» »

Iščem pomoč pri matematiki - faks

Iščem pomoč pri matematiki - faks

Bikica195 ::

Pozdravljeni,
sem študentka 1. letnika Ekonomske fakultete (LJ) in zanima me, če bi bil SLUČAJNO kdo pripravljen nuditi vsaj 1x tedensko brezplačno pomoč pri matematiki. Res je, da v teh časih ni čisto nič več nič zastonj, amapak jaz vseeno poskusim :D.

Na teden imamo pri matematiki eno ZOOM predavanje in enkrat ZOOM vaje. Ker pri tem predmetu ravno ne blestim, sploh sedaj na faksu, ko so predavanja samo toliko, da so in še to precej težja za razumet (tudi nova snov) kakor sem jih bila vajena v srednji šoli (+ te časi, ko preko ZOOMA vse poslušamo in to je to) bi potrebovala nekoga, ki mu snov gre - bi mu pokazala kaj smo delali in skupaj preideva k bistvu (kaj od te snovi je tisto glavno kar moraš znat ipd.). V sredni šoli se je še dalo ugotovit bistvo, tukaj mi je pa precej težje in zaato se tudi študentje težko spravimo reševati vaje pri kakšnem težjem predmetu (postopki ne grejo ipd.). Trenutno smo pričeli z intervalskim računom.

Če se slučajno najde kdo, ki rad pomaga, ima potrpljenje in čas, najboljše da se slišimo preko ZS :).
I walk. I look. I see. I stop. I photograph.
  • spremenilo: Bikica195 ()

Bikica195 ::

Pozna potem mogoče kdo koga, ki bi mi proti plačilu pomagal (mora pa res znat razlagat, ne da zakomlicira in otežuje postopke :D) ?
I walk. I look. I see. I stop. I photograph.

styrian ::

Matematiko se je mogoče naučiti sam tukaj: https://astra.si/

Avtor je celo hodil na isto fakulteto kot ti.

Facebook dev ::

Na FMF je že več let organizirano brezplačno tutorstvo, dokler sem še študiral, sem bil 3 leta tudi sam tutor. Poteka tudi letos, kljub težavnim razmeram.
Poskusi se vpisati v fmf spletno učilnico https://ucilnica.fmf.uni-lj.si/, potem greš pod razno in nato najdeš učilnico tutorstvo, tam pa imaš seznam tutorjev in kdaj so na voljo. Ti bodo rade volje pomagali.

Naslednja opcija, kjer lahko sprašuješ težja matematična vprašanja je pa tale stran: Študentske strani fmf: https://fmf.si/ Se registriraš, greš na forum in odpreš temo z nalogo in potem se bo našel nekdo, ki ti bo znal pomagat. Ti, ki odgovarjajo na tej strani so ponavadi še bolj zagnani tutorji, ki jim ni problem pomagat še tu.
If you can't handle me at my worst,
you don't deserve me at my best.

styrian ::

Še ena stran, ki sem jo našel ravno danes: https://tutorial.math.lamar.edu/

Priporočam tudi Khan Academy.

imagodei ::

Knjižnica, Boris Apsen, Repetitorij više matematike 1-4 (in Rješeni zadaci više matematike 1-4) No, lahko tudi Repetirorij elementarne matematike.

Žal danes večina mulcev ne zna več srbohrvaško. Učbenik je top in zlahka poseka večino takšnega in drugačnega gradiva, ki so ga v zadnjih 30 letih sproducirali za učenje matematike na slovenskih fakultetah. Zagotovo je premalo obsežen za študente fizike, matematike, elektrotehnike... Vsi drugi pa se lahko 90+% matematike za svoj program naučijo iz njegovih knjig.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

Balaton ::

Fora matematike na EF je, da greš hitro skozi predavanja in nato začneš driblati naloge iz tiste ta male knjigce. Ne se piflati predavanj, prebrano teorijo se boš naučila na nalogah. Začni reševati naloge iz vaj iz nule, da osvojiš pristop k reševanju, potem pa pojdi skozi knjigo za tisto poglavje. Lahko mi sicer pišeš v privat, ampak dvomim da ti bom v kakšno pomoč. Je to 1. ali 2. letnik matematike?

Bikica195 ::

1. letnik :)
I walk. I look. I see. I stop. I photograph.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Se je možno pripraviti na matematiko 1?

Oddelek: Šola
232385 (1638) kow
»

Matematika 1. letnik faksa

Oddelek: Šola
243440 (2721) imagodei
»

Matematika na FERIJU

Oddelek: Šola
394982 (3365) spegli
»

Študij na FE

Oddelek: Šola
122207 (1600) ticox
»

FMF-razlika med čisto in praktično mat. (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
7215745 (12713) žana

Več podobnih tem