» »

Zmočena nokia 3310

Zmočena nokia 3310

SkIDiver ::

Sestra je danes zmočila njeno lepo nokio 3310. Mela jo je v torbi na katero pa je curljal dež iz marele.

Ko sem ga dobil v roke je bil ugasnjen in so na njem gorele ledice za osvetlitev tipkovnice v spodnjih dveh vrstah. Nato sem ga razstavil, zbrisal in dal sušit. Sedaj, ko ga dam skupaj je zadeva še vedno ista. Razlika je le ta, da ko stisnem gumb za vklop se telefon prižge ampak napiše vstavite sim kartico. Ta je pa vstavljena.

Telefon bom čez noč pustil še razdrt pa bomo vidl kaj bo jutr. Če ne bo učinka se bom lotil odprt na hrbtnem delu vezja kot neke zaščitne mrežice iz kovine pod katerimi bi se še znalo nahajati kaj vlage. Imate kake predloge z čem naj zaščitim vezje samo? Mogoče WD40 ali kaj drugega? Imate kak nasvet kaj naj še naredim da ga spravim v pogon? Bo sploh še kaj dal od sebe al je z njim konc?

LoneWolf ::

Malo verjetno, da bo se kdaj ozivel. Ne gre samo za to, da voda povzroci stik tam kjer ga ne bi smelo biti in hitro kaj obcutljivega "skuri", nekatere elektronske komponente pod vplivom vode spremenijo svoje elektricne lastnosti, ki niso reverzibilne s susenjem. Bos moral imet precej srece, mogoce se da kaj skombinirat z deli, ampak verjetno je sestra na trgu za nov telefon.

para! ::

No, jaz sem se dobesedno kopal z Nokio 3330.

Telefon sem razstavil, položil na radiator in počakal, da se posuši.

Dela še danes.

LP
Death before dishonor!

zlabo ::

Meni se je to naredilo z Nokio 3510. Spal sem v banji (pač sem bil zmatran:D , pa še najbližje školjki sm bil:O ), ko je prišel en frend v kopalnico in odprl vodo pri banji. Zbudil sem se v 30cm vode:D . Bil sem še toliko priseben da sem vzel ven baterijo in spal nazaj. Šele čez kakšne tri ure sem ga razdrl in posušil s fenom. Rezultat? Nokia še vedno deluje kot nova, samo ena tipka mi vsake tolk časa zafrkava. Te Nokie so res vzdržljive:D

SkIDiver ::

Ja jz mam tud 3310 pa jo nism nikol merkov pa mi dobro vrača nazaj. Preštela je že preko 500 stopnic, nešteto padcev, udarcev, vode, šmira, olja, bencina pa dela čist ok. Sestra pa nanjo merka ko na zlato pa kaže da iz nje ne bo kaj več dost.Študiram da bi odpru na tiskanjem vezju tiste zašćitne mrežice. Je kej tazga notr kar bi zjebov z odprtjem?

zlabo ::

Če boš lepo odprl nimaš kej zjebat. Tiste mrežce so zaščita proti motnjam in pa mehanska zaščita. Sam če boš odprl jih morš pol tud nazaj dat

McHusch ::

Sami srečkoti ste. ;)

Moja Nokia 3310 je enkrat samkrat doživela srečanje z enim centrimetom vode (torbe dandanes očitno niso waterproof) in je bila na mestu mrtva. Sem jo razstavil v prafaktorje, posušil, sestavil nazaj, nikoli več ni oživela. :(

Sami ::

Moja nokia 3310 je bila že 2X v vodi, enkrat na bazenu in pa doma. Zmeraj sem jo raztavil in jo sušil 2 dni. Potem pa je zmeraj delovala kot nova.:D Pred 3 meseci pa sem jo še prodal in tudi drugemu deluje OK. To so eni najbolj zdržljivih mobijev!
Meni so takoj po stiku z vodo delovale samo ledice na display in pa na tipkovnici, potem pa sem ga sušil, kot so mi rekli frendi, ki imajo s tem že izkušnje.

LP
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

sidney ::

moja nokia 6110 je bla celo noc v kanalu, pa se odneslo mi jo je, ker v tem kanalu tece nonstop voda. zjutrej sem jo naplavu pri naslednjem sohtu .... celo mi je odrgnil ....sam ni panike: ne smes prizigat dokler jo cist ne posusis ... pa je ...btw: dela isto kot prej, samo plastiko sem mogu polirat .... NOKIA rox
Marjan streli !!!! Lisice so Mici zagrable !!!!

SkIDiver ::

Dela kot nova:D Se nism dal ne jz ne ona, nakonc je reva popustila>:D :D . Ja problem je bil pri čipu, ki skrbi za napajanje in osvetljevanje telefona. Nekako zelo hitro je par kontaktov oksidiralo in dva sta se med seboj povezala in v spodnjem delu tipkovnice je osvetlitev stalno gorela. Ne tako močno kot takrat ko je bil cel gsm osvetljen ampak precej očitno. Imela je 1.99 volta pri celotni osvetljenosti pa 2.2 volta. Zadevo sem kaj kmalu poštimal. SIM kartico pa je tud kmalu sprejela. Po daljšem beckanju si je premislna in sedaj dela brez problema.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telefon padel v vodo (BlackBerry Curve 8900) pomoč...

Oddelek: Pomoč in nasveti
436968 (5668) clothes
»

kolko mobitelov ste dali skoz? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
12512494 (8663) Azrael
»

Trdoživ iPhone 3GS (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
7911155 (9205) Ciklamen
»

Ko da moj fotr mobitel prat v pralni stroj

Oddelek: Loža
403258 (1915) Bass0
»

Folk, kake mobitele ste imeli in kakega imate zdaj? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13612241 (10417) atubbuta

Več podobnih tem