Forum » Omrežja in internet » Kako nastavit Modem - router
Kako nastavit Modem - router
Terminathor ::
Zdravo,
potreboval bi pomoč kako vse skupaj povezati. Do sedaj sem imel en računalnik zraven modema in kabel povezan direkt v njega.
Sedaj smo si še uredili mansardo in sem si zgoraj nastavil router in zraven še en PC in TV + WIFI za vse ostale naprave...
Težava je, da mi na PCju zraven modema ne dela več internet, odkar imam še drugi kabel povezan iz modema v router.
Tako da sem za silo rešil tako, da imam še en kabelj iz modema zdaj nazaj v pc povezan kabel. To pa mi je noro...
A se modem ne da kako nastavit, da bi internet deloval iz vseh izhodov? Ali bi moral router kako nastavit?
Internet je od telekoma - ošo. Router je archer c6. Povezava je preko PPPoE. Če prav razumem je ravno to težava, da pri prvem PCju ne dela več internet, ker se router poveže...
Kako bi moral imeti router ali pa modem nastaljen da bi delovalo?
Hvala
potreboval bi pomoč kako vse skupaj povezati. Do sedaj sem imel en računalnik zraven modema in kabel povezan direkt v njega.
Sedaj smo si še uredili mansardo in sem si zgoraj nastavil router in zraven še en PC in TV + WIFI za vse ostale naprave...
Težava je, da mi na PCju zraven modema ne dela več internet, odkar imam še drugi kabel povezan iz modema v router.
Tako da sem za silo rešil tako, da imam še en kabelj iz modema zdaj nazaj v pc povezan kabel. To pa mi je noro...
A se modem ne da kako nastavit, da bi internet deloval iz vseh izhodov? Ali bi moral router kako nastavit?
Internet je od telekoma - ošo. Router je archer c6. Povezava je preko PPPoE. Če prav razumem je ravno to težava, da pri prvem PCju ne dela več internet, ker se router poveže...
Kako bi moral imeti router ali pa modem nastaljen da bi delovalo?
Hvala
hojnikb ::
to imas zdaj neko zmesnjavo.
na wifi routerju izklopi dhcp, nastavi mu router ip na obmocje, ker se nahaja modem (recimo 192.168.0.x) in bi to moglo spilat.
ce je modem obicajna adsl zadeva z 4 ethernet porti, das en kabel v router, enga v stacionarni pc in more to spilat.
na wifi routerju izklopi dhcp, nastavi mu router ip na obmocje, ker se nahaja modem (recimo 192.168.0.x) in bi to moglo spilat.
ce je modem obicajna adsl zadeva z 4 ethernet porti, das en kabel v router, enga v stacionarni pc in more to spilat.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Vuli ::
zdej, če si uštimal, da ti router vzpostavlja sejo PPPOE in ne več modem, pol je to normalno.
lahko naštimaš, da ti modem vzpostavlja sejo in router daš na automatic DHCP in je. pol se boš lahko priklopu tudi na modem in mel internet.
samo še porte poglej, da bodo na DATA, katere boš uporabljal za pc..., da ne bo video oz trunk za siol box/neo.
lahko naštimaš, da ti modem vzpostavlja sejo in router daš na automatic DHCP in je. pol se boš lahko priklopu tudi na modem in mel internet.
samo še porte poglej, da bodo na DATA, katere boš uporabljal za pc..., da ne bo video oz trunk za siol box/neo.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Vuli ()
Gapi ::
Če imaš statični IP je omejitev na eno pppoe sejo. Torej rabiš imet router povezan v modem in z routerjem se povezat na internet. Če pa modem deluje kot router in je tvoj archer samo za podaljšat wifi potem na routerju izklopiš dhcp in ga nastaviš kot AP. Na računalniku izbrišeš povezavo PPPoE in nastaviš samo da dobi IP od routerja/modema.
Ker modem je lahko nastavljen kot router in kot samostojni modem. Ti si imel verjetno na začetku nastavljen kot modem in si z računalnikom vzpostavljal zvezo. Ker pa siol ali ošo dovoli samo eno zvezo naenkrat potrebuješ ali da spremeniš modem v router ali pa daš obstoječi router takoj za modemom in povežeš vse računalnike v router.
Ker modem je lahko nastavljen kot router in kot samostojni modem. Ti si imel verjetno na začetku nastavljen kot modem in si z računalnikom vzpostavljal zvezo. Ker pa siol ali ošo dovoli samo eno zvezo naenkrat potrebuješ ali da spremeniš modem v router ali pa daš obstoječi router takoj za modemom in povežeš vse računalnike v router.
No person is rich enough,to buy back his past.
Hvala...
Kaj pa da bi tv deloval preko routerja je možnost? Oz da bi vmes dal kak switch?
Kaj pa da bi tv deloval preko routerja je možnost? Oz da bi vmes dal kak switch?
Gapi ::
Switch ja bo tv delu. Router pa bolj ne kot ja. Določene routerje se da nastavt da pošlje signal iptv po kablih.
Kaka skica tukaj nebi škodila. Da vemo kam kej paše.
Kaka skica tukaj nebi škodila. Da vemo kam kej paše.
No person is rich enough,to buy back his past.
Približno na hitro narisano...
Router imam zgoraj zato, ker mi pokriva WIFI skoraj celo hišo. Spodaj dnevna soba pa je na kraju hiše in mi je zelo slabo vlekel wifi na drugi konec.
Predvidevam, če dam switch v mansardi med modemom in routerjem in povežem en kabel iz switcha v neo box, da ne bo delovalo?
Router imam zgoraj zato, ker mi pokriva WIFI skoraj celo hišo. Spodaj dnevna soba pa je na kraju hiše in mi je zelo slabo vlekel wifi na drugi konec.
Predvidevam, če dam switch v mansardi med modemom in routerjem in povežem en kabel iz switcha v neo box, da ne bo delovalo?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Terminathor ()
Daniel ::
Zmešnjavo boš imel. Najbolje je imeti router za PPPoE in na modemu izklopljeno povezovanje na internet. Vse ostalo bo povzročalo neslutene zmešnjave, v tvojem primeru se bosta router in modem bojevala kdo bo prvi zagrabil pppoe in zraven še, kateri bo pograbil ipv6. Potem ti bojo pa enkrat delale ene naprave, drugič druge in ene na IPv4, druge na IPv6... Zmešnjava vglavnem. Nedolgo nazaj sem imel ravno tak primer, ko je sta obenem modem in router vzpostavljala PPPoE in kateri je po rebootu prej zagrabil je bil glavni nekaj časa. Ko je PPPoE padel pa čudežno en čas ni delal internet, ker je modem pograbil povezavo. S primerno opremo in vlani se da urediti marsikaj, je pa vprašanje koliko se spoznaš za zadevo (kar se ne ravno) in koliko si pripravljen investirati v ustezno opremo.
Hvala.
Torej se najbolje, da pustim kot je in potegnem se 3 kabel od modema do neo boxa.
Torej se najbolje, da pustim kot je in potegnem se 3 kabel od modema do neo boxa.
Klemen86 ::
Ne, kot je že nekdo pred mano napisal, je smiselno, da računalnik in router poveš na data port na Telekom škatlo in da router nastaviš v access point mode.
Daniel ::
Če želi, da mu je glavni router modem potem vsekakor. Izklopiš DHCP in požarni zid na svojem routerju, ga postaviš v modemov IP naslovni prostor in to je bolj ali manj to.
OK, sem uredil da modem vzpostavlja net, router pa v AP.
Pri možnostih vidim da lahko izberem med - static ip in smart ip - dhcp.
Kaj je " bolje" da nastavim?
Hvala
Pri možnostih vidim da lahko izberem med - static ip in smart ip - dhcp.
Kaj je " bolje" da nastavim?
Hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Telekom Neo in Asus router (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 22372 (10728) | Ghost007 |
» | Nastavitev portaOddelek: Omrežja in internet | 4083 (3323) | hojnikb |
» | ne dela internetOddelek: Pomoč in nasveti | 5262 (3668) | seba-beba |
» | Modem -> Router, statičen IPOddelek: Omrežja in internet | 3187 (2861) | crniangeo |
» | Internet pade dol, ko vključim svoj routerOddelek: Omrežja in internet | 3831 (3544) | WhiteAngel |