Forum » Šport » NBA sezona 2020-2021
NBA sezona 2020-2021
Temo vidijo: vsi

RoccoC ::
A niste učitelji še več delali ko so bile šole zaprte? Tako pravijo, ti pa zdaj ne boš imel časa...

Samael ::
Verjetno ni bilo tako fiksno, kar se zgodnjega vstajanja tiče in se jim je delo razlezlo bolj v dan. Zdaj pa če moraš točno ob 7:00h biti tam al pa kaj podobnega, kot je pri precej nas ostalih smrtnikih, pa si že bolj selektiven s tem, kaj in koliko lahko gledaš.
Jb.. ga, tako pač je.
@Zvezdica27, upam da ti vseeno uspe videti kakšno tekmo takole, kot bo tale nocoj, pa posledično z nami trpeti skozi naslednji dan :)
Jb.. ga, tako pač je.
@Zvezdica27, upam da ti vseeno uspe videti kakšno tekmo takole, kot bo tale nocoj, pa posledično z nami trpeti skozi naslednji dan :)
Samael != Samuel

Kurzweil ::
Jaz sem praktično povsem fleksibilen... ampak pridejo pa dnevi, ko je treba biti že zelo zgodaj pokonci... seveda zaradi drugih.... no tudi takrat gledam tekme, potem pa suffer... večkrat si rečem, da tega več ne bom počel... še posebej po kakšnih ultra gnilih tekmah, ampak kdo bi si mislil, še vedno to počnem...
Imam pa velik problem, da velikokrat, ko pa dejansko imam čas, pa zaspim poleg, največkrat med 1. in 2. četrtino. Ja borba je to, če hočeš biti na tekočem z NBAjem oz. pogledat kakšno tekmo več... velikokrat pa tudi delam poleg in imam na drugem screenu NBA in tovrstne stvari.
Imam pa občutek, da bo pred poletjem še kakšna neumnost oz. bo folk preveč svobodno šel v sprošanje ukrepov in boste lahko učitelji spet gledali NBA

Imam pa občutek, da bo pred poletjem še kakšna neumnost oz. bo folk preveč svobodno šel v sprošanje ukrepov in boste lahko učitelji spet gledali NBA

GupeM ::
A niste učitelji še več delali ko so bile šole zaprte? Tako pravijo, ti pa zdaj ne boš imel časa...
Saj ni nujno, da je učitelj. Lahko je hišnik v šoli. Lahko je učitelj prakse. Poznam primer, kjer je bil učitelj prakse na lesni skoraj celo epidemijo fraj. Občasno je moral kaj postoriti.

Zvezdica27 ::
nisem učitelj ;) sem bil pa doma, ker sem otroke pazil.
Hja, kar sem jaz videl je tole: Q1 je bil smešen, če ne bi Porzingis zadel kar je, bi bil polom. NO je bolj celovito igral, se je pa takoj videlo, da je Adams nerazpoložen a se bori, Zion je bil zelo dober (do srede Q3 je prodiral, bil neustavljiv), Ingram pa se je trudil, a je v bistvu celo tekmo imel neke težave čeprav je pol kar naklepal svoje pike. Luka je bil slab in skoraj ni igral v Q1. Porzingisove trojke se zdijo OK, a v 3Q se je videlo, da je dec prepočasen in da je bil to bolj slab NO kot pa vrhunski Porzi - ki je na koncu prišel do 36 pik. Enostavno men se Porzi ne zdi bogvekaj, Zion je šel mimo njega na zabijanja kot da ga ni, ko pa on napada pa zato meče polrazdaljo, ker bližje ne more (če dribla se pa zadribla). Ali pa ko Porzingis prodira in meče, je obramba skoz na njemu, ko pa kaka klasa, recimo Ingram, pa preigra in ima vedno tistega pol metra prostora, da meče neoviran. Noben od njiju pa ni na ravni, ne vem, KD, ki še vse zadane. Porzingis je prepočasen in številke te tekme ne povedo, kak les je in ni perspektiva hitre NBA košarke. Je pa včer trice metal top shit. No, Dallas ni hiter, NO je bil kar hitrejši, so pa konec Q3 zgrešili kar nekaj zicerjev,prodorov, sploh Hart je dobro prodiral, sam zadel ni.
No, v 2Q in sploh 3Q je Luka zadel par tric, ekipe pa spet ni bilo, hvalabodu je tudi Ingram grešil, Zion pa se je umiril. Je pa imel NO premoč pod košem, Adams se je res boril. Tudi Ball ni bil lih ne vem kaj. Oboji so se pol kar na 3 postavili in metali, zadevali... Hardaway prve pike v 3Q, pa še to slabo pol, Maxi spet nič. Igra je bila neko podajanje okoli 8m in brez idej v napadu, velja za obe, a zadeva ni zgledala tkao slabo, tudi ko Dončića ni bilo not. Ne vem pa, zakaj NO ni več igral na Ziona (ko je Ingram mrknil v 3Q je blo konc heca, tudi Zion)
Skratka: do 4Q smo gledali dve slabi ekipi, sam basket sam ni bil mučenje. Ne bo pa vedno met tako dober kot do začetka 4Q. Računati na trice... ne vem če je to ekipa za tako igro.
No, potem pa 4Q. Luka je začel plesati in to je bilo lepo videti. NO pa se je zapletal. Je pa bilo očitno, da Dallas razen Luke v 4Q ni imel igre. NO pa je čist mrknil, Ingram pa je soliral, Zion je še rovaril, res je dober, sam očitno nima kondicije. Zadnje 3 min so bile spet malo zanimive, sam pol ej celo Maxi zadel trico in ni bilo dileme.
Nobena od the ekip, recimo, v PO najboljšim ne more nič.
zz
Hja, kar sem jaz videl je tole: Q1 je bil smešen, če ne bi Porzingis zadel kar je, bi bil polom. NO je bolj celovito igral, se je pa takoj videlo, da je Adams nerazpoložen a se bori, Zion je bil zelo dober (do srede Q3 je prodiral, bil neustavljiv), Ingram pa se je trudil, a je v bistvu celo tekmo imel neke težave čeprav je pol kar naklepal svoje pike. Luka je bil slab in skoraj ni igral v Q1. Porzingisove trojke se zdijo OK, a v 3Q se je videlo, da je dec prepočasen in da je bil to bolj slab NO kot pa vrhunski Porzi - ki je na koncu prišel do 36 pik. Enostavno men se Porzi ne zdi bogvekaj, Zion je šel mimo njega na zabijanja kot da ga ni, ko pa on napada pa zato meče polrazdaljo, ker bližje ne more (če dribla se pa zadribla). Ali pa ko Porzingis prodira in meče, je obramba skoz na njemu, ko pa kaka klasa, recimo Ingram, pa preigra in ima vedno tistega pol metra prostora, da meče neoviran. Noben od njiju pa ni na ravni, ne vem, KD, ki še vse zadane. Porzingis je prepočasen in številke te tekme ne povedo, kak les je in ni perspektiva hitre NBA košarke. Je pa včer trice metal top shit. No, Dallas ni hiter, NO je bil kar hitrejši, so pa konec Q3 zgrešili kar nekaj zicerjev,prodorov, sploh Hart je dobro prodiral, sam zadel ni.
No, v 2Q in sploh 3Q je Luka zadel par tric, ekipe pa spet ni bilo, hvalabodu je tudi Ingram grešil, Zion pa se je umiril. Je pa imel NO premoč pod košem, Adams se je res boril. Tudi Ball ni bil lih ne vem kaj. Oboji so se pol kar na 3 postavili in metali, zadevali... Hardaway prve pike v 3Q, pa še to slabo pol, Maxi spet nič. Igra je bila neko podajanje okoli 8m in brez idej v napadu, velja za obe, a zadeva ni zgledala tkao slabo, tudi ko Dončića ni bilo not. Ne vem pa, zakaj NO ni več igral na Ziona (ko je Ingram mrknil v 3Q je blo konc heca, tudi Zion)
Skratka: do 4Q smo gledali dve slabi ekipi, sam basket sam ni bil mučenje. Ne bo pa vedno met tako dober kot do začetka 4Q. Računati na trice... ne vem če je to ekipa za tako igro.
No, potem pa 4Q. Luka je začel plesati in to je bilo lepo videti. NO pa se je zapletal. Je pa bilo očitno, da Dallas razen Luke v 4Q ni imel igre. NO pa je čist mrknil, Ingram pa je soliral, Zion je še rovaril, res je dober, sam očitno nima kondicije. Zadnje 3 min so bile spet malo zanimive, sam pol ej celo Maxi zadel trico in ni bilo dileme.
Nobena od the ekip, recimo, v PO najboljšim ne more nič.
zz

belo mleko ::
"Igra je bila neko podajanje okoli 8m in brez idej v napadu", ne vem če smo gledali isto tekmo ampak NO je zabasal prostor pod košem in bil kaznovan s trojkami. Adams je počasen in ni pokrival KP na trojki. Mislim da ga na koncu sploh niso več na parket poslali. Tole je bila čista taktična zmaga Ricka in napad v stilu prejšnje sezone.
https://il9.picdn.net/shutterstock/videos/6059618/thumb/8.jpg

Kodrnusa ::
140 pik in 130 pik... To je bila tekma brez obrambe.. Se vidi da je NO predzadnji v ligi v prejetih trojkah, vsi nabasani v raketi, tud weaker side obrambni igralec stoji not, ni mi jasno zakaj. Ce bi dallas tkole zadeval celo sezono pridejo še v playoff najbrz.. Samo dvomim da bo Porzingis tkole celo sezono zadeval trojke.. Dončič pa še manj... Zion beast, Adams mi je bil vcasih vsec, danes niti malo. Redick izven forme, Ingram povprečno. Oboji se bodo s težavo borili za playoff. Lonzo ball za v g league...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kodrnusa ()

Nedasemiveč ::
Lonzo me je res razočaral. Sem letos pričakoval preskok pri njemu. Glede na srečo NOLE na loteriji, jim bo uspelo še do Cunninghama priti na naboru

In točno to se mi je zgodilo, kar sem opisal par postov prej... ko je treba spat, ker so drug dan obveznosti, ni problem bedet celo noč, zdej pa ko je bilo lepo časa na pretek, pa kot sem že omenil... koma med 1. in 2. četrtino... si bom v FF pogledal celotno tekmo, ampak takole po statistiki, bi pa pamet rekel, da je bil pač odličen strelski večer, slaba obramba... in pa Porzingis v izvedbi, kar vedno znova omenjam, ko ima dobro tekmo... v razmerji 1:10 in ko lahko samo utihneš... Lukatu pa seveda čestitke za nov rekord... verjetno se nam vsem zdi isto... če/ko ima Luka proper met iz igre, je lahko brez problema strelsko v klubu Lillarda, Hardna, Duranta in podobnih... pustimo podrobnosti, govorimo suhoparno o številu doseženih točk... tam +-50
Sicer govorim na pamet in me naj nekdo popravi, ampak glede na to kar ste omenili, da je bila raketa zaprta, in da se je samo podajalo in metalo iz 8m... je verjetno ena od tistih tekem, ko/če met za 3 ne bi stekel, bi DAL gladko izgubil. Bom pogledal na hitro tekmo, da ne bom preveč pametoval brez podlage. Ampak daleč od tega ne more biti...
Na koncu pa... najbolj pomembna je seveda zmaga, še posebej če je ta proti direktnem konkurentu na zahodu.... torej DAL in MIA sta sedaj v seriji 4 zaporednih zmag!
Sicer govorim na pamet in me naj nekdo popravi, ampak glede na to kar ste omenili, da je bila raketa zaprta, in da se je samo podajalo in metalo iz 8m... je verjetno ena od tistih tekem, ko/če met za 3 ne bi stekel, bi DAL gladko izgubil. Bom pogledal na hitro tekmo, da ne bom preveč pametoval brez podlage. Ampak daleč od tega ne more biti...
Na koncu pa... najbolj pomembna je seveda zmaga, še posebej če je ta proti direktnem konkurentu na zahodu.... torej DAL in MIA sta sedaj v seriji 4 zaporednih zmag!

bambam20 ::
. Samo dvomim da bo Porzingis tkole celo sezono zadeval trojke..
Samo za pokušino. Porzingis je prvič v svoji karieri sploh zadel 8 trojk. To mu je absolutni rekord. Sem šel gledat za nazaj celotno njegovo NBA kariero. Njegov domet je med 2 in 5 trojkami, največ krat 3.
Samo za primerjavo:
Največ trojk v NBA zgodovini:
5 trojk je Steph Curry dosegel na 238 tekmah
6 trojk je Steph Curry dosegel na 136 tekmah
7 trojk je Steph Curry dosegel na 80 tekmah
8 trojk je Steph Curry dosegel na 52 tekmah
9 trojk je Steph Curry dosegel na 28 tekmah
10 trojk je Steph Curry dosegel na 17 tekmah
11 trojk je Steph Curry dosegel na 9 tekmah
12 trojk je Steph Curry dosegel na 2 tekmah
Vsi bi radi bili kot Steph Curry, s tem da obstaja en problem. Da nobeden od teh ni sposoben trojke zadevat iz igre 43.5%, kot je Curryevo povprečje v karieri.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()

Ja včeraj je padlo nekaj rekordov... poleg strelskega rekorda Luke, rekorda doseženih trojk Porzingisa, doseženih trojko Ziona, ki je imel met iz igre 14/15, pri čemer je menda zgrešil šele zadnji met... tudi sicer vidim, da je bilo med tekmo serviranih še miljon drugih rekordov... tudi met z 3 točke DAL, ki je bil 25/45, torej 55,6% ni mačji kašelj... slaba obramba pač... kar seveda ne preseneča, ker sta NOP in DAL na dni lige po obrambnem učinku.
Zdej score 13-14 DAL niti ne zgleda več tako obupno... kar je dovolj za trenutno 9. mesto na zahodu... naslednja tekma pa proti 5. uvrščenem POR, ki ima score 15-10, torej več kot pomembna tekma, ki bi jo bilo treba zmagat... to bi potem za DAL pomenilo, da je naenkrat iz 14. mesta že v playoffu coni, torej 7-8. mestu... po tekmi je tudi Porzingis govoril z izbranimi besedami kaj lahko pomeni en DAL, ko sta oba z Luko prava, pa čeprav je to včeraj roko na srce, v veliki meti, bil "zgolj" dober met za 3 točke... samozavest se vrača, upam, da tudi uigranost po teh 4. zmagah.
Zdej score 13-14 DAL niti ne zgleda več tako obupno... kar je dovolj za trenutno 9. mesto na zahodu... naslednja tekma pa proti 5. uvrščenem POR, ki ima score 15-10, torej več kot pomembna tekma, ki bi jo bilo treba zmagat... to bi potem za DAL pomenilo, da je naenkrat iz 14. mesta že v playoffu coni, torej 7-8. mestu... po tekmi je tudi Porzingis govoril z izbranimi besedami kaj lahko pomeni en DAL, ko sta oba z Luko prava, pa čeprav je to včeraj roko na srce, v veliki meti, bil "zgolj" dober met za 3 točke... samozavest se vrača, upam, da tudi uigranost po teh 4. zmagah.

Je pa treba izpostavit, da je "moj Utah", za katerega sem dejansko navijal še v času, ko so naši košarkaši le sanjali o ligi NBA... letos, kar itak vsi veste, več kot doličen. Trenutno so v seriji 17-ih zmag, na zadnjih 18 tekmah in imajo score 21-5, kar je najboljši score v zgodovini te franšize, kar se začetka sezone tiče. Če pa komu privoščim naslov pa je to Utah, poleg seveda DAL... Miami pa je sicer zelo simpatična ekipa, z Goranom na čelu, ampak tega kluba nikdar nisem maral prav zares.

Zvezdica27 ::
lp,
to kar sem napisal, brez ideje in podajanje na 8 metrih in trice, je bilo značilno za Q3 in še to bolj za Dallas, ne za celo tekmo. Q1 in Q2 recimo so ful not uletaval, Zion sploh. Porzi je do tiste polrazdalje prišel. tudi pol v Q4 je bilo bolje. Q3 pa je bil smešen, pri NO je Zion mrknil, Ingrama je začelo zmanjkovati...
Kar je nekdo omenjal, da se ne zabija več - ene 2x je Zion zabil tako, da sem sam gledal, enkrat se je v skoku obrnil za 180. Sam zgleda ne more celo tekmo tko.
Enostavno to nista championship ekipi, a tekma sploh ni bila ne dolgočasna, ne slaba. Včasih dve slabi ekipi igrata prav dobro tekmo, tud če to ni najboljša možna košarka.
Bomo videli, ko bo spet kak dober nasprotnik proti Dallasu pa ko lih ne bodo planeti poravnani... brez da Brunson, Maxi in HArdaway kaj naredijo, enostavno ne bo nič. A veš, Maxi je dal jebenih 5 pik, če se ne motim, s tem da je eno trico zadel v zadnji minuti, ko niti ni bilo več pomembno. Hardaway prve pike v Q3. Brunson je dal od sebe trud, sam meni ne zgleda kot all-star igralec, matra se za svoje pike.
Bomo videli. A kdo ve zakaj Dragić spet ne igra?
zz
to kar sem napisal, brez ideje in podajanje na 8 metrih in trice, je bilo značilno za Q3 in še to bolj za Dallas, ne za celo tekmo. Q1 in Q2 recimo so ful not uletaval, Zion sploh. Porzi je do tiste polrazdalje prišel. tudi pol v Q4 je bilo bolje. Q3 pa je bil smešen, pri NO je Zion mrknil, Ingrama je začelo zmanjkovati...
Kar je nekdo omenjal, da se ne zabija več - ene 2x je Zion zabil tako, da sem sam gledal, enkrat se je v skoku obrnil za 180. Sam zgleda ne more celo tekmo tko.
Enostavno to nista championship ekipi, a tekma sploh ni bila ne dolgočasna, ne slaba. Včasih dve slabi ekipi igrata prav dobro tekmo, tud če to ni najboljša možna košarka.
Bomo videli, ko bo spet kak dober nasprotnik proti Dallasu pa ko lih ne bodo planeti poravnani... brez da Brunson, Maxi in HArdaway kaj naredijo, enostavno ne bo nič. A veš, Maxi je dal jebenih 5 pik, če se ne motim, s tem da je eno trico zadel v zadnji minuti, ko niti ni bilo več pomembno. Hardaway prve pike v Q3. Brunson je dal od sebe trud, sam meni ne zgleda kot all-star igralec, matra se za svoje pike.
Bomo videli. A kdo ve zakaj Dragić spet ne igra?
zz

@Zvezdica27, ravno preletavam tekmo in vidim, da ni bilo neke kolektivne igre, pretirano veliko prodorov in tisto najbolj pomembno, dejansko nekih odigranih akcij... nekaj je sigurno bilo, ampak ko ima ekipa več metov za 3 točke, kot za 2 točki (pa čeprav samo enega), je to jasen znak, da se preveč forsira met za 3... in kolikor vidim tudi polrazdalje... premalo akcij, kolektivne igre, kot že 1000 rečeno, brez Luke ta ekipa nima niti "k" od kreativnosti v igri. Če bi bil met za 3 točke namesto 56%, nekih povprečnih 35%... bi danes seveda govorili o porazu. Težko se je zanašat samo na met oz. s tem se danes nikamor ne pride... ostali igralci če že niso napadalno v formi, pa naj vsaj "crkujejo" v obrambi, česar pa vsekakor ni... Luka ne bo vsak dan dosegel 46 točk, Porzingis verjetno niti igral ne bo vsako 2-3. tekmo... da ne naštevam dalje pesimistične scenarije... torej če se vse poklopi v trenutnem stanju in pod trenutno taktiko... se premaguje ekipe, ki so povprečne oz. rahlo nad tem... premalo obrambe, kreativnosti, ekipne igre,.. po eni strani komaj čakam tekme proti BKN, ko bodo nasproti še veliko boljši ofenzivci, ali BOS, kjer bodo dobili dozo obrambe in fizike, kar je seveda killer za tale način igre...
Aja, Gorana jebe koleno... menda ni hujšega... ampak danes še vseeno ne bo igral...
Aja, Gorana jebe koleno... menda ni hujšega... ampak danes še vseeno ne bo igral...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kurzweil ()

RoccoC ::
Mal sta preveč kritična, DFS je kar nazaj, Brunson je ok backup guard. Kleberju se vidi da ni zdrav. Problem je nekonsistentnost Porzingisa v napadu in njegova katastrofalna obramba. Ja pa Hardaway je na 0/1 od odlično do katastrofalno. JRich bo po moje boljši od Setha - bolj konsistenten in bistveno boljši v obrambi. Tudi WCS je zadnje tekme ok. Če Kleber, Porzingis in HJ pridejo na lanski nivo bodo boljši kot lani. Ni pa seveda to kontender nivo.

Smurf ::
Ce meces trojke 56% pomeni, da jih ne forsiras in je cisto smiselno da jih se naprej meces. Ce bi jih metali 25% bi se pa strinjal.

judoka ::
NO ima najslabso ali eno slabsih perimeter obramb v ligi, mislim da je Chicago v prejsnjem kolu proti njim zmetal nek rekord v trojkah.
Skratka ranljivi so na zunanji met ker zapakirajo raketo z Adamsom in Zionom. Taktika je bila logicna, ni pa Dallas se v top formi jasno. Tudi Miami se pocasi pobira.
Skratka ranljivi so na zunanji met ker zapakirajo raketo z Adamsom in Zionom. Taktika je bila logicna, ni pa Dallas se v top formi jasno. Tudi Miami se pocasi pobira.

Ce meces trojke 56% pomeni, da jih ne forsiras in je cisto smiselno da jih se naprej meces. Ce bi jih metali 25% bi se pa strinjal.
To je povsem jasno... govorimo overall o igri DAL... ne samo včerajšnji tekmi, ki je bila tako kot predstava Porzingisa... v razmerji 1:10... še posebej v teh časih... problem je ker to prakticirajo ves čas, s tem da so pri metu za 3 točke na dnu lige NBA s 35% metom! Obrambe ni (tudi na dnu lige)... razen Luke pa tudi kreativnosti in neke uigrane/organizirane igre ne... tako da, ko odpove met za 3 točke... padejo tudi proti DET in podobnim ekipam... ko bi v času slabega meta to kompenzirali z dobro obrambo, bi šlo marsikaj... tako pa je preveč igralcev, ki niso konstantni... torej jasno ne rečem, ko imaš tekmo ko leti, je neumno, da ne bi to forsiral kar teče... sploh kar so že zgoraj napisali, ko se nek Adams sploh, tudi če hoče, ne more iti obrambe z Porzingisom... tudi Zion po pol tekme crkne oz. ne igra obrambe... tudi overall je NOP slab v obrambi, zato je bilo to včeraj mogoče. Ko temu ne bo tako in ko to ne bodo kompenzirali z obrambo ali čim podobnim, bodo gladki porazi. Kot rečeno DAL je na dnu lige z metom za 3 točke - 35%... brez včerajšnje tekme še kakšen procent manj... ni to igra, razen če imaš 3 izvenserijske šuterje, ki se potem igrajo mačke z mišjo... ko naredijo obrambo nasprotnika shizofreno, ker ne veš kaj bi sploh pokrival in so tako že tako dobri šuterji, še odprti... če se še malce navežem na to,... v času, ko so se to šli recimo Curry-Thompson-Durant... je imel GSW največ podaj v ligi, kar priča o nekem sistemu ubijanja nasprtonika in ekipni igri/uigranosti... potem pa ko že imaš dosti tega podajanja, pa vedno znova dagger s trojko, po možnosti Curryja iz 9m... tega DAL nima, saj se meče v prvih sekundah napada, kar ubija ekipno igro, uspeva pa to enkrat na par tekem... tudi pri asistencah je DAL na dnu v ligi, če izvzamemo še Dončića, potem dobimo realno sliko, kar pa vsi vemo kakšna je... ni kreativnosti, podaj, ekipne igre, izdelanih položajev za met! S tem, da se tale DAL vsaj na videz razumemo, se spomnim greznice od igre, ko je Dončič prišel v DAL, ko mu pol ekipe ni hotelo podajat... hvala bogu je Cuban steral vse te igralce, kar je seveda logično če imaš enega takšnega igralca, kot je Luka... za Porzingisa na trenutke tudi mislim, da ni tako podrejen ekipi in Luki, kot govori v izjavah, no konec koncev kažejo to tudi njegove predstave....

Aha, se naceloma strinjam vsem. Osebno me trenutno se bolj kot trojke sicer skrbi obramba. V bistvu se sprasujem zakaj jim je nekaj tekem na zacetku sla odlicno, sedaj pa so prakticno na repu ekip. Mogoce je preprosto problem v tem, da so vmes res postali nekoliko malodusni (upam) in bodo sedaj, ko spet zmagujejo tudi na tej strani postali boljsi, bomo videli.

Portland at Dallas:
POR - CJ McCollum (foot) will not play.
POR - Jusuf Nurkic (wrist) will not play.
POR - Zach Collins (ankle) will not play.
POR - Rodney Hood (foot) questionable.
POR - CJ McCollum (foot) will not play.
POR - Jusuf Nurkic (wrist) will not play.
POR - Zach Collins (ankle) will not play.
POR - Rodney Hood (foot) questionable.

Rihito ::
Naslednje 4 tekme bo treba kar dobit, če bi se radi kaj približali playoffsom. Če se LD in KP pravi čas uigrata in popravita/izboljšata par aspektov igre bi Mavsi zopet znali presenetit po koncu rednega dela, če se jim uspe uvrstit tja.
Trenutno so na 4 game winning streaku.

Naslednje 4 tekme bo treba kar dobit, če bi se radi kaj približali playoffsom. Če se LD in KP pravi čas uigrata in popravita/izboljšata par aspektov igre bi Mavsi zopet znali presenetit po koncu rednega dela, če se jim uspe uvrstit tja.
V vrhunskem športu se seveda tempira forma, da nisi ob najbolj pomembnih tekmah že izmolzen do konca, v primeru Porzingisa pa da morda enkrat dočakaš konec sezone... žal pa je bilo tole slabo obdobje, ki smo ga že skoraj pozabili, bolj posledica težav s koronavirusom. Če pa se na koncu izkaže obratne, pa bomo seveda vsi veseli. Ne gre pa pozabiti, da bo letos spet play-in oz. možnosti tudi za 9. in 10. ekipo, da pridejo v playoff... je pa res, da si vsi želimo nek upgrade od lani, torej da bi se izognili LAC, LAL in UTA recimo.... kar seveda pomeni vsaj 5. mesto po rednem delu.

Po nič kaj dobrem polčasu, vodstvo DAL 61:58... kar se tudi spodobi, glede na to, da pri POR manjkajo kar trije starterji. Luka pa zaenkrat odlično, 24 točk ob polčasu in nekaj kar ne vem, če je bilo moč to sezono že videt... serija 3 trojk Luke!
Luka je povsem znerviral Lillarda zaenkrat... 2 osebno zgodaj, na račun Luke, ki ga je izigral... v obrambi je Luka igral ravno doliko, da je Lillard izgubil 3 žoge... tako da zaenkrat Luka gladko dobiva tale dvoboj... druga slika pa je pod košem... Enes Kanter dobesedno šola Porzingisa.... Kleber pa izpade kot vajenec proti Carmelu Anthonyju, ki bo meseca maja dopolnil že 37 let, pa igra zadnje čase naravnost odlično za svoja leta, sploh meseca februarja ... moram rečt, da mi deluje Carmelo v tem obdobju pri POR kot povsem drug igralec, kot je bil zadnja leta pri NYK, kjer mi je bil milo rečeno antipatičen... respect za tole formo, sploh ker je bil že na poti, ko ga ni nihče več resno jemal.
Zadnje 3 trojke Luke so dejansko naredile razliko in naredila zaenkrat met za 3 točke znosen, sicer pa danes, vsaj zaenkrat obupno meče DAL... spet brez repa in glave, trojke v prvi sekundah... tole mora danes DAL dobit in mislim, da tudi bo!
Luka je povsem znerviral Lillarda zaenkrat... 2 osebno zgodaj, na račun Luke, ki ga je izigral... v obrambi je Luka igral ravno doliko, da je Lillard izgubil 3 žoge... tako da zaenkrat Luka gladko dobiva tale dvoboj... druga slika pa je pod košem... Enes Kanter dobesedno šola Porzingisa.... Kleber pa izpade kot vajenec proti Carmelu Anthonyju, ki bo meseca maja dopolnil že 37 let, pa igra zadnje čase naravnost odlično za svoja leta, sploh meseca februarja ... moram rečt, da mi deluje Carmelo v tem obdobju pri POR kot povsem drug igralec, kot je bil zadnja leta pri NYK, kjer mi je bil milo rečeno antipatičen... respect za tole formo, sploh ker je bil že na poti, ko ga ni nihče več resno jemal.
Zadnje 3 trojke Luke so dejansko naredile razliko in naredila zaenkrat met za 3 točke znosen, sicer pa danes, vsaj zaenkrat obupno meče DAL... spet brez repa in glave, trojke v prvi sekundah... tole mora danes DAL dobit in mislim, da tudi bo!

aborko ::
Problem zna biti verjetno 4 četrtina, ko bo verjetno Lilard začel YOLO trojke metat + še kake dodatne proste mete pokasirat. Če se prav razumel je #1 v ligi v deep 3pt.

Uizi ::
Porzingis je slab za popzdit, živce mi žre vsako tekmo s temi trojkami pri 220cm, ko ima missmatch v raketi proti 190cm pa podaja ven, katastrofa od igralca.

eric_cartman ::
Pričakovan rezultat.. Dončič neverjetno efektiven..
Ostali team je tam samo za to, da se malo rekreirajo..
@Kurzweil
Vzel si mi besede z jezika - sploh zadnji del tvojega zapisa.. :)
Dallas se ne more it strelat trojke, ker nima šuterjev.. Prav tako pa ne more igrat v poste-u, ker nima igralcev tipa Giannis, Zion etc, ki dobro prodirajo pod koš.. Zdaj tudi nimajo obrambe.. In lahko samo upajo, da jim zlaufa napad..
Ampak glavno pravilo bi moralo bit to, da če ti napad ne laufa, nasprotnika zaustavi z obrambo.. Tu pa ni ne eno ne drugo..
Ostali team je tam samo za to, da se malo rekreirajo..
@Kurzweil
Vzel si mi besede z jezika - sploh zadnji del tvojega zapisa.. :)
Dallas se ne more it strelat trojke, ker nima šuterjev.. Prav tako pa ne more igrat v poste-u, ker nima igralcev tipa Giannis, Zion etc, ki dobro prodirajo pod koš.. Zdaj tudi nimajo obrambe.. In lahko samo upajo, da jim zlaufa napad..
Ampak glavno pravilo bi moralo bit to, da če ti napad ne laufa, nasprotnika zaustavi z obrambo.. Tu pa ni ne eno ne drugo..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: eric_cartman ()

Zadnje tekme je Dallas dober s trojke, ta del igre so popravili. KP je žal prekla pod košem in katastrofa v obrambi. V napadu so dvakrat ali trikrat preko njega zabili, ker se tipu ne da skakati. Ko Luka ne skače, je problem. Tekmo proti Hawksom je rešil s skoki v zadnjih dveh minutah. Ampak nekateri še vedno pišejo, da Luka skoke s tal pobira.

Kako slab je trenutno Dallas pove dovolj že statistika Dončića. Tip je trenutno razred zase, pa vseeno njegova ekipa ni sposobna premagati izredno oslabljenega Portlanda.
Center Center Center!
No ja... Vsaj moj najljubši guard (Lillard) je prišel do nove zmage.
Center Center Center!
No ja... Vsaj moj najljubši guard (Lillard) je prišel do nove zmage.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Nedasemiveč ()

Ta tekma proti POR je bila ena od tistih, zaradi katerih mi je bilo žal, da sem jo gledal/bedel... in sam sebe vprašal, če sem povsem gladek da to gledam
... lahko rečem samo to, beda in apatičnost... Luka za najvišje ocene, ostalo pa katastrofa... edino komu bi še dal pozitivno oceno včeraj oz. zadnje tekme je Dorian Finney-Smith... pa glede na to, da dobi za NBA razmere mizerijo od plače (isto kot DFS je to 4M$)... je to Willie Cauley Stein... ostalo pa obup.
Pozingis v svoji maniri, met še preden pogleda proti košu... na THJ bi glede na svojo plačo moral biti bolj konstanten... Brunson ima občasno svoje momente, ampak 95% časa ta podlasca porabi za to, da forsira svoje mete iz pol razdalje, tip je šuter brez višine in nula od organizatorja igre... potem pa seveda treba dodat še vse zlajnano... premalo podajanja, premalo krativne in ekipne igre, predvsem pa preveč forsiranja metov iz prvih sekund in GREZNICA od obrambe, ti se vidi kako beden je trenuten duh in kemija te ekipe... praktično ni borbe, zdi se (pa ne samo zaradi korone), da večina ne daje niti 70% od sebe...
Na koncu pa mi ni jasno popolnoma nič oz. Carlislu ni blo jasno nič... tip je imel 2 timeouta... najprej Lillard izgubi žogo, ki je sojena POR... potem pa še 6 sekund pred koncem... tisto pa bi vzel challenge tudi najbolj amaterski trener... sem prepričan, da se danes še Carlisle sprašuje, zakaj ni vzel challenga.

Pozingis v svoji maniri, met še preden pogleda proti košu... na THJ bi glede na svojo plačo moral biti bolj konstanten... Brunson ima občasno svoje momente, ampak 95% časa ta podlasca porabi za to, da forsira svoje mete iz pol razdalje, tip je šuter brez višine in nula od organizatorja igre... potem pa seveda treba dodat še vse zlajnano... premalo podajanja, premalo krativne in ekipne igre, predvsem pa preveč forsiranja metov iz prvih sekund in GREZNICA od obrambe, ti se vidi kako beden je trenuten duh in kemija te ekipe... praktično ni borbe, zdi se (pa ne samo zaradi korone), da večina ne daje niti 70% od sebe...
Na koncu pa mi ni jasno popolnoma nič oz. Carlislu ni blo jasno nič... tip je imel 2 timeouta... najprej Lillard izgubi žogo, ki je sojena POR... potem pa še 6 sekund pred koncem... tisto pa bi vzel challenge tudi najbolj amaterski trener... sem prepričan, da se danes še Carlisle sprašuje, zakaj ni vzel challenga.

Kurzweil poleg tvojih komentarjev mi je res všeč tale tvoja vztrajnost. Za gledat tole žalost iz kroga v krog moraš biti res kar malce mazohista (sem navijač Olimpija, tako, da te razumem
)

@HypoHypo... se tudi sam vprašam
... že od otroštva sem bil v Sloveniji za klub, ki je bil parkrat blizu naslova in slednjega nikdar ni osvojil, razen enega pokalnega, potem pa pomisliš, da ga je poleg Olimpije osvojil vsak, ki je imel 5 min časa ali pa se je za kakšno sezono malce preveč zadolžil... Olimpija, Krka, Helios, Šentjur, Primorska... podoben primer je bila včasih Polzela, ki je imela to smolo, da je takrat bila Olimpija v vrhu, lahko bi rekel, da tudi v Evropi... potem pa to prenesem v NBA... navijal sem za Utah, tu je sledila podobna doza mazohizma in naslova ni še danes... edino kar mi je malce olajšalo dušo, je seveda evropski naslov Slovenije. Tudi sicer nisem band wagon navijač in vprašanje kako bi reagiral, če bi se v konferenčnem finalu srečala UTA in DAL... sicer mi je bil DAL že od nekdaj čisto vredu klub, ampak da bi rekel, da sem nek die hard fan, to sigurno nisem... ono instant, tako kot za Real za časa Luke, pri čemer je treba vedet, da Reala nikdar nisem prebavljal. Podobno je z MIA, ga nisem maral niti v prejšnjem tisočletju, in ga ne maram še danes pretirano... priznam pa, da so precej simpatični, ker so praktični sami zgradili tole posrečeno kombinacijo, pa še Dragič seveda igra tam. Ultimate rešitev.... Dragič in Dončič v UTA 
HypoHypo, si pa vsaj v primeru Olimpije v teh časih malce bolj zadovoljen, no, zdej pa se ne da na tekme hodit
Vedno sem bil za underdoge in poslušal svoje srce, ponavadi sem že po defaultu takšen, da ko vidim, neke blazne superstar trojice, me to začne odbijat... je pa potem ko pa tem klubom uspe, pa sreča še toliko večja. Večkrat se vprašam, še večkrat tudi moji kolegi, zakaj toliko časa in pozornosti namenjam košarki... praktično sem že od otroštva tako ali drugače blizu basketa. Basket je tudi edina stvar, ki jo lahko od nekdam preigravam celo popoldan, da niti ne pomislim na utrujenost, žejo, celodnevno švasanje sonca v glavo... seveda se z leti vse manj hodi na igrišče oz. zadnja leta skoraj nič 
Bi si želel, da je basket manj komercialno zanimiv, ker vsak šport, ko pridobiva ne komercializaciji, gledanosti,.. izgublja v svojem bistvu! Drugače pa enkrat mazohist, vedno mazohist

HypoHypo, si pa vsaj v primeru Olimpije v teh časih malce bolj zadovoljen, no, zdej pa se ne da na tekme hodit

Bi si želel, da je basket manj komercialno zanimiv, ker vsak šport, ko pridobiva ne komercializaciji, gledanosti,.. izgublja v svojem bistvu! Drugače pa enkrat mazohist, vedno mazohist

Tudi prekinitev ni dovolj. Zadnji dve minuti je challenge dovoljen samo ob piskanem prekršku. Če ga ne piskajo, ni nič. Recimo tekma Mavs: Hawks.
In the last two minutes of the fourth period and OT, out-of-bounds and goaltending/basket interference call reviews will be exclusively triggered by on-court referees.

Torej, ob tem odpade izgubljena žoga Lillarda, po kateri so seveda sledile točke... zadnja situacija, pa za tiste, ki niso gledali... 6,2s pred konecem če mi še dela pomnilnik... je Carmelo Anthony v napadu z komolcem v glavo usekal Dončiča... in potem so sledile tudi točke, če se prav spomnim... torej zato, ker tisti komolček Carmela ni bil sojen kot osebna v napadu, potem DAL niti ni imel možnosti challenga... torej po gostilniško bi lahko gledako rekel, da je bila tekma ukradena (2x)... malce neumno, če ti že po defaultu ne sodijo očitnih napak, nimaš potem niti možnost pritožbe... na kratko, če bi DAL sodili samo eno od teh spornih situacij bi mogoče zmagal, če bi sodili obe, bi sigurno zmagal... mi pa ni všeč, ker je Luka že postal v ligi NBA eden od tistih, ki največ jočejo... whining boy mu mnogokrat pravijo zadnje čase... in ko se ves čas pritožuješ, te potem morda ob legitimnih razlogih nihče več ne jemlje resno, raja pa se dela iz tebe norca... tole pritoževanje Luke je nekaj, za kar bi lahko pri DAL koga zaposlili, da se s tem ukvarja... z razgreto glavo Saleta mlajšega... kaj češ, kri ni voda

Eh jaz se tolazim s tem, da mi je slovenska reprezentanca leta in leta povzrocala bolecine, ko so kot favoriti epsko izgubljali (recimo cetrtfinale proti grkom, polfinale proti srbiji), ampak na koncu je bila tista zlata medalja toliko bolj sladka.
Sej navijanje je deloma sado-mazo sport, razen ce si priloznostni navijac, ampak potem ti tudi tiste zmage pomenijo manj.
Sej navijanje je deloma sado-mazo sport, razen ce si priloznostni navijac, ampak potem ti tudi tiste zmage pomenijo manj.

Sado mazo je gledat Porzingisa, ki igra kot pussy, vedno ko stopi na parket me pogreje. Kje sta Powell pa Bobane se veliko bolj ujameta z Luko kot anemični 220cm šuter. 
Luka je fejkal tisto proti Carmelu btw, naslonjen je bil na njega in ko se je premaknil proti njemu je floppal, žal je sodnik to opazil.

Luka je fejkal tisto proti Carmelu btw, naslonjen je bil na njega in ko se je premaknil proti njemu je floppal, žal je sodnik to opazil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Uizi ()

BREAKING: Andre Drummond will SIT OUT until he is traded from Cleveland.
Raptors & Cavaliers are in deep trade talks for Drummond.
Vir: NBA Buzz

Kodrnusa ::
Tole je dončič zaglumil kot igralec iz Ljubljanske Drame. Sej so mu celo tekmo piskal faule tako da se je nametal iz prostih metov.. Ko je pa clutch pa klasika. Za pPorzingisa ne bom izgubljal beded.. IQ gnile mandarine.. Igra ne izgleda lepo. Vse neki na silo, preveč 1 na 1.. Če imaš od cele ekipe samo 2 (brunson, doncic), ki znata kreirat napad ne bo šlo zelo dalec...

Ja ko tisti zadnji del replaya pogledaš, ki sem ga očitno včeraj spregledal... je vidno da je odigral.... ni bilo pa ravno vse sojeno, recimo osebna pri tisti floater trojki... overall, ko potegnemo črto, bi lahko oz. bi DAL včeraj moral zmagat, glede na to, da so POR manjkali 3 starterji... tudi DAL je bil v neki seriji, čeprav, kot je Samael enkrat nazaj omenil, proti samim, ali slabim, ali hendikepiranim ekipam... škoda, Luka je svoje oddelal, če bi še ekipa, bi včeraj DAL gladko zmagal... ja gladko!

OMG kaj je THJ razmišljal v tej akciji... pomika se kot krokodil proti CA.

Drummondu sledi še Blake Griffin...
Vir: Adrin Wojnarowski
BREAKING: Blake Griffin will sit out until he is traded or bought out by Detroit. He is owed $53.7 Million over the next season and a half.
Blake in 2020-21: 12.1 PPG, 5.2 RPG, 4.0 APG, 37 FG%
Vir: Adrin Wojnarowski

drvo ::
Sem zdaj gledal na twitterju.
Statistika Dončiča na zadnjih petih tekmah
37.2 Points
8.0 Rebounds
9.4 Assists
54.0 FG%
47.6 3P%!!!!!
Najbolj zanimiv podatek so trojke, kjer je izrazito nad svojim povprečjem.
Statistika Dončiča na zadnjih petih tekmah
37.2 Points
8.0 Rebounds
9.4 Assists
54.0 FG%
47.6 3P%!!!!!
Najbolj zanimiv podatek so trojke, kjer je izrazito nad svojim povprečjem.

Tole mu gladko prinaša naziv igralca tedna na zahodu... bi pa seveda bilo boljše, če bi namesto tega včeraj zmagali... ja, lepo je popravil, predvsem met za 3 točke... se meni samo zdi, ali je tip v tako kratkem času precej shujšal? Sem pa že večkrat gledal nekaj, kar je povsem irelavantno... kako človeku pri tem denarju uspe na sebe spravit tako shitty tetovaže? motiv je njegova stvar... ampak kvaliteta

Medtem je pa KP najslabši igralec v obrambi med igralci ki so min. 20min na parketu.

Luka pa je postal prvi igralec v zgodovini franšize DAL, po tem, kolikokrat je dosegel 25+ točk v seriji... sedaj je pri številki 13, s čimer je prehitel prejšnja lastnika tega dosežka, ki sta bila Mark Aguirre in Dirk Nowitzki.

Je tudi tretji po številu tekem zaporedoma z 25+ pikam pri teh letih. Kralj!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Uizi ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Evropsko prvenstvo v košarki 2017 (strani: 1 2 3 4 … 16 17 18 19 )Oddelek: Šport | 179718 (58397) | bambam20 |
» | NBA (strani: 1 2 3 4 … 13 14 15 16 )Oddelek: Šport | 217747 (115056) | Samael |