» »

HI-FI - kaj kupiti

HI-FI - kaj kupiti

meesho ::

Odlocil sem se za nakup AV surround receiverja in komplet surround zvocnikov.

Trenutno sem pri konfiguraciji:

Receiver: ONKYO SR601E
DVD Player: ONKYO SP501
Zvočniki Jamo: E650 (sprednji) in E6SUR (center, 2 surround in subwoofer).

Ali mi lahko kdo oceni izbrano konfiguracijo in mogoce svetuje kaj primernejsega (Marantz?) oz. cenovno ugodnejsega, pa da bi bil se vedno ok sound. Vsak trgovec namrec hvali svojo robo, tako, da se je res tezko odlociti, izbrana konfiguracija pa tudi ni najbolj poceni - 530 KSit.

lp
meesho

msmiha ::

Sedaj če maš tako dobro uho da zaznaš razliko med najboljšimi firmami potem vsaki ti čast. Pomojem je vseeno kaj kupiš od vrhunskih firm, ker razlike ne boš opazu.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

glinik ::

Če ti špila vse isto,potem kupi najcenejše.Čisto enostavno.Če pa razliko čuješ,si prišel v svet audija,v katerem se lahko hitro izgubiš :D :D

Lp

Jose ::

Ko sem na prastari Blaupunkt TV priklopil prastari Gorenjev zvočnik, sem mislil, da sem prišel v nebesa. Malo za tem sem kupil za 4500DEM HiFi. Res je bil zvok še boljši a take spremembe, kot je bila iz TV zvočnika na gorenjevega nisem dosegel.

Pri HiFi-ju (in pri ostalih rečeh) je tako, da se kvaliteta po prekoračitvi določene cene izboljša vedno manj, pa čeprav daš za sistem 10x več denarja.

Vsekakor ti priporočam direktno primerjavo sistemov v trgovini. Žal je malo takih trgovin, ki tako primerjavo omogočajo.

Dandanes pa veren (HiFi) zvok itak več ni moderen ampak mora biti tak z izdatno ojačanimi basi pa visokimi frekvencami. Sam osebno še vedno raje poslušam verno reprodukcijo.

GUFY ::

Jaz osebno sem zalo zadovoljen z NAD-ovim sistemom. Cena je še sprejemljiva, kvaliteta pa sploh. Je pa res, da se ne splača kupovati nevem kako dragih komponent, če ne slišiš razlike med njimi. Z JAMO zvočniki pa jaz pred kakim 10 leti nikakor nisem bil zadovoljen.

asPeteR ::

->Pri HiFi-ju (in pri ostalih rečeh) je tako, da se kvaliteta po prekoračitvi določene cene izboljša vedno manj, pa čeprav daš za sistem 10x več denarja.

Ja to je cisto res nekako logaritemska funkcija, kvaliteta v odvisnosti od denarja.:)

Drugace sem pa bil ravno vceraj v BigBangu in sem gledal Yamaho DVD-Audio player za 120k, pa en frsterker isto Yamaha, tam cez 200k ... Sam zal ne vem oznak.:| No, ce se nisi sel pogledat v Banga, si le oglej ...

8-)
http://blog.stegnar.com

meesho ::

Danes sem bil v big-bangu na Rudniku in dejansko mi je tale yamaha padla v oci. je cenejs in player tudi. Pa enga prodajalca, Gašper mu je ime, moram pohvalt. Dečko obvlada in nč mu ni teško, je prklaplu zvočnike in mi ful ok razlozu, za kaj je kaj boljse in kaj slabse.
Vsem pa hvala za odgovore in mnenja

lp,
Meesho
:))


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kak Hi FI komponenta internetni radio in Dab + hkrati kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
456948 (3448) mat xxl
»

Budget surround soundsystem za dnevno

Oddelek: Zvok in slika
476006 (4791) Bearrorist
»

Zvočniki - nakup (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8022216 (21332) zavajon
»

surround za cca. 100k SIT (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
646741 (5593) problem
»

Kateri receive kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
111602 (1423) jack

Več podobnih tem