Forum » Strojna oprema » NVIDIA Lovelace (GPU 5nm)
NVIDIA Lovelace (GPU 5nm)
Temo vidijo: vsi
WizzardOfOZ ::
Za ceno 600EUR se A2000 ne splača. To je potem isto kot 3060, samo z manjšo porabo. RTX 3060TI dobim za isto ceno.
4050 bo okol 300EUR.
4050 bo okol 300EUR.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
Mr.B ::
? o čem vi to.
NV je ravno izdala 3060 8GB, sedaj bo pa izdala v istem segmentu še 4050 ?
NV je ravno izdala 3060 8GB, sedaj bo pa izdala v istem segmentu še 4050 ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Jap. Še 300 cuda jeder več, pri večji hitrosti in manjši porabi. za nižjo ceno kot 3060 8Gb.
3060 8GB: https://www.techpowerup.com/gpu-specs/g...
vs
4050 8GB https://www.techpowerup.com/gpu-specs/g...
vs
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
pegasus ::
Ja sej ... 4050 pride potem nekoč v 2024. Če sploh ...
Tu se lepo vidi primitivna mentaliteta tega sveta, najprej kdo je najjaći, potem pa vse ostalo ... Če bi bili količkaj inteligentni, bi najprej na trg prišli najbolj učinkoviti izdelki, tisti za merjenje e-penisov pa precej kasneje in po zelo butičnih cenah.
Tu se lepo vidi primitivna mentaliteta tega sveta, najprej kdo je najjaći, potem pa vse ostalo ... Če bi bili količkaj inteligentni, bi najprej na trg prišli najbolj učinkoviti izdelki, tisti za merjenje e-penisov pa precej kasneje in po zelo butičnih cenah.
Meni bi bila 4050 dovolj za vse. Tisto, kar se jaz igram s Cuda jedri, pa za testirat je čisto dovolj, poraba je nizka, derejo se venti ne, ker je ne preobremeniš. Še za kako špilo starejšega letnika bi bila dovolj (Horizon Zero Dawn recimo).
FireSnack ::
Ni časa zdaj za idajat te budget variante, ker RTX 4090 gre za 2000€ kot vroče žemljice.
Preprodajalec NFT umetnin
WizzardOfOZ je izjavil:
Jap. Še 300 cuda jeder več, pri večji hitrosti in manjši porabi. za nižjo ceno kot 3060 8Gb.
vs
3060 8GB ima nižjo ceno, zato ker je v igrah med 20-30% počasnejša od 3060 12 GB. JE pač isti nateg kot je bil poizkus 4080 12GB, samo da so pri 3060 8GB celo to uspešno izvedli.
GrimReaper ::
Zdaj sem pa končno kupil Palit GameRock 4080, zjutraj je bila 1399EUR. Ko sem prišel iz šihta sem sicer videl, da je sedaj 1369EUR, ampak naj jim bo tistih 30EUR, čeprav bi prišlo prav za Mailboxde.
Hotel sem jo že prejšnji ponedeljek 28.11.2022 iz CLS za 1463EUR, pa so me potem na Videocardz prepričali naj čakam na 7900 XTX. Zdaj sem pa spet ugotovil, da ni kaj za čakat, ker bo slabši produkt, vsaj za enako ceno 1400EUR, za 1200EUR še ne bi rekel.
Res skoraj do zadnjega centa sem prišel, samo 0,76EUR mi je ostalo, porabil limit in vse kar je možno. Vse za Jensena, on je zame Bog.
Kartica je točno 2x hitrejša od trenutne RX 6800:
https://www.techpowerup.com/review/the-...
V Portal RTX 6900 XT samo 2 FPS, še 3060 doseže 25 FPS:
https://www.techpowerup.com/review/port...
Kaj potem 7900 XTX, 4 FPS? Lol.
Hvala lepa AMD, prvič in zadnjič. Mogoče če enkrat za enako ceno ponudijo vsaj 10% boljše performanse. Pa seveda se od te generacije naprej, če ne že od RTX 30, performanse merijo v RT.
Hotel sem jo že prejšnji ponedeljek 28.11.2022 iz CLS za 1463EUR, pa so me potem na Videocardz prepričali naj čakam na 7900 XTX. Zdaj sem pa spet ugotovil, da ni kaj za čakat, ker bo slabši produkt, vsaj za enako ceno 1400EUR, za 1200EUR še ne bi rekel.
Res skoraj do zadnjega centa sem prišel, samo 0,76EUR mi je ostalo, porabil limit in vse kar je možno. Vse za Jensena, on je zame Bog.
Hvala lepa AMD, prvič in zadnjič. Mogoče če enkrat za enako ceno ponudijo vsaj 10% boljše performanse. Pa seveda se od te generacije naprej, če ne že od RTX 30, performanse merijo v RT.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GrimReaper ()
FlyingBee ::
Amd bo za peasante
AMD delivered on its promise of ensuring these cards are easy to install. You indeed don't need a newer case, a newer PSU, or power adapters. Both cards will fit perfectly well in average-sized Mid-Tower or Mini-Tower cases, and need regular 8-pin PCIe power connectors. It all boils down to performance--how these cards shape up against the GeForce RTX 40-series "Ada." For this and much more, stay tuned for our main reviews that go live on December 12.
AMD delivered on its promise of ensuring these cards are easy to install. You indeed don't need a newer case, a newer PSU, or power adapters. Both cards will fit perfectly well in average-sized Mid-Tower or Mini-Tower cases, and need regular 8-pin PCIe power connectors. It all boils down to performance--how these cards shape up against the GeForce RTX 40-series "Ada." For this and much more, stay tuned for our main reviews that go live on December 12.
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan
New Sphincter Kvartet:
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Jarno ()
pegasus ::
Eh, tistih nekaj Slovencev, ki jim je PC življenski sopotnik, plače pa nadpovprečne in mama hotel.
Prodaja se največ Nemčija, Skandinavija, Benelux, Francija in UK sta pa tudi gromozanska trga.
Prodaja se največ Nemčija, Skandinavija, Benelux, Francija in UK sta pa tudi gromozanska trga.
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
GrimReaper ::
Eh, tistih nekaj Slovencev, ki jim je PC življenski sopotnik, plače pa nadpovprečne in mama hotel.
Pravkar si opisal moje celotno življenje.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
GrimReaper je izjavil:
Zdaj sem pa končno kupil Palit GameRock 4080, zjutraj je bila 1399EUR. Ko sem prišel iz šihta sem sicer videl, da je sedaj 1369EUR, ampak naj jim bo tistih 30EUR, čeprav bi prišlo prav za Mailboxde.
Imaš prov, RTX je do izida 4090 zgolj gimik. Sedaj je z 2k€ grafično in, če hočeš kaj več kot 16 fps pri 1080p. Še z DLSS Balance pri 1080p ne moreš igrati normalno pri 60FPS. ter nikakor ne pozabiti da je 8GB VRAM-a zgolj za 720p. Glede na izdi originalnega portala je to celo ok resolucija.
DLSS to the rescue!
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
Jarno ::
To bo neka sumljiva implementacija RT-ja. RTX 4090 s shitty dlss nastavitvijo igro poganja pri 60FPS (4k).
Spet ena zadeva, ki bo preko grafikonov osrečevala toksične nvidia fanboye, kateri gonijo neko kartico iz druge roke. Peons as peons.
Spet ena zadeva, ki bo preko grafikonov osrečevala toksične nvidia fanboye, kateri gonijo neko kartico iz druge roke. Peons as peons.
#65W!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jarno ()
Jarno, to je pure RT, brez pasé rasterizacije.
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
Kaj boš drugega. Vsak mesec prileti na tekoči račun 2500€ in ker ni treba plačevati računov in najemnine ti skoraj celotno izplačilo ostane na računu.
2000€ za top grafo tako ni nekaj posebnega, kajti prihaja še štirinajsta plača. Enostavno je preveč keša in premalo stroškov.
DLSS to the rescue!
DLSS jp. zadeva z 4090 brez DLSS ni niti pri 4k igralna.
Je pa nekaj res, so pa FPS-ji taki kot sem jih imel v sanjah ko je Portal izšel.
pasé rasterizacija
Še enkrat si preberi lastne prispevke o višanju stroškov glede manjšanje litografije in povečevanju števila tranzistorjev.
Če naj za gaming uporabna kartica stane sedanjih 2000$ in nekateri za to shillate ter očitate kartice za kmete, potem z vašimi pametovanji nekaj ni v redu.
#65W!
Saj imaš 6600 za 270 eur in je dovolj za 1080p gaming.
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
Meizu ::
Mja, zdaj si ga folk na RT mane. Vi kar gnetite penise, ampak vam povem, da ko bodo igre widely available z RTjem za vsakodnevno rabo, bo tudi 4090 kar precej trash za to poganjat. Nau šlo.
P.S.: Sploh pa ima RT tako enormen performance drop, da je praktično v trenutnem stanju v vseh aspektih izredno neuporabna funkcija. Dobesedno takole - želite trejdati 160FPS za 60FPS z ray tracingom? Jaz niti v sanjah. Na hitro vklopiš, da malo pogledaš kako je to lepo in juhej, potem pa ravno tako kot HDR, hitro izklopiš. :)
Edit: Še tistih nekaj špilov, kjer FPS "ni tako pomemben", recimo nazadnje Witcher 3, sem ga za foro omejil na 60FPS po tem, ko sem ga 3/4 kampanje igral na 165hz/165FPS - nope, tri sekunde in preklopil the fuck nazaj
P.S.: Sploh pa ima RT tako enormen performance drop, da je praktično v trenutnem stanju v vseh aspektih izredno neuporabna funkcija. Dobesedno takole - želite trejdati 160FPS za 60FPS z ray tracingom? Jaz niti v sanjah. Na hitro vklopiš, da malo pogledaš kako je to lepo in juhej, potem pa ravno tako kot HDR, hitro izklopiš. :)
Edit: Še tistih nekaj špilov, kjer FPS "ni tako pomemben", recimo nazadnje Witcher 3, sem ga za foro omejil na 60FPS po tem, ko sem ga 3/4 kampanje igral na 165hz/165FPS - nope, tri sekunde in preklopil the fuck nazaj
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Meizu ()
DamijanD ::
RT je (trenutno) uporaben za screen saver, kjer FPSi niso važni Ali pa nekaj v cinematic stilu. Zaenkrat...
Buggy ::
RT bo se nekaj casa neuporaben...tale Portal tech demo je dober pokazatelj tega.
so pa zunaj tudi temu prilagojeni driverji 527.56, ce se zeli kdo pozabavat z 15fps
https://www.guru3d.com/files-details/ge...
...seveda zadeve ki jih troblezla communit ze zadnje 4 driverje in o katerem sem tudi sam govoril se niso pofiksal, so pa problam v FH4 vsaj priznali... baby steps
Known Issues
Toggling HDR on and off in-game causes game stability issues when non-native resolution is used. [3624030]
[DirectX 12] Shadowplay recordings may appear over exposed when Use HDR is enabled from the Windows display settings. [200742937]
Monitor may briefly flicker on waking from display sleep if DSR/DLDSR is enabled. [3592260]
[Halo Wars 2] In-game foliage is larger than normal and displays constant flickering [3888343]
[Steam version] Forza Horizon 4 may freeze after 15-30 minutes of gameplay [3866530]
so pa zunaj tudi temu prilagojeni driverji 527.56, ce se zeli kdo pozabavat z 15fps
https://www.guru3d.com/files-details/ge...
...seveda zadeve ki jih troblezla communit ze zadnje 4 driverje in o katerem sem tudi sam govoril se niso pofiksal, so pa problam v FH4 vsaj priznali... baby steps
Known Issues
Toggling HDR on and off in-game causes game stability issues when non-native resolution is used. [3624030]
[DirectX 12] Shadowplay recordings may appear over exposed when Use HDR is enabled from the Windows display settings. [200742937]
Monitor may briefly flicker on waking from display sleep if DSR/DLDSR is enabled. [3592260]
[Halo Wars 2] In-game foliage is larger than normal and displays constant flickering [3888343]
[Steam version] Forza Horizon 4 may freeze after 15-30 minutes of gameplay [3866530]
Jarvice ::
NVIDIA GeForce RTX 4070 and RTX 4070 Ti Detailed Specs Sheet Leaks
https://www.techpowerup.com/301948/nvid...
Se mi zdi velika razlika med 4070 in 4070 Ti.
Možna opcija za kakšno 4070 Super vmes med njima.
https://www.techpowerup.com/301948/nvid...
Se mi zdi velika razlika med 4070 in 4070 Ti.
Možna opcija za kakšno 4070 Super vmes med njima.
Constantine ::
NVIDIA GeForce RTX 4080 drops to GBP1099 in UK, GBP100 below current MSRP - VideoCardz.com
Na MF je že na 1329EUR.
Na MF je že na 1329EUR.
Pa še kako bo padala cena. Samo konkurenca mora bit in čim manj bedakov, ki se pustijo nategnit za takšne cene.
AMD Ryzen 7 5800X3D - Gigabyte B450 Aorus Elite - MSI GeForce RTX 4080 SUPRIM X
G.Skill 32GB 3600 - Be quiet! Straight Power 11 850 - Be quiet! Pure Base 500DX
Dell 32 Curved 165Hz S3220DGF - LG OLED55B13LA HDR 120Hz 4K - Sony PlayStation 5
Dell 32 Curved 165Hz S3220DGF - LG OLED55B13LA HDR 120Hz 4K - Sony PlayStation 5
To je vse računica. Ob ogromnem povpraševanju v času kriptomanije so naredili preveliko zalogo in morajo/so morali najprej prodati starejše kartice.
Če bi nova modela zastavili ceneje, bi s tem okrnili prodajo starih kartic in bi hkrati hitro pošle zaloge RTX 4080 in 4090.
Če bi nova modela zastavili ceneje, bi s tem okrnili prodajo starih kartic in bi hkrati hitro pošle zaloge RTX 4080 in 4090.
#65W!
Zato ne razumem zakaj hitet z nakupom nove serije po previsokih cenah.
Za to se pa 4080 kej dosti ne prodaja za ceno ki jo reklamirajo. Pa ne da bi bila slaba kartica, samo nima stika z relanostjo trga rabljenih kartic.
Known Issues
Sveta trojica, torej Microsoft, GameDev in GPU Dev se morajo pogosto dogovoriti, kdo je za hrošča odgovoren.
#65W!
Sveta trojica, torej Microsoft, GameDev in GPU Dev se morajo pogosto dogovoriti, kdo je za hrošča odgovoren. ;)
se popolnoma strinjam, pa se kaksen Steam in driverji od periferije (volan) lahko zraven stejemo, zato pa pravim da nihce ni brezmadezen pri teh zadevah in izpostavljati probleme zgolj dolocenih, se posebej tistih manj favoriziranih, nekako ni na mestu.
V primeru FH4 konkretno pa je freeze bug prisoten na vec OS-ih 10/11 z razlicnimi patch leveli ter razlicnim HW-jem. V vseh primerih pa tezavo odpravi cisto navaden revert driverjev na 522.25, tako da obstaja dokaj velika verjetnost, da je problem v samih zelenih vozacih
Dlss te bo rešil.
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
mahone ::
To je vse računica. Ob ogromnem povpraševanju v času kriptomanije so naredili preveliko zalogo in morajo/so morali najprej prodati starejše kartice.
Ce bi bilo to res bi videli poplavo 3000 serije graficnih kartic. Tako je pa tako malo zaloge v nekaterih trgovinah da so cene se navili - rtx 3080
mahone ::
Saj so bile novice na to temo:
https://www.theverge.com/2022/8/24/2332...
In kje so potem vse te zaloge?
To dejansko mene sprašuješ? Dejstvo je, da se da tudi iz starejših kartic potegniti profit. V Nemčijo itd. so pač poslali več RTX 40x0 kartic, ker je tam kupna moč večja.
Če mene vprašaš, je dosti RTX 30x0 kartic iz presežka končalo na Kitajskem, J. Ameriki...
Prvi batchi lovelace kartic niso obsežni in ne bodo filali območij z manjšo kupno močjo, pa tudi potrudili se bodo, da jih "bogatunom" drago prodajajo.
Če mene vprašaš, je dosti RTX 30x0 kartic iz presežka končalo na Kitajskem, J. Ameriki...
Prvi batchi lovelace kartic niso obsežni in ne bodo filali območij z manjšo kupno močjo, pa tudi potrudili se bodo, da jih "bogatunom" drago prodajajo.
#65W!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jarno ()
IvoJan ::
rtx3080 tuf sem prodal za 700€ po dveh letih uporabe, kar je tocno 20€ manj od cene ki sem jo placal za novo leta 2020. na koncu pa sem doplacal 900€ za 4090, in zdaj sem spet miren za vsaj dve leti(ne bi pa menjal ce ne bi septembra nadgradil monitor na 4k)
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|
FireSnake ::
Slabo si prodal (no, kakor gledaš).
V najboljših časih bi za njo dobil 1500, če ne še kaj zraven.
Govorim po spominu zato obstaja možnost, da informacija ne drži 100%.
Jaz sem gaming 3090 varianto po enem letu gonjenja prodal za 530EUR več (2370 in 2900).
Moja veza iz Nemčije je 3090 šibala v Ukrajino in Rusijo tudi po 3k+ kot za šalo (v taboljših časih).
Govorim po spominu zato obstaja možnost, da informacija ne drži 100%.
Jaz sem gaming 3090 varianto po enem letu gonjenja prodal za 530EUR več (2370 in 2900).
Moja veza iz Nemčije je 3090 šibala v Ukrajino in Rusijo tudi po 3k+ kot za šalo (v taboljših časih).
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
3080?
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
FireSnake ::
3090
Hvala (na srečo sem še lahko poeditiral, ker je bilo napisano zavajujoče)
Hvala (na srečo sem še lahko poeditiral, ker je bilo napisano zavajujoče)
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Ja, ni mi pa jasno kje je on dobil 4090 za 1600?
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
Jaz sem prodal lani RTX 3080 za 1600€, kupil za 800€. Postavite mi doprsni kip.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
Jaz sem kupil 3060 Ti decembra 2020 za 550€ in so mi 2021 ponujali 1500€
Nisem pa je prodal, ker dejansko ni bilo druga nič za kupit tisti čas.
Nisem pa je prodal, ker dejansko ni bilo druga nič za kupit tisti čas.
Škoda da nisi prodal, ker bi naredil 200% profita in bi prehitel mene s 100% profita na kartico. Moj doprsni kip bi šel u maloro in generacije za nami več ne bi govorile o mojem dosežku.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: FireSnake ()
bedarija ::
kul vsi ste kartice za drag denar oprodajali, zdaj naj mi pa nekdo pove katero grafično ste pa potem uporabljali? ker če so stare grafe šle za toliko, ste novo morali za veliko več kupit. al ste fural warzone na inetgrirani grafiki?
pač nekateri ne moremo odprodajat grafičnih takrat ko je market bullish, ker imamo samo eno
pač nekateri ne moremo odprodajat grafičnih takrat ko je market bullish, ker imamo samo eno
Furbo ::
Slabo si prodal (no, kakor gledaš).
In kako naj bi jo tedaj nadomestil z novo 4090?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Meizu ::
kul vsi ste kartice za drag denar oprodajali, zdaj naj mi pa nekdo pove katero grafično ste pa potem uporabljali? ker če so stare grafe šle za toliko, ste novo morali za veliko več kupit. al ste fural warzone na inetgrirani grafiki?
To so sami neki dilerji tlele, to niso tapravi gejmerji. Niso oni igric igrali, samo biznis brate.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nvidia predstavila geforce RTX 40 Super (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 11744 (8292) | Mr.B |
» | Nvidia še pred izidom umaknila in preimenovala RTX 4080 12 GB (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 11564 (7211) | FlyingBee |
» | Cene nVidia kartic na trgu danes (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 11021 (7881) | ziga1990 |