» »

Odpiranje vrat s pomočjo telefona

Odpiranje vrat s pomočjo telefona

miko22 ::

Moja mati ima drsna vrata, ki se odpirajo na pilota. Sedaj je malo manj pokretna, pa iz postelje ne more odpret vrat z daljincem. vrata vidi preko kamere. Gledam, da bi ji uredil preko GSM
https://www.mimovrste.com/alarmne-napra...

Zna kdo kako se to zmontira na obstoječ sistem? Ali je to sploh primerno na zunaj, ko dežuje?
Izkušnje?

Karen ::

Za gsm module se dobi po potrebi vodoodporna škatla (IP68), to ni taka ovira. Samo tole rabi še GSM SIM kartico, ki stane (recimo bob 4 cente). Če ima slučajno Wifi, ki pokrije do tja, ali pa če imaš električni kabel, ki ga lahko napelješ do tja, oz. verjetno je od hiše do vrat kabel za elektriko. Ena varianta je da v bajti napelješ stikalo ki ti odira/zapira. Druga varianta je, kot omenjeno, Wifi - poglej na Aliexpressu za Sonoff basic modul (aplikacija ewelink, podobno ima Tuya), dobiš ali 220v če imaš tako, ali pa 5V wifi stikalo, ki je verjetno pravi nadomestek če ima daljinca (jaz imam recimo še z magnetom - da vidiš ali so vrata odprta ali zaprta) - torej nastviš na sekundo pritiska ko klikneš na gumb na aplikaciji telefona pa je. Je pa vprašanje kaj od tega je na voljo in kako. Nekaj idej sem navrgel (sam imam garažna vrata na Wifi stikalo rešena, pred tem sem pa imel homemade gsm modul s staro nokio), kako boš dejansko rešil je pa stvar dejanskega stanja ki ga imaš, pa če ima mati smart telefon da lahko daš app gor, pa še kak faktor. Upam da ti kaj pomaga od tega.

TheBlueOne ::

Kaj takega?

miko22 ::

Ne bi jaz nekaj kompliciral. Ta modul bi nabavil, samo ne vem kako se to priklopi. Tudi za SIM ni težava, sam uporabljam tudi bob 4 cente za alarm pa je super. Ma kdo kak link za ohišje?

starfotr ::

To se montira v ohišje vrat. Pokliči nekoga, ki ti je to montiral ali kako firmo, ki montira vrata, rampe ipd.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kompatibilni daljinec za garazna vrata

Oddelek: Loža
3712568 (434) c3p0
»

GPS tracker/sledilnik

Oddelek: Loža
327888 (1209) Peter40
»

GSM-PSTN konverter za daljinski vklop centralne

Oddelek: Omrežja in internet
101452 (1186) hojnikb
»

Nekompatibilnost simobilove sim kartice

Oddelek: Pomoč in nasveti
132043 (1625) barossa45
»

Odpiranje "ramp" - zapornic z androidom

Oddelek: Programiranje
62308 (1957) ...:TOMI:...

Več podobnih tem