» »

računalnik se noče ugasniti

računalnik se noče ugasniti

jabe ::

na računalniku imam win xp pro slo.
takoj po inštalaciji vse dela lepo. potem pa ko dam gor update, mi obvisi pri "sistem windows se zaustavlja" in tako je od takrat naprej pri vsaki inštalaciji updatov ali kakega novega programa. računalnik se mi normalno ugasne le, če nič novega gor ne dam in samo uporabljam že gor dane programe, npr. da pišem v wordu ali pečem v nerotu. čez 2 ali 3 mesece pa se mi ob vsaki inštalaciji novih updateov začnejo winsi sesuvat, potlej moram pa na last known configuration pa system retore, da je vse tako kot pred zadnjimi updati. na servisu so mi rekli sam sistemska napaka pa vse skupi formatirat. ampak ni nič bolje. zdaj mam od vseh updatov gor sam win media player 9, pa enga za explorerja, pa 2 driverja, od critical updates pa sploh nč, pa še vseeno včasih obvisi. sej sesuval se mi verjetno navjo več, glede na to da winsov sploh ne updatam, sam me pa zanima kaj je narobe. k lahk se znajdem pred kako luštno situacijo, ko se ne bi mogla znebit kakega virusa al ne vem česa, ker nimam naprimer kakega critical updata gor, če bi pa tega inštalirala, bi se mi pa vse skupaj samo sesul.

zile ::

Probaj tole:
najdi v registru ključ PowerdownAfterShutdown in ga postavi iz 0 v 1. Mašino restarti in povej če dela ?

kje naj iščem kaj?
js pojma nimam o ničemer ko pride do računalnikov.
računalnik sem se naučila formatirat pa nazaj gor nalagat winse samo zaradi sile razmer - na servisu so mi grozil, da bom mogla plačat 8k + DDV, če mi oni to gor dajo

Hammer ::

Start—zaženi—regedit-urejanje-najdi(PowerdownAfterShutdown)n dvoklik na Powerdownaftershutdown-SPREMENIŠ 0 na 1

zile, to ne dela! sicer se mi ni vse sesul, mi je pa vse skupi spet obvisel. tako da bom zaenkrat pustila automatic update izklopljen.
Če kaj pomaga, sem opazila, da se mi vsakič, ko bo računalnik obvisel, takoj po start-->izklopi pokaže sivo okence zaustavljam ccApp, ko pa s tem konča, gre pa vse lepo normalno naprej do "sistem windows se zaustavlja".

zile ::

Glede ccApp pa preberi zadnji odgovor na tej strani
Glede ugašanja je še neka možnost.
Contorl panel - --> power options ---> APC(?) ---> obkljukaj edino možnost ki je na voljo.
Če nimaš APC(?) jezička, mi zmanjka idej. :D Zeankrat.

tega jezička nimam, vendar se ti vseeno zahvaljujem za pomoč.
če ti pa še kaj na pamet pade, pa le najdi spet ta post, pa napiš preden ti iz glave uide:)

Packač ::

A maš originalno verzijo al kopijo???

Sej na tem forumu kopije ne smem imet, al kako? A je kej razlike

sem sformatirala računalnik pa namesto nortona 2004 pro dala nod32 gor, namesto zonealarma pa kerio pf. ni mi čist jasn a sta se ona programa kej med sabo tepla al pa sploh z windowsi, važno je da zdaj zadeva dela.

Konec dobr, vse dobro!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se restarta, namesto ugasne

Oddelek: Strojna oprema
61300 (1193) radmannsdorf
»

Windows 7 - preprosto noče ugasniti

Oddelek: Pomoč in nasveti
392482 (2062) Shadow666