Forum » Loža » Podatek koliko ljudi je umrlo 2020 več kot 2019
Podatek koliko ljudi je umrlo 2020 več kot 2019
Temo vidijo: vsi
;-) ::
V 2019 je umrlo 20.588 ljudi, zanima me ali že imamo podatek o umrlih za 2020.
Ali ima kdo mogoče preostanek podatkov (november-december) da jih sestejem z ostalimi podatki ki so že objavljeni?
Teme okoli covida se vzdržite prosim, ni to namen.
Ali ima kdo mogoče preostanek podatkov (november-december) da jih sestejem z ostalimi podatki ki so že objavljeni?
Teme okoli covida se vzdržite prosim, ni to namen.
SuperKripto ::
Zanimivo bi bilo tudi videti, koliko jih umre zarad nesprejemanja v bolnisnice. Pride urgenten primer z drugo boleznijo in mu prbije, da brez testa na korono ne bo slo. kaj takega , toliko o skrbeh za zdravje drzavljanov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SuperKripto ()
ajdov ::
SuperKripto je izjavil:
Zanimivo bi bilo tudi videti, koliko jih umre zarad nesprejemanja v bolnisnice. Pride urgenten primer z drugo boleznijo in mu prbije, da brez testa na korono ne bo slo. kaj takega , toliko o skrbeh za zdravje drzavljanov.
prepozno odkriti raki bodo tudi problem
Mike_Rotch ::
Glede na podatke iz statističnega urada je letos v prvih 11 mesecih umrlo 1914 ljudi več kot lani in 2011 ljudi več kot leta 2018.
Magic1 ::
Torej 1900 več v enajstih mesecih. V decembru je šlo še 1200 za korono + še xxxx za ostalimi razlogi. Torej smo nekje malo pod 5000 več, kot ponavadi. Torej je nekje 20% več od običajnega. S tem da je manj mrvih na cestah in še kje zaradi lockdowna.
Magic
drvo ::
Mike_Rotch ::
Torej 1900 več v enajstih mesecih. V decembru je šlo še 1200 za korono + še xxxx za ostalimi razlogi. Torej smo nekje malo pod 5000 več, kot ponavadi. Torej je nekje 20% več od običajnega. S tem da je manj mrvih na cestah in še kje zaradi lockdowna.
V promernih nesrečeah naj bi umrlo 22 ljudi manj kot lani. Verjetno nekaj manj nesreč na delu.
s1m0n ::
To bodo/so nadoknadili umori, samomori... Nič skrbet.
Drugače pa med 10-13% bi jaz rekel. Ni zanemarljivo ni pa tako strašno kot so nam nekateri hoteli prikazat, da je! Je pa po moje prevelik delež umrlih iz DSO kjer bi se v primerjavi s splošno populacijo dalo veliko bolje ukrepat. Zato pa jih imamo največ v starostni skupini 75+ teh je verjetno več kot 90%.
Drugače pa med 10-13% bi jaz rekel. Ni zanemarljivo ni pa tako strašno kot so nam nekateri hoteli prikazat, da je! Je pa po moje prevelik delež umrlih iz DSO kjer bi se v primerjavi s splošno populacijo dalo veliko bolje ukrepat. Zato pa jih imamo največ v starostni skupini 75+ teh je verjetno več kot 90%.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: s1m0n ()
https://www.macrotrends.net/countries/S...
Od 1950-2019 smo dvignili smrtnost za 10.000 letno, zakaj ce je zdravstvo tako zelo napredovalo?
Od 1950-2019 smo dvignili smrtnost za 10.000 letno, zakaj ce je zdravstvo tako zelo napredovalo?
Tatankas ::
Siddh ::
https://www.macrotrends.net/countries/S...
Zakaj pri omembi takšnih podatkov nihče ne uporablja enot in prikaže širše slike?
Ne, nismo dvignili smrtnosti. Od leta 1950 pa do zdaj se smrtnost giblje med 9 do 11 smrti letno na 1000 prebivalcev. Če smo natančni je leta 1950 bilo 11774 smrti/milijon prebivalcev, v letu 2019 pa 10044 smrti/milijon prebivalcev. Torej 1700 smrti na milijon prebivalcev manj, v absolutnih številkah pa seveda to pomeni več smrti, ker nas je zdaj nekje pol milijona več kot leta 1950. Projekcija pa kaže, da se bo število smrti na milijon prebivalcev povečevalo, oz. smrtnost že narašča zadnjih nekaj let, verjetno na račun tega, da se je v teh letih naša populacija povečala iz 1,5 milijona na 2,1 milijona, kar pomeni, da imamo zdaj ogromen delež starejše populacije. Po 2. svetovni vojni je število rojstev naraščalo, in tako kot je takrat bil porast rojstev bo zdaj pač porast smrti teh ljudi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Siddh ()
Aston_11 ::
Slopek ::
Zaradi rahle, res minimalne povečane smrtnosti je bil pogreb čez 14dni. Govora je o oktobru ali septembru.
Ni zadaj neka druga zgodba? Povečana, katastrofalna smrtnost namreč ni razlog za take zamude s pokopavanjem, ker 5%, nikakor ne bi smelo predstavljati problema.
Ni zadaj neka druga zgodba? Povečana, katastrofalna smrtnost namreč ni razlog za take zamude s pokopavanjem, ker 5%, nikakor ne bi smelo predstavljati problema.
Raptor F16 ::
Bi šeral direkt graf primerjave s prejšnjimi COVID sledilnika ampak Slo-tech ne pusti. HTML oznake ima omejene.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva
drvo ::
Ampak večino te razlike je iz novembra in decembra in situacija se do vsaj solidne precepljenosti ne bo močno spremenila. Število umrlih je še vedno visoko, trenutno ni za poln avtobus, kot v novembru in velikem delu decembra, napolnimo pa vsak dan en minibus in na dva dni normalnega.
5 % v času do novembra. Z novembrom pa naj bi bilo več smrti.
Situacija s 14 dnevnim zamujanjem pogreba, je pred novembrom, če se ne motim.
Situacija je začela eskalirati v drugem delu oktobra. Takrat se je začelo dvigovati število umrlih, ki je v novembru in začetku decembra doseglo višek. Glede na to, da se je obrnilo leto in se je marsikdo za nekaj dni “sprostil” se nam v januarju in februarju številke lahko začnejo ponovno dvigovati, kar se že kaže. Potem pa upam, da bo cepivo postopoma, z večjim številom cepljenih, zarezalo v širjenje virusa.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: drvo ()
MaX ::
Z linka, ki ga je prilepil Silver_slo, se lepo vidi višji procent umrljivosti...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MaX ()
FrRoSt ::
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
N4g4c3N ::
Trenutno uradnega podatka o št. umrlih za 2020 še nimamo. RTV navaja, da bo ta podatek znan 5. februarja. Sicer ne vem zakaj tako pozno, ampak ok, očtno birokratski mlini potrebujejo svoj čas, da zmeljejo svoje. Ko bo podatek znan, ga bodo objavili na statističnem uradu RS:
https://pxweb.stat.si/SiStatData/pxweb/...
Iz te strani je zelo enostavno izvoziti podate in narediti graf (ponavljam, da 2020 še ni na tem grafu!):
Vidimo, da smo v zadnjih 50-ih letih prišli iz ~15.000 umrlih letno na ~20.000.
Spodnji pa kaže, da se št. umrlih na 1000 prebivalcev ves čas giblje nekje med 9 in 11. Ta podatek je po mojem mnenju bolj merodajen. Kako visoko nas bo zavihtelo 2020 ne bom ugibal. Rekord bo, mislim pa, da ne bo tako hudo ekstremen.
https://pxweb.stat.si/SiStatData/pxweb/...
Iz te strani je zelo enostavno izvoziti podate in narediti graf (ponavljam, da 2020 še ni na tem grafu!):
Vidimo, da smo v zadnjih 50-ih letih prišli iz ~15.000 umrlih letno na ~20.000.
Spodnji pa kaže, da se št. umrlih na 1000 prebivalcev ves čas giblje nekje med 9 in 11. Ta podatek je po mojem mnenju bolj merodajen. Kako visoko nas bo zavihtelo 2020 ne bom ugibal. Rekord bo, mislim pa, da ne bo tako hudo ekstremen.
M.B. ::
Graf koliko % več ljudi je umrlo letos kot v prejšnjih 5 letih. Zanimivo da vodi španija s 156% več v prvem valu. Italija je pri 84%, švedska brez dosti ukrepov pa je max pri 47%. Norveška ne odstopa za več kot 10%. Avstrija ima 56% v drugem valu mi pa 85%.
Zanimivo bi bilo dobiti podatke za Belorusijo glede na to da pri njih kovid ne obstaja in je po večini business as usual. Bi mogli met že miljone mrtvih verjetno.
Zanimivo bi bilo dobiti podatke za Belorusijo glede na to da pri njih kovid ne obstaja in je po večini business as usual. Bi mogli met že miljone mrtvih verjetno.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: M.B. ()
m0LN4r ::
Umira predvsem starejsa populacija in populacija s slabsim imunskim sistemom in nezdravim nacinom zivljenja.
Starejsa populacija bi umrla tako ali tako, ce jih umre zdaj malo vec, jih bo drugo leto tolko manj. Plus minus.
Tisti, ki so umrl zaradi korone, dvakrat ne morejo umreti. Tisti, ki pa so jo brez posebnosti preboleli pa tudi ne bodo najverjetneje v kratkem.
Tako, da bo stevilo mrtvih, ko ta kriticne masa umre, padala, ne glede na cepljenost. Cepljenost za te ljudi samo prestavi casovni okvir, kdaj. Kruto ampak res.
Moj dedek bo tudi vsak cajt sel, z korono ali brez, cepljen ali ne cepljen. Ce bo umrl letos bo v statistiki 2021, ce pa drugo leto pa bo v statistiki 2022.
Starejsa populacija bi umrla tako ali tako, ce jih umre zdaj malo vec, jih bo drugo leto tolko manj. Plus minus.
Tisti, ki so umrl zaradi korone, dvakrat ne morejo umreti. Tisti, ki pa so jo brez posebnosti preboleli pa tudi ne bodo najverjetneje v kratkem.
Tako, da bo stevilo mrtvih, ko ta kriticne masa umre, padala, ne glede na cepljenost. Cepljenost za te ljudi samo prestavi casovni okvir, kdaj. Kruto ampak res.
Moj dedek bo tudi vsak cajt sel, z korono ali brez, cepljen ali ne cepljen. Ce bo umrl letos bo v statistiki 2021, ce pa drugo leto pa bo v statistiki 2022.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
vostok_1 ::
---
10-15% je v resnici smešno nizka cifra.
Smo v pandemiji, remember?
Kar ljudje ne upoštevajo, da smo zadnja leta močno zmanjšali umrljivost iz neljubih razlogov. Vojna, pobijanje na ulici, hude bolezni itd.
Ljudje zadnjih 30 let so praktično že pozabili kako izgleda truplo. Smrt jim je postala tako tuja, da jih vsaka krsta šokira.
Nekaj povsem obratnega kot to kar so doživljali v 19. stoletju recimo.
Zato ko se zgodi 10% porast...je to zanje apokalipsa.
V resnici...not even close.
Primerjajte tako...če bi vi v lanskem letu prejeli 10% manjšo plačo...koliko bi vas to zares potolklo v življenju?
Kar ljudje ne upoštevajo, da smo zadnja leta močno zmanjšali umrljivost iz neljubih razlogov. Vojna, pobijanje na ulici, hude bolezni itd.
Ljudje zadnjih 30 let so praktično že pozabili kako izgleda truplo. Smrt jim je postala tako tuja, da jih vsaka krsta šokira.
Primerjajte tako...če bi vi v lanskem letu prejeli 10% manjšo plačo...koliko bi vas to zares potolklo v življenju?
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
It came from the lab.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vostok_1 ()
---
10% popust res ni ravno velik prihranek. Sam počakam na 30-50% off in potem kupim.
Ampak večino te razlike je iz novembra in decembra in situacija se do vsaj solidne precepljenosti ne bo močno spremenila. Število umrlih je še vedno visoko, trenutno ni za poln avtobus, kot v novembru in velikem delu decembra, napolnimo pa vsak dan en minibus in na dva dni normalnega.
Ko se enkrat dsoji prekužijo oziroma precepijo bo smrtnost močno padla (polovica mrtvih je iz dsojev).
PS. Da ne pozabimo...
novembra je vsaj uradno bilo skoraj 500 necovid smrti ekscesa. Proti 1000 covid. Torej skoraj 1:2.
My guess...je bolj 1:1.
Torej pobili smo veliko ljudi izven koronce.
Ampak to ne bo noben koronar komentiral.
novembra je vsaj uradno bilo skoraj 500 necovid smrti ekscesa. Proti 1000 covid. Torej skoraj 1:2.
My guess...je bolj 1:1.
Torej pobili smo veliko ljudi izven koronce.
Ampak to ne bo noben koronar komentiral.
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.
šernk ::
Mi smo zaradi nesposobnosti države da zavaruje DSO ustavili komplet državo. Smrtnost že strmo pada zadnje 3 tedne zaradi prekuženosti v DSO. Tam je stopnja novih okužb padla za 20%, število smrti je pa padlo že za 30%.
virus 99% normalne populaciji ne škodi. Sedaj pričakujem kljub naraščanju dnevnih primerov še naprej velik padec v bolnišnicah in predvsem v številu smrti. Kot prvo je da so domovi že bili praktično sredi decembra 50% prekuženi, sedaj pa še precepljenost.
Virus na mojo 85 let staro nono pa vpliva toliko kot je možnosti, da ji ga jst prinesem oz. da ga dobi na zdravniškem pregledu. In največja nevarnost da ga prinesem je v službi (sem že nehal šteti kolikokrat sem bil v rizičnem kontaktu z okuženim, testiranj sem nabral pa tudi že dovolj da mi bodo prepovedali teste, ker zbijam povprečje ). Glede na moje izkušnje s tem virusom je možnost da se z njim dejansko okužim enaka možnosti da se okužim z drugimi virusi. Če mi imunski sistem malo pade se bom okužil, če mi precej pade bom fasal močnejšo različico to je pa vsa znanost okoli tega, drugače ne znam razlagat negativnih testov navkljub tesnim stikom brez mask z okuženimi.
virus 99% normalne populaciji ne škodi. Sedaj pričakujem kljub naraščanju dnevnih primerov še naprej velik padec v bolnišnicah in predvsem v številu smrti. Kot prvo je da so domovi že bili praktično sredi decembra 50% prekuženi, sedaj pa še precepljenost.
Virus na mojo 85 let staro nono pa vpliva toliko kot je možnosti, da ji ga jst prinesem oz. da ga dobi na zdravniškem pregledu. In največja nevarnost da ga prinesem je v službi (sem že nehal šteti kolikokrat sem bil v rizičnem kontaktu z okuženim, testiranj sem nabral pa tudi že dovolj da mi bodo prepovedali teste, ker zbijam povprečje ). Glede na moje izkušnje s tem virusom je možnost da se z njim dejansko okužim enaka možnosti da se okužim z drugimi virusi. Če mi imunski sistem malo pade se bom okužil, če mi precej pade bom fasal močnejšo različico to je pa vsa znanost okoli tega, drugače ne znam razlagat negativnih testov navkljub tesnim stikom brez mask z okuženimi.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
M.B. ::
Takoj ko sledilnik graf pogledaš veš da so v bistvu problem predvsem DSOji. 11 in 15% okuženih glede na delež prebivalstva je stari 85+ 6 in 5% 75+ delovna populacija je med 6 in 8% kar ni ravno logično glede na to da bi pričakoval da se delovna populacija bistveno bolj giblje in ima več stikov z več ljudmi in več možnostmi okužb.
Število umrlih po deležu prebivalstv da še bolj jasno sliko 3 in 2 % 85+ je umrlo in samo 0.003% in 0.016% delovno aktivnega.
Zaprti smo pa vsi.
Število umrlih po deležu prebivalstv da še bolj jasno sliko 3 in 2 % 85+ je umrlo in samo 0.003% in 0.016% delovno aktivnega.
Zaprti smo pa vsi.
Everyone started out as a newbie.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: M.B. ()
Reycis ::
Je nekaj več umrlih, na letni ravni bo najbrž okoli 15% na mesečni pa bo november z 90% najbrž ostal rekorder, ker v decembru so številke nekoliko upadle. Gripe so v preteklosti tudi prinesle že 50% presežnih smrti na mesečni ravni tako lahko približno ocenimo kako zelo nevaren je covid. Žal zaradi odsotnosti znanstevnih meritev* vladnih ukrepov ne moremo podat nobene ocene koliko so ti pripomogli.
*Znanstvena meritev pomeni dejanski ponovljiv eksperiment z kontrolno skupino ne pa neka študija kjer se bo občutku navaja neke truizme.
*Znanstvena meritev pomeni dejanski ponovljiv eksperiment z kontrolno skupino ne pa neka študija kjer se bo občutku navaja neke truizme.
Diversity is our greatest strength
Če na bojni fronti pade na eni strani 10-15% vojakov, to pomeni kolaps.in ti danes nemško kokodakaš?
Poglej si 6.junij 1944. Koliko je padlo samo na ta dan us,uk in kandskih vojakov na tej fronti?
1/3?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Slopek ()
Curly ::
ne moreš primerjat! Preveč spremenljivk.
Koliko je bilo letos manj prenosa ostalih bolezni zaradi karantene?
Koliko je bilo manj nesreč?
Je bilo več smrti, ker ni bilo preventivnih pregledov?
In tako naprej
Koliko je bilo letos manj prenosa ostalih bolezni zaradi karantene?
Koliko je bilo manj nesreč?
Je bilo več smrti, ker ni bilo preventivnih pregledov?
In tako naprej
Če na bojni fronti pade na eni strani 10-15% vojakov, to pomeni kolaps.
Tebi ni jasno kaj si sploh napisal.
Še manj pa je relevantno ali aplikativno za naš point.
In ne 10% so povsem standardne izgube v bitkah.
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vostok_1 ()
Saj ni umrlo 200.000-300.000 ljudi.
vidim, da sem full preteral, a vseeno ni primerljivo.
So pa pri padalcih računali, da jih bo samo 25% preživelo, pa so jih vseeno kiknili iz avijona.
vidim, da to ni blo zame ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Slopek ()
s1m0n ::
Smurf ::
Prevec. Jebi ga, zajebal smo. Upam, da bo lekcija za prihodnjic, ampak glede na zmoznost dedukcija povprecne populacije... verjetno ne.
Primerjati stevilo mrtvih med sabo v nobeni korelaciji je brezveze.
Povejte mi koliksen % je umrl glede na stevilo prebivalcev leta 2019 in koliksen bo ta procent 2020.
Si izmislim, leta 2019 je umrlo 0,01% prebivalcev slovenije in napovem, da bo leta 2020 umrlo 0,01% prebivalcev.
Koliko % sem se zmotil?
Povejte mi koliksen % je umrl glede na stevilo prebivalcev leta 2019 in koliksen bo ta procent 2020.
Si izmislim, leta 2019 je umrlo 0,01% prebivalcev slovenije in napovem, da bo leta 2020 umrlo 0,01% prebivalcev.
Koliko % sem se zmotil?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Prevec. Jebi ga, zajebal smo. Upam, da bo lekcija za prihodnjic, ampak glede na zmoznost dedukcija povprecne populacije... verjetno ne.
Res je. Dokler bo splošna populacija podpirala povsem neefektivne, IMO kriminalne ukrepe...bo slabo.
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.
Evo vam jaz napovem, leta 2020 bo/je umrlo 0,1% vec prebivalcev Slvoenije kot leta 2019.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Evo vam jaz napovem, leta 2020 bo/je umrlo 0,1% vec prebivalcev Slvoenije kot leta 2019.
Če jih je prejšnja leta umrlo 20000 na leto, bi jih po tej napovedi letos moralo umreti 20020
Napačen izračun. mOLN4r govori nekaj drugega. Prirastek je tudi pomemben. Saj je vse nekako tko, k mora biti. Stari umirajo, se pa seveda takrat tudi rojeva.
5 % v času do novembra. Z novembrom pa naj bi bilo več smrti.
Situacija s 14 dnevnim zamujanjem pogreba, je pred novembrom, če se ne motim.
Situacija je začela eskalirati v drugem delu oktobra. Takrat se je začelo dvigovati število umrlih, ki je v novembru in začetku decembra doseglo višek. Glede na to, da se je obrnilo leto in se je marsikdo za nekaj dni “sprostil” se nam v januarju in februarju številke lahko začnejo ponovno dvigovati, kar se že kaže. Potem pa upam, da bo cepivo postopoma, z večjim številom cepljenih, zarezalo v širjenje virusa.
V glavnem smo v drugi polovici oktobra zaceli z drasticnimi ukrepi ce se prav spomnim smo za en teden zaprli sole, od tedaj jih nismo odprli in od takrat dalje imamo problem s statistiko ?
Če jih je prejšnja leta umrlo 20000 na leto, bi jih po tej napovedi letos moralo umreti 20020
What? Ne. 0,1% 2 mio prebivalstva je kolko?
Primerjaj stevilo umrlih v % ampak v % glede na st. prebivalcev. Ne pa dramatizirati, samo stevilo mrtvih.
Napačen izračun. mOLN4r govori nekaj drugega. Prirastek je tudi pomemben. Saj je vse nekako tko, k mora biti. Stari umirajo, se pa seveda takrat tudi rojeva.
Pa ne samo to, kot receno tisti starejsi, ki bi tako ali tako zaradi ene ali druge gripe umrli v naslednjih 2-3 letih, pac umrejo zdaj v enem letu. Tako, da jih za naslednja leta ostane manj.
Seveda jih bo umrlo 2021 manj kot 2020 v tem primeru, cepljenje gor ali dol, tisti ki so bili z eno nogo v grobu so ze sli. Ne bojo sli dvakrat. Katere pa so gripo preboleli, pa jih verjetno drugo leto ne bo gripa pobrala.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Umrljivost v Sloveniji po vzroku (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 23996 (20022) | Barakuda1 |
⊘ | Nemci, Avstralci in Hrvatje na nogah! Protikorona protesti!Oddelek: Loža | 2680 (2417) | Mr.B |
⊘ | Covid-19 epidemija lažna? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 12959 (10531) | vostok_1 |