» »

Kateri Pršut?

Kateri Pršut?

«
1
2 3
...
5

Fsegula62 ::

Pozdravljeni,

Danes sem jedel nekaj dni časa nazaj kupljen pršut v Lidlu znamke "Naše nam paše", ki naj bi bil s Krasa. Seveda se zavedam da ni to tisti pravi kraški pršut vendar je bil tako neprijetnega okusa, da smo doma celega zavrgli. Nekaj ur po zaužitju se še vedno ne moram znebiti neprijetnega zadaha in okusa v ustih, ki ni izginil niti po umivanju zob iz žvečilki.

Da ne zaidemo iz naslova, kje in kateri pršut vi trenutno kupujete, zame najboljši je tisti znamke Kras, ali kakšen lokalni toskanski v kakšni mesnici, ki je pa žal ni v okolici in zaradi trenutnega stanja dostop do njega ni mogoč :).

Pišite svojega favorita, kateri vam je všeč in kateri ne. Hvala

Ganon ::

Kras me še ni razočaral. Mora pa biti res tanko narezan, da niso zrezki. :D

zmaugy ::

Voštane dalmatinski pršut.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

kamiKaZaA ::

Sem nor na pršute. Bil 2x v Španiji. Enkrat v Andaluziji, enkrat v Cantabria. Tisti pršuti v Andaluziji so mi bili boljši. Drugače pa ni ga čez španski pršut, kateri pa je drag kot žafran. Jamon Serrano se mu reče.

Drugače pa sem v Sloveniji že vse probal in Kras je dober. Sam pa kupujem v Lidlu Lokavski pršut iz Krasa vakumsko pakiran po 100g za 2€. Je zelo podoben tistemu iz Krasa, a cenejši, ter tudi dober. Španski pa so mi najboljši. Včasih se dobijo pri nas. Je pa cena 5€ - 8€ za 100g vakumsko pakiranje.

Comandante ::

kamiKaZaA je izjavil:

Sem nor na pršute. Bil 2x v Španiji. Enkrat v Andaluziji, enkrat v Cantabria. Tisti pršuti v Andaluziji so mi bili boljši. Drugače pa ni ga čez španski pršut, kateri pa je drag kot žafran. Jamon Serrano se mu reče.

Drugače pa sem v Sloveniji že vse probal in Kras je dober. Sam pa kupujem v Lidlu Lokavski pršut iz Krasa vakumsko pakiran po 100g za 2€. Je zelo podoben tistemu iz Krasa, a cenejši, ter tudi dober. Španski pa so mi najboljši. Včasih se dobijo pri nas. Je pa cena 5€ - 8€ za 100g vakumsko pakiranje.

Se strinjam, ni ga cez spanskega iz crne svinje - pata negra. Specialen okus, ima tako marmorno teksturo mascobe. V kombinaciji s ciabatto, polito s pravim domacim olivnim oljem... :P

harvey ::

zmaugy je izjavil:

Voštane dalmatinski pršut.

Dober, tudi lepo donegovan, samo je to rahlo dimljen. Bolj prisegam na sceno brez dima. Nekaj predlogov, kar je lahko dobavljivo v Slo?
Kras 16 mesečni, imaš tudi prestige 20 mesečni.
Potem seveda Parma ali St. Daniele.
Špansko sceno ne pokrivam toliko, razen parih rezin, tudi slavno črno taco, da bi prav modroval.

Vsak najde svoj okus izbira je res raznolika glede tehnologije - istra, dalmacija, kras,italijančki, španci,...tako kot imaš recimo sceno s salamami, dim ali furaš bolj primorski stil bela plesen.


Treba je tudi vedeti, da vakumsko prednarezani pršuti so pakirani v zaščitni atmosferi in pred zaužitjem morajo biti nekaj časa odprti. To marsikdo pozabi in ga preseneti neprijeten okus. Itak pa pršut se kupi vedno sveže narezan. Če si pa velik fan pa itak noga in ga režeš sam ročno.:)
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

kamiKaZaA ::

Comandante je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

Sem nor na pršute. Bil 2x v Španiji. Enkrat v Andaluziji, enkrat v Cantabria. Tisti pršuti v Andaluziji so mi bili boljši. Drugače pa ni ga čez španski pršut, kateri pa je drag kot žafran. Jamon Serrano se mu reče.

Drugače pa sem v Sloveniji že vse probal in Kras je dober. Sam pa kupujem v Lidlu Lokavski pršut iz Krasa vakumsko pakiran po 100g za 2€. Je zelo podoben tistemu iz Krasa, a cenejši, ter tudi dober. Španski pa so mi najboljši. Včasih se dobijo pri nas. Je pa cena 5€ - 8€ za 100g vakumsko pakiranje.

Se strinjam, ni ga cez spanskega iz crne svinje - pata negra. Specialen okus, ima tako marmorno teksturo mascobe. V kombinaciji s ciabatto, polito s pravim domacim olivnim oljem... :P

Točno to so ti v Španiji v hrbet metali. Skoraj vsaka gostilna je imela na šanku taco pršuta (ročno rezanje z nožem direkt na šanku), pa si reko naj ti da eno porcijo in si dobil ta pršut, ciabato in polito z olivnim oljem. Davil sem se poleg tega, tak je blo dobro. Cena procije za enega: sintica 10€-12€. ;((

Ampak enkrat se živi in ko si na dopustu ne gledaš na vsaki cent. :D

Ganon ::

kamiKaZaA je izjavil:

Sam pa kupujem v Lidlu Lokavski pršut iz Krasa vakumsko pakiran po 100g za 2€. Je zelo podoben tistemu iz Krasa, a cenejši, ter tudi dober..


Podobno ima Hofer Krasov pršut za enako ceno. Ceneje ga nisem videl nikjer.

Lokavski je super. Pršutarna Lokev velja za najstarejšo pršutarno na Krasu.

kamiKaZaA ::

Ganon je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

Sam pa kupujem v Lidlu Lokavski pršut iz Krasa vakumsko pakiran po 100g za 2€. Je zelo podoben tistemu iz Krasa, a cenejši, ter tudi dober..


Podobno ima Hofer Krasov pršut za enako ceno. Ceneje ga nisem videl nikjer.

Lokavski je super. Pršutarna Lokev velja za najstarejšo pršutarno na Krasu.

Pa tak kot je @harvey napisal za vakumsko pakiran pršut: vedno se ga odpre (lepo počasi na vsakem koncu) se ga pusti par minut odprtega in potem začne jesti, če pa celega ne poješ, pa ga lepo nazaj pripreš in pospraviš v hladilnik za naslednjič.

zmaugy ::

harvey je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Voštane dalmatinski pršut.

Dober, tudi lepo donegovan, samo je to rahlo dimljen. Bolj prisegam na sceno brez dima. Nekaj predlogov, kar je lahko dobavljivo v Slo?
Kras 16 mesečni, imaš tudi prestige 20 mesečni.
Potem seveda Parma ali St. Daniele.
Špansko sceno ne pokrivam toliko, razen parih rezin, tudi slavno črno taco, da bi prav modroval.

Vsak najde svoj okus izbira je res raznolika glede tehnologije - istra, dalmacija, kras,italijančki, španci,...tako kot imaš recimo sceno s salamami, dim ali furaš bolj primorski stil bela plesen.


Treba je tudi vedeti, da vakumsko prednarezani pršuti so pakirani v zaščitni atmosferi in pred zaužitjem morajo biti nekaj časa odprti. To marsikdo pozabi in ga preseneti neprijeten okus. Itak pa pršut se kupi vedno sveže narezan. Če si pa velik fan pa itak noga in ga režeš sam ročno.:)


Meni se je pri Krasovem že parkrat v zadnjem letu ali dveh zgodilo, da je bil okus precej slab, tako da če kupim njihovega, kupim v kosu. Se mi pa včasih zdi, da ta v kosu ni dovolj sušen.
Parma mi ni slab, definitivno mi je pa res najboljši Voštane. Stvari od Lokev mi ne odgovarjajo.
Pred leti sem na Portugalskem pojedel precej pršuta (presunto serrano) in je bil res zelo dober, nisem pa preveril ali je bil lokalni ali španski.
Da bi kupil celo nogo, je pa brez veze, to sem naredil enkrat (Kras), zelo dobro ampak zelo preveč.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

WizzardOfOZ ::

Kras ima 8 in 12 mesecev zorjenega in sušenega. Večina jih kupi tapocen, torej 8 mesecev. Razlika v ceni je skoraj X2. Pa ta, ki se prodaja kot 8 mesecev zorjen/sušen, je žveplan in soljen, tisti 12 mesečni pa samo soljen. Zato se po okusu tudi razlikujeta.

mihec87 ::

Na smrdljiv Krasov pršut sem že naletel(vakumsko pakirani kosi). Drugače ja lokev ali kras..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

;-) ::

Včasih smo kupovali cele tace pršut domači od strica iz primorske, bil je suho suh in to mi je bilo najbolj všeč. Krasov mi je premalo suh.

Probajte eurospino ega v zlatem ovitku, firme se ne spomnim pakiranje po 300g. Suh, ravno prav masten.

znbojan ::

Pršutarna Ščuka boljše kot Kras, Lokev..
V Italiji ti v vsaki trgovini veliko boljše narežejo kot pri nas...
znbojan

zmaugy ::

Sam nikoli ne kupujem pršuta tako, da bi mi ga rezali v delikatesi. Preveč slabih izkušenj, ko so mi pod firmo prodajali razno presoljeno sranje, ki je bilo samo za v kanto.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

znbojan ::

V slo je možno to, v ITA pa še nisem to doživel.
Kras je imel "težavo" v procesu izdelave in je xy kg smrdečega pridelal.. vseeno so dali na trg, "mi" pa itak pojemo vse.
+ seveda je odvisno kje kopuješ "noge"... Madžarska ipd. ali v okolici Parme & od od ustrezne vrste živali.
znbojan

harvey ::

znbojan je izjavil:

V slo je možno to, v ITA pa še nisem to doživel.
Kras je imel "težavo" v procesu izdelave in je xy kg smrdečega pridelal.. vseeno so dali na trg, "mi" pa itak pojemo vse.
+ seveda je odvisno kje kopuješ "noge"... Madžarska ipd. ali v okolici Parme & od od ustrezne vrste živali.

Drži, Parma ima strogo določena območja iz katerih so lahko pujsi in ni tako ohlapno, kot pri nas, ko imamo večino surovine - nog iz Madžarske ali širše eu. Pa še nekaj je, da ti tudi recimo v najbolj zanikrnem Eurospinu v IT, ki ima delikateso, narežejo pršut ali mortadelo kot se gre. V malo višje segmentiranih trgovinah z delikatesami imaš v normalni ponudbi par vrst pršutov, ki jih režejo ročno. Nekaj takega je bilo v prenovljenem Maxiju v LJ.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

zmaugy ::

znbojan je izjavil:

V slo je možno to, v ITA pa še nisem to doživel.
Kras je imel "težavo" v procesu izdelave in je xy kg smrdečega pridelal.. vseeno so dali na trg, "mi" pa itak pojemo vse.
+ seveda je odvisno kje kopuješ "noge"... Madžarska ipd. ali v okolici Parme & od od ustrezne vrste živali.


Zato pa sam kupujem Voštane za na kruh, Kras v kosu za omake, Kras narezka pa zaradi slabih izkušenj ne kupim več.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

harvey ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Kras ima 8 in 12 mesecev zorjenega in sušenega. Večina jih kupi tapocen, torej 8 mesecev. Razlika v ceni je skoraj X2. Pa ta, ki se prodaja kot 8 mesecev zorjen/sušen, je žveplan in soljen, tisti 12 mesečni pa samo soljen. Zato se po okusu tudi razlikujeta.

Za 8 ne vem od Krasa, če je, imaš 10 zelena pakunga, potem 12 rdeča in 16 - črna pakunga, in 20 črna + zlat napis.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

#000000 ::

Kras sežana, kmečki pršut, ali Mesarstvo krušič, konjski sam ga je težko dobit ke prec pokupijo vse.

mat xxl ::

Krušičevega imaš pri njemu po draguljarskih cenah vedno na razpolago, pa se mi nikoli ni zdel ne vem, kaj, sploh glede na ceno 85 eur / kg.

Kvinta ::

Pršut se kupi direkt od kmeta kaki vakumsko pakirani iz Lidla jaooo ;((
A.C.A.B

piromanček ::

Še nisem v trgovini pri nas dobil dobrega pršuta..no mogoče kak španski v višjem cenovnem rangu. Dalmatinski, ki se prodaja vakumiran pa čeprav malo spominja na pravi dalmatinski pršut je totalno preslan. Če pa pozna kdo, kakšnega manjšega proizvajalca z dobro robo pa kr povejte.

eric_cartman ::

Če ste kje iz okolice LJ bi lahko predlagal tole:
https://www.toskanadelikatesa.com/domov

Imajo pršut iz Italije, lahko se zmeniš za rezanega ali pa celega. Je pa res, da za večino stvari se moraš oglasit tam.. Samo nekatere salame v kosu pošiljajo na dom.. Sicer pa piše, da ni na zalogi in v opombi, da tisto kar ni na zalogi strežejo samo v delikatesi.

Glede pršuta pa so okusi res različni.. Nekaj časa mi je bil všeč tak rahel, ki se topi v ustih.. pa je včasih to kar nadležno, ker se ga ne da lepo trgati.. :)

mkk20 ::

Še ene glas za Pršutarno Ščuko, kjer sušijo po klasičnih postopkih.
Ravno pred kratkim sem za RD naročil kilo - odličen. Majo pa 12m sušenega, pa tudi 24m in divjega prasca. Imajo e-trgovino in v teh hladnih dneh mi ni sporno, da gre na pot s poštarjem...
"Eksotične" sorte pršuta, pa si kdaj pa kdaj ( za novo leto :) ) kupim v delikatesi Figa v Kranju. Kot je teta tam rekla, prašiče pretežno hranijo z žirom - od tod posebna aroma.

feryz ::

Domač, eko bio. Drugih se ne dotikam.
Razne pravljice, s kom ali s čim futrajo prašiče in katero zvrst glasbe jim vrtijo, mirno preskočite. So minili ti časi. Posebne arome so od posebnih stvari, ki se jim reče kemična industrija.

FireSnake ::

kamiKaZaA je izjavil:

Sem nor na pršute. Bil 2x v Španiji. Enkrat v Andaluziji, enkrat v Cantabria. Tisti pršuti v Andaluziji so mi bili boljši. Drugače pa ni ga čez španski pršut, kateri pa je drag kot žafran. Jamon Serrano se mu reče.

Drugače pa sem v Sloveniji že vse probal in Kras je dober. Sam pa kupujem v Lidlu Lokavski pršut iz Krasa vakumsko pakiran po 100g za 2€. Je zelo podoben tistemu iz Krasa, a cenejši, ter tudi dober. Španski pa so mi najboljši. Včasih se dobijo pri nas. Je pa cena 5€ - 8€ za 100g vakumsko pakiranje.


Sam sem bil že po celem svetu. Sprobal marsikaj (verjetno tudi pse v Severni Koreji).
Če kaj, potem Španci znajo samo dobro prodati.

Enako, kot Francozi svoje šampanjce. A pri nas kupujejo jurko, da jo dajo notri za aromo. Pri nas pa velja, da "brajdošnice" nihče niti ne pije.

Na pršut: lokavski je bil svoje čase zakon, a se zadnje čase ne izkaže za najboljšega.
Kot so zgoraj omenili: Kras ima zadnje čase dobre. Z njim še nisem imel slabe izkušnje.

Drugače pa s kakim domačim najraje poštukamo, ko ga imamo možnost kupiti, seveda.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

dexterboy ::

Pršut kupujem samo na Krasu od mojstra, ki ga sam dela. Ostalo me ne zanima. Vsake kvatra kupim tisto "..ranje" 300 gramskega narezanega pakiranja, ko je akcija v Eurospinu, pa še to samo zato, da ga narežem na manjše koške ter ga spečem skupaj z jajci. Ali pa če pečem pizzo, ga dam gor, bolj za videz, kot pa kaj drugega...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Machete ::

Pečen pršut je neoptimalen pršut.

Če imate radi dobro: https://arkade-cigoj.com
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

misticnimrk ::

Pršutarni KRAS je kvaliteta v zadnjih nekaj letih precej padla in se v zadnjem letu počasi pobira.
Osebno bi pa priporočal lokavski pršut. Trenutno po mojem najboljši (slovenski pršut) na trgu.

Drugače pa, do kakšnega kmeta, ki jih prideluje doma. Samo bo cena primerna kvaliteti :)

Machete ::

100 eur kila.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

shark99 ::

kamiKaZaA je izjavil:

Sem nor na pršute. Bil 2x v Španiji. Enkrat v Andaluziji, enkrat v Cantabria. Tisti pršuti v Andaluziji so mi bili boljši. Drugače pa ni ga čez španski pršut, kateri pa je drag kot žafran. Jamon Serrano se mu reče.
Španski pa so mi najboljši. Včasih se dobijo pri nas. Je pa cena 5€ - 8€ za 100g vakumsko pakiranje.


Se ne bi strinjal, da je pri nas takšna cena (5-8€) https://www.lidl.si/sl/p/trenutki-ki-zb...

Comandante ::

shark99 je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

Sem nor na pršute. Bil 2x v Španiji. Enkrat v Andaluziji, enkrat v Cantabria. Tisti pršuti v Andaluziji so mi bili boljši. Drugače pa ni ga čez španski pršut, kateri pa je drag kot žafran. Jamon Serrano se mu reče.
Španski pa so mi najboljši. Včasih se dobijo pri nas. Je pa cena 5€ - 8€ za 100g vakumsko pakiranje.


Se ne bi strinjal, da je pri nas takšna cena (5-8€) https://www.lidl.si/sl/p/trenutki-ki-zb...

Tole ni pata negra. Tiste pod 5€ na 100g v trgovini v Spaniji nisem videl, bili so pa tudi mnogo drazji. Je pa okus definitivno vreden tega denarja, saj to ni nekaj kar jes vsak dan 3x (no, razen na dopustu v Spaniji).

Alec999 ::

Se pridružujem mnenju, da je pakirani zadnje leto ali dve obupen. Ponavadi trgovske blagovne znamke, ki jih pakira Kras in Lokev. Pršut je premalo zorjen. Parkrat je bila embalaža še malo krvava notri. Tako, da bi rekel, da je bil zorjen samo 8 mesecev ali manj. Tok neužitno, da sem skor nehal jesti pršut.

solatko ::

Vsem poceni pršutom je skupno to, da so bili izločeni iz sušenja, zaradi takih ali drugačnih napak. Pravi pršut se suši 24mesecev + in ima potem, ko je zrel, praktično neomejen uporaben čas. Taki pršuti dosegajo ceno 100€+.
Jaz vsako leto dobim nogico pred božičem, od dobrega družinskega prijatelja, ki jih pridobiva sam v Komnu. Sušilnica je stara nekaj stoletij, obrnjena ravno prav, da pobere sezonske vetrove, ki so pomembni za okus in kvaliteto. Prašiče dobi iz prekmurja iz družinske kmetije, v kateri je prašiče kupoval že njegov nono.
Njemu se "pokvari" tudi do 20%-ov pridelka, ki ga pač ceneje proda lokalnim gostincem, okusa njegovega pršuta pa ne moreš primerjat z nobeno drugo hrano na svetu. Tri pršute na leto, podari trem najboljšim kolegom, ostalo pa proda stalnim kupcem v Italijo. Absurd je, da sam pršuta ne sme jesti, zaradi neke dedne bolezni in niso ga jedli niti njegov oče, niti nono in menda še nekaj rodov nazaj.

Rezani pršuti v prodaji, so predvsem rezani predebelo, saj mora bit pršut rezan tako tenko, da skozi lahko bereš časopis in, ko ga daš v usta, se mora stopit, brez, da bi ga grizu.

Danes tudi ne dobiš več prašičev, ki bi omogočali izdelavo dobrega pršuta, saj mora do 1/3-ne vsebovat lepo brez mesno maščobo. To, za kar se danes smatra za pršut, kraševci še za v meneštro nebi maral.
Delo krepa človeka

kamiKaZaA ::

Da malo lušte naredim za španski pršut. Zelo dober članek.

Prašičji raj v Andaluziji, kjer proizvajajo najdražji pršut na svetu
https://www.rtvslo.si/tureavanture/kuli...

solatko ::

kamiKaZaA - Se nebi pogovarjali o pršutih, ki se jih za normalno ceno ali tudi dražje, dobi v naših trgovinah in so dobri. Sicer se bo nekdo oglasil o pršutih opic, ki jih dela neko pleme v Afriki, razen, če bi se radi hvalili, da ste bili v Španiji. Odprite temo, kje sem bil po svetu.>:D
Delo krepa človeka

kamiKaZaA ::

solatko je izjavil:

kamiKaZaA - Se nebi pogovarjali o pršutih, ki se jih za normalno ceno ali tudi dražje, dobi v naših trgovinah in so dobri. Sicer se bo nekdo oglasil o pršutih opic, ki jih dela neko pleme v Afriki, razen, če bi se radi hvalili, da ste bili v Španiji. Odprite temo, kje sem bil po svetu.>:D

Torej si ta moj komentar namerno preskočil, kjer sem napisal, da kupujem pršut v Lidlu za 2€ / 100g:

kamiKaZaA je izjavil:

Sem nor na pršute. Bil 2x v Španiji. Enkrat v Andaluziji, enkrat v Cantabria. Tisti pršuti v Andaluziji so mi bili boljši. Drugače pa ni ga čez španski pršut, kateri pa je drag kot žafran. Jamon Serrano se mu reče.

Drugače pa sem v Sloveniji že vse probal in Kras je dober. Sam pa kupujem v Lidlu Lokavski pršut iz Krasa vakumsko pakiran po 100g za 2€. Je zelo podoben tistemu iz Krasa, a cenejši, ter tudi dober. Španski pa so mi najboljši. Včasih se dobijo pri nas. Je pa cena 5€ - 8€ za 100g vakumsko pakiranje.

IL_DIAVOLO ::

Vedno jemljem pecen pršut iz lidla znamke pikok. Meni je odličen.

#000000 ::

mat xxl je izjavil:

Krušičevega imaš pri njemu po draguljarskih cenah vedno na razpolago, pa se mi nikoli ni zdel ne vem, kaj, sploh glede na ceno 85 eur / kg.



Okay drag je k žafran, je pa domač, meni ki ni všeč mastni del pršuta je to TOP, ker ta ga nima al pa porežejo če želiš, je pa neki res, to je dejansko prava delikatesa napram ostalem vakum šitu.

Pejt enkrat ma bo se treba mal ko ne najavit al pa met srečo, v zeleno jamo na žrebičkova jetrca, dol padeš zarad okusa in cene :)

mat xxl ::

Zeleno jamo, kak naslov mesarije ali ime, sicer imaš veliko tega pa ceneje od Krušiča Pri Petrinu mesarija v Zupančičevi jami.

Albert_Z ::

Pršutarna Ščuka. daleč spredaj.
potem ko poskusiš njihovo divjo svinjo in jelena, je potem vse iz trgovine neki meh..

starfotr ::

Dajmo razjasnit kak cenovni rang želite.

OP očitno želi najcenejšo robo in dobro kakovost. Kar po navadi ne gre skupaj.

Sicer ste tu navedli dobre izdelke, kar lahko potrdim z lastnimi brbončicami, vendar so cenovno mnogo višje, kot pa sprašuje OP.

Tako, da je treba specificirat kaj in za koliko denarja.

aky ::

misticnimrk je izjavil:

Pršutarni KRAS je kvaliteta v zadnjih nekaj letih precej padla in se v zadnjem letu počasi pobira.


Se strinjam. Pršut KRAS je zadnja leta eden najslabših na policah. Od slovenskih "price/performance" je po mojem mnenju najboljši Lokavski.

Me pa veseli, da se KRAS pobira. Svoj čas je bil odličen.

A.

Machete ::

Med temi, ki jih prodajajo na pumpi, je tudi meni Lokev boljši od Krasa. Kras pa ima tudi nekonsistentne, barve in maščovba varirajo, kot da jih kupujejo iz vseh mžnih odpadnic Romunije. Je pa za pojest in spoštovat, hrana je sveta.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

bauci ::

Na podlagi vaših priporočil naročil komplet pršutov (pakiran, narezan) pri Ščuki. Bom videl ali so res tako dobri.

Machete ::

Vzemi še nekaj pri Cigoju pa poročaj.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

gruntfürmich ::

teden ali dva nazaj sta bili po televiziji slo 1 v oddaji ljudje in zemlja malo predstavljeni dve kraški domači pršutarni. lahko malo tam pogledaš.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

fikus_ ::

Vakumsko pakirani kosi pršuta niso višek kvalitete. Ko gre kaj narobe, nogo pršuta razrežejo in pakirajo.

Dober pršut je star leto ali več ter temu primerna cena.

Gagatronix ::

Ah nekateri se vedno castite prasetino kot visek kulinarike... Saj vas bo srecala pamet.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: mihec87 ()
«
1
2 3
...
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

salame in mesni izdelki, hofer/lidl/eurospin vs mercator/špar/tuš (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7511210 (5174) c3p0
»

Pršut

Oddelek: Loža
162973 (1400) fikus_
»

pršut

Oddelek: Loža
367274 (6377) dexterboy
»

"pokvarjeno" meso

Oddelek: Loža
165631 (4646) turist1
»

Uvožena hrana po trgovinah (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28463172 (57246) ...:TOMI:...

Več podobnih tem