» »

EMA odobrila cepivo proti covidu-19

EMA odobrila cepivo proti covidu-19

Slo-Tech - Evropska agencija za zdravila (EMA) je danes odobrila uporabo cepiva proti covidu-19, ki sta razvili nemško in ameriško podjetje BioNTech in Pfizer. Cepivo, ki je že odobreno v ZDA, Kanadi in Veliki Britaniji, se bo lahko v EU začelo uporabljati takoj. Namenjeno je vsem ljudem, ki so starejši od 16 let. Odbor za zdravila v humani uporabi (CHMP) pri EMA je izvedel temeljit pregled vseh dostopnih informacij o cepivu z imenom Comirnaty, pod katerim se trži, in izdal pozitivno mnenje. CHMP je soglasno ocenil, da so predloženi podatki o kakovosti, varnosti in učinkovitosti zadostni, zato je priporočil izdajo pogojnega dovoljenja za promet. Slovenski regulator JAZMP priznava evropska dovoljenja.

V dosedanjih kliničnih preizkusih je sodelovalo 44.000 ljudi, ki so v polovici primerov prejeli cepivo, v drugi polovici pa placebo. Pri 36.000 ljudeh, ki so izpolnjevali pogoje, so opazovali incidenco covida-19. Med cepljenimi je osem ljudi razvilo simptome bolezni, v skupini s placebom pa 162. Iz tega se izračuna, da je cepivo 95-odstotno učinkovito pri preprečevanju razvoja bolezni. Učinkovitost je bila neodvisna od spola, rase in obstoječih zdravstvenih stanj.

Cepivo se aplicira v nadlaket v dveh odmerkih z razmakom 21 dni. Pogosti stranski učinki so bolečina in oteklina na mestu vboda, utrujenost, glavobol in bolečine v mišicah in sklepih, povišana temperatura in mrzlica. Stranski učinki so običajno blagi in izzvenijo v nekaj dneh. Kot je to v navadi, se bo varnost cepiva še naprej podrobno spremljala. Ker je cepivo odobreno pogojno, bo torej proizvajalec še dve leti zbiral in poročal rezultate kliničnega preizkušanja. S tem bomo pridobili informacije o morebitnih stranskih učinkih, ki imajo pojavnost manj kot ena na milijon, ter informacije o varnosti cepiva za otroke, nosečnice in osebe z oslabljenim imunskim sistemom.

Odobreno cepivo je sicer enako kakor v ZDA, Kanadi in Veliki Britaniji. Gre za spremenjeno informacijsko RNA, ki jo po vbrizganju privzamejo okoliške celice in nekaj časa izdelujejo protein, katerega nukleotidno zaporedje je zapisano v mRNA. To je enak protein, kot ga ima virus na površini. Imunski sistem po izločanju teh proteinov iz celic razvije odziv, v okviru katerega se sintetizirajo protitelesa, ki kasneje onesposobijo pravi virus. Genska informacija, ki jo vnesemo s cepivom, ne more biti trajna in ne vgrajujejo v človeški DNA, ker sploh ne prodre v jedra celic.

75 komentarjev

«
1
2

Bartol ::

Kako in komu pa lahko sporočimo stranske učinke cepiv?
Ko sem hotel sporočiti dokaj sitne stranske učinke cepljenja proti rumeni mrzlici, so me v zdravstvenem domu odpikali z razlago, da to preko njih ni možno.

mrTwelveTrees ::

Ampak še vedno nobeden ne bo odgovarjal, če se bodo čez leta odkrile kakšne posledice.
Seveda pa nisem proti cepivu, podpiram.

BlackHole ::

Dokler je svobodno, zaradi mene lahko cepijo s strupom.
LP Marko

sbawe64 ::

Bartol
https://www.dz-rs.si/wps/portal/Home/de...
poišči na strani "Alenki Krajger"
19.
20.


Če prav razumem napisano mora biti o tem obveščen tvoj osebni zdravnik, ki to sporoči na Center za nalezljive bolezni na Inštitutu za varovanje zdravja (sedaj NIJZ).
https://www.nijz.si/sl/katalog-informac...
Oni potem javijo na Javno agencijo RS za zdravila https://www.jazmp.si/ , ki mora poročati naprej v Eu sistem.

c/p
No in na ta način so nam poročali ljudje, ki so se cepili

20. TRAK: (SB)

(nadaljevanje) in tudi v skladu z zakonom zdravniki, ki so dolžni sporočiti v primeru, da se obrne oseba, ki je bila cepljena v zdravstvenem zavodu zaradi težav in ko zdravnik presodi, da lahko časovno poveže s cepljenjem, je tudi to dolžan sporočiti.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sbawe64 ()

6151 ::

Bartol je izjavil:

Kako in komu pa lahko sporočimo stranske učinke cepiv?
Ko sem hotel sporočiti dokaj sitne stranske učinke cepljenja proti rumeni mrzlici, so me v zdravstvenem domu odpikali z razlago, da to preko njih ni možno.


V lekarno lahk greš, ali pa sam direktno na NIJZ sporočš
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB

stroj66684 ::

kuall ::

Dober občutek dobim ob tej novici in veliko premalo pozornosti se namenja tem cepivom. Brez cepiva bi kot kaže morali še par zim biti zaprti, zdaj bo hitro konec. Zmaga znanosti.

3p ::

stroj66684 je izjavil:

Še FDA je objavila možne stranske učinke glede cepiva ( stran 16 ).


Stranski učinki?

"Neželeni učinki na kri in limfatični sistem: zmanjšano število rdečih krvnih celic ali zmanjšanje vrednosti hemoglobina, ki je bodisi nenadno bodisi dolgotrajno in nastane zaradi krvavitve (akutna in kronična posthemoragična anemija); -slabokrvnosti zaradi pomanjkanja železa1 z laboratorijskimi in kliničnimi znaki ter simptomi (npr. pomanjkanje ali izguba moči in energije, bledica, zmanjšan pretok krvi skozi tkiva ali organe); hemoliza2 (razkroj rdečih krvnih celic); slabokrvnost zaradi hemolize (hemolitična anemija). Neželeni učinki na imunski sistem: preobčutljivost (alergija); preobčutljivost na zdravila; alergijski edem (otekanje zaradi alergije), angioedem (hitro otekanje kože, podkožja in veziva pod sluznicami zaradi alergije); anafilaktične reakcije (hude alergijske reakcije celega telesa); anafilaktični šok z laboratorijskimi in kliničnimi znaki (nezadostna prekrvitev življenjsko pomembnih organov zaradi alergije). Neželeni učinki na živčevje: cerebralne in intrakranialne krvavitve (krvavitve v možganih in znotraj lobanje); omotica. Neželeni učinki na ušesa: zvonjenje v ušesih (tinitus). Neželeni učinki na srce: kardiorespiratorni distres sindrom (prizadetost srca in dihal); Neželeni učinki na žile: krvavitve (hemoragije); krvavitve pri kirurških posegih; izlivi krvi v mehka tkiva (hematomi); JAZMP-II/018-03.06.2014; krvavitve v mišice. Neželeni učinki na dihala: krvavitve iz nosu; sindrom astme zaradi protibolečinskih zdravil; vnetje nosne sluznice (rinitis); zamašen nos (otekla nosna sluznica); bronhospazem (zoženje bronhijev). Neželeni učinki na prebavila: prebavne težave; dispepsija (bolečine v zgornjem delu trebuha); bolečine v prebavilih; zgaga; občutek siljenja na bruhanje; bruhanje; bolečine v trebuhu; krvavitve iz dlesni; vnetje prebavil, razjede v prebavilih, krvavitve v prebavilih; predrtje prebavil z laboratorijskimi in kliničnimi znaki in simptomi (huda bolečina v trebuhu, slabost, bruhanje) Če opazite temno blato ali kri v blatu, takoj obvestite svojega zdravnika! Neželeni učinki na jetra, žolčnik in žolčevode: motnje delovanja jeter; povečane vrednosti transaminaz (jetrnih encimov). Neželeni učinki na kožo in podkožje: izpuščaj; koprivnica; srbenje (pruritus). Neželeni učinki na sečila: krvavitve iz spolovil in sečil (urogenitalne krvavitve); okvare ledvic; akutna odpoved ledvic

Preden vakcinopaničarji znorite: zgornji seznam je za Aspirin. (http://www.aspirin.si/static/documents/...
Ne, ni pričakovati, da bo cepivo proti covidu kaj bolj nedolžno. Samo za dedce (in babe) z "jajci". >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 3p ()

sbawe64 ::

Tozinameran @ Wikipedia
In December 2020, tozinameran was under evaluation for emergency use authorization (EUA) for widespread use by several medical regulators globally. Emergency authorization is required as its Phase III clinical trials are still ongoing: monitoring of the primary outcomes will continue until August 2021, while monitoring of the secondary outcomes will continue until January 2023.[15]

EMA je odobrila dovoljenje za uporabo v sili (emergency use authorization).

Cepivo torej ni registrirano, temveč je eksperimentalni program (nezaključena 3 faza kliničnih testiranj).

Snake oil ?

naslov: Understanding what they mean by 'Risk Reduction' is CRITICAL
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sbawe64 ()

stroj66684 ::

3p je izjavil:

stroj66684 je izjavil:

Še FDA je objavila možne stranske učinke glede cepiva ( stran 16 ).


Stranski učinki?

"Neželeni učinki na kri in limfatični sistem: zmanjšano število rdečih krvnih celic ali zmanjšanje vrednosti hemoglobina, ki je bodisi nenadno bodisi dolgotrajno in nastane zaradi krvavitve (akutna in kronična posthemoragična anemija); -slabokrvnosti zaradi pomanjkanja železa1 z laboratorijskimi in kliničnimi znaki ter simptomi (npr. pomanjkanje ali izguba moči in energije, bledica, zmanjšan pretok krvi skozi tkiva ali organe); hemoliza2 (razkroj rdečih krvnih celic); slabokrvnost zaradi hemolize (hemolitična anemija). Neželeni učinki na imunski sistem: preobčutljivost (alergija); preobčutljivost na zdravila; alergijski edem (otekanje zaradi alergije), angioedem (hitro otekanje kože, podkožja in veziva pod sluznicami zaradi alergije); anafilaktične reakcije (hude alergijske reakcije celega telesa); anafilaktični šok z laboratorijskimi in kliničnimi znaki (nezadostna prekrvitev življenjsko pomembnih organov zaradi alergije). Neželeni učinki na živčevje: cerebralne in intrakranialne krvavitve (krvavitve v možganih in znotraj lobanje); omotica. Neželeni učinki na ušesa: zvonjenje v ušesih (tinitus). Neželeni učinki na srce: kardiorespiratorni distres sindrom (prizadetost srca in dihal); Neželeni učinki na žile: krvavitve (hemoragije); krvavitve pri kirurških posegih; izlivi krvi v mehka tkiva (hematomi); JAZMP-II/018-03.06.2014; krvavitve v mišice. Neželeni učinki na dihala: krvavitve iz nosu; sindrom astme zaradi protibolečinskih zdravil; vnetje nosne sluznice (rinitis); zamašen nos (otekla nosna sluznica); bronhospazem (zoženje bronhijev). Neželeni učinki na prebavila: prebavne težave; dispepsija (bolečine v zgornjem delu trebuha); bolečine v prebavilih; zgaga; občutek siljenja na bruhanje; bruhanje; bolečine v trebuhu; krvavitve iz dlesni; vnetje prebavil, razjede v prebavilih, krvavitve v prebavilih; predrtje prebavil z laboratorijskimi in kliničnimi znaki in simptomi (huda bolečina v trebuhu, slabost, bruhanje) Če opazite temno blato ali kri v blatu, takoj obvestite svojega zdravnika! Neželeni učinki na jetra, žolčnik in žolčevode: motnje delovanja jeter; povečane vrednosti transaminaz (jetrnih encimov). Neželeni učinki na kožo in podkožje: izpuščaj; koprivnica; srbenje (pruritus). Neželeni učinki na sečila: krvavitve iz spolovil in sečil (urogenitalne krvavitve); okvare ledvic; akutna odpoved ledvic

Preden vakcinopaničarji znorite: zgornji seznam je za Aspirin. (http://www.aspirin.si/static/documents/...
Ne, ni pričakovati, da bo cepivo proti covidu kaj bolj nedolžno. Samo za dedce (in babe) z "jajci". >:D


Če pa pravijo strokovnjaki, da ima zelo malo stranskih učinkov. Navajam: Neželeni učinki po cepljenju so bolečina na mestu vboda, rahla rdečina na tem mestu, pri nekaterih rahel glavobol in rahle bolečine v mišicah, kar izzveni v nekaj dneh. Hujši zapleti so izredno redki. (vir)

globoko grlo ::

dobreno cepivo je sicer ENAKO kakor v ZDA, Kanadi in Veliki Britaniji. Gre za spremenjeno informacijsko RNAdobreno cepivo je sicer enako kakor v ZDA, Kanadi in Veliki Britaniji. Gre za SPREMENJENO informacijsko RNA


Kako je cepivo lahko enako in hkrati spremenjeno?
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

sbawe64 ::

Kvantna fizika, Schrödinger-Hojsova mačka/kuverta pa to.
2020 is new 1984
Corona World order

Uporabnik ::

Bartol je izjavil:

Kako in komu pa lahko sporočimo stranske učinke cepiv?
Ko sem hotel sporočiti dokaj sitne stranske učinke cepljenja proti rumeni mrzlici, so me v zdravstvenem domu odpikali z razlago, da to preko njih ni možno.


Doživel si standardni postopek. Lahko pa si prebereš kakšen je ta na primerih iz prakse.
If You Don\'t Stand for Something, You\'ll Fall for Anything

Mr.B ::

Se en stranski ucinek 8-)
Reyev sindrom je redka akutna in včasih smrtna otroška bolezen, ki je posledica noric ali virusne okužbe dihalnih poti, lahko v povezavi z jemanjem acetilsalicilne kisline. Kaže se kot ponavljajoče se bruhanje z naraščanjem koncentracije serumskih transaminaz, manjšimi izpadi delovanja jeter in drugih prebavil; sledi lahko encefalopatična faza z akutnim edemom možganov in motnjo zavesti s krči.[1]
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Uporabnik ::

3p je izjavil:

stroj66684 je izjavil:

Še FDA je objavila možne stranske učinke glede cepiva ( stran 16 ).


Stranski učinki?

"Neželeni učinki na kri in limfatični sistem: zmanjšano število rdečih krvnih celic ali zmanjšanje vrednosti hemoglobina, ki je bodisi nenadno bodisi dolgotrajno in nastane zaradi krvavitve (akutna in kronična posthemoragična anemija); -slabokrvnosti zaradi pomanjkanja železa1 z laboratorijskimi in kliničnimi znaki ter simptomi (npr. pomanjkanje ali izguba moči in energije, bledica, zmanjšan pretok krvi skozi tkiva ali organe); hemoliza2 (razkroj rdečih krvnih celic); slabokrvnost zaradi hemolize (hemolitična anemija). Neželeni učinki na imunski sistem: preobčutljivost (alergija); preobčutljivost na zdravila; alergijski edem (otekanje zaradi alergije), angioedem (hitro otekanje kože, podkožja in veziva pod sluznicami zaradi alergije); anafilaktične reakcije (hude alergijske reakcije celega telesa); anafilaktični šok z laboratorijskimi in kliničnimi znaki (nezadostna prekrvitev življenjsko pomembnih organov zaradi alergije). Neželeni učinki na živčevje: cerebralne in intrakranialne krvavitve (krvavitve v možganih in znotraj lobanje); omotica. Neželeni učinki na ušesa: zvonjenje v ušesih (tinitus). Neželeni učinki na srce: kardiorespiratorni distres sindrom (prizadetost srca in dihal); Neželeni učinki na žile: krvavitve (hemoragije); krvavitve pri kirurških posegih; izlivi krvi v mehka tkiva (hematomi); JAZMP-II/018-03.06.2014; krvavitve v mišice. Neželeni učinki na dihala: krvavitve iz nosu; sindrom astme zaradi protibolečinskih zdravil; vnetje nosne sluznice (rinitis); zamašen nos (otekla nosna sluznica); bronhospazem (zoženje bronhijev). Neželeni učinki na prebavila: prebavne težave; dispepsija (bolečine v zgornjem delu trebuha); bolečine v prebavilih; zgaga; občutek siljenja na bruhanje; bruhanje; bolečine v trebuhu; krvavitve iz dlesni; vnetje prebavil, razjede v prebavilih, krvavitve v prebavilih; predrtje prebavil z laboratorijskimi in kliničnimi znaki in simptomi (huda bolečina v trebuhu, slabost, bruhanje) Če opazite temno blato ali kri v blatu, takoj obvestite svojega zdravnika! Neželeni učinki na jetra, žolčnik in žolčevode: motnje delovanja jeter; povečane vrednosti transaminaz (jetrnih encimov). Neželeni učinki na kožo in podkožje: izpuščaj; koprivnica; srbenje (pruritus). Neželeni učinki na sečila: krvavitve iz spolovil in sečil (urogenitalne krvavitve); okvare ledvic; akutna odpoved ledvic

Preden vakcinopaničarji znorite: zgornji seznam je za Aspirin. (http://www.aspirin.si/static/documents/...
Ne, ni pričakovati, da bo cepivo proti covidu kaj bolj nedolžno. Samo za dedce (in babe) z "jajci". >:D



Zakaj bi jemali aspirin, če lahko umeremo tudi od vode? Water intoxication @ Wikipedia
If You Don\'t Stand for Something, You\'ll Fall for Anything

Mr.B ::

Vidiis to z vodo sem pa pozabil.
Pa ne pozabite, vpliv klora ki ga dajejo v vodo.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Shegevara ::

Mislm da je pri Pfizer/bioNtech cepivu trenutno neka zelo majhna možnost, da nekateri imunski sistemi sprožijo anafilaktično reakcijo (mislim, da je verjetnost tam nekje 1 proti 100.000).

Tko da ja, stranski učinki so vseeno lahko malo hujši od aspirina, je pa za ogromno večino prebivalstva (tudi mladega) boljše, da se reskira to, kot pa smrt zaradi virusa. Presodite sami s trezno glavo.

Uporabnik ::

Shegevara je izjavil:

Tko da ja, stranski učinki so vseeno lahko malo hujši od aspirina, je pa za ogromno večino prebivalstva (tudi mladega) boljše, da se reskira to, kot pa smrt zaradi virusa. Presodite sami s trezno glavo.


"je pa za ogromno večino prebivalstva (tudi mladega)" A si ti kdaj številke o smrtnosti virusa pa o demagrofiji smrtnosti pogledal, al to samo misliš, kot začneš svoj zapis?
If You Don\'t Stand for Something, You\'ll Fall for Anything

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Uporabnik ()

Shegevara ::

Uporabnik je izjavil:

Shegevara je izjavil:

Tko da ja, stranski učinki so vseeno lahko malo hujši od aspirina, je pa za ogromno večino prebivalstva (tudi mladega) boljše, da se reskira to, kot pa smrt zaradi virusa. Presodite sami s trezno glavo.


"je pa za ogromno večino prebivalstva (tudi mladega)" A si ti kdaj številke o smrtnosti virusa pa o demagrofiji smrtnosti pogledal, al to samo misliš, kot začneš svoj zapis?


Ja dobro kaj je s tabo? Ajde, imaš prav, če ima mlada oseba kako drugo bolezen, genetiko, drugačen imunski sistem je lahko tudi zelo dovzetna za hude posledice glede na statistiko. Imaš prav, tukaj starost nima nekega vpliva. Ampak govorim na splošno.

Vem, ne bi smel napeljevati, da so mlajše osebe manj dovzetne za slab potek prebolevanja, ampak to ni bil point mojega komentarja.

Kvinta ::

Preden vakcinopaničarji znorite: zgornji seznam je za Aspirin


Ja samo med stranskimi učinki aspirina ni SMRTI lol
A.C.A.B

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Kvinta ()

ajdov ::

Kvinta je izjavil:

Preden vakcinopaničarji znorite: zgornji seznam je za Aspirin


Ja samo med stranskimi učinki aspirina ni SMRTI lol

aspirin predvsem ni obvezen

zmaugy ::

Mr.B je izjavil:

Se en stranski ucinek 8-)
Reyev sindrom je redka akutna in včasih smrtna otroška bolezen, ki je posledica noric ali virusne okužbe dihalnih poti, lahko v povezavi z jemanjem acetilsalicilne kisline. Kaže se kot ponavljajoče se bruhanje z naraščanjem koncentracije serumskih transaminaz, manjšimi izpadi delovanja jeter in drugih prebavil; sledi lahko encefalopatična faza z akutnim edemom možganov in motnjo zavesti s krči.[1]


Aspirina...:))
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

ajdov ::

https://www.cdc.gov/vaccines/acip/meeti...

od 112807 cepljenih je 3150 imelo tako hude stranske učinke da niso mogli opravljat normalnih dnevnih aktivnosti in so potrebovali zdravniško pomoč

zmaugy ::

ajdov je izjavil:

https://www.cdc.gov/vaccines/acip/meeti...

od 112807 cepljenih je 3150 imelo tako hude stranske učinke da niso mogli opravljat normalnih dnevnih aktivnosti in so potrebovali zdravniško pomoč

O sranje. Od 100000 potrjeno okuženih jih 2200 umre... Pri teh tudi trpijo "dnevne aktivnosti". Trajno.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: veteran ()

Yohan del Sud ::

ajdov je izjavil:

https://www.cdc.gov/vaccines/acip/meeti...

od 112807 cepljenih je 3150 imelo tako hude stranske učinke da niso mogli opravljat normalnih dnevnih aktivnosti in so potrebovali zdravniško pomoč


**unable to perform normal daily activities, unable to work, required care from doctor or health care professional

Nauči se najprej brat angleško, prosim, nepismeno *censored*. OR ni isto kot AND.
www.strancar.com

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

zmaugy je izjavil:

Mr.B je izjavil:

Se en stranski ucinek 8-)
Reyev sindrom je redka akutna in včasih smrtna otroška bolezen, ki je posledica noric ali virusne okužbe dihalnih poti, lahko v povezavi z jemanjem acetilsalicilne kisline. Kaže se kot ponavljajoče se bruhanje z naraščanjem koncentracije serumskih transaminaz, manjšimi izpadi delovanja jeter in drugih prebavil; sledi lahko encefalopatična faza z akutnim edemom možganov in motnjo zavesti s krči.[1]


Aspirina...:))

Ja če že pišemo o stranskih učinkih na forumu samih strokobnjakov..:)) Počak za Lekadol, njega se mi še ni dalo poiskat, je preveč naš.:8)
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

HulkHogan ::

A ni sedaj nova korona na katero to cepivo sploh ne deluje? Če gledam UK paniko mi ni jasno da bi obstajalo cepivo, politika in zdravstvo pa Britance že zadržujejo po mednarodnih letališčih?

Rusko cepivo je menda boljše za novo korono, samo politična korektnost napoveduje da je samomor boljši kot da prodaš dušo Putinu.

miko22 ::

ajdov je izjavil:

https://www.cdc.gov/vaccines/acip/meeti...

od 112807 cepljenih je 3150 imelo tako hude stranske učinke da niso mogli opravljat normalnih dnevnih aktivnosti in so potrebovali zdravniško pomoč


To je skoraj 3% zjebanih ljudi.

7982884e ::

miko22 je izjavil:

ajdov je izjavil:

https://www.cdc.gov/vaccines/acip/meeti...

od 112807 cepljenih je 3150 imelo tako hude stranske učinke da niso mogli opravljat normalnih dnevnih aktivnosti in so potrebovali zdravniško pomoč


To je skoraj 3% zjebanih ljudi.

to je 3% ljudi ki so imeli dan ali dva stranskih ucinkov, vecinoma v obliki vrocine ali glavobola, da niso mogli na sluzbo - kar jim je bilo jasno povedano (ce bi sam bil prostovoljec in bi obcutil vrocino ali glavobol, tudi ne bi sel v sluzbo).

M.B. ::

Se še komu zdi čudno da CEO Moderne in Pfizerja na veliko prodajata delnice? Glede na to da je cepivo tako kul bo prineslo ogromno denarja v prihodnosti.
When Pfizer Inc. and German partner BioNTech announced on Monday that their COVID-19 vaccine was highly effective, global stocks soared. Shares in Pfizer rose 7 per cent and chief executive Albert Bourla sold US$5.6 million of stock at a whisker from the company's all-time high.

This drew some negative attention. But Pfizer rolled out a tried-and-tested response. "The sale of these shares is part of Bourla's personal financial planning and a pre-established (10b5-1) plan, which allows, under SEC rules, major shareholders and insiders of exchange-listed corporations to trade a pre-determined number of shares at a pre-determined time," Pfizer said.

The intent behind the plans is to allow executives to conduct regular, modest sales of company stock over an extended period of time. It is not, as Bourla has done, to dump 62 per cent of your entire holdings within three months of putting the plan in place.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

7982884e ::

sbawe64 je izjavil:


Cepivo torej ni registrirano, temveč je eksperimentalni program (nezaključena 3 faza kliničnih testiranj).

ja, kar pa ne pomeni, da ni varno oz. da je nevarno oz. da niso mogli preveriti najpomembnejsih vidikov varnosti.

verjetnost, da ti bo covid-19 pustil dolgotrajne posledice je bistveno visja (in dokazana) kot verjetnost, da ti bo tole mRNA cepivo. tudi sklepati gre na to iz samih principov delovanja. precej bolj zdravo je dobit tole kot pa virus.


najbolj neumna stvar pri antivaxxerjih je, kako maksimizirajo in demonizirajo te stranske ucinke cepiv, po drugi strani pa povsem ignorirajo dejstvo da je sars-cov2 zelo nevarna stvar, ki v razmeroma velikem delezu ljudi pusti dolgorocne posledice, ce ze ne kratkorocno obdobje bolezni ki je bistveno bolj neprijetno kot posledice cepljenja.

M.B. je izjavil:

Se še komu zdi čudno da CEO Moderne in Pfizerja na veliko prodajata delnice? Glede na to da je cepivo tako kul bo prineslo ogromno denarja v prihodnosti.
When Pfizer Inc. and German partner BioNTech announced on Monday that their COVID-19 vaccine was highly effective, global stocks soared. Shares in Pfizer rose 7 per cent and chief executive Albert Bourla sold US$5.6 million of stock at a whisker from the company's all-time high.

This drew some negative attention. But Pfizer rolled out a tried-and-tested response. "The sale of these shares is part of Bourla's personal financial planning and a pre-established (10b5-1) plan, which allows, under SEC rules, major shareholders and insiders of exchange-listed corporations to trade a pre-determined number of shares at a pre-determined time," Pfizer said.

The intent behind the plans is to allow executives to conduct regular, modest sales of company stock over an extended period of time. It is not, as Bourla has done, to dump 62 per cent of your entire holdings within three months of putting the plan in place.

razblinjam mehurcek - 10-20 evrov po komadu za farmacevtsko industrijo ni bajen denar. in delnice so ***ze*** odrazale stanje v primeru, da ena izmed teh firm sledi optimalnemu scenariju. ne pomeni da bo pfizer zrasel zdaj ko ga je EMA odobrila. ze prej je bil visok, ker so delnicarji to pricakovali.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 7982884e ()

krho ::

Če se prav spomnim je na predavanju na katerega moraš jit v porodnišnico pred rojstvom otroka rekel, da so komplikacije pri epiduralni v 10%!!.... Ko sem rekel, če se to njim zdi sprejemljivo je rekel da ja.. No meni in moji partnerki se ni.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

St235 ::

krho je izjavil:

Če se prav spomnim je na predavanju na katerega moraš jit v porodnišnico pred rojstvom otroka rekel, da so komplikacije pri epiduralni v 10%!!.... Ko sem rekel, če se to njim zdi sprejemljivo je rekel da ja.. No meni in moji partnerki se ni.

Če se prav spomnim je bilo večraj pri dnevniku pvedano, da je 99% verjetnost da je krhi idiot, ki ne loči številk in si izmišlja statistike zato, da podpira blodnje svoje babnice, ki mu je že pri prvem mulcu tako priščipnila jajca, da sam še modro lula.

Hujše zaplete (kamor sodi močan glavobol) občuti manj kot 1%, trajne poškodbe pa so v rangu stotinke procenta. Pri čemer jih velika večina že tako redkih priemerv pade na strokvnost in pravilnost izvedbe postopka. Nekaj kar je pr klasične cepljenju zanemarljivo. Tako, da prodjaj idiotizme na vaških veselicah.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

M.B. ::

Torej cepivo je varno OK. Torej zakaj pa so proizvajalci cepiv odvezani vse odgovornosti če gre slučajno kaj narobe? Tudi če imaš stranski učinek v 0.005% ljudeh je to pri par miljardah dosti, ampak saj so testirali na 30k ljudeh. Ljudje se pa ne razlikujejo dosti.

najbolj neumna stvar pri antivaxxerjih je, kako maksimizirajo in demonizirajo te stranske ucinke cepiv, po drugi strani pa povsem ignorirajo dejstvo da je sars-cov2 zelo nevarna stvar, ki v razmeroma velikem delezu ljudi pusti dolgorocne posledice, ce ze ne kratkorocno obdobje bolezni ki je bistveno bolj neprijetno kot posledice cepljenja.


Covid: According to the latest immunological studies, the overall infection fatality rate (IFR) of covid-19 in the general population is about 0.1% to 0.5% in most countries, which is comparable to the medium influenza pandemics of 1957 and 1968. Source


Long covid: About 10% of symptomatic people report post-acute or long covid, i.e. symptoms that last for several weeks or months. This also affects younger and previously healthy people with a strong immune response. The post-viral syndrome is known from severe influenza, too.

Kako sploh vemo koliko ljudi je okuženih? PCR testi nad 30 ponovitvami sploh niso zanesljivi. V slo delamo 40 ponovitev.
The research group of French professor Didier Raoult has recently shown that at a cycle threshold (ct) of 25, about 70% of samples remained positive in cell culture (i.e. were infectious); at a ct of 30, 20% of samples remained positive; at a ct of 35, 3% of samples remained positive; and at a ct above 35, no sample remained positive (infectious) in cell culture (see diagram).

This means that if a person gets a "positive" PCR test result at a cycle threshold of 35 or higher (as applied in most US labs and many European labs), the chance that the person is infectious is less than 3%. The chance that the person received a "false positive" result is 97% or higher.
Vir

 Smrtnost covida

Smrtnost covida


Smrtnost kovida po letih. (Črtkano je normalna smrtnost, solid je smrtnost od kovida)

Vir

Stranski učinki cepiv so pa?, kratkoročne vemo, redke in daljnoročne pa ne. Zadnje cepivo narejeno v rekordnem času je bilo za svinjsko gripo. Ki je povzročilo narkolepsijo pri določenih ljudeh. Cepivo je bilo 100% varno. In expresno dano na trg.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: M.B. ()

St235 ::

Torej zakaj pa so proizvajalci cepiv odvezani vse odgovornosti če gre slučajno kaj narobe?

od kje spet ta idiotizem? Dajmo otroci najprej razčistit o kakšni odgovornosti snajate, preden dajete tako idiotske posplošene izjave.

Echbart ::

Bartol je izjavil:

Kako in komu pa lahko sporočimo stranske učinke cepiv?
Ko sem hotel sporočiti dokaj sitne stranske učinke cepljenja proti rumeni mrzlici, so me v zdravstvenem domu odpikali z razlago, da to preko njih ni možno.


O stranskih učinkih vseh zdravil se lahko poroča na JAZMP, https://www.jazmp.si/humana-zdravila/fa...

A110 ::

Mr.B saj pa ni samo smrt posledica Covida. Marsikdo od mlajših ima velike posledice. Manjko koncentracije, kronična utrujenost, poslabšanje vida,... to so samo ene izmed tistih ki jih imajo znanci ki so preboleli covid. Sam na srečo nimam nekih posledic ampak nebi še enkrat šel skozi vso proceduro bolezni. Pa tudi bolj vrjamem ljudem ki se z nečem poklicno ukvarjajo že več let kot vsem možnim dr. medicine, farmacije in biologije v enem ki so se pojavili v zadnjem letu. Ker če bi bilo po njihovo bi živeli še v kameni dobi

Spura ::

HulkHogan je izjavil:

A ni sedaj nova korona na katero to cepivo sploh ne deluje?
Ne. Deluje isto.

St235 ::

Echbart je izjavil:

Bartol je izjavil:

Kako in komu pa lahko sporočimo stranske učinke cepiv?
Ko sem hotel sporočiti dokaj sitne stranske učinke cepljenja proti rumeni mrzlici, so me v zdravstvenem domu odpikali z razlago, da to preko njih ni možno.


O stranskih učinkih vseh zdravil se lahko poroča na JAZMP, https://www.jazmp.si/humana-zdravila/fa...


Načinov za poročat o stranskih učinkih zdravila je ogromno. Ampak za FB fanatike, ki si radi prodajajo izmišljene zgodbice se seveda vse konča pri tem, da baraba od zdravnika ni hitel napisat, da je zlomjena noga posledica cepljenja, če pa ja je fant padel po stopnicez zgolj 48 ur po cepljenju. Ker to se boljše bere na FB, kot pa to, da je nekdo poslal dopis na pristojne inštitucije, da je imel otrok po celpljenju 4 ure vročino in se to vključi v redno statistiko spremljanja stranskih učinkov.

miko22 ::

Spura je izjavil:

HulkHogan je izjavil:

A ni sedaj nova korona na katero to cepivo sploh ne deluje?
Ne. Deluje isto.

Zakaj so pa pol Angleži zaprti, oni se cepijo?!

7982884e ::

miko22 je izjavil:

Spura je izjavil:

HulkHogan je izjavil:

A ni sedaj nova korona na katero to cepivo sploh ne deluje?
Ne. Deluje isto.

Zakaj so pa pol Angleži zaprti, oni se cepijo?!

to se ti res sprasujes ali podajas kot primer neumnega vprasanja na katerega ne pricakujes odgovora?

vostok_1 ::

Fantje, nehajte odvračat normije k cepljenju.

Let them have it.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: jest10 ()

Invictus ::

pa 100x se naj cepi, da bo ziher.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

zmaugy ::

HulkHogan je izjavil:

A ni sedaj nova korona na katero to cepivo sploh ne deluje? Če gledam UK paniko mi ni jasno da bi obstajalo cepivo, politika in zdravstvo pa Britance že zadržujejo po mednarodnih letališčih?

https://slo-tech.com/forum/t773723/p697...

HulkHogan je izjavil:

Rusko cepivo je menda boljše za novo korono, samo politična korektnost napoveduje da je samomor boljši kot da prodaš dušo Putinu.


Da, kanješno. Ruska vakcina eta je luhša. Ko ti vbrizgajo sputnik, ti zraste tam spodaj en Sojuz 11, na gatah se naredi zaščita proti novičoku in ne rabiš več vodke, da se ti vrti. :))
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

vostok_1 ::

Invictus je izjavil:

pa 100x se naj cepi, da bo ziher.


Čimprej, čimveč, s čim večimi...tem bolje.

Itak we're long overdue za čistko.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: jest10 ()

zmaugy ::

Kot smo pisali na drugi temi, gre z mrna cepivi bliskovito hitro v primerjavi s starimi cepivi:

" BioNTech zagotavlja: Cepivo lahko novemu sevu prilagodimo v šestih tednih"

https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koro...
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Stra ::

S tem, da je bilo cepivo nared že januarja:
https://nymag.com/intelligencer/2020/12...

In zakaj ga dobimo komaj sedaj? Država, kaj pa drugega (v tem primeru ZDA).

Država, ki raje žrtvuje 300000 ljudi (sedaj mrtvih), ker obstaja možnost da bo od stranskega učinka cepiva 1000 mrtvih (predvsem takih, ki so že onemogli) in ga je zato treba preizkušati 10 mesecev.

Država, ki posamezniku ne dovoli, da se prosto odloča. En vikend je firma rabila, da je iz DNK sekvence razvila cepivo.

Medtem je itak že nov sev, spet hvala državi za njeno učinkovitost, ko bi lahko že marca bilo pocepljeno vse kar se želi cepiti.

7982884e ::

vostok_1 je izjavil:

Invictus je izjavil:

pa 100x se naj cepi, da bo ziher.


Čimprej, čimveč, s čim večimi...tem bolje.

Itak we're long overdue za čistko.

nas lahko normije izobrazis o tem cepivu, dipl. inz. dr. imunolog in biolog?

Stra je izjavil:

S tem, da je bilo cepivo nared že januarja:
https://nymag.com/intelligencer/2020/12...

In zakaj ga dobimo komaj sedaj? Država, kaj pa drugega (v tem primeru ZDA).

Država, ki raje žrtvuje 300000 ljudi (sedaj mrtvih), ker obstaja možnost da bo od stranskega učinka cepiva 1000 mrtvih (predvsem takih, ki so že onemogli) in ga je zato treba preizkušati 10 mesecev.

Država, ki posamezniku ne dovoli, da se prosto odloča. En vikend je firma rabila, da je iz DNK sekvence razvila cepivo.

Medtem je itak že nov sev, spet hvala državi za njeno učinkovitost, ko bi lahko že marca bilo pocepljeno vse kar se želi cepiti.

dobro, ti spet pises ekstremisticne neumnosti druge strani. kaj ce se izkaze, da ima 1% cepljenih hude alergene reakcije (kar se je ze zgodilo pri stvareh, ki na koncu niso bile odobrene)?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 7982884e ()

Stra ::

7982884e je izjavil:

dobro, ti spet pises ekstremisticne neumnosti druge strani. kaj ce se izkaze, da ima 1% cepljenih hude alergene reakcije (kar se je ze zgodilo pri stvareh, ki na koncu niso bile odobrene)?

Vedno ima določeno število ljudi reakcije.

And thus, si se odločil, da bo zaradi tega raje 300000 ljudi mrtvih, ker ne dovoliš ljudem izbire.

Ok.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Covid-19: Pfizer v ZDA zaprosil za izredno registracijo cepiva, EU naročila 300 milij (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
17027913 (4552) globoko grlo
»

EMA odobrila cepivo proti covidu-19 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
7512895 (9481) 7982884e
»

FDA razgrnila podatke o cepivu podjetja Moderna, v petek bržčas odobritev

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
4910541 (8131) gus5
»

V Veliki Britaniji odobrili izredno uporabo Pfizerjevega cepiva proti covidu-19 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
9014549 (10989) antonija

Več podobnih tem