Forum » Pomoč in nasveti » Povezava z crosswire kablom
Povezava z crosswire kablom
kajak33 ::
A ima kdo kakšno idejo, zakaj mi povezovanje prenosnika z PC-jem preko crosswire kabla vedno dela problema. Naj mi nekdo razsvetli možgane.
Imam na obeh XP pro. Na vsakem rač. dam disk npr. d v skupno rabo. Imam enako ime del. skupine. Nastavim IP. Pa se ne vidita.
Pred časom sem se že ubadal z enakim problemom in sicer XP in Win98 pa mi je nekako na koncu vseeno uspelo. Sedaj pa mi ne kapne pa konec.
Imam na obeh XP pro. Na vsakem rač. dam disk npr. d v skupno rabo. Imam enako ime del. skupine. Nastavim IP. Pa se ne vidita.
Pred časom sem se že ubadal z enakim problemom in sicer XP in Win98 pa mi je nekako na koncu vseeno uspelo. Sedaj pa mi ne kapne pa konec.
Imagination ::
Tools, map network drive, connecg using different user name!
Ali je to bilo že poizkuseno?
Ali je to bilo že poizkuseno?
---
Če nekaj stvari, ki bi lahko šle narobe, ni šlo narobe, potem bi bilo zanje veliko bolje, če bi šle narobe!
kajak33 ::
No da nadaljujem z zgodbo. Danes sem poskušal ta isti PC povezati v že obstoječe omrežje preko routerja. V omrežju imam že PC z WIN2000 in XP home pa se vsi lepo vidijo na osnovi skupne rabe. Samo ta novi, ki sem ga hotel dodati ni viden niti v omrežni soseščini niti na tem PC-ju ne vidim nobenega od ostalih. Vidim in dostopam lahko do routerja. To pa je tudi vse.
sash ::
uporabljaš morda kak Firewall na ostalih mašinah ?
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | win7 pa vista v omrežjeOddelek: Omrežja in internet | 2155 (1904) | tey007 |
» | Kako nastaviti LAN?Oddelek: Omrežja in internet | 11606 (7276) | Tomi |
» | Računalnika fizično povezana > Kaj pa zdej?Oddelek: Strojna oprema | 9570 (6506) | bastadu |
» | Povezava 2 Rač. preko switchaOddelek: Programska oprema | 1832 (1520) | nimus |
» | Lan med win 2k inwin 98se (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5223 (4459) | Klemenn |