» »

Avtomatizacija testranja spletne strani

Avtomatizacija testranja spletne strani

SoundBlaster ::

Pozdravljeni,

tisti ki se ukvarjate s testingom spletnih strani/aplikacij (login, razne funkcije itd.) - kateri program je najenostavnejši, najhitrejši, najboljši...? Torej čim manj programiranja, nekaj bolj v stilu makrojev (ampak ne ravno)...

Za kar sem slišal do sedaj: SoapUI (baje dober?), Cypress (bale veliko programiranja, česar ne želim), AutoIt (baje bolj za Windows GUI kot spletne strani/aplikacije)...

Kot vidite nimam pojma o tem in se priporočam za več info. :)

Invictus ::

Tega je kar nekaj, ampak brez Programiranja ne bo šlo...

Selenium je precej popularen...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

eric_cartman ::

Hej soundblaster.. O tem sem naredil celo raziskavo za naše podjetje, kaj se dejansko splača in kje imaš največ možnosti za razvoj..

Če bi res rad barebone framework, potem vzami Selenium in začni iz nule.

Če pa bi rad za moje pojme trenutno no.1 platformo, ki je opensource, zelo hitro delaš teste, lahko tudi kodo pišeš in svoje plugine, skratka ni da ni, si poglej TestProject. TestProject je zgrajen na Seleniumu in Appiumu, kar pomeni, da lahko testiraš tako web kot mobilne app-e. Testiranje kot sem že omenil lahko pišeš s kodo in jo uploadaš ali pa recordaš preko njihove platforme, ki je pa res user friendly. Dokumentacija je dobra, prav tako tudi ogromen community.

https://testproject.io/

V to smo se tudi mi pri našem podjetju zdaj zagnali.. In se mi zdi, da je bilo vredno..
Poleg tega sem testiral še:
- Kibano
- Appium Studio
- Barebone Appium
- Sahi Pro

in še kup enih drugih freemium programov, ki po sami zmogljivosti niti do kolen ne sežejo TestProject-u. Kar je pri njih pomembno je to, da so popravki na tedenski ravni in da imajo neverjetno podporo tudi napram plačljivim platformam - resno odgovorijo najkasneje v 20 minutah.

Najbolj pomembno pa tole - tega bodo vsi nadrejeni veseli: :))
https://testproject.io/free-forever/

Zgodovina sprememb…

c3p0 ::

Katalon še ni bil omenjen. S Selenium imam dosti izkušenj, ampak zna nastat solata od testov, preden usposobiš kaj bolj robustnega in da ne faila kar naenkrat iz lepega.

Kibana je frontend/GUI za Elasticsearch, ne vem kaj ima s testi?

eric_cartman ::

Se pardoniram!!!! Katalon Studio -- NE KIBANA! :) Imaš prav c3p0.. Tipkarski škrat.. Smo imeli ravno zadnjič neko izobraževanje na to temo.. In sem se zatipkal..

Katalon je bil pogojno vredu, samo so pa vse opcije, ki bi nam prišle prav pri testiranju mobilnih appov plačljive. Osebno sem želel nekaj open-source in da ima dobro podporo.. Zdaj s Katalonom in podobnimi se da verjetno vse dogovorit, če plačaš za extended license. Vprašanje pa kakšne so cene.

Zgodovina sprememb…

SoundBlaster ::

@ eric_cartman - sem malo počekiral TestProject na Youtube in tisti test recording mi je bil najbolj všeč, ko potem daš samo play - brez progrmiranja. :) Hvala ti!

Runnagain ::

Imaš tudi https://www.testim.io/...podobna zadeva testproject.
Pri seleniumu in katalonu je jeba, če so selektorji dinamični. Sicer se da potem vse skupaj na roke popravljat, ampak je potrebno imet že nekaj znanja. Se pa da tudi tam narediti bolj robustno s custom selektorji.

Zgodovina sprememb…

eric_cartman ::

SoundBlaster je izjavil:

@ eric_cartman - sem malo počekiral TestProject na Youtube in tisti test recording mi je bil najbolj všeč, ko potem daš samo play - brez progrmiranja. :) Hvala ti!


No ja.. Sej zgleda lahko.. Sam tisto kar je težko pa je nek robusten test naredit.. Tak test, ki bo dejansko imel neko vrednost.. Če se ti tebi samo zapodi čez korake brez verificationov in tako naprej imaš neko polovično zadevo narejeno.. Skratka.. Težje kot snemat te teste je narest nek robusten build za test.

SoundBlaster ::

Glede na to da sem nov v tem nimam pojma kako narediti robusten test. Se nameravam pa poglobit v to. Testim izgleda tudi fajn. Za katerega naj se odločim, TestProject ali Testim? Če prav razberem zna TestProject vse kar Testim plus več? In oba sta enako enostavna in hitra za snemati/popravljati/delati teste. In oba sta free. :)

PromeuZ ::

Odvisno od tehnologije v kateri je spisana spletna aplikacija, nekateri jeziki / frameworki imajo precej močna namenska orodja. Od all in one orodij sta dokaj zanimiva Ranorex in Eggplant.
<!-- https://pisalnik.wordpress.com -->

solothinker ::

If you are looking for automated web testing then visit https://preflight.com/ they are beast in the field!

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: matic492 ()

bedarija ::

jim pa vsaj delajo marketing auto boti

SVGA ::

Si bom izposodil temo. Sem nov v testingu, ne znam pisati kode, rad bi se naučil osnovnega avtomatskega testiranja (coding me ne zanima preveč). TestProject se ukinja s koncem meseca, vsaj brezplačna verzija. V bistvu me zanima ali priporočate bolj Cypress ali Playwright? Kaj tretjega mogoče? Rabim pa za avtomatsko testiranje spletne strani. Hvala!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Študij, certifikati, izkušnje?

Oddelek: Pomoč in nasveti
81254 (796) Mato989
»

Unit testing - se poslužujete?

Oddelek: Programiranje
335110 (3260) krneki0001
»

Praksa izven faksa

Oddelek: Loža
5955 (683) eric_cartman
»

Freelancer QA/software tester

Oddelek: Programiranje
71555 (1147) billy

vodik??

Oddelek: Šola
262256 (1746) tomi66

Več podobnih tem