» »

Ponavljajoč se Blue Screen v Windows XP

Ponavljajoč se Blue Screen v Windows XP

deejayb ::

Lep pozdrav!

Imam en problem. Pred 1 tednom sem kupil novo matično in nove rame. Vse sem spakiral v "Kišto" in hotel inštalirat Windowse XP a tukaj se je pojavil problem. Naprej je vse lepo in prav šlo, vpisal sem registracijsko št. potem je še nekaj delalo, nato pa se je prikazal Blue Screen in je pisalo da je windows zaustavil delovanje da bi preprečil okvaro računalniku. Nato sem resetiral in poskusil ponovno, a se je napaka ponovila. Vendar je bil drug zapis. Mi lahko prosim povesta kaj bi to lahko bilo?

LP Jure
  • spremenil: ToniT ()

upirna ::

Ena komponenta ni dobra. Ponavadi so rami.

DeLuX ::

Mozno da so rami, mozno je tudi ostala roba.

Odpri kisto, vzem vse vn, razn procesorja + vent. Przgi kisto za 10sek. Ugasn. Dej lepo pazljivo in pocasi vse notr nazaj. Rame dej lih obratno v reze (recmo d si mel prej 2 rama skrajno levo... postavi samo 1 ram skrajno desno). Resetiraj bios - ce ne ves kateri jumper, poglej v knjigco od plate. Startaj PC, idi v bios, izberi Load optimized defaults, nastavi ce je se kaj treba, samo ne spreminjat prevec! Restart, s sistemsko disketo oz. cdjem formatiraj c:, bootaj winxp, in jih nalozi. Ce ti bo se zmer javl blu skrin, zamenjaj ram(e) - sposodi si jih nekje. Ko zamenjas, samo restartaj in pusti da gre spet do tiste tocke, pri kateri nastane problem. Ce je se zmer isto, zamenjaj graficno (bilokatero), in ponovno izvedi kot z rami. Aja..se to.. razne zvočne ipd. odstrani s plate. Notr mej samo osnovo: proc, grafa rami, disk, cdrom. --Ta drug zapis pri blu skrinu ti naj ne daje preglavic, ker se veckrat nardi d je zmer drug zapis... Pa... plato si reku d si nabavu novo. sm mel ze iste probleme z novo plato, in na koncu sem ugotovil (po priblizno takem postopku), da je bla plata zanič.Zamenjal so jo, in je delal. Možno je tudi nekompatibilnost plate z rami. Ponavad je za tak porblem z blu skrinom kriv ram, graficna ali plata! Tako bos stestiral posamezne komponente, in kmalu ugotovil kater hardwer je zanič. Upam d sm ti pomagu :)

LP,
DeLuX

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DeLuX ()

sash ::

grrrrrrrrrrrrrrr, naslov teme prilagodi vsebini ;((
--------------------
Think different...
TOROiD Group

deejayb ::

Sem nekaj dni poskušal kaj bi lahko bilo. Najprej sem zamenjal disk - ista napaka. Potem sem dal ven mrežno ista napaka. Sem dal drugo grafično notr - še kr modro vse. Pol sem se razkuril, vzel škatlo narazen, dal procesor, rame vse ven in še enkrat noter. Pa se je še kr pojavljal problem. Plata je nova pa tudi rami so novi (ker plata podpira samo DDR rame sem nabavo še ram). Plata je MSI 745 Ultra da še to povem če kaj pomaga pri tej skušnjavi!

Hvala LP Jure

DeLuX ::

deejab:

ostane ti samo se plata in ram. zamenjaj ram. sposodi si ga od nekoga. ce potem ne vzge,
skoraj ni drugega kot defektna plata. sicer pa msiplatovje niso nevemkok priznane. na vrhu so epox, asus, abit, ipd. ce si to kupu v strcun, idi v servis , pa rec d smatras d je plata fuč. pa d nej stestirajo na drugi (isti - novi).

LP,
DeLuX


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kolk točk v 3Dmarku

Oddelek: Pomoč in nasveti
181405 (1059) DeLuX
»

Benchmarks -=- UT2K3 (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
553930 (3057) Boky
»

Plata podpira le do 1.4Ghz!?

Oddelek: Pomoč in nasveti
71095 (946) DeLuX
»

XP problemi

Oddelek: Pomoč in nasveti
261330 (925) primozetoo
»

'CUDNO' ZMRZOVANJE PCja! NA POMOC!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
101374 (1142) Highlag

Več podobnih tem