» »

DLNA in podnapisi

DLNA in podnapisi

Zvezdica27 ::

LP,

minidlna server na linux pač ne pošilja podnapisov. Očitno je to fail designa, kot berem. Sem na lubuntu (debian). Težava je, da iz nekega čudnega razloga tudi hard-encoding subov enotavno ne dela...

Ideja je, da bi dlna posredoval tudi .srt ali .sub v istem folderju (in seveda tv to predvajal). MIslim da preko USB ključka na tv to dela. ker je sony tv na linux in ni android, ne vem če lahko nanj nalagam karkoli (recimo kodi ali drugo).

Zdaj me je to začelo motiti in me zanima, kateri točno DLNA server bi to omogočal. Ker nimam par dni časa to googlat, vprašam tu.

pc (minidlna) - sony TV

Ne vem točno, morda je probelm v sonyju, ki je znan, da če nekaj ni točno po njihovih idejah, ignorirajo...

zz

Ales ::

Ko sem pred leti malo podrobneje gledal DLNA opcije sem prišel do zaključka, da je muxing edina varianta, da se k filmu doda zunanji podnapis.

Muxanje subov v stram se zgodi na pošiljatelju, prejemnik potem na to nima vpliva. Z drugimi besedami, če vidiš sliko boš v njej videl tudi
podnapis, če je tam, in Sonijev TV ne bo vplival na to.

Kar se tiče izbire DLNA strežnika, sem potem nekaj časa uporabljal enega, a vse bolj redko, dokler nisem opustil ta pristop. Ampak poglej:
Universal Media Server
Gerbera
tsMuxeR.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ales ()

serviio

!!!

dela, prodal 10 danes, edini dela.

zz

dopolnitev: te je težava le na sony tv, na samsungu dela minidlna super, vključno s podnapisi.

Na sony (os je nek linux) pa samo preko serviio

zz

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smart tv, dlna, plex media server ali kaj drugega

Oddelek: Programska oprema
223632 (2237) Jeronimo
»

sony bravia external subtitles

Oddelek: Zvok in slika
496123 (5339) ddasd
»

NAS vs DIY strežnik - razlika v perfomansih?

Oddelek: Kaj kupiti
192908 (2232) dottor
»

DLNA software

317596 (4845) mk818764
»

Samsung TV DLNA - dts zvok (strani: 1 2 )

6917127 (14783) Dekinio

Več podobnih tem