tudi v4. To je haswell/broadwell generacija, 7 let stara roba.
za kakšnih 400 dobim 2 x 10-12 jedrna 3.2-3.4 ghz rabljena xeona. se splača? ali pa samo enga za 250 pa najhujšega :)
Vse skupaj prodaj. Ne vem kakšno grafiko, SSDje itd... imaš. Če je še kaj uporabnega obdrži. Kupi Ryzena.
hvala. imam ssdje, 2070
Zgodovina sprememb…
pegasus ::
se splača?To vprašaj sebe. Zen3 je skoraj 2x hitrejši per core ob manjši porabi. Preračunaj sam glede na to, kaj hočeš početi. Mi imamo 2680v3 še v produkciji ...
počakam pol leta pa kupim zen3? mislim, da bo to najboljše. hvala
Zgodovina sprememb…
Desktop zen3 je že zunaj, serverski pride v mesecu ali dveh, mobilni pa še letos.
hvala - v bistvu rabim samo plato in procesor, vse ostalo imam, seveda če lahko uporabim moj hx 750 napajalnik iz starega računalnika :)
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AMD Epyc (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Strojna oprema | 107638 (974) | pegasus |
» | 11th Gen Intel Core (strani: 1 2 3 4 … 13 14 15 16 )Oddelek: Strojna oprema | 98208 (55387) | mtosev |
» | AMD je najavil Threadripperje Pro za delovne postajeOddelek: Novice / Procesorji | 5972 (4037) | pkrzic |
» | Intel predstavil nove XeoneOddelek: Novice / Procesorji | 5765 (3043) | gendale2018 |
» | Koliko so kaj vredni intelovi "Engineering Sample" procesorjiOddelek: Strojna oprema | 5535 (3018) | krneki0001 |