» »

NBA sezona 2020-2021

NBA sezona 2020-2021

Temo vidijo: vsi
««
8 / 81
»»

RoccoC ::

@šiškar, meni se tudi zdi da zdrav Porzi paše k Dončiču ko ate na mamo. Ampak je po moje največ tretja najboljša opcija, vsaj za Davisom in Townsom pa še kom.

Smurf ::

Jaz tudi uvrscam Porzingisa za dobro kombinacijo z Doncicem tako, da so pomoje njegovi skeptiki vseen v manjsini. Ta Maverickov trade za njega je bil vrhunski.

judoka ::

KP je kot narocen za 5-out sistem Mavsov. Useless v napadu? lol:)). Eni se sanjajo o igri z hrbtom proti kosu, ki je dokazano neucinkovita.
Prostor ki ga on ustvari samo s tem ko stoji 2m za trojko je kljucen za to kar Luka dela.
Je eden boljsih rim protectorjev in logicno da ni nek albatros pri perimeter obrambi, ampak to ni njegov job, se posebej
v letosnji ekipi v katero so dodali visoka krila.

val46 ::

Kaj vse ne zveš tu gor...KP da ni dober igralec? Če je zdrav in brez poškodb, lahko z Luko sama premagata bilo katero ekipo v NBA. Problem je le v tem, če je ZDRAV, kar je pa zadnje leta problem tako pri njemu, kot zmeraj bolj tudi pri Dončiču. Upam da jim uspe vsaj eno sezono preživet brez poškodb in takrat verjemite, pridejo najmanj do konferenčnega finala. Za razne primerjave kdo je boljši, KP ali Markkanen itd, pa lahko gledaš le v luči price/performanse, vse ostalo je nerealno za moje pojme. Pa če že mečete tisto Evropsko prvenstvo za primerjavo...si še enkrat poglejte tekmo Slovenija-Latvija, pa boste videli, da je skoraj sam KP ustavil in premagal Slovenijo v pohodu na evropski prestol. Tko da, Luka+KP+ morda naslednje leto še en superstar, ob predpostavki da vsi ostanejo zdravi in celi = borba za naslov zagotovljena.
Kar se pa obrambe in KP tiče, ja, res nima 150kg in ga težji centri lahko dobesedno prestavijo s svojo močjo, ampak ko stoji pred tabo 221cm visok mož, z rokami kot rogovile, se tudi takim centrom zatresejo roke. Za tiste "najmočnejše" centre, pa imajo mavsi tudi orožja v stilu Marjanoviča in Steina.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: val46 ()

WCS je tud bl ena grinta sicer...

Kurzweil ::

Porzingis je odličen igralec oz. bi bil, če bi vse štimalo... njegove kvalitete vsi dobro poznamo, nekatere so glede na njegovo višino celo neverjetne... mene edino kar moti je, da je tip praktično na max pogodbi, ima pa kronične težave s poškodbami, pri čemer bo sci-fi, da gre to dejansko kdaj na bolje. Pri njemu me moti tudi to, da prveč ždi na trojki, včasih ga v raketi dobesedno ni, ko ni bilo še Powella je bil to seveda ogromen problem... neglede na to, da je tip neverjeten bloker, overall kdaj v obrambi izpade res popolnoma.

Sicer pa ja, za svojo višino je še gibljiv in hiter, ampak se mi zdi, da bo zaradi straha pred poškodbami ali dejanskimi poškodbami tega vedno manj, tip ima seveda odlično višino, met za to višino, je dober bloker in tudi sicer seveda poleg Luke, je pa tudi karakter zelo sporen, pri čemer zaenkrat z Luko štima vse, ampak vemo kaj se zgodi, ko bo enkrat zaradi neke trme, jeze, bogve česa mulast in igral užaljenega in manj motivarnega.

Se je treba tudi zavedat, da DAL ni v položaju da dobi, kar si zaželi, tako da je takrat, kot se vsi dobro spomnimo, bil to še vseeno dober deal, ampak riskanten.

Še enkrat Porzingis je odličen igralec, ampak imeti igralca na max pogodbi, za katerega ne veš dobesedno za en dan naprej če bo igral... pod košem ga praktično ni, kar bi za njegovo višino sicer pričakovali, šuterjev ima DAL dovolj, ne rabi igralca z 221cm na položaju 2-3, pod košem pa luknjo. WCS pa gotovo ni igralec, s katerim bi DAL ciljaj v vrh zahoda, kot pravijo, kjer upam, da me seveda demantira. Zna pa biti Porzingis tudi killer in super uporaben igralec, ampak kot rečeno, njegovi limiti se bojim, da ne bodo odtehtali njegove max pogodbe, niti blizu.

Pick and roll z Luko je seveda tudi ena stvar, ki je dodana vrednost... in pa seveda, ko se potegne na trojko in zjebe obrambo... odpre druge igralce. Ampak kaj ti to koristi, če ne veš za 12 ur naprej, ali bo igral ali ne. Taka ekstremna višina in takšna gibljivost seveda pustita posledice, res bo čudo, če bo Porzingis kdaj dejansko odigral 90% tekem, ne bo imel straha iti v prodor in malce bolj fizično obremenjevat kolena/gležnje/hrbtenico.

Ko smo ravno prej omenjali Markkanena in EP... tudi Porzingis je na tistem EPju igral brutalno, no takšen Porzingis je to, kar si verjetno vsi želimo, nevaren na vseh koncih in krajih.

val46 ::

Točno to sm želel jaz povedat. Če bi/bo zdrav in s tako igro kot jo je kazal na EURU, s takim KP lahko Dallas osvoji NBA. Seveda ob predpostavki da bo tudi Luka zdrav in ostali na svojem nivoju. Glede WCS pa tudi sam dvomim, da bo kdaj kaj več kot le povprečen center in igralec. Že ko so ga lani pripeljali nisem bil niti malo navdušen, ampak njega sem dal kot primer(ob Bobanu),da za silo imajo tudi dva "težkokategornika" med centri, če bi se nasprotne ekipe spravile na tak način igrati proti Dallasu. Sicer mi je pa všeč igra Powellsa in upam da bo letos zdrav ter da je pozdravil poškodbo do konca, tako da je on zame prva izbira na centrskem mestu v Dallasu. KP je pa itak en tak "čudak", ko nikdar ne veš kje ga krit, ali ga čakat v raketi, ali tekat za njim 8m od koša. In ravno zato je idealen za dončiča in kompanijo, ker s tem njegovim nepredvidljivim premikanjem, odpira prosto pot za prodore pod koš ali asistence na 3ko.

Smurf je izjavil:

Jaz tudi uvrscam Porzingisa za dobro kombinacijo z Doncicem tako, da so pomoje njegovi skeptiki vseen v manjsini. Ta Maverickov trade za njega je bil vrhunski.

To se strinjam, sploh ko človek pomisli, česa vse so se takrat znebili... Sploh Dennis Smith Jr.-ja, ki nikakor ni bil kompatibilen z Luko, če se lepo izrazim.. se verjetno še vsi spomnimo, kak mu ni hotel podajat v najbolj odprtih situacijah.

Kje pa je Dennis poniknil? Je še sploh v NY? Že dolgo nisem zasledil, da bi kaj igral...

Samael ::

Ja, še vedno je tam. Sicer pa igrati za takšno bolno publiko ... ne glede na to, kako brezupno je igral na momente v Dallasu, ni bil pol toliko crappy, kot je odkar so ga ubili v disfunkcionalnih Knicksih.

Samael != Samuel

bambam20 ::

judoka je izjavil:

Eni se sanjajo o igri z hrbtom proti kosu, ki je dokazano neucinkovita.

A to je tisto, ki osvaja naslove?

Baje je dokazano neučinkovita tudi igra iz polrazdalje in če imaš v igri igralce nad 210 cm.

Zakaj potem osvajajo naslove ravno ekipe, ki imajo vse troje?

Dokler Dallas ne bo imel rimprotectorja bodo naslove gledali samo na tv-ju. očitno ste eni malce sklerozni, ker se ne spomnete, da je dallas 2011 imel pod košem odličnega Tysona Chandlerja. Dirk je pa za razliko od te latvijske prekle igra na postu. Točno tam, kjer bi moral tudi Porzingis biti večino časa, pa raje pikira na trojki.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

Badwolff ::

bambam20 je izjavil:

Raptors no
Warriors no
Cavs no
Spurs napol
Heat no
Mavs no
Lakers no
Celtics JA, Kendrick Perkins

bambam20 ::

Badwolff je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Raptors no
Warriors no
Cavs no
Spurs napol
Heat no
Mavs no
Lakers no
Celtics JA, Kendrick Perkins

Vsi so imeli višino , post igro, šut iz polrazdalje in kvalitetnega igralca na pf-ju.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

Kaj ma to s tem, kar si govoril? Post igra je bila pri vseh teh ekipah afterthought. Imeli so višino in kvalitetnega igralca na PFju, ki je bil raznolik napadalni igralec z metom za tri. Razen če misliš, da so Green, Love, Ibaka, Bosh. Dirk post igralci. Kak napad ja, večinoma pa ne.

IL_DIAVOLO ::

Dallas ima samo trice(na dober dan) in doncica, ki gre edini pod kos. To je dejansko tako slabo sestavljena in enodimenzionalna ekipa, da te kar malo zaskeli.

Samo upaš lahko, da bojo razpoloženi krilni igralci in bo nasprotnik čimbolj milosten pod kosem.

Rabili bi konkretnega centra ali power forwarda, da bi presekali to monotono igro macke okrog vrele kase.

judoka ::

bambam20 je izjavil:

judoka je izjavil:

Eni se sanjajo o igri z hrbtom proti kosu, ki je dokazano neucinkovita.

Baje je dokazano neučinkovita tudi igra iz polrazdalje in če imaš v igri igralce nad 210 cm.

Zakaj potem osvajajo naslove ravno ekipe, ki imajo vse troje?

Dokler Dallas ne bo imel rimprotectorja bodo naslove gledali samo na tv-ju. očitno ste eni malce sklerozni, ker se ne spomnete, da je dallas 2011 imel pod košem odličnega Tysona Chandlerja. Dirk je pa za razliko od te latvijske prekle igra na postu. Točno tam, kjer bi moral tudi Porzingis biti večino časa, pa raje pikira na trojki.

Ne da se mi iskat materijala zdajle tako da poguglaj. Igra se je drasticno spremenila od 2011 in ze takrat je imel Dalas Dirka z svojim sutom za 3.

V lanski sezoni sta Barkley in Shaq omenjala tocno to "zakaj KP ne igra post igre" in je ratal kar soliden halo iz tega.

Nakar je Carlise mirno razlozil da je post igra dokazano neucinkovita in preziveta. Ce se prav spomnim je edini ki ima dober % meta v post igri IN solidno st. poizkusov (tam okoli 5) Embiid.
Ampak trojka je pac vec vredna ob 35%+ izkoristku. Plus s KP na trojki lahko igrajo 5 out sistem ki ustvarja ogromno prostora in Doncic se posledicno lahko sprehaja do kosa. NBA ekipe
imajo verjetnosti nastudirane v piko, zato ima Luka prakticno samo se 2 meta. Trojko in met okoli obroca. Njegova floater je se najbolj podoben metu iz polrazdalje.

BTW, KP je eden top rim protectorjev v ligi.

IL_DIAVOLO je izjavil:

Dallas ima samo trice(na dober dan) in doncica, ki gre edini pod kos. To je dejansko tako slabo sestavljena in enodimenzionalna ekipa, da te kar malo zaskeli.

Samo upaš lahko, da bojo razpoloženi krilni igralci in bo nasprotnik čimbolj milosten pod kosem.

Rabili bi konkretnega centra ali power forwarda, da bi presekali to monotono igro macke okrog vrele kase.

Jap, zato so lansko leto imeli najbolj ucinkovit napad v zgodovini. Eni sploh ne gledate kako se v NBA igra leta 2020.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: judoka ()

Smurf ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Sej ne, da so bili najbolj ofenzivno uspesna ekipa vseh casov...

To ti bolj malo pomaga, ko ti pride nasproti nastudirana ekipa, ki tocno ve kako igras. To pride do izraza v playoffu.

IL_DIAVOLO je izjavil:

To ti bolj malo pomaga, ko ti pride nasproti nastudirana ekipa, ki tocno ve kako igras. To pride do izraza v playoffu.

Ne tok nalagat, nastudirana Al sam all around precej boljša ekipa?
Mavsi so presegli pričakovanja, realno so boli po kvaliteti lani nekje na robu playoffa, vroč start sezone jih je porinil malo naprej. Tudi v playoffu so se presegli. Ponavadi, sploh v best of 7 serijah, boljša ekipa zmaga.

Letos so pričakovanja višja, vprašanje pa če realno. Precej bo odvisno od tega, kako bo delovala Big man rotation. Zgubili so nekaj malega na suterskih mestih, pridobili na obrambi in prodorih. Eni jih sedaj postavljajo na top 3 na zahodu, ampak bomo videli.

Nedasemiveč ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Zato so se letos tudi okrepili z igralci, ki naj bi sedli v njihov sistem ane? Ali se jim bo izšlo ali ne bomo pa konec sezone lahko pametovali.

Sicer pa sam sem mnenja, da bi Dallas izsilil sedmo tekmo proti Clippersom v končnici, v kolikor bi igral KP.

eric_cartman ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Prav si ugotovil, da so bili po defensive ratingu šele na 17. mestu.

Napada jim ne moreš očitat.. Mavsi so ekipa, ki je po offensive ratingu dosegala 115.9 points per possesion. To je tako oz. celo za točko več kot GSW ob zadnjem NBA naslovu prvaka.

Ampak ravno to so letoy spremenili. Cilj Dallasa je, da se po defensive ratingu prebije med prvih 10 mest. Če ne celo med prvih 6 mest. To bi jim znalo prinesti kar visoko uvrstitev na lestvici, glede na to, da so izgubili samo Curry-ja, ki pa ga bo očitno JRich hitro nadomestil. In pa seveda James Johnson - pa ne kot Lukov bodyguard (cringe vprašanja) ampak zato, ker je dejansko dober igralec. Ampak ga redko katera ekipa zna izkoriščati.

Meni gre samo na živce, ker je RC tako čustveno navezan na Powella, ko je pa Kleber ali pa celo WCS zdaj konkretno produktivno boljši in od sebe dajeta oba večji +- kot DP. Njemu konstantno peša obramba..

In sploh če bo starter, kot je povedal RC proti Sunsom, ga bosta Ayton in Booker povozila totalno..

Kar pa se tiče stila igranja NBA pa gre mnogim v nos, da se je tako spremenilo vse.. Ampak se je in se še bo.. Prej je bilo vse skupaj bolj fizično.. Zdaj pa se vse premika nazaj do črte za trice.

In to je še ena stvar v kateri so v Dallasu tako dobri.. In to je floor spacing..

Karkoli kdorkoli reče.. Če bi bil KP zdrav, kar upam da to leto bo.. Bi premagali CLipperse in po vsej verjetnosti tudi Nuggetse.

Ampak te sumljive odločitve sodnikov so itak porinile Clipperse naprej - očitno je še vedno ogromno favoriziranja ekip. Medtem ko Lakersom res ne moreš nič očitat.. LBJ je res stroj, ki ga nič ne ustavi, ko gre proti košu. Davisa pa lahko uporabiš kjerkoli.. Obramba, napad na katerikoli poziciji, pa ti bo še vedno zagotavljal konkretnen stat fill.. Da ne govorim sedaj tudi o Schroederju itd.

Medtem ko je bil po mojem mnenju Gasol zgrešen nakup.. Sami smo videli kako sta bila brata Gasol počasna proti Sloveniji leta 2017.. Nista imela za burek proti Dragič/Dončič/Prepelič navezi.. :)

Sem sicer pričakoval, da bo BKN premagal GSW, ampak nisem pa si mislil, da jih bo takole zdemoliral. Vsi smo vedeli, da bo BKN nevaren letos, ampak nekako sem vsaj sam mislil, da od začetka sezone še ne, ker bi znalo bit, da Durant in Irving niti slučajno ne bosta tako ready, kot sta že v tem trenutku, pri Durantu se res zdi, kot da ni poškodbe, super fina popestritev na vzhodu.

Sem sicer pričakoval, da bo na drugi tekmi zmagal LAL, ampak je že od samega začetka bilo jasno, da je LAL bil še malce off, LAC na drugi strani pa brutalno motiviran. Ne vem če sem že kje napisal v tem topicu, ampak meni se zdi, da bo letos comeback Paula Georga, pa ne govorim to zaradi večrajšnje statistike. Tipu se vidi, da je z odhodom Doca zadihal, sedaj ima tisto kar je zelo nevarno, burtalno željo po dokazovanju! Vedno bolj se berejo govorice, da je bil George hudo navzkriž z Montrezlom, in da je instantly kemija ekipe bolja, z njegovim odhodom v LAL. Ko smo že ravno bili pri Kennardu, seveda ne bi delal zaključkov po eni tekmi, ampak se je pokazalo to, kar sem pametoval, njega na igrišču ni nikjer, razen pri metu, česar pa LAC ne rabi, in tudi včeraj mu ni stekel. Jaz se bojim, da na poziciji 1 in 5, kjer sta sicer solidna Beverly in Zubac, prvi je seveda super defender, ni pa nek top notch primary PG, Zubac je tudi bil lani dober, je zelo pozitivno presenetil, ampak tudi pri njemu ni pričakovat, da bo proper C za čez celotno sezono. Mogoče imam celo boljši občutek letos za LAC kot lani...

-----

@eric_cartman, tako kot praviš, zgodba z bratoma Gasol je mimo, oba sta imela izjemni karieri, pa ne govorim samo o NBAju... ampak Pau je seveda že prestar, že na zadnjem dobrem EPju je pri svojih letih igral neverjetno. Gasol pa se mi zdi, da že tam od predzadnje in pred-predzadnje sezoni pri Memphisu ni več tisti pravi Marc Gasol.

-----

Danes ponoči pa bogatija tekem, jutri fraj,... DAL igra že tako pozno, da je že fino... je pa res, da ponavadi ko takole velikopotezno delam načrte, kak bom gledal več tekem, potem zaspim že pred prvo, ali pa na začetku prve...

+ Chicken fight

Rondo tried breaking it up... then he decided to watch a boxing match really quick ?
This resulted in a $1 Million lawsuit against Rondo. Toktam Jorshari says she parked next to Rondo's $300k Rolls-Royce SUV, which she claims was parked in a handicapped parking spot which led to the altercation with Rondo's girlfriend.

Video

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kurzweil ()

sheeshkar ::

Kurzweil je izjavil:

Gasol pa se mi zdi, da že tam od predzadnje in pred-predzadnje sezoni pri Memphisu ni več tisti pravi Marc Gasol.

To je res, najboljša leta so za njim. Ampak pri naslovu Raptorsov je odigral zelo pomembno vlogo. Če bo tega sposoben vsaj na pomembnih playoff tekmah, bo še vedno precej koristen. Je pa Gasol baje odličen timski igralec, zelo izkušen in priljubljen tudi v slačilnici, torej je že iz tega vidika precejšen upgrade v primerjavi z Dwightom. Se pa dodatnega centra na tej ravni kvlaitete brez večjih težav lahko dobi tudi med sezono, če bi se Gasol izkazal za preveč počasnega.

sheeshkar je izjavil:

Kurzweil je izjavil:

Gasol pa se mi zdi, da že tam od predzadnje in pred-predzadnje sezoni pri Memphisu ni več tisti pravi Marc Gasol.

To je res, najboljša leta so za njim. Ampak pri naslovu Raptorsov je odigral zelo pomembno vlogo. Če bo tega sposoben vsaj na pomembnih playoff tekmah, bo še vedno precej koristen. Je pa Gasol baje odličen timski igralec, zelo izkušen in priljubljen tudi v slačilnici, torej je že iz tega vidika precejšen upgrade v primerjavi z Dwightom. Se pa dodatnega centra na tej ravni kvlaitete brez večjih težav lahko dobi tudi med sezono, če bi se Gasol izkazal za preveč počasnega.

Iz tega vidika je sigurno dodana vrednost ja, sam podobno vidim Ibako, pa ne toliko kot prezenco v slačičnici, kot neko izkušeno avtoriteto za playoff tekme, torej se od njega ne pričakuje, tako kot ne od Gasola, da bo sedaj celo sezono razturaval, ampak da bo dodal svoje, ko bo najtežje. Oba sta bila takrat pomembne za Toronto, tako Ibaka, kot Gasol. Se mi zdi, da niti ne rabijo centra, ki bi oddelal svoje na parketu, se mi zdi, da lahko Davis in Harrell naredita svoje v igralnem smislu, Gasol pa bo dodal svoje na področju, o katerem govorimo... tudi Morris in James lahko dodata svoje s svojo agresivnostjo in dobrim pozicioniranjem/zapiranjem/odkrivanjem... mislim, da LAL ne bo hudega po košem, se je pa na trenutke videlo, kakšna dodana vrednost bo znal biti Schroder s svojo dinamično, atletsko in tranzicijsko igro, ki več kot sede LAL.

Badwolff je izjavil:

https://www.tmz.com/2020/12/22/rajon-ro...

oh rondo...

hehe, sem že nalimal zgoraj to... vemo pa kako je v RL, ko imaš nekoga rad in ti veliko pomeni, bi skočil vmes, ko panter... vprašanje pa, kaj je tip študiral :)) ...pa bi naj Rondo veljal za dobrega obrambnega igralca... :D

Danes med HOU in OKH znajo manjkati Harden, Wall in Cousins + še kakšen igralec, saj so bi naj bili rizični zaradi korone, primarno pa je out Harden, ki bi ga naj nekdo slikal, ko je bil v enem izmed klubov. Bubble je šel skozi fino, tole pa se je začelo komplicirat, še predej se je sezona pošteno šele začela. Če bodo vsi ti out, bo Oklahoma še favorit na tej tekmi :)

Morda velja omeniti tudi odlično partijo James Wiseman (drugi nabor letos izbran s strani Golden State Warriors). Praktično edina svetla točka za bojevnike na tekmi proti Brooklynu.

Dosegel je 19 točk v 24 minutah ter zabeležil še 6 skokov in 2 ukradeni žogi (eno je izgubil). Ostala statistika: FG% [53.8], 3P% [100], FT% [50]

Kar dobro za nekoga, ki je v zadnjih 12 mesecih oddigral vsega tri college tekme.

DAILY INJURY UPDATES:
Charlotte at Cleveland:
CHA - Gordon Hayward (finger) will play tonight.
CHA - Grant Riller (knee) will not play.
CLE - Kevin Porter Jr. (personal) will not play.
CLE - Kevin Love (calf) will not play.
CLE - Dante Exum (hip) will not play.
CLE - Matthew Dellavedova (back) will not play.

New York at Indiana:
NYK - Mitchell Robinson (ankle) probable.
NYK - Austin Rivers (groin) will not play.
NYK - Dennis Smith Jr. (quads) probable.
NYK - Omari Spellman (knee) will not play.
IND - TJ Warren (foot) questionable.
IND - Jeremy Lamb (knee) will not play.
IND - Goga Bitadze (knee) will not play.

Miami at Orlando:
ORL - Jonathan Isaac (knee) out for season.
ORL - Al-Farouq Aminu (knee) will not play.
ORL - James Ennis (hamstring) will not play.
Washington at Philadelphia:
WSH - Rui Hachimura (eye) will not play.

Milwaukee at Boston:
MIL - DJ Augustin (calf) doubtful.
BOS - Kemba Walker (knee) will not play.
BOS - Romeo Langford (wrist) will not play.
BOS - Tacko Fall (eye) questionable.

New Orleans at Toronto:
NOP - Wenyen Gabriel (knee) questionable.
TOR - Norman Powell (protocol) questionable.
TOR - Patrick McCaw (knee) will not play.

Atlanta at Chicago:
ATL - Clint Capela (Achilles) doubtful.
ATL - Kevin Huerter (elbow) probable.
ATL - Rajon Rondo (personal) will not play.
ATL - Cam Reddish (ankle) probable.
ATL - Onyeka Okongwu (toe) will not play.
ATL - Kris Dunn (knee) will not play.
ATL - Tony Snell (foot) will not play.
ATL - Brandon Goodwin (elbow) questionable.
CHI - Tomas Satoransky (undisclosed) questionable.
CHI - Thaddeus Young (leg) will not play.

Oklahoma City at Houston:
OKC - Trevor Ariza (personal) will not play.
OKC - Ty Jerome (ankle) will not play.
OKC - Theo Maledon (personal) will not play.
OKC - Darius Miller (Achilles) questionable.
HOU - James Harden (league investigation) questionable.
HOU - John Wall (protocol) will not play.
HOU - DeMarcus Cousins (protocol) will not play.
HOU - Ben McLemore (protocol) will not play.

San Antonio at Memphis:
SAS - Derrick White (toe) will not play.
SAS - Quinndary Weatherspoon (knee) will not play.
SAS - Luka Samanic (illness) questionable.
SAS - Keita Bates-Diop (ankle) questionable.
MEM - Jaren Jackson Jr. (knee) will not play.
MEM - Justise Winslow (hip) will not play.
MEM - Xavier Tillman (knee) will not play.

Detroit at Minnesota:
DET - Deividas Sirvydis (protocol) questionable.
MIN - Jordan McLaughlin (protocol) questionable.
MIN - Jaylen Nowell (calf) will not play.

Sacramento at Denver:
SAC - Jabari Parker (back) will not play.
DEN - JaMychal Green (calf) will not play.

Utah at Portland:
UTA - Derrick Favors (knee) probable.
POR - Anfernee Simons (hamstring) questionable.
POR - Nassir Little (undisclosed) will not play.

Dallas at Phoenix:
DAL - Kristaps Porzingis (knee) will not play.
DAL - Maxi Kleber (knee) probable.
PHO - Chris Paul (ankle) probable.
PHO - Dario Saric (quad) will not play.
PHO - Frank Kaminsky (protocol) will not play.

BREAKING: OKC & Houston's game has been POSTPONED after the Rockets announced they will fail to have a minimum of 8 players available due to a COVID-19 outbreak.
Ben McLemore and KJ Martin tested positive, while others are in isolation and tested negative. James Harden DID, in fact violate the NBA's rules and was ruled unavailable for the game.

So se izmuznile gliste :)) ... ne vem, če ne bi bilo boljše za ligo, da bi igrali oz. pisali avtomat 20-0 al kokerkol že majo v NBA, da bi dali vedet celotni ligi, naj se ne igrajo preveč, zdej pa bo kdo še kalkuliral, še posebej, ko boš imel par bolnih, pa boš fejkal še tistih par, da jih ne bo 8, koker je pogoj, da se odigra... meh...

edit: najbolj pa tu seveda mislim, da se igralec v ligi NBA pač ne zadržuje v raznih klubih brez zaščite, še posebej če je takšen superstar kot Harden... tu se ligi dela velika škoda, če kdo mene vpraša, s takšno plačo bi pa skorajda moral spustit kakšno fešto in pogoltnit vse skupaj, bo za to čas potem, po koncu kariere, ki dejansko niti ni tako blazno daleč...

nerro32 ::

Charlotte poražen kljub odlični predstavi "Bostonskega" dvojca Rozier-Hayward.
Tatum s step back trojko od table zadel za zmago. Giannis je imel sicer 2 prosta meta za izenačenje, ampak mu ni uspelo obeh zadeti.
Po izgubljeni Jokićevi žogi Buddy Hield zadel za zmago. Tudi New Orleans dobro preko Toronta.
Škoda se mi zdi za Washington, ker so izpustili lepo priložnost za zmago proti Phillyju. Tekmo so izgubili, ko so poslali na igrišče čudne kombinacije treh branilcev (Beal/Westbrook, Ish Smith, Neto/Troy Brown).

Hehe, Rockets-Thunder tekma prestavljena - Huston nima 8 za tekmo obveznih igralcev (karantene, itd.)
Samael != Samuel

Danes ob 18:00 prenos tekme Miami-Pelicans na Arena Sport.

Prve tekme sem si res lepo lahko ogledal, fino spočit in prost... bi lahko cel roman nabuloz, kako sem videl stvari, pa se mi ne da, ker se bo prej začela tekma Miami - New Orleans. Na kratko, Čančarjevi so izgubili, ko že ravno omenjam slednjega, so se pri DEN očitno odoločili, da iz njega naredijo pokrivalo za centre - goro mišic po domače. Za Miami imam letos občutek, da bo res zelo težko ponovil lanske rezultate, ne bi bil presenečn, če ne bodo niti med top 4 na vzhodu, ne vem zakaj se mi tako zdi - upam, da se motim. Bo zares zanimivo, kako se bo letos izkazal surprise package od lani, torej Nunn - Herro - Robinson, ko dejansko sedaj morajo konstantno kaj pokazat. Dallas pa škoda, da je izgubil, bo kar držalo verjetno mnenje nekaterih, da je v tem prestopnem roku Phoenix za Lakersi najbolj okrepil svojo ekipo, Phoenix bo letos res nevarna ekipa, sam jih vidim celo v playoffu! Dončič ima še veliko rezerv, ni bilo Porzingisa, večina ekipe nič posebnega, najbolj pa mi je izstopal Richardson, ki bo gotovo super dodana vrednost, tako v napadu, kot v obrambi! Še najbolj pa mi je bilo všeč, da ko se je Richardson v obrambi odločil nekoga zategnit, neglede na to kdo je to bil, je težko pogledal proti košu, tu dobiva DAL eno dimenzijo, sicer pa še veliko oz. ogromno rezerve, pohvalil bi tudi Brunsona, ki je v tistem obdobju lastnoročno pripeljal DAL do priložnosti, da zmaga. Zajebano bo... danes LAL, v nedeljo LAC, če jim uspe zmagat eno od teh tekem, bo že super fino, potem pa pride malce lažje ob enem pa tudi tisto, kar bodo morali začeti zmagovat.

-----------------------------------------------------------------

Celoten današnji razpored (seveda po našem času):

PET., 25.12.17:55
Miami-New Orleans

PET., 25.12.20:25
Milwaukee-Golden State

PET., 25.12.22:55
Boston-Brooklyn

SOB., 26.12.01:55
LA Lakers-Dallas

SOB., 26.12.04:25
Denver-LA Clippers

-----------------------------------------------------------------

Tekma med MIA in NOP bo po mojem zelo tesna, bo fino za pogledat... sicer pa mislim, da boto takšne tekme vse, razen MIL zna zdemolirat GSW, kjer bo zanimivo videt, kako bo danes igral Wiseman, DAL čaka res zajebana tekma, imam pa občutek, da bo LAC gladko premagal DEN. BOS in BKN bo prava poslastica, dajem prednost BKN, in sicer minimalno.

...dodajam še injury report, iz vidika DAL bi bilo "pošteno", če je out Porzingis, da bi bil na strani LAL out tudi Davis...

New Orleans at Miami:
NOP - Wenyen Gabriel (knee) will not play.

Golden State at Milwaukee:
GSW - Draymond Green (foot) will not play.
GSW - Klay Thompson (Achilles) out for season.
GSW - Alen Smailagic (knee) will not play.
MIL - D.J. Augustin (calf) probable.

Brooklyn at Boston:
BKN - Nicolas Claxton (shoulder) will not play.
BOS - Kemba Walker (knee) will not play.
BOS - Romeo Langford (wrist) will not play.
BOS - Tacko Fall (eye) will not play.

Dallas at L.A. Lakers:
DAL - Kristaps Porzingis (knee) will not play.
LAL - Anthony Davis (calf) probable.

L.A. Clippers at Denver:
LAC - Marcus Morris (knee) will not play.
LAC - Jay Scrubb (foot) will not play.
DEN - Jamal Murray (calf) probable.
DEN - JaMychal Green (calf) will not play.

Juj kakšen boost Miamija v trenutku, ko je prišel slednji v igro. V manj kot 9 minutah, je Goran dosegel 8 točk in 6 podaj... iz zaostanka na +20...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kurzweil ()

Raztura Goran
Zion je beast. Nimam pojma, zakaj vsak napad ne gre preko njega, sploh kadar BI ni v igri.
Duncan pa tud...

Goran fenomenalnih 10min res...Duncan R. je pa mašina za trojke. Zaenkrat Herro res ubogo, ne vem zakaj ga Spoelstra forsira na pointu, mu nikakor ne leži...

Jop, Duncan Robinson trojke 6/18 do polčasa, kar je največ trojk v zgodovini teh X-mas tekem... ima pa tale NOP precej zanimivo ekipo...

Misliš 6/7 in 18 pik?

RoccoC je izjavil:

Misliš 6/7 in 18 pik?

Nope, oba narobe... takole bo 6/8 in 18 točk :)

;) sem spregledal pol en miss

Dobro, da je prednost lepa, Butler je zaradi gležnja out za to tekmo :/

MIL pa konkretno razbija GSW, za nameček pa še Antetokounmpo igra slabo za njegova merila. Zdi pa se, da je Curry vedno slabši pri metu za tri točke od tistega naslova GSWja dalje. Sedaj se to še posebej pozna, ko ni Thompsona, da bi ga razbremenil oz. širil obrambo, da na govorimo kak je bilo to še toliko bolj fino, ko je bil tu še Durant. Zdaj pa dejansko skoraj nobenega resnega šuterja poleg Curryja, mi pa deluje zelo obetavno tale James Wiseman. Bo pa za odtenek bolje, ko se vrne Draymond Green... napad je slab, kar je kar čudno, glede na to, na kar smo bili vajeni zadnja leta. Tale GSW ne bo videl playoffa.

Bo naslednja tekma bolj zanimiva, torej BKN - BOS, ta pa bo pomoje precej tight!

Kakšna prevara od igralca je tale Wiggins.

Pep3Laugh ::

tale GS letos pa res spet ne vidim v playoff ali pa top 10, morda če bo curry začel malo solirat in meu 30-35 ppg, ampak to ni njihova košarka.
upam da bo ta tekma dal-lal malo bolj zanimiva ampak ne vidim kako, sploh če bodo lakersi igrali solidno. morda dončič z 40+ točkami danes :P

Mato989 ::

LAL zmlel Dallas
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Nic presenetljivega. Ekipa z nastudirano in enodimenzionalno igro nima kaj praskat proti prvakom. Tudi druge ekipe so postale boljse.

Vem, da ni najbolj popularno mnenje ampak po teh prvih igrah letošnje sezone sem še bolj prepričan, da bi moral nekdo drugi žogo spraviti čez polovico, po parih minutah igre upehani Luka, ob ne najboljšem premikanju, pa stati na krilu. V tej zadnji igri je sicer po prvih nekaj failih zaigral še kar solidno in ga nimam za neposrednega krivca za poraz, ampak a je dobil vsaj en contested skok?

Druga stvar, ki mi gre na živce je, da Carlisle forsira Powella, čigar igra je temeljila na hitrosti, zdaj po ahilu je pa jasno, da ni povsem tam, kot je bil pred poškodbo in nima kaj početi v prvi peterki pred Maxijem (in mogoče celo WCS-jem?).
THJ deluje povsem nemotivirano in ta moment rezervist Burke boljša opcija. Slednji sicer škripa v obrambi, ampak saj tudi THJ v teh igrah ne da prav dosti sebe.
Richardson mi je ena redkih svetlih izjem ekipe. Kot je videti, bodo do prihoda KP-ja tanko piskali.
Samael != Samuel
««
8 / 81
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropsko prvenstvo v košarki 2017 (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Šport
914169310 (47989) bambam20
»

NBA (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Šport
759208449 (105758) Samael

Več podobnih tem