Forum » Strojna oprema » NVIDIA Lovelace (GPU 5nm)
NVIDIA Lovelace (GPU 5nm)
Temo vidijo: vsi
FlyingBee ::
Relax, cene so na začetku nore, potem pa se počasi ujamejo, če ne bo mining mrzlice ali Tajvan krize. Pri procih, koliko je bil 5600x in zdaj 7600x, oba krepko na 300 eur, pa še in že padajo cene.
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan
New Sphincter Kvartet:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FlyingBee ()
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
Machete ::
Američani brez problema dobijo 3080 od 1270$ naprej v mikrocentru, medtem ko jih na spletu ni moč dobit. Ampak ja, 4060 bo od 600$ naprej. Neuporabno.
Včeraj sem naročil PNY GeForce RTX 3080 XLR8 Gaming REVEL EPIC-X RGB 12GB za 1228 EUR z ddv.
(Computer universe).
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
dominuspro ::
Relax, cene so na začetku nore, potem pa se počasi ujamejo, če ne bo mining mrzlice ali Tajvan krize. Pri procih, koliko je bil 5600x in zdaj 7600x, oba krepko na 300 eur, pa še in že padajo cene.
Cene grafičnih kartic se gibajo drugače od cen procesorjev.
Izkušnje z nvidio kažejo, da cene ne popuščajo do prihoda nove generacije. Pri serijah 10x0 in 30x0 mi je bilo žal, da nisem nabavil grafe takoj ob izidu. Serija 20x0 me ni zanimala in nisem spremljal, za 40x0 pa bo pokazal čas. Sumim na prej omenjeni potek.
Rokim ::
uglavnem..4080 pozabi in odmisli najcenejše pr nas bojo 1700€+..ha ha že 1500 mi je blo drago tako da ja zgodba z potencialno nabavo končana.
Zgodba je zaključena
Zgodba je zaključena
m0LN4r ::
https://www.notebooksbilliger.de/msi+ge...
Najbolj hecno je, da ce upostevas to oz. celoten gaming pc za 2000€ je to 10 let Geforce Now Premium narocnine. Noro.
Pa se en kup elektrike clovek prispara in gejmas prakticno iz katerekoli v kurcu naprave/laptopa. Oz. med drugim direkt na TVju ze tudi lahko.
Najbolj hecno je, da ce upostevas to oz. celoten gaming pc za 2000€ je to 10 let Geforce Now Premium narocnine. Noro.
Pa se en kup elektrike clovek prispara in gejmas prakticno iz katerekoli v kurcu naprave/laptopa. Oz. med drugim direkt na TVju ze tudi lahko.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
scipascapa ::
Američani brez problema dobijo 3080 od 1270$ naprej v mikrocentru, medtem ko jih na spletu ni moč dobit. Ampak ja, 4060 bo od 600$ naprej. Neuporabno.
Včeraj sem naročil PNY GeForce RTX 3080 XLR8 Gaming REVEL EPIC-X RGB 12GB za 1228 EUR z ddv.
(Computer universe).
predrago.
Meizu ::
mailer ::
Jaz napake ne morem popravit, poglej še enkrat kaj si sploh linkov pa boš videl. (hint: scrool)
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
tikitoki ::
Machete ::
Kje pa (nova)? Morate vseeno upoštevati, da sem naročeval celo kišto, in se mi ne da kosov iskat kje je kak cenejši, ker potem imaš več dela in poštnin. Par 10 eur pri 4500 eur pcju ni ravno kritično.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
Buggy ::
Po 522.25 tokrat s sredinimi 526.98 spet stabilni driverji brez ocitnega buga in s performance levelom 522.25...vsaj na mojem sistemu.
GrimReaper ::
Zdaj ko ima MF 4080 že za 1550EUR, Palit GameRock, kar naenkrat ne izgleda tako slabo. Vsaj zame, ki sem že navajen te cene, ker sem lansko leto januarja in februarja kupil za 1500EUR tako 6900 XT kot 3080 12GB. Ter ker imam limit na kartici ravno 1600EUR.
Potem sem šel pa v izračune. Viri za to so:
https://www.digitaltrends.com/computing...
Youtube
https://www.techpowerup.com/review/nvid...
Igre so Cyberpunk 2077, Dying Light 2 in Resident Evil Village, 4K Max RT.
4090 45%, 50% in 45% hitrejša od 4080 v teh treh igrah, v povprečju 47%, dražja je pa 48% (2300EUR proti 1550EUR)
4080 38%, 8% in 0% hitrejša od 7900 XTX v teh treh igrah, v povprečju 15%, dražja pa od 11% (1550 proti 1400EUR) do 19% (1550EUR proti 1300EUR), kar je enako točno 15%
4080 71% (Cyberpunk) in 59% (RE Village) (Techpowerup nima Dying Light 2) hitrejša od 3080 10GB, v povprečju za 65%, dražja pa za 258% (1550EUR namesto 600EUR).
V bistvu so vse te 4 kartice dober nakup, ampak 4080 je pomoje še najboljša.
Kar meni ni jasno, kako so lahko v piko zadeli P/P, že Nvidia med svojima karticama, kaj šele kako je AMD točno na 1% natančno vedel koliko mora ceniti 7900 XTX. 7900 XT so pa itak zanalašč naredili slabši P/P od 7900 XTX.
Nimam drugače še $, drugače bi že danes kupil, še ene 400EUR mi fali. Od plače mi ne ostane niti cent še do konca junija 2023, tako da kar bom dobil od prodaje 5600X, 10900K komponent ter 1200W napajalnika.
Potem sem šel pa v izračune. Viri za to so:
https://www.digitaltrends.com/computing...
Youtube
https://www.techpowerup.com/review/nvid...
Igre so Cyberpunk 2077, Dying Light 2 in Resident Evil Village, 4K Max RT.
4090 45%, 50% in 45% hitrejša od 4080 v teh treh igrah, v povprečju 47%, dražja je pa 48% (2300EUR proti 1550EUR)
4080 38%, 8% in 0% hitrejša od 7900 XTX v teh treh igrah, v povprečju 15%, dražja pa od 11% (1550 proti 1400EUR) do 19% (1550EUR proti 1300EUR), kar je enako točno 15%
4080 71% (Cyberpunk) in 59% (RE Village) (Techpowerup nima Dying Light 2) hitrejša od 3080 10GB, v povprečju za 65%, dražja pa za 258% (1550EUR namesto 600EUR).
Kar meni ni jasno, kako so lahko v piko zadeli P/P, že Nvidia med svojima karticama, kaj šele kako je AMD točno na 1% natančno vedel koliko mora ceniti 7900 XTX. 7900 XT so pa itak zanalašč naredili slabši P/P od 7900 XTX.
Nimam drugače še $, drugače bi že danes kupil, še ene 400EUR mi fali. Od plače mi ne ostane niti cent še do konca junija 2023, tako da kar bom dobil od prodaje 5600X, 10900K komponent ter 1200W napajalnika.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GrimReaper ()
Sc0ut ::
Huh, pol pa res rad igras igre ce das zadnji cent za overpriced graficno.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850
DarwiN ::
Vse po napovedih.. 4080 je DOA za to ceno.. IMHO bodo padle do ~1400€, kmalu po izidu AMDjeve 7000 serije pa na ~1200€..
Ampak to je namen optimizacije molzenja pri teh podjetjih.. Najprej postaviš noro visoko ceno, potem pa po potrebi nižaš. Zakaj bi že v osnovi prodajali po 1200€ in ta trenutek nikjer ne bi bilo zaloge? Neumnost, a ne.
Ampak to je namen optimizacije molzenja pri teh podjetjih.. Najprej postaviš noro visoko ceno, potem pa po potrebi nižaš. Zakaj bi že v osnovi prodajali po 1200€ in ta trenutek nikjer ne bi bilo zaloge? Neumnost, a ne.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
tikitoki ::
Verjetno bo trajalo nekaj casa, da se sprijaznijo, da rudarji ne kupujejo vec. Sicer pa sta jim promet in marza konkretno padla.
Wrop ::
Gaming: Third-quarter revenue was $1.57 billion, down 51% from a year ago and down 23% from the previous quarter.
bedarija ::
4090 na mindfactory, pošle takoj, 4080 je 5 modelov na razpolago. un ki ima denar je itak že kupil 4090, medtem ko navaden smrtnik ne more upravičit 1500€ za eno bogo grafično
Kaj pa je to 1500eur, en regres.
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
FireSnake ::
GrimReaper je izjavil:
Ter ker imam limit na kartici ravno 1600EUR.
Dvigni to na 2500, drugače počasi nič več ne boš mogel kupiti
GrimReaper je izjavil:
Tole pa ne bi držalo, ker so eni tukaj rekli, da 4080 je samo za bedake (dobesedno).
Naključni slo-tech Jožeti pa že nekaj vedo, ali ne?
Verjetno sem jaz čuden, a se mi, tudi glede na porabo, zdi dobra kartica.
4090 pa s to porabo naj kar sami imajo.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
FireSnake ::
Denar je, ampak zakaj bi dal 1500€ ali več in podpiral takšne cene?
Edino, kar nam je odmerjeno je čas.
Kot pa ti praviš: denar pa je.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Po 522.25 tokrat s sredinimi 526.98 spet stabilni driverji brez ocitnega buga in s performance levelom 522.25...vsaj na mojem sistemu.
Vzamem besede nazaj Sem ze spet na 522.25. Ceprav je v WRC-G delalo OK, je freeze problem sedaj v Forza Horizon 4. Probal z in brez HAGS isti drek. Shader cache je bil rebuildan vedno freeze z zadnjimi tremi driverji na 3080 12GB po cca 15-20 minutah. Isto pri kolegu v tem spilu na 2080Ti
Dal 522.25 iste nastavitve HAGS spet ON dela brez problema. Vse default v NVCP razen low latency na Ultra pa shader cache nastavljen na 100GB..,pri vse driverjih. Vse pocisceno prej z DDU in po instalaciji narejen seveda reboot.
Tolk o Nvidia neproblematicnih Driverjih
dolenc ::
Jaz mam tud probleme.
Pa težko pinpoitam kaj je, k sem še proc menal in celo kišto raztavu(tud možno da se kak rizer ni lepo vsedu), poleg nadgradnje nShittia driverjev.
Včas dela cel dan, včas krešne v 3pm ko nič ne delam, sam kak youtube, včas v špilu, nasleden reboot spet dela cel cajt lepo, tud če grem v pretirane undervolte na cpuju... Pol kak reboot sem brez slike ob loginu, kljub temu, da sistem teče, na cpuju vse stock... Sral je že s prvo nadgradnjo na 522 al kaj so bli, pa je clean install driverjev malo omilil zadevo.
Pa težko pinpoitam kaj je, k sem še proc menal in celo kišto raztavu(tud možno da se kak rizer ni lepo vsedu), poleg nadgradnje nShittia driverjev.
Včas dela cel dan, včas krešne v 3pm ko nič ne delam, sam kak youtube, včas v špilu, nasleden reboot spet dela cel cajt lepo, tud če grem v pretirane undervolte na cpuju... Pol kak reboot sem brez slike ob loginu, kljub temu, da sistem teče, na cpuju vse stock... Sral je že s prvo nadgradnjo na 522 al kaj so bli, pa je clean install driverjev malo omilil zadevo.
Jaz se iz 522.25 ne premaknem vec, ceprav mi pri teh driverjih ne gre monitor nikoli v sleep, ker po odigranem spilu GPU ostane v P0 stat-u.
dolenc ::
Jaz sem šel na 517, da vsaj eno spremenljivko izločim, pa da vidmo.
Nisem pa mel tega p-state problema tudi z 522 na rtx3060
Nisem pa mel tega p-state problema tudi z 522 na rtx3060
KO odigras kaksen spil se ne zna GPU postavit vec v idle mode. CPU frekvence v mojem primeru spremljano preko AB ne grejo pod 600Mhz. Z zadnjimi driverji so sli na 200Mhz+. monitor je sel v sleep.
LeQuack ::
Včasih so rekli da si za ceno konzole lahko zgradil enakovreden PC, ali pa vsaj približno. Danes pa enakovreden PC stane 3x več kot konzola. Tako da za igranje igric sploh ni več primerjave, PC je že zdavnaj mrtev.
Quack !
Za simracing konzola nikoli ne bo bila niti malo blizu PC gamingu, kaj sele ko je VR v igri. Ni samo cross platform game, predvsem community, ki je najbolj vazen.
Konzola je cist proper in fun zadeva za v dnevno sobo pa nabijat casual spile na TV v druzbi druzine ali frendov. Kolikor malo se gres kej bol resen gaming pa pozabi konzolo. Sem imel PS3, WII pa se imam pa je to tocno to kar sem rekel. Zelo FUN zadeva dalec pa od competitive gaminga ali boze nedaj kej bolj resnega, kjer rabis zraven se ustrezno periferijo. Dnevna in TV tudi niso vedno primerni za seanse, tako da je to pocasi pri nas odmrlo.
Moj tamal na Valorantu cuti ze razliko v podlogi pa uporablja Logitech G Pro Wireless Gaming Mouse, da ne govorim o kaksni DOTA2, ki jo na konzoli tudi spilat ne mores. Ja vsaka stvar je dobra za nekaj.
PC gaming je pa IMO dalec od tega da je/bo zamrl, se vec...IMO bo v kratkem VR naredil nov prehod v gaming sferi in bo cez 10 let ze mainstream. SimRacing v VR je ze sedaj nekaj cisto drugega kot pa na flat screenu. Vklopijo se cisto novi cuti.
Moj tamal na Valorantu cuti ze razliko v podlogi pa uporablja Logitech G Pro Wireless Gaming Mouse, da ne govorim o kaksni DOTA2, ki jo na konzoli tudi spilat ne mores. Ja vsaka stvar je dobra za nekaj.
PC gaming je pa IMO dalec od tega da je/bo zamrl, se vec...IMO bo v kratkem VR naredil nov prehod v gaming sferi in bo cez 10 let ze mainstream. SimRacing v VR je ze sedaj nekaj cisto drugega kot pa na flat screenu. Vklopijo se cisto novi cuti.
Dvomim, da bo vr v kratkem naredil kakšno revolucijo. Zakaj? Ker je zelo malo ljudi, ki vr trenutno prebavlja brez slabosti. Naše telo je narejeno tako, da se mora "ujemat" pogled in gibanje. Že v mirovanju ob vr pogledu v globino ljudje zgubljajo ravnotežje.
Slabost v VR je dostikrat odvisna od slabih nastavitev ocesnega focusa in seveda od premalo fluidnem poteku slike, kar je najvecji problem.
Dejansko rabis pa nekaj casa, da mozgane navadis (sploh rally) da po skoku dolocen del cutil (g-force) ne zna sodelovati s tem kar vidis in pricakujes, ker si se vedno staticen. Se da tudi to kompenzirati a pac stane malo vec
V 10 letnem timeframe-u pa sem skoraj preprican da bo VR vedno bolj prisoten, nenazadnje SW je obcutno zadaj za novim HW-jem, ce pa upostevas se ambicije Mete in MS pa lahko zacutimo tisti vibe v katero smer se bo stvar odvijala. Res pa je da nikloli cisto zares ne ves ali si pojedel rdeco ali modro tabletko #Matrix
BTW: Mislim da smo zasli s teme
Dejansko rabis pa nekaj casa, da mozgane navadis (sploh rally) da po skoku dolocen del cutil (g-force) ne zna sodelovati s tem kar vidis in pricakujes, ker si se vedno staticen. Se da tudi to kompenzirati a pac stane malo vec
V 10 letnem timeframe-u pa sem skoraj preprican da bo VR vedno bolj prisoten, nenazadnje SW je obcutno zadaj za novim HW-jem, ce pa upostevas se ambicije Mete in MS pa lahko zacutimo tisti vibe v katero smer se bo stvar odvijala. Res pa je da nikloli cisto zares ne ves ali si pojedel rdeco ali modro tabletko #Matrix
BTW: Mislim da smo zasli s teme
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()
Meizu ::
DamijanD ::
NVIDIA 4080 shipment units:
🟢30,000
NVIDIA 4090 shipment units:
🟢130,000
Total RTX 40 shipment units:
🟢160,000
NVIDIA's 4090 was pretty much sold out at launch.
Retailers still have 4080 in stock
🟢30,000
NVIDIA 4090 shipment units:
🟢130,000
Total RTX 40 shipment units:
🟢160,000
NVIDIA's 4090 was pretty much sold out at launch.
Retailers still have 4080 in stock
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
Ampak za endurance (2h+) tekme pa nekateri še vedno raje uporabljajo monitorje, kar tudi nekaj pove...
vsekakor. VR ze zaradi udobja ni za takmovanja, ceprav sem na dolocenih progah naredil z VR celo boljsi cas...je zgolj za uzivancijo
Jarno ::
"Power connector issue" pri RTX 4090 je bil ocenjen med 0.05 in 0.1%, kar v grobem pomeni okoli 100 kartic.
Chuck Norris je med števili 1 in 0.999... uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!
#65W!
In to že pri prvih priklopih. S časom se bo pojavilo vse več težav.
Zulf ::
Nvidija pravi da je bilo 50 kartic od prodanih 125k, pri katerih se je topil priključek, da pa je pri vseh vidno da priključek ni bil povsem potisnjen notr.
Jst se ne sekiram več. Preveril sm če je moj dokonca not pa še naročen mam kabl od cablemod-a, je pa nvidija tudi dala vedeti da pri rma ne bo težila če ne bo karta priključena z "njenim" kablčkom.
Jst se ne sekiram več. Preveril sm če je moj dokonca not pa še naročen mam kabl od cablemod-a, je pa nvidija tudi dala vedeti da pri rma ne bo težila če ne bo karta priključena z "njenim" kablčkom.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zulf ()
hujsk1999 ::
Zdaj je tudi jasno zakaj se topijo konektorji. Otročiči nimajo mišic in napol priklopijo kartico:
https://videocardz.com/newz/nvidia-rele...
https://videocardz.com/newz/nvidia-rele...
Intel Core i9-13900KS/MSI GeForce RTX 4090 SUPRIM X 24G/EKWB Custom
4090 niso za infantilne.
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
yayo ::
4090 so za tiste, ki si jih lahko privoščijo. Če bi jih prodajali le diplomiranim električarjem ne vem kakšen biznis bi to bil.
Alien123 ::
Jarno ::
Moj budget za naslednji PC bo nekje 1500€-1700€ brez periferije, poraba cpu+gpu pa max 300W.
Večina gamerjev je načeloma bolj skromnih.
Večina gamerjev je načeloma bolj skromnih.
Chuck Norris je med števili 1 in 0.999... uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!
#65W!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nvidia predstavila geforce RTX 40 Super (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 11788 (8336) | Mr.B |
» | Nvidia še pred izidom umaknila in preimenovala RTX 4080 12 GB (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 11593 (7240) | FlyingBee |
» | Cene nVidia kartic na trgu danes (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 11028 (7888) | ziga1990 |