Forum » Programiranje » [linux] generiran napačen checksum
[linux] generiran napačen checksum
slovencl ::
Napisal sem en programček za pošiljanje/sprejemanje UDP paketov, ki me je ves čas nekaj zafrkaval, enkrat je delalo, drugič ne... skoraj sem že obolel. Na koncu pa ugotovim, da mi moja linux kišta, s katero sem testiral, generira napačen udp checksum. Program je bil ves čas ok, ampak je kernel dropnu pakete predenj so prišli do cilja...
Checksum: 0x8641 incorrect, should be 0x4424 (maybe caused by "UDP checksum offload"?)
Ful dobr :) ...moral sem to delit z vami, mogoče pa komu prihranim kak siv las :)
Checksum: 0x8641 incorrect, should be 0x4424 (maybe caused by "UDP checksum offload"?)
Ful dobr :) ...moral sem to delit z vami, mogoče pa komu prihranim kak siv las :)
pegasus ::
Ja, veliko consumer network čipov rado maliči checksume, če jim jih prepustiš. Tudi med serverskimi kartami se občasno najde kak bug na to temo ... Če debugiraš čudne probleme, je to ponavadi prva stvar, ki jo odvzameš hardveru in prepustiš kernelu.
slovencl ::
Problem je ker niti pod razno nisem posumil, da bi bilo lahko kaj takega problem. Po več poskusih iz obupa pa sem slučajno to ugotovil. Jaz sem mislil da hardver doda samo CRC na koncu paketa.
Kako pa to odvzameš hardveru?
Kako pa to odvzameš hardveru?
pegasus ::
Man ethtool ti pove, poleg mnogo drugih zanimivih reči, ki jih lahko nastaviš, vklopiš ali izklopiš.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri zanesljiv HDD za v NAS za backup?Oddelek: Kaj kupiti | 5672 (4964) | Red_Mamba |
» | Downlovdam in vsakič drugačen checksum - fenomenalno (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5921 (4450) | StarMafijec |
» | Nov članek: "All your firmware are belong to us" (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Nova vsebina | 16684 (13524) | arrigo |
» | Linux varnost (strani: 1 2 )Oddelek: Informacijska varnost | 7138 (5678) | fiction |
» | tcp, udp protokolOddelek: Omrežja in internet | 2240 (2112) | 64202 |