Forum » Pomoč in nasveti » Nekompatibilnost simobilove sim kartice
Nekompatibilnost simobilove sim kartice
barossa45 ::
Pozdravljeni,
soočam se z težavo in upam, da ima kdo kakšno idejo kako priti do rešitve.
Imam GSM modul z možnostjo vklopa relejev preko SMS sporočila. Imel sem simobilovo sim kartico in zadeva je lepo delovala par let, nakar je prišlo do okvare kartice. Z obiskom poslovalnice sem brez problema dobil drugo sim kartico. S to pa sedaj gsm modul ne deluje (kartica dela v vseh telefonih).
Torej, pobiram mobitele po hiši in vstavljam vse možne sim kartice v moj gsm modul. Očeteva simobilova, ki jo je dobil pred kratkim tudi ni delovala.
Bob-ova kartica od matere pa je obrodila sadove, saj sem zadevo spravil nazaj k življenju.
Sedaj je vprašanje:
ali je simobil spremenil sim kartice (4G, druge frekvence...) do te mere, da starejše naprave ne delujejo več z njimi?
Ter če je to res, kje lahko dobim kartico prejšnje verzije, takšno kot sem imel do sedaj.
Kaj ima Bob drugače da deluje?
Ali pa ima operater vklopljen 4G, pa zaradi tega ne deluje?
GSM modul ima oznako "G-smart"
Lep pozdrav.
Imam GSM modul z možnostjo vklopa relejev preko SMS sporočila. Imel sem simobilovo sim kartico in zadeva je lepo delovala par let, nakar je prišlo do okvare kartice. Z obiskom poslovalnice sem brez problema dobil drugo sim kartico. S to pa sedaj gsm modul ne deluje (kartica dela v vseh telefonih).
Torej, pobiram mobitele po hiši in vstavljam vse možne sim kartice v moj gsm modul. Očeteva simobilova, ki jo je dobil pred kratkim tudi ni delovala.
Bob-ova kartica od matere pa je obrodila sadove, saj sem zadevo spravil nazaj k življenju.
Sedaj je vprašanje:
ali je simobil spremenil sim kartice (4G, druge frekvence...) do te mere, da starejše naprave ne delujejo več z njimi?
Ter če je to res, kje lahko dobim kartico prejšnje verzije, takšno kot sem imel do sedaj.
Lep pozdrav.
krho ::
Najbrž si dobil USIM kartico, te pa tvoj modul ne podpira.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
EhydraD ::
Pozdravljeni,
Sedaj je vprašanje:
Lep pozdrav.
Tvoj modul podpira samo starejše 2G kartice. Pejd v njihovo štacuno pa zahtevaj 2G kartico. Upam, da jih še lahko izdobavijo !
Najlepša hvala.
Upam, da se jih še dobi.
Drugače ne vem kaj bom. Ne mislim ravno zavreči 100€ vredno napravo zaradi simobila
Upam, da se jih še dobi.
Drugače ne vem kaj bom. Ne mislim ravno zavreči 100€ vredno napravo zaradi simobila
EhydraD ::
Na simobilovi poslovalnici so me odslovili z stavkom "ne dobavljamo vec starih".
Kako imajo drugi operaterji, tudi menjavajo kartice za novejse ali so enake se vedno?
Kako imajo drugi operaterji, tudi menjavajo kartice za novejse ali so enake se vedno?
Mikrohard ::
Vsi operaterji novim strankam dajejo USIM, ki je potreben za LTE. Ne vem pa, če ima kak operater še stare SIM kartice na zalogi... boš moral vprašat.
errhec ::
Imam Simobilovo SIM brez naročnine (porabiš kolikor kličeš, ni stroškov če te drugi samo kličejo ali pošiljajo SMS-e).
Verjetno se bi dalo spremeniti naslovnika in plačnika:) Če te zanima ZS.
Verjetno se bi dalo spremeniti naslovnika in plačnika:) Če te zanima ZS.
dd
Očitno je težava na vmesniku. Danes sem preizkušal vse možne kartice od vseh ponudnikov (stare in nove), pa zadeva ni delala.
Zgleda da zaradi okvare, edina kartica na katero deluje je Bob, tako da če ima kdo kakšno kje v predalu jo odkupim ;)
Zgleda da zaradi okvare, edina kartica na katero deluje je Bob, tako da če ima kdo kakšno kje v predalu jo odkupim ;)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težava s signalom (razpisujem simbolično nagrado! :) (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 10559 (5419) | Ahim |
» | SIM800L modul in Arduino NanoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2915 (1728) | domenc |
» | GSM-PSTN konverter za daljinski vklop centralneOddelek: Omrežja in internet | 1687 (1421) | hojnikb |
» | Menjava operaterjaOddelek: Mobilne tehnologije | 7885 (6321) | dirkac71 |
» | SMS pošiljanje iz telefona na serverOddelek: Programiranje | 2206 (1715) | mojca |