Forum » Pomoč in nasveti » Security camera preko mobilnih podatkov
Security camera preko mobilnih podatkov
simonsimon ::
Koliko mobilnih podatkov porabi ena zunanja 1080p kamera (cca. 50€) na mesec. Prostor kjer bi jo postavil nima wi-fija zato razmišljam da bi probal preko Hofer 200GB internet sim kartice. Bo dovolj? Ko brskam ne dobim konkretnega odgovora. Eni pravijo ja eni ne. Kdo ve? Kakšne izkušnje? Ali je mogoče kakšna druga boljša varianta?
Hvala
Hvala
lp
Simon
Simon
Voluharr ::
Če računamo nek FullHD stream 15fps pri srednji ali bolj slabi kvaliteti z 2Mbps bi 200GB podatkov pokurilo v dobrih 9 dneh.
Za normalen stream bi bil seveda kak Mbps več.
Res ni nobene opcije neke wifi povezave nekomu z fiksnim priključkom?
Za normalen stream bi bil seveda kak Mbps več.
Res ni nobene opcije neke wifi povezave nekomu z fiksnim priključkom?
Backup, VPS, kolokacija: https://reavisys.si
starfotr ::
Mobilna mreža bo problem, če ne boš imel VPN.
Potegni kabel, če želiš dobro, poceni, zanesljivo rešitev.
Potegni kabel, če želiš dobro, poceni, zanesljivo rešitev.
fikus_ ::
Razmišljaj v smeri, če kamera zazna gibanje, ti pošlje opozorilo in šele nato greš gledat dogajanje. To deluje, če ni veliko lažnih alarmov (živali, premikanje rastlin, . . . .).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
prowb ::
simonsimon je izjavil:
Koliko mobilnih podatkov porabi ena zunanja 1080p kamera (cca. 50€) na mesec. Prostor kjer bi jo postavil nima wi-fija zato razmišljam da bi probal preko Hofer 200GB internet sim kartice. Bo dovolj? Ko brskam ne dobim konkretnega odgovora. Eni pravijo ja eni ne. Kdo ve? Kakšne izkušnje? Ali je mogoče kakšna druga boljša varianta?
Hvala
3 kamere z 2MP, snemajo ves čas na interno sd kartico, ob gibanju pošljejo obvestilo in takrat grem gledat - hoger 200gb mi več kot zadostuje...
GupeM ::
Če kamera neprestano pošilja podatke, potem boš s Full HD zadevo kar hitro pokuril. Če pa naj bi kamera pošiljala samo takrat, ko bi se pač ti odločil gledat, je pa odvisno, koliko boš gledal.
Recimo jaz imam, sicer na WiFi, kamero za otroka v njegovi sobi. Nanjo pogledam samo če ima težavo zaspati zvečer. Ali pa če me zanima, če že spi. Torej prenese na mesec par megabajtov. Tudi če bi jo imel na mobilnih podatkih, bi bila zadeva zanemarljiva.
Če bi pa kamera neprestano streamala nekam, pa zagotovo ne bi niti pomislil na podatkovni prenos oz. bi konkretno zmanjšal kvaliteto.
Recimo jaz imam, sicer na WiFi, kamero za otroka v njegovi sobi. Nanjo pogledam samo če ima težavo zaspati zvečer. Ali pa če me zanima, če že spi. Torej prenese na mesec par megabajtov. Tudi če bi jo imel na mobilnih podatkih, bi bila zadeva zanemarljiva.
Če bi pa kamera neprestano streamala nekam, pa zagotovo ne bi niti pomislil na podatkovni prenos oz. bi konkretno zmanjšal kvaliteto.
MTB ::
Konkretna situacija. 5 kamer 4k, ena full hd, disk 4 TB je poln v pol meseca. 20 fps, kvaliteta na maks, H.265.
Če računaš, da je 4k stream enak 4x1080, prideš do tega, da je 200GB ravno prav, če je kamera prižgana 24/7. Če imaš problem, lahko malce zmanjšaš kvaliteto ali snemaš manj FPS.
Če računaš, da je 4k stream enak 4x1080, prideš do tega, da je 200GB ravno prav, če je kamera prižgana 24/7. Če imaš problem, lahko malce zmanjšaš kvaliteto ali snemaš manj FPS.
fikus_ ::
"Če imaš problem, lahko malce zmanjšaš kvaliteto ali snemaš manj FPS. "
Kvaliteto poisnetka ne bi manjšal, ker ti nič ne pomaga, če ne vidiš "podrobnosti", kvečjemu zmanjšaš fps.
Kvaliteto poisnetka ne bi manjšal, ker ti nič ne pomaga, če ne vidiš "podrobnosti", kvečjemu zmanjšaš fps.
simonsimon ::
Aha...se mi zdi da bi šlo.
Se pravi samo ko mi javlja kadar zazna gibanje mi kuri podatke, prej in kasneje pa shranjuje na SD 128GB kartico(in prepisuje ko je polna), in takrat ne kuri MBjev. Ker v tem primeru bo 100GB prenosa dost pomoje ali celo manj. Sem razumel prav?
Hvala vsem btw
Se pravi samo ko mi javlja kadar zazna gibanje mi kuri podatke, prej in kasneje pa shranjuje na SD 128GB kartico(in prepisuje ko je polna), in takrat ne kuri MBjev. Ker v tem primeru bo 100GB prenosa dost pomoje ali celo manj. Sem razumel prav?
Hvala vsem btw
lp
Simon
Simon
prowb ::
simonsimon je izjavil:
Aha...se mi zdi da bi šlo.
Hvala vsem btw
Tako je pri mojih kamerah.
Nonstop snema na sd kartico in prepisuje najstarejše podatke.
Ob dogodku mi aplikacija na telefonu pošlje obvestilo (kar ne kuri praktično nič podatkov) in potem pač porabim podatkov, kolikor gledam dogajanje na kameri.
Če se prav spomnem imam tudi opcijo, da mi ob dogodku kamera na mail pošlje clip posnetka, ki mu spet nastaviš trajanje - recimo 10sec preden je bilo zaznano gibanje + posnetek samega gibanja + 10 sec posnetka, ko gibanja ni bilo več.
To bi bilo super, ker bi imel sedaj posnetke arhivirane še na emailu.
Zaenkrat pač snemam samo na sd kartico, ker še nisem nabavil dodatnega snemalnika.
Tule še imaš kalkulator, da si lažje izračunaš potrebne omrežja: https://tools.hikvision.com/calculatorT...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: prowb ()
GupeM ::
Lep tool.
Zdaj sem za foro dal, koliko prostora bi rabil, za 1080p video, 10 FPS, 648 Kbps bitrate, H265+ encoding. V enem mesecu 211 GB. Če bi vse posnetke 24/7 prenašal preko interneta, bi rabil pa še nekaj več, ker imaš overhead.
Zdaj sem za foro dal, koliko prostora bi rabil, za 1080p video, 10 FPS, 648 Kbps bitrate, H265+ encoding. V enem mesecu 211 GB. Če bi vse posnetke 24/7 prenašal preko interneta, bi rabil pa še nekaj več, ker imaš overhead.
SomeOneNew ::
Sem si naredil točno tako postavitev. V tujini spremljam en objekt, kjer ni možnosti žičnega interneta. Za OK denar sem dobil mobilni internet 20/5 Mbps z 100 GB prenosa na mesec.
Postavil sem 3 MP IP kamero, jo prikljčil na Mikrotik s katerim delam IP Sec VPN tunel do doma. Doma teče Blue Iris aplikacija za videonadzor.
IP kamera je nastavljena na 10 FPS, H.265 kodiranje z variabilnim kodiranjem do max 3000 kbps. Ker je gibanja izjemno malo, se večino časa prenaša slika samo z nekaj kb/s, ob gibanju pa za tisti čas poraba kratkotrajno naraste. Lokalno je v kameri še večja SD kartica, kjer se posnetki "za vsak slučaj" shranjujejo tudi lokalno in lahko do njih dostopam tudi direktno na kameri.
Mesečno se porabi cca. 80 GB prenosa podatkov, zadeva deluje stabilno in kvalitetno.
Za omejitev količine podatkov je precejšnja prednost kodiranje H.265 namesto H.264 ter variabilno kodiranje (VBR) namesto konstantnega (CBR).
Postavil sem 3 MP IP kamero, jo prikljčil na Mikrotik s katerim delam IP Sec VPN tunel do doma. Doma teče Blue Iris aplikacija za videonadzor.
IP kamera je nastavljena na 10 FPS, H.265 kodiranje z variabilnim kodiranjem do max 3000 kbps. Ker je gibanja izjemno malo, se večino časa prenaša slika samo z nekaj kb/s, ob gibanju pa za tisti čas poraba kratkotrajno naraste. Lokalno je v kameri še večja SD kartica, kjer se posnetki "za vsak slučaj" shranjujejo tudi lokalno in lahko do njih dostopam tudi direktno na kameri.
Mesečno se porabi cca. 80 GB prenosa podatkov, zadeva deluje stabilno in kvalitetno.
Za omejitev količine podatkov je precejšnja prednost kodiranje H.265 namesto H.264 ter variabilno kodiranje (VBR) namesto konstantnega (CBR).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SomeOneNew ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hikvision, 5MP IP kameraOddelek: Kaj kupiti | 8418 (3939) | b3D_950 |
» | Nadzorna kamera (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 25229 (5732) | refosk |
» | Kako deluje ta kamera?Oddelek: Strojna oprema | 1453 (1290) | fikus_ |
» | kamera ki se poveze na wifi z moznostjo gledanja na gsmOddelek: Kaj kupiti | 9930 (4667) | dc10 |
» | Nadzorna kameraOddelek: Zvok in slika | 3395 (2699) | lukamarti |