» »

NVIDIA Lovelace (GPU 5nm)

NVIDIA Lovelace (GPU 5nm)

Temo vidijo: vsi
««
28 / 80
»»

FireSnack ::

bedarija je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

NVIDIA GeForce RTX 4070 Ti reportedly launches on January 5th

teoj zdaj bodo klasični in TI sku-ji kar skup štartali. kako se bo pa refresh čez eno leto imenoval? spet SUPER? 4070 TI SUPER

Časi ko si kupoval grafične kartice pod 1000€ so mimo. RTX 4090 okoli 2400€, RTX 3080 okoli 1600€, RTX 4070 Ti okoli 1100€. Govorim za EU, sLOVEnia pa kot lepa dežela pobere še kakšnega stotaka zraven. Mesec je obljubil minimalca 1000€ neto, tako da bo dobra grafika kmalu dosegljiva za vse.
Preprodajalec NFT umetnin

GrimReaper ::

Saj 1500€ ni toliko za 5 let, je pa veliko za 1-2 leti. Zdaj bo treba malo bolj preudarno kupovati.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Magic1 ::

Jaja seveda, še par mesecev inflacije in odpuščanj pa bo folk začel sanjat o porabi elektrike, položnicah, kreditih in hrani. Ne pa o grafičnih za jurja, ki porabijo 300W.
Končujejo so sanje o delu od doma za lepe denarje, kjer pol delovnega časa igraš.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Odpuščanj ne bo, bo pa čakanje na delo, kar bo spet pognalo cene navzgor, s tem da tokrat ne bodo sledile plače, ker ne bo prihodkov. Skratka standard se bo malce znižal in zato si bomo vsi lahko privoščili grafične kartice za 2500€ da bomo igrali videoigrice.

tikitoki ::

Kupis Radeona, RT bo koristen nekoc, nekdaj,...

Meizu ::

GrimReaper je izjavil:

Saj 1500€ ni toliko za 5 let, je pa veliko za 1-2 leti. Zdaj bo treba malo bolj preudarno kupovati.

Daleč od tega, da 1500€ ni toliko za 5 let. To je še vedno 25eur/mesec. Ko sešteješ par takih "no big dealov" na kup imaš stroškov že toliko kot bi recimo stalo odplačevanje nekega zmernega kredita.

mahone ::

tikitoki je izjavil:

In imas probleme z driverji?

Meizu je izjavil:

GrimReaper je izjavil:

Daleč od tega, da 1500€ ni toliko za 5 let. To je še vedno 25eur/mesec. Ko sešteješ par takih "no big dealov" na kup imaš stroškov že toliko kot bi recimo stalo odplačevanje nekega zmernega kredita.

Zmerni kredit za Dicia Duster 4x4 je 99€ na mesec, kar je še vedno 4x več. Ampak imaš avto 4x4, ki te iz blata vleče...

Jarno ::

mahone je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Holy shit this thread is blowing my mind right now. I recently upgraded from a 1080 Ti to a 4090 and guess what? It has all the exact same problems everyone in here is talking about.

If it makes you feel any better, with a 4090 right now I'm turning off the same feature to stop video from bluescreening the system, lol.

Echo chamber: AMD DRIVER BAD. NVIDIA, BUY.
Reality: Windows bug.

Baje je krivec MPO (Multiplane Overlays)...
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!

AMD ima ze dolgo let probleme z driverji. Poglej kak fiasko je z Radeon 7 driverji, da o problemih 5000 serije ob launchu ne govorim.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mahone ()

mahone je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Kaj si fanbojcek? Sam nimam nobenih tezav z gonilniki. V vsakem primeru pa manjsa tezava, k skurjen adapter za napajalne kable.>:D

mahone je izjavil:

AMD ima ze dolgo let probleme z driverji. Poglej kak fiasko je z Radeon 7 driverji, da o problemih 5000 serije ob launchu ne govorim.

Da, to je v tem trenutku poglavitni argument. >:D 2 in več leti stara jamranja...
Npr. so se prej in v tem obdobju AMD kartice na veliko kupovale za Linux, ker so bili nVidiini gonilniki res pod nivojem.
Driverji so se za RDNA super popravili, sam s svojimi radeonkami praviloma nisem imel težav kar pomnim.

Počakajmo še tri dni do izzida RTX 4080, pa bodo nove debate.
#65W!

Nisem fanboycek. Samo realist
Manj kot 3 leta nazaj

Ce bi bil realist, bi vedel, da se se ne nabavlja zadeve, kjer so kabli skurjo ob normalno uporabi8-)

FlyingBee ::

Tiki, dobro vemo, da si AMD fanboy.
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan

GrimReaper ::

mahone je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Driver Timeout na AMD je po mojih izkušnjah samo, če imaš preveč navit GPU.
Lahko je že iz tovarne preveč navita (sploh 6900 XT, sploh XTXH z 1200 mV), tako je najbolje dati v RMA, jaz sem že dal eno.
Recimo na RX 6800 lahko še znižam voltažo iz 1025 mV na 980 mV. V bistvu ne gre prav veliko dol, na 975 mV sem imel danes že error v Time Spy, čeprav sem imel prej 3 mesece na 975 mV, povsem na knap ni nikoli pametno imeti.

Tako da če bi imel jaz Driver Timeoute, bi pustil voltažo na stock, bi pa znižal frekvenco pri tej voltaži, to bi jo moralo stabilizirati.

Tudi na Nvidii drugače dobiš driver timeout med undervoltanjem, če daš prenizko voltažo, tako da to ni izključno AMD problem.

Jaz sem se tudi bal AMD gonilnikov, da bo kar crashalo na namizje med igro. Crash na namizje je po večini, če imaš preveč navit GPU ali pa je že sama igra bugasta. Če ti preveč hodi ven, je prva stvar, da jo daš nazaj na stock.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

Horas ::

https://www.guru3d.com/news-story/in-vi...

vem da sem malo pozen, ampak ja :))
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

FlyingBee je izjavil:

Tiki, dobro vemo, da si AMD fanboy.
Itak, zato imam INTEL CPU in nVidija GPU:).

Moje edino vodilo je kje dobim za svoj denar najvec.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

Ok. So pa veliko tudi fan shootout probleme imele radeonke. Imaš pa od AMD že od nekdaj boljši p/p. Zakaj si Intel in Nv potem?

Zdaj je sploh razprodaja 6000 serije.
New Sphincter Kvartet:

oo7 ::

Katera Nvidia kartica bi bila max za CPU AMD 5 5600x da ne bi CPU upočasnjeval GPU ? 4070 ti ali 4080 že preveč ?

To pa je predvsem odvisno od igre, resolucije in konfiguracije detajlov.
Hakeljc je, da je pri posameznih igrah procesor obremenjen bolj konstantno, medtem ko lahko grafične opcije premetavaš do onemoglosti.

Torej lahko pri 1440p imo za 5600x mirne duše nabaviš kakšno 4070(Ti), pri 4k pa praktično ni omejitev, razen pri denarju in common sensu.

P.S.: navadno se R5 5600x obnese bolje, kot je prikazano na grafu. Jabolka in hruška TPU-ja...
#65W!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jarno ()

Buggy ::

Jarno je izjavil:

mahone je izjavil:

Da, to je v tem trenutku poglavitni argument. >:D 2 in več leti stara jamranja...
Npr. so se prej in v tem obdobju AMD kartice na veliko kupovale za Linux, ker so bili nVidiini gonilniki res pod nivojem.
Driverji so se za RDNA super popravili, sam s svojimi radeonkami praviloma nisem imel težav kar pomnim.

Počakajmo še tri dni do izzida RTX 4080, pa bodo nove debate.

Ko smo ze pri kvaliteti Nvidia driverjev.

ravno vceraj namestil zadnje 526.86 WHQL driverje, ker je bil v prejsnjih (s performance boostom napimpanih) 522.25 bug ko po ugasnjenem spilu GPU ostal zalockan v P0 stanju in v mojem primeru monitor nikoli ni sel v sleep.
Kar na enkrat imel z 526.86 v spilih, kjer sem se v petek imel vse ok v WRC-G sedaj same freeze in crashe. Se enkrat flikenm dol DDU in namestim ponovno. Isti drek. Vrgel nazaj bugaste 522.25 in je vse spet ok...monitor pa seveda se vedno ne gre v sleep.

Identicno izkusnjo je imel kolega problem z vmesnimi 526.61 pri FH4 ravno na petkov racing day. Vedno mu je spil crashal na 2080Ti dokler ni dal gor driverjev 522.25 potem pa je bilo cudezno vse OK

toliko o brezmadezni NV driverjih >:D

Jarvice ::

Sem probal vse te driverje (trenutno sem na zadnjih 526.86) na 3060 Ti v navezi z monitorjem, Dell S3220DGF in delujejo vsi BP.

m0LN4r ::

Isto na verjetno 4-5 masinah sem ga dal gor dela BP.

DDU pa ze od Windows 7 nisem uporabil. Das klukico pri fresh install in to je to.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

lepo da nimata problemov nekateri jih pa z zadnjimi dvemi driverji pac imamo, nimamo pa jih s starimi 522.25. Sumi se da je problem vezan na uporabo DLSS.

Mislis kljukico za clean install? To bi pa menda ze lahko vedel da ta opcija zgolj pobrise nastavitve v NVCP in nic drugega. DDU pobrise vse datoteke in vnose v register.
Sam nikoli niti ne namestim bloatware-a GeForce Experience prav tako vzamem clean driverje iz Guru3D

Uporabljam DLSS pri novem Modern Warfare 2 in ni problema z gonilniki.

Uporabim pa vedno DDU, ko menjam gonilnik.

DamijanD ::

Vglavnem 2+ leta nazaj je AMD imel nekaj težav. Zdaj je to večinoma vse urejeno. V novi generaciji, kjer imajo vsi AV1 dec/enc - je tudi to izenačeno. Kjer ima pa nvidia še strašno prednost je pa productivity, ker SW zelo podpira njihovo CUDO, na OpenCL od AMDja so pa pozabili ali se bo to spremenili ali ne nimam pojma.

yayo ::

pri katerih igrah so problemi z Nvidia driverji? Imam zadnje, Cyberpunk 1440p grafika na max/DLSS vklopljen in lepo dela na 60fps. Pri pred-predzadnjih je mapa igre bila hroščata.

Z zadnjim in predzadnjimi driverji problem pri WRC Generations in Forza Horizon 4 pri meni in pri kolegu (3080 in 2080Ti). Po dolocenem casu crash v FH4, pa v WRC-G po cca 15minutah zmrzljotka ekrana/slike, spil naceloma se deluje ker ko grem ALT-TAB ali z Win tipko iz full screena in gre spil v windowed spil zacne (mogoce) spet delovati ali pa je se prej CTD. Nic od tega se ne dogaja na starih 522.25 driverjih ze lep cas, tako da smo sedaj vsi na teh driverjih ce zelimo ob petkih vozit ;)

m0LN4r ::

Buggy je izjavil:

DDU pobrise vse datoteke in vnose v register.
Sam nikoli niti ne namestim bloatware-a GeForce Experience prav tako vzamem clean driverje iz Guru3D

Jaz pa tega vec ze dolgo ne pocnem in mogoce zato dela vse normalno.
V win10 in w11 se je drivertehnicno par stvari spremenilo.
Bloatware, ki ga ti omenjas pa preverjeno tudi ne dela problemov.

Razen, ce jaz delam nekaj narobe, da stvari delajo brez DDU in Guru3D cudezev.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Meni tudi na 3060ti nobenih težav, tudi v WRC Generations jih ni.
New Sphincter Kvartet:

Meizu ::

Em... meni se tudi zdi da z zadnjimi driverji nekaj smrdi, npr. jaz sem updejtal na 526.47 nazadnje in od takrat naprej imam nekakšne težave (ne pri vseh igrah) z DX renderjem - nekatere DX10 teksture delajo težave pri dx11 izrisovanju zaradi česar se obesi driver, posledično crasha igro z black screenom in vrže na namizje. Mogoče problem igre, ampak dejstvo je, da mi prej s starejšimi (.25) recimo tega ni počelo. Bom probal zdaj najnovejše gor ruknt.

m0LN4r je izjavil:

Buggy je izjavil:

DDU pobrise vse datoteke in vnose v register.

Jaz pa tega vec ze dolgo ne pocnem in mogoce zato dela vse normalno.
V win10 in w11 se je drivertehnicno par stvari spremenilo.
Bloatware, ki ga ti omenjas pa preverjeno tudi ne dela problemov.

Razen, ce jaz delam nekaj narobe, da stvari delajo brez DDU in Guru3D cudezev.

GeForce experience je en čisto navaden bloatware. Neki overlayi nonstop in podobna jajca. Beži stran od tega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Meizu ()

DarwiN ::

4080 testi so zunaj.

Po pričakovanju... 7900XTX bo pa nekje na sredini med 4080 in 4090.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

(second)

Moram pa še pogledat, pa da vidimo...

Verjetno bo čez čas bolje.

Verjetno bo čez čas bolje.

#65W!

Mr.B ::

France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Se vedno placujmeo kriptocene, sam scalper je drug:).

keba ::

Pri nas bodo itak okoli 1400-1500 cene.

Rokim ::

jurja pa pol po tamalem pa kva se oni grejo,to je res bol ps5 al pa xbox kupt pa en tv za jurja pa roka

S temi cenami grafičnih kartic se jim je res čisto odpeljalo. Top kartica (RTX 4090) bi morala bit 1000€ in niti centa več. Še to je drago.

Saj je res dobro za YT mojstre paniko zganjat, ampak vemo kaj se je zgodilo z msrp 3090ti 2000usd.
New Sphincter Kvartet:

Problem je, ker je hardware prehitel software oziroma potrebe večine uporabnikov.. Pred leti je skoraj vsakemu prav prišla high end kartica, danes pa si jo lahko nekam zatakneš... Kaj naj povprečen uporabnik počne s 4090 zverino? Kot prvo človek nima 4k monitorja, niti dovolj velikega ohišja ali napajalnika.. Pa še bajte nima zavarovane proti požaru (nisem si mogel pomagat.:D)..

In tako pač dodajajo cenovne razrede na vrhu ponudbe za tiste posameznike s težavami prvega sveta, ki serjejo denar.. In teh je več kot dovolj.

Se sprašujem, kaj bo s 5000 oziroma 6000 serijo čez 4 leta? Torej še 2x oz. 2,5x more powaaaah kot 4090.. 400fps pri 4k resoluciji. Kaj boš s tem? Mogoče za VR ali 8k, ampak to še dolgo ne bo mainstream.. Tko da bo 6090 kar lepo koštala 3k€.. Na nižji cenovni razred se pa požvižgajo.. Lahk kupiš 2000/3000 serijo.

No, vidiš, pametnjakoviči pri Nvidiji so si zamislili RT pa bo treba še precej več powah!
New Sphincter Kvartet:

Konkurenca diha za ovratnik, čez leto dni bo bolje. Če bodo oboji zapacali 200W TDP segment, potem bi jih morali začeti zakonsko regulirati glede porabe. >:D
#65W!

FlyingBee je izjavil:

No, vidiš, pametnjakoviči pri Nvidiji so si zamislili RT pa bo treba še precej več powah!

Pol še bodo morali razvijalce iger prisilit, da naredijo ekskluzivne RT igre, kjer RT ne gre izklopit in potrebuješ RT GPU, sicer igra sploh ne deluje oziroma te niti ne spusti v igro.

Bi potem človek pognal igro in z RTX3080 na najnižjih nastavitvah dosegal ~30fps na 1440p. Tako bi dobili novega Crysisa in bi postalo veselo. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

Itak, kaj so bili veseli, ko je SW prehiteval HW, je bilo treba na pol leta nizat nove gpuje.

Godlike!

4k monitor, 60hz sync, RT on, hladna kot špricar.
New Sphincter Kvartet:

Zgodovina sprememb…

Jarno je izjavil:

Konkurenca diha za ovratnik, čez leto dni bo bolje. Če bodo oboji zapacali 200W TDP segment, potem bi jih morali začeti zakonsko regulirati glede porabe. >:D

CE lahko EU omeji porabo TV, lahko tud glede tega kaj naredijo. Bomo pac imeli v EU malo manj mansje e-tice.

Bo še kdo čopnu 4080ko jutr? sej ni tok,30 rumenih

Mr.B ::

Pa jo imamo cca cca 10k€ ko preračunaš v iz britanskih funov v €.

Pa sem mislil da je Ebajy troll za 1.999,99€
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Saj lepo piše, da so v škatli tri kartice. Ampak še vedno je drago.
#65W!

ja no pač jurja pa pol bo grafa pač za manijake
««
28 / 80
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nvidia predstavila geforce RTX 40 Super (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
5511829 (8377) Mr.B
»

Nvidia še pred izidom umaknila in preimenovala RTX 4080 12 GB (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
10111610 (7257) FlyingBee
»

Cene nVidia kartic na trgu danes (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
7811039 (7899) ziga1990

Več podobnih tem