» »

Kateri woofer/sub za hifi/tv/pc?

Kateri woofer/sub za hifi/tv/pc?

1
2
»

neo5468 ::

mgermo je izjavil:

Pa sem še jaz vzel tega pb1000. Prvi občutki so mešani. Celo popoldne sem ga premeščo po sobi in tudi spreminjal listening position. Meril sem z mikrofonom in rew. Najlepši graf je nearfield takoj ob dvosedu. Na tej lokaciji je vseeno varianca 10db. Je to veliko?

Problem je chest slam. Namreč ni ga. Dvosed vibrira kar je kul, v prsih pa ne. Poslušal sem Top Gun napovednik, Mad Max etc...na reference jakosti. Z spl metrom sem meril jakost zvoka povprečje 80-90db, peak je bil 115db. Dvosed kot rečeno strese, mene pa ne. Soba je 20m2.
Za primerjavo, pri enem tipu sem poslušal Dali Icon 12" sealed sub v večji sobi kot je moja + vrata v drug prostor. Proti svsju na papirju nima za burek. Tam so prsa vibrirala, tu ne :( Je potrebna večja glasnost kot 115db? Tam je namreč res nerealno nabijalo aka ne moreš 2 uri gledat filma na taki glasnosti, kvečjemu demo.

Verjetno napačne nastavitve, ali pa slab sub placement. V AVR naštimaj zvočnike na "small" in crossover na 80hz, LPF za LFE probaj 120hz, dial na subu na LFE pozicijo. Predvajaj Edge of Tomorrow intro na blurayu, ali pa Interstellar launch scene. Z gainom se tudi lahko igraš, probaj pojačati na 70% oziroma znižaj ga, če pride do port chuffinga. Ne vem kaj si pričakoval od suba, ampak je definitivno boljši kot tisti Dali. Veliko bolj natančen in tudi nižje gre, tudi pod 20hz.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: neo5468 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hišni kino Onkyo HT-S5805 da/ne?

Oddelek: Zvok in slika
254245 (3400) neo5468
»

Dobra masa avto ojačevalca

497394 (5920) Scorpia
»

Domača izdelava zvočnika :-> (strani: 1 2 3 4 )

17237744 (21203) čuhalev
»

Aktivni zvočniki in subwoofer

122583 (2424) JurcaG

Več podobnih tem