» »

Pena za kavč

Pena za kavč

KvaziVenet ::

Si sestavljam lasten kavč, pa me zanima, a ima kdo izkušnje z naredi-si-sam blazinami. Kolikor sem se pozanimal, rabim trdo poliuteransko peno. Nekateri ljudje priporočajo to vzet pri plamapurju ( https://trgovina.plama-pur.si/p54-27/st... ). Kaka boljša ideja? Hvala! :)
HP Pavilion 15: Windows 10 (64-bit)

floyd1 ::

Ja, z nakupom teh pen se navadno konča DIY veselje. Sploh, če računaš na malo debelejše. Kolegica ima doma narejene fotelje, trosed in mizico iz palet, pa nisem prepričan, če bo to kdaj končano, ker ko izračunaš ceno pene, lepila, tapetniškega blaga...
Sodelavec jo je nabavil pri lokalnem tapetniku (mislim, da na Ptuju) za ca. pol ceneje, ki jo ima Bauhaus, a je to po mojem še vedno precej drago. In pri tem človeku je dobil še nekaj uporabnih nasvetov. Se splača preveriti.

Dag ::

Direktno v tovarniški trgovini Plama-pur bo najceneje. Nekaj dražje prodaja njihove pene Gumitehna. Bauhaus, Merkur in ostali - niti ne glej, imajo oderuške cene teh izdelkov.

Hvala obema! Pena za sedenje mora biti čim trša, ne?

fikus_ ::

Vprašaj še tukaj

http://www.purotehnika.si/

TheBlueOne ::

KvaziVenet je izjavil:

Hvala obema! Pena za sedenje mora biti čim trša, ne?

Menda ne cim trsa. Poglej si kaksne videe o razlikah v kakovosti teh zadev. Ce se ne motim imajo boljsi neko vzmetenje (ni nujni jekleno), potem pa razlicne plasti pene.

Ce bos nasel dober video o razlikah v kakovosti bo hitro jasno kaj vzeti ko bos sopingiral. Morda bos vzel razlicne materiale samo za del kjer je rit. Za vzmetenjem se spomnem, da imas prav tehnike vezanja.

Zgodovina sprememb…

Posodobitev: sem nabavil trdo (modrozeleno) peno pri Plamapurju (zelo spodobne cene), jo razrezal po merah svojega kavča, oblekel v prevleke za jogi in moram rečt da je super, te trde se res ne ugrezajo preveč in se lahko sedi gor. Mogoče bom kdaj eksperimentiral še s slojem mehke (bele) pene čez, mogoče bo še bolj komot. Bom videl tud, kako dolgo te pene zdržijo. Hvala za pomoč!

floyd1 ::

Bom videl tud, kako dolgo te pene zdržijo.

Če je pena narejena za tak namen, ne bi smelo biti težav. Pri babici smo imeli 10 let staro sedežno (relativno poceni varianto), resnično je bila ogromno v uporabi, skaj popokal, tapiciranje se je začelo trgati, mehki sloj zgoraj (nek filc?) precej uničen, trša pena spodaj pa kot nova.
Fajn, da si zrihtal, naj ti dolgo in dobro služi.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najboljša vzmetnica - Jogi je? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
271117912 (1016) mat xxl
»

Ležišče DORMEO - vaše mnenje (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
20694078 (29836) Ganon
»

pena za posteljo

144414 (3802) Vice
»

Katero ležišče/jogi izbrati

2311905 (11081) Darko!
»

Vzmetnice