» »

ROG strix flare tipkovnica firmware

ROG strix flare tipkovnica firmware

kaktuss123 ::

Zdravo, imam sledeči problem tipkovnica je naenkrat nehala delovati, ugasnile so se ledice in javilo je driver error. Vglavnem zgodba je dolga napako sem našel in ta je, da se pod posebnimi pogoji spremeni, zbriše firmware in dejansko tipkovnica več ne dela. Na uradnem servisu trdijo, da je zanič usb kabel kar pa vem da ni. Na asus support nočejo poslati firmware. Zanima me če ima kdo to tipkovnico in mi lahko pošlje firmware,da jo rešim.

Hvala in lep pozdrav, Mstej.

stroy ::

https://rog.asus.com/forum/showthread.p...

a preko armoury crate applikacije si že poskusil?

nekateri pa so ga pridobili od Asusa...
https://www.reddit.com/r/ASUS/comments/...

Vsekakor problem ki ga lahko rešiš le s pomočjo asus tehnične pomoči, bodi vztrajen in ti bo uspelo

in da si taka firma privošči take buge (f course my keyboard is bricked because of a bug DO NOT keep pressing the brightness button when the system is still booting up.) in potem še molči o svoji napaki in ne nudi supporta.... grrr

Zgodovina sprememb…

• spremenil: stroy ()

Armoury ne zazna tipkovnice, ker je firmware čist uničen, ko ga ekstraktam in odprem so same 000000000000000000, posledično ne zazna tipkovnice. Z asus tehnično podporo sem se en teden dopisoval dokler me ni začel ignorirat, vsakič mi je napisal, da naj updatam preko Armoury in bolj kot sem mu razlagal v čem je problem slabše je bilo. Sem pisal tudi na ROG forum če mi lahko kdo pošlje firmware. Na forumu sem tudi zasledil, da je nekdo probal flashat s g skill tipkovnico ki ima isti čip. Probal sem tudi jaz in dejasko se tipkovnica prižge, zazna jo kot gskill in dejansko dela, samo tipke so vse pomešane. Vem kje je problem, vem zakaj je problem, vem kako ga rešit, vse kar rabim je firmware od tipkovnice in 1 min dela.

Še to firmwera se ne da nikjer dobit na netu sem vse preiskal. Na ROG forumu je nekdo od adminov pošiljal firmware posameznikom s istim problemov, meni ni nič odgovoril niti poslal. Žalostno je,da tipkovnica za 180€, ki je še v garanciji ne dela. Na servisu se zgovarjajo, da je kriv usb kabl, o firmware in linkov do foruma glede istih problemov nočejo slišati nič. Zanimivo, da s gskill firmware usb kabel čudežno dela. Asus support iz finske se tudi spreneveda o problemu o firmwaru nočejo slišati niti besede. Tipkovnico sem moral odpreti,da sem prišel do firmwera in s tem uničil garancijo, ampak je bila to moja zadnja možnost, da jo probam rešiti. Če ne dobim firmwera gre samo še v smeti, saj nimam druge opcije. Zmeraj sem bil fan ROG, napačno sem mislil, da višja cena prinese kvaliteto in dobro podporo, lahko rečem, da me je ROG do konca razočaral.

Zdravo, sem rešil zadevo iz ROG foruma admin mi je danes poslal firmware. Ko sem ga naložil je tipkovnica oživela in dela bp.

Furbo ::

Jaz imam tudi to tipkovnico in jo imam na sumu, da mi občasno zamrzne cel pc. Enostavno se ugasne, pc dela dalje, ampak noben usb port ne jebe ne miši, ne drugih tipkovnic, nič.

Od asusa kupim le še kako grafo, karkoli eksternega ziher ne.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

stroy ::

bravo kaktuss123...

jaz bi na tvojem mestu še enkrat poklical na uradni servis in jim povedal da so debili...

Furbo ::

Jaz sem se tudi že navadil trmastih serviserjev, čeprav vem, da je napaka drugje, jim kar pustim, naj menjajo kabel, naj menjajo ne vem kaj, ko to ne zaleže, morajo pa potem končno popraviti pravo stvar.
Seveda, če je zadeva pod garancijo.

Pa kdorkoli je videl kabel za to tipkovnico ve, da ne more biti težava v njemu. Je enako debel kot 3,5 kabel za štrom.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Furbo ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nek čuden problem s tipkovnico

Oddelek: Pomoč in nasveti
101535 (1011) [D]emon
»

win 7 miska in tipkovnica ne delata

Oddelek: Pomoč in nasveti
5506 (466) heero
»

SSD upgrade: BIOS najde disk, windows inštalacija ne (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
6520134 (2372) Mare2
»

Nahrbtnik za prenosnik - 18"

Oddelek: Kaj kupiti
51406 (1192) Wolfman
»

prenosnik za igre do 1200E

Oddelek: Kaj kupiti
337607 (6979) hojnikb

Več podobnih tem