» »

NBA sezona 2020-2021

NBA sezona 2020-2021

Temo vidijo: vsi
««
45 / 81
»»

eric_cartman ::

Preden je prisel v Dallas se mi je dolgorocno
zdel eden boljsih igralcev za tandem z Doncicem, ampak sem pricakoval da bo njegova igra napredovala, je pa v bistvu isti igralec kot je bil pred 3 leti.
Ok šuter ki ni za iso igro, P&R igro in ne zna kreirat. Pricakoval sem da bo ob Doncicu zboljsal vsaj P&R..


Eden na Redditu ful lepo razloži tole povezavo KP in Dončič.. In se kar strinjam z njim.. Problem je v tem, da Luka s KPjem igra premalo časa oz. več časa igra brez njega kot z njim. Zato KP v ključnih trenutkih od Dončiča ne dobi žoge.

To pa zato, ker mora prav zaradi njega Dončič čisto prilagoditi svoj način igre in mu ne zaupa v odločilnih trenutkih. Tudi KP sam ni prestopil na naslednjo raven košarke. Se mi zdi, da je celo še slabši. Je pa spet nekaj potrebno vzet v obzir. KP je bil Unicorn v slabi ekipi. Zato je tako izstopal iz povprečja. In tam mu je bilo veliko lažje dosegat takšne rezultate, ker je bil on "the man". Zdaj pa je prišel v ekipo, kjer je Dončič za par razredov boljši od njega. In tu se pa pozna, da se z njim ne more primerjat.

Ali se bo to kdaj spremenilo? Sam dvomim v to, ker je KP že toliko časa v NBA, da naj bi že dosegel tisti svoj prime condition. In ne verjamem v neko hudo izboljšanje. Problem pri njemu so tudi te dnevi, ko mu nič ne gre.. Žal je teh več, kot tistih, ko je dober v igri. Še naslednja stvar pa je to, kar si že ti Judoka opazil.. Ne vem če bi lahko rekel, da so ravno zaradi njegove nadpovprečno dobre igre to leto zmagali kakšno tekmo.. Mogoče eno ali dve.. Vse ostalo pa so bolje igrali brez njega, kot z njim.

Upam, da bomo lahko vsaj za Miami navijali v playoffih. Sicer bi pa ful rad, da ne zmagajo Lakersi, Clippersi ali pa Netsi.. Rajši bi videl, da bi zmagali Sunsi, Nuggetsi ali pa Jazzi. Da se tele ring chaserji malo razpenijo..

Zvezdica27 ::

glede Dallasa ne bom več govoril, saj sem povedal, kaj jaz mislim.

Sem pa včerja gledal tako NO-NY (včeri so bli oboji dobri, NO se je sam premagal, pizda Knicksi niso tolk švoh, pa res majo mladce, ki grizejo) in pa Brooklyn-Miami.

Slaba novica je, da je ob enem dotiku Durant spet odšepal z igrišča, kao preventivno. Ne vem kaj je Hardnu (ni igral). Je pa Irving fakin nenormalen... tipa gledat je poezija, sploh ni važno če da koš, kaj on dela... Miami pa je igral zelo ekipno, brez Butlerja (je polomljen?) in pa občutek sem imel da imajo zelo kvalitetnih 5-6 igralcev od NUnna do Gogija in pa dobrega trenerja. Ko pa bo še Jimmy igral (ki je vsaj blizu superstarju) pa bo še bolje. Ima pa JImmy prav - Adebayo je ful igral na polrazdaljo, ne gre na obroč. Ne vem ali je to slabo- tekma je bila ful izenačena zanimiva in pa sodniki so imeli dosti moški kriterij, ni bil vsak pičkin dim favl in je bila igra dosti dinamična in "drugačna", ker ni bilo prekinitev za oddih ali usklajevanja, tako da je bilo precej improvizacije, ko so bili utrujeni pa tudi "kr neki" napadov. Fajn tekma. Gogi je igral skor skoz.

Vidi se, da na koncu sezone delajo živčki... vse matra tisto 6. mesto ali vsaj play-in, vse te 4 ekipe so igrale dobesedno na polno.

zz

Kurzweil ::

Scottie Pippen announced his oldest son, Antron, passed away at the age of 33 from chronic asthma.

FTad ::

RIP

endelin ::

Kurzweil ::

Bogi Deni Audija... tole pa nikakor ni dobro... škoda takšnega prospecta...

Kurzweil ::

Danes se proti Dallasu vrača na parket Anthony Davis...

GupeM ::

Za 15 minut menda.

bambam20 ::

GupeM je izjavil:

Za 15 minut menda.


Glede, kako zanič notrnajo linijo ima Dallas, mu ne bo proble zabit 20 točk v 15 minutah.

RoccoC ::

Preko Porzingisa in letošnjega Kleberja tudi 30 ne bo problem.

Zvezdica27 ::

uuu.. da vidimo

Samael ::

Kljub slabi igri zadnje obdobje je Dallas zdajle v kar zanimivem položaju. Zadnjo noč so namreč izgubili prav vsi: GSW, San Antonio, Memphis in Portland, Dallas pa zmagal.
Tako je Dallas zgolj en poraz za Portlandom in tri za Lakersi na petem mestu. Če po nekem čudežu dobijo tole z Lakersi, bodo pa prav zanimivo blizu.
Samael != Samuel

Kurzweil ::

Super, da je DAL zmagal... zelo pomembna zmaga za DAL, predvsem v tem kontekstu, kot je že Samael omenil. Zdi se, da če ne bi igral Davis, da bi LAL to tekmo dobili... njegov met iz igre je bil 2/10... prosti meti 0/2. Luka pa 30 točk, 9 skokov in 8 asistenc, torej tako kot tekmo pred to, blizu trojnega dvojčka.

Kdo gledal tekmo PHI-BOL... klasika, ki je imela tudi pravi naboj in ostrino, recimo 75% playoff moda... nizek rezultat dosti pove o tem, za kako trdo tekmo je šlo... zmagal pa na koncu BOS! PHI se zdi, da v zadnjem obdobju ni več tista prava, je pa res, da so imeli nekaj težav pred kratkim, sploh Embiid.

RoccoC ::

Ni igral Simmons, ki za Philo ogromno pomeni. Tudi Embiid ni bil na običajnem nivoju.

Kurzweil ::

RoccoC je izjavil:

Ni igral Simmons, ki za Philo ogromno pomeni. Tudi Embiid ni bil na običajnem nivoju.


Jop Simmons je defenzivna zver... za Embiida pa sem že napisal... ima pa tudi BOS letos kar nekaj težav... ne mislim pa samo današnje tekme PHI, temveč zadnje obdobje... bolj sem hotel izpostavit, da je bil pace na tej tekmi že na kar proper nivoju.

Če se še malce navežem na DAL, slednjemu res ne gre slabo... sedaj je ob istem scoru 32-26 že izenačen s POR... tudi razpored do konca meseca zgleda zanimiv oz. sorazmerno lahek... je pa dosti b2b tekem, to pa je res... med drugim nas čaka tudi tekma DAL-MIA...

LAL-DAL ... iz sobote na nedeljo
/
DAL-SAC
DAL-GSW
/
DAL-DET
/
WAS-DAL
SAC-DAL
/
DAL-MIA *****
/
BKN-DAL
CLE-DAL

RoccoC ::

Spored ni lahek ker Dal najslabše igra proti najslabšim ekipam (HOU, SAC...), če bi dobili te tekme, ki bi jih morali dobiti bi bili lahko že sedaj sigurni v PO. Upam da Hardaway in Kleber končno zlezeta ven iz tegale funka. Res sta slaba zadnje tekme (Kleber tole zadnjo sicer ni bil slab, ker ni igral ;)), tudi Brunson je precej padel. Je pa DFS dober, pa WCS je bil odličen danes.

Kurzweil ::

Hm... to je tako, kot izjave naših nogometnih selektorjev... dobre reprezentance so tako dobre, ker so favoriti... z izenačenimi reprezentancami je vedno težko... under dogi pa so vedno nevarni, ker igrajo sproščeno in brez rezultatskega pritiska... bi bilo potrebno konkretno analizirat zadeve, da bi lahko z gotovostjo izpostavili enoznačen odgovor... naprej pregledat vse tekme nasploh... potem pogledat, kdaj in kolikokrat so sploh igrali s Porzingisom in drugimi igralci. sploh b2b tekme, kjer je DAL ena od specifik like... ogromen faktor je seveda bila korona, kjer je bil DAL med bolj oškodovanimi... potem pa seveda sam odnos ekipe do slabših ekip... preveč je faktorjev in podrobnosti... če potegnemo črto pa... kdaj pa naj potem človek reče, da jih čaka lahek razpored, če ne takrat, ko je nekdo že tu prilimal, glede na uvrstitve DAL trenutno v položaju, ko ima najlažji razpored oz. v tem obdobju je glede na score ekipa DAL ekipa z najlažjimi (30. mesto) nasprotniki... v glavnem fino bi bilo, da bi iz tega obdobja tekem prišli z nekim pozitivnim rezultatom... ker se lahko hito zgodi, da skoči DAL celo do 5. mesta... je pa res, da se kmalu vrača v LAL James in tudi Davis bo verjetno prej kot slej ujel formo... pa tudi brez njiju so bili presenetljivo neugodna ekipa. Dejansko ko gledam razpored tudi v mesecu maju ima DAL poimensko zelo ugoden razpored... tudi takrat enega lažjih v ligi... spet, govorim o suhoparnem scoru ekip... zgleda je bil razpored DAL v prvem delu sezone res zelo težak, verjetno nisem edini, ki se tega ni povsem zavedal... saj ko greš čez tekme je dejansko res, polno je bilo tekem proti PHI, BOS, LAC, UTA, PHO,... edino kar jih čaka težjega sta tekmi proti BKN in MIA... in to med vsemi tekmami, ki jih še čakajo do konca meseca maja...

judoka ::

21-14 proti >.500 ekipam
11-12 proti slabsim kot .500 ekipam

Tale Dallas je anoying af za spremljat in za napovedovat..

Smurf ::

No za koncnico je cisto ok, da jim gre bolje proti dobrim ekipam, kot pa slabim ;). Danes sem celo gledal tekma, ker je bila dovolj pozna (zgodaj). Konec je bil kar zivcen, ampak jim je nekako uspelo. Ko je Porzingis odsel ven iz igre je verjetno vseen spet zastal dih, ampak baje ni nekaj hudega.

Samael ::

Ja, to se zgodi, pa nima veze a je KP ali kdorkoli.

Classic lateral ankle sprain for KP. At the minimum grade 1.
Expect X-rays & if tender/concerned enough, they will get MRI.
Day to day, possibly up to 6 weeks.

Vir.

Carlisle says Porzingis is walking, not in a boot or anything, and is "in good spirits." Sounds like Porzingis/Mavs dodged one.

Vir.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

Zvezdica27 ::

hja, takle zvin se lahko vleče...

V glavnem, jaz sem gleda Portland vs... saj se ne spomnim. No, sam to hočem povedati da je bil na tej tekmi Lillard slab. Soliral, metal nemogoče, airball... Vmes prebliski, kot vedno, pol pa spet slabo. Aja, denver je bil - tudi niso lih blesteli, Murray se jim kar pozna, matrali so se na koncu oboji, na začetku so še kar ubacivali Q1.

zz

bambam20 ::

Sedaj se mi zdi, da bO Dallas poskočil in bo Portland padel v play-in.

Zimonem ::

Proti kakim ekipam Dallas izgublja , še ni nič rečeno. Ima pa Portland res težek razpored, ampak niso slaba ekipa. Je pa Dallas glede na to da igrajo dvakrat Portland in Memfis najmanj sedmi. Izgublja pa Porzingis živce, za kako kupčijo pa ni primeren. Poškodbe + ne najlažji karakter ...
Sem mislil, da je malo spremenil slog igre ampak po dveh igrah z 4imi asistencami, spet tema, če ga pokrije kak nizek branilec in mu dobesedno vzame žogo iz rok.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zimonem ()

bambam20 ::

Tole pa je novica.

Netsi so podpisali Mike Jamesa, ki je bil letos drugi stralec v Evroligi. To pa je ulov.

bambam20 ::

Zimonem je izjavil:

Proti kakim ekipam Dallas izgublja , še ni nič rečeno. Ima pa Portland res težek razpored, ampak niso slaba ekipa. Je pa Dallas glede na to da igrajo dvakrat Portland in Memfis najmanj sedmi. Izgublja pa Porzingis živce, za kako kupčijo pa ni primeren. Poškodbe + ne najlažji karakter ...



Dallas ne bo več igral s Portlandom letos v rednem delu. Igrajo pa še eno tekmo z Memphisom. Igralci pri Dalalsu , vključno z Dončićem morajo sedaj res zaigrati popolnoma drugače, disciplinirano, potrpežljivo, igranje na prodore in brez nerezonskih trojk.

Kurzweil ::

Zdejle se končuje tekma TOR-NYK... lepo je gledat tole poletno igro NYK... Julius Randle igra v tem obdobju v MVP formi, mogoče se ga kar preveč redko omenja... tudi RJ Barrett je odlične... sicer pa zelo ekipna igra... odlična obramba... isto velja tudi za met iz igre, edino na cono se tale ekipa res ne znajde, vsaj kolikor sem gledal tekme NYK in kolikor tudi pravi komentator na Arena Sport... tole je že 9. zaporedna zmaga za njih, tako, da nikakor ne preseneča dejstvo, da je tudi DAL klonil proti njim... NYK že skoraj 10 let ni zmagal 9 tekem zapored!

Če par minut pa se začne na Arena Sport tudi tekma MIL-PHI, ki zna biti zelo zanimiva, če koga zanima...

Zvezdica27 ::

uuu... bom gledal

Zimonem ::

bambam20 je izjavil:

Zimonem je izjavil:

Proti kakim ekipam Dallas izgublja , še ni nič rečeno. Ima pa Portland res težek razpored, ampak niso slaba ekipa. Je pa Dallas glede na to da igrajo dvakrat Portland in Memfis najmanj sedmi. Izgublja pa Porzingis živce, za kako kupčijo pa ni primeren. Poškodbe + ne najlažji karakter ...



Dallas ne bo več igral s Portlandom letos v rednem delu. Igrajo pa še eno tekmo z Memphisom. Igralci pri Dalalsu , vključno z Dončićem morajo sedaj res zaigrati popolnoma drugače, disciplinirano, potrpežljivo, igranje na prodore in brez nerezonskih trojk.

Ma kako če nimajo centra?????

Nedasemiveč ::

Nevem ali je že kdo omenil: "Luka Doncic is double-teamed on 44.3% of his possessions",
"Luka is the most double-teamed player in the NBA"

Zimonem ::

To se ve že en cajt. Saj ima tudi največ žogo v rokah v celi ligi. Ni pa drugega Playa. Brunsonnj slab ampak je lahko tretja opcija v ekipi.
Še en Play in ceterjim mankata.

bambam20 ::

Zimonem je izjavil:

To se ve že en cajt. Saj ima tudi največ žogo v rokah v celi ligi. Ni pa drugega Playa. Brunsonnj slab ampak je lahko tretja opcija v ekipi.
Še en Play in ceterjim mankata.



Brunson ni nič slab. Dejansko je eden izmed najbolj konstatnih igralcev pri Dallasu.

Kurzweil ::

ojoj, kako ogaben basket je bil tale prvi polčas tekme med MIL in PHI... me je minilo gledat...

Samael ::

bambam20 je izjavil:

Zimonem je izjavil:

To se ve že en cajt. Saj ima tudi največ žogo v rokah v celi ligi. Ni pa drugega Playa. Brunsonnj slab ampak je lahko tretja opcija v ekipi.
Še en Play in ceterjim mankata.



Brunson ni nič slab. Dejansko je eden izmed najbolj konstatnih igralcev pri Dallasu.

Meni se tudi Brunson, vsaj na oko, zdi relativno omejen v vlogi playmakerja pri razigravanju drugih. Kadar mu steče, mu steče predvsem pri kreiranju za samega zase.
To nisem rekel kot očitek, da je sebičen, ampak da je kot play preveč omejen in v vlogi številka dve na tej poziciji zgolj po sili razmer.
Samael != Samuel

bambam20 ::

Zdaj so že skoraj 3 sezone mimo in meni se zdi, da je Brunson še najbolj napredoval v primerjavi s DSF-jem in Kleberjem. Od igralcev se pa pričakuje, da bodo napredovali. Dejansko je Kleber nazadoval.

Samael ::

Ja, to glede Brunsonovega napredka imaš najbrž prav. Tudi meni se zdi, da je iz sezono v sezono boljši.
Pri Kleberju ne vemo, mislim on je imel menda res precej težav s korono in ima letos eno takšno čudno sezono, kjer se mi zdi, da se nikoli ni povsem vrnil na stare tire in enostavno potrebuje nekaj časa in stalnice v igri, da ponovno pride v staro formo - ali pa je zgolj takšen občutek.
Samael != Samuel

bambam20 ::

Samael je izjavil:

Ja, to glede Brunsonovega napredka imaš najbrž prav. Tudi meni se zdi, da je iz sezono v sezono boljši.
Pri Kleberju ne vemo, mislim on je imel menda res precej težav s korono in ima letos eno takšno čudno sezono, kjer se mi zdi, da se nikoli ni povsem vrnil na stare tire in enostavno potrebuje nekaj časa in stalnice v igri, da ponovno pride v staro formo - ali pa je zgolj takšen občutek.



Pri Klebru me moti, ker tip samo še na trojki kampira. Brunson pa se meni zdi, da je postal precej zanesljiv kot drugi play. Glede, kakšen je bil 3 leta nazaj, je po moje naredil napredek naprej.

drvo ::

Pa misliš, da se Kleber samovoljno "skampira" za črto ali zaradi Rickovega navodila, da naj se tja postavi?

RoccoC ::

Brunson je bil do pred kratkim prav dober, res da pa v glavnem kreira sam zase, zadnjih 6/7 tekem je pa katastrofa. Kleber je močno padel predvsem v obrambi, pa tudi odstotki trojk so mu padli drastično. DFS je pa postal prav dober tudi v napadu ne samo v obrambi. Danes pa Powell raztural.

Samael ::

Sem prav vesel za Powella in upam, da bo nadaljeval v tej maniri.
Če se spomnite, pred tisto hudo poškodbo, sta bila z Lukom res uigran tandem, medtem ko se po poškodbi kar ne znajde in ne znajde in je večino časa na meji neuporabnosti.
Upam, da bo to pustil za seboj in zaigral, kot vemo da zna.
Samael != Samuel

eric_cartman ::

Samael je izjavil:

Sem prav vesel za Powella in upam, da bo nadaljeval v tej maniri.
Če se spomnite, pred tisto hudo poškodbo, sta bila z Lukom res uigran tandem, medtem ko se po poškodbi kar ne znajde in ne znajde in je večino časa na meji neuporabnosti.
Upam, da bo to pustil za seboj in zaigral, kot vemo da zna.


Tudi jst privoščim DP-ju, da bi mu uspelo. To je fant, ki ga res ne morš sovražit. Izjemen hardworker, stalno pomaga drugim, daruje denar in dela za skupnost, obiskuje otroke v bolnicah in še miljon drugih stvari.. Sem tudi že jaz kakšno povedal čez njega tu na tem forumu v tem letu, ampak predvsem zato, ker mu res ni in ni zlaufalo.. Kar pa tudi približno ne pomeni, da mu ne privoščim, da bi mu. Če DP-ju uspe prit na neko drugo raven košarke bi stokrat raje gledal tandem DP+LD kot LD+KP. Žal pa je ena tekma premajhen sample size.. Če bo tako odigral do konca sezone.. Potem bom pa presrečen. :)

RoccoC ::

Powell je solidno odigral kar vse tekme v aprilu. Ne na nivoju zadnje seveda ampak kar solidno pa.

Kurzweil ::

Ja fino bi bilo, da bi ostal DP na višjem nivoju... takrat je šlo par podaj več na račun LD, že zaradi dejstva, ker sta lahko odlično kreirala oz. zaklučevala napade, ti najbolj mislim na pick and roll na Powella, pogostokrat pa tudi atraktivne alley-up z zabijanju... to je nekaj kar DP najbolje počne in je kot takšen tudi najbolj uporaben...

Danes in jutri pa 2 pomembni tekmi za DAL... torej b2b tekmi, prva danes proti SAC in potem še proti GSW... z obema zmagama, bi bilo lepo videt DAL, kako se že resno približuje temu 5. mestu, ki se zdi vedno bolj mogoče...

RoccoC ::

LD, KP, JR, MK so vsi vprašljivi za danes. Že za danes se kar bojim kako bo, Kingsi so boljši brez Foxa, pa Dalas je podn proti slabšim.

Kurzweil ::

Pa res, vsi štirje so game time decision... to bo že zanimivo spremljat, da vidimo, kdo bo sploh igral... jutri je prost dan... ni kaj za študirat... če LD ne bo igral, pa boste hitro dobili odgovor tudi na debato zgoraj, da je Brunson napredoval oz. da igra dobro... če na hitro podam svoje mnenje, bom napisal zelo podobno kot v prvem delu sezone... hvalažen igralec... ampak žal samo undersized SG... bi si od njega želel več stabilnosti, organizacije, odgovornosti, najbolj pa, da je playmaker... večino časa ustvarja prostor za svoje mete iz pol-razdalje... floaterje in mete za tri... da ne bom zvenel preveč negativno, v dobri strelski formi je, bi pa bilo zanimivo videt njegovo pravo vrednost, da bi moral biti možakar play recimo kakšen mesec ali dva... če pa obrnem ploščo... bi bilo pa težko, če ga DAL ne bi imel, to pa se strinjam... je pa to stvar ene drugega debate... namreč kadrovanja GMja...

RoccoC ::

JB zadnjih nekaj tekem zelo slabo zadeva. Prej pa je bil v strelski formi ja.

Kurzweil ::

RoccoC je izjavil:

JB zadnjih nekaj tekem zelo slabo zadeva. Prej pa je bil v strelski formi ja.


Zna bit... zadnjih tekem niti nisem utegnil gledat... bomo pa danes toliko bolj podrobno!

Samael ::

Po zadnjem updatu Luka in DFS igrata.
KP, Redick, JRich in Terry pa ne.
Samael != Samuel

Kurzweil ::

Samael je izjavil:

Po zadnjem updatu Luka in DFS igrata.
KP, Redick, JRich in Terry pa ne.


Dost bo za zmago DAL...

Duhec ::

Težka bo....
20:3 za Kingse po polovici 1/4.
:8)
http://blackbird.si/

judoka ::

Kurzweil je izjavil:

Samael je izjavil:

Po zadnjem updatu Luka in DFS igrata.
KP, Redick, JRich in Terry pa ne.


Dost bo za zmago DAL...

:D
««
45 / 81
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropsko prvenstvo v košarki 2017 (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Šport
914157391 (36070) bambam20
»

NBA (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Šport
759198169 (95478) Samael

Več podobnih tem