» »

My cloud

My cloud

mirc001 ::

Pozdravljeni,

Situacija je taka imam internet od telekoma, preko optike,vmes med modemom in računalnikom imam ruter , zdaj pa sem na ta ruter priklopil še wd my cloud ex2 ultra.Katerega pa mi zdaj noče zaznati ne ruter ne računalnik.Zanima me kaj bi bilo narobe.

Hvala za odgovor

Fsegula62 ::

Malo več podatkov nebi škodilo, imas modem v bridge, imaš en DHCP ali dva? Je disk priklopljen na enak router kot PC/telefon z katerim poskušaš dostopati do njega

hojnikb ::

cloud bo seveda treba nastavit preko njihovega appa
#brezpodpisa

Disk je priklopljen na isti roter kot računalnik.Router je z modemom povezan z kablom, tako kot računalnik in disk.Za DHCP pa ne vem ali sta dva ali en.

po cem sklepas da ti ga router ne zaznava?
#brezpodpisa

Ker ko probam wdmycoud/setup, ga ne najde.In ko pogledam v nastavitve routerja mi pokaže da je samo računalnik povezan gor.

potem je ocitno problem z portom ali kablom, s katerim povezujes wdja na router.
da ga nisi slučajno dal v wan port.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Kabel je vredu in ni v wan portu, kako pa preverim, če je z portom vse vredu?

ti sploh gori lučka na routerju, k ga prklopiš gor?
#brezpodpisa

Ja gori lučka.

Sem pa opazil, ko grem v nastavitve routerja, da me opozarja, "the WAN IP is not the external IP.External IP- based services will not work.

Ali bi to lahko bil problem in kako naj ga rešim?

UganiKdo ::

mirc001 je izjavil:

Ja gori lučka.

Kje gori lucka? Oranzna/zelena zraven ethernet konektroja na routerju in my cludu?

mirc001 je izjavil:

Sem pa opazil, ko grem v nastavitve routerja, da me opozarja, "the WAN IP is not the external IP.External IP- based services will not work.

Ali bi to lahko bil problem in kako naj ga rešim?

Naceloma ne, to je verjetno zato ker ponudnikov router ni v bridge nacinu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: UganiKdo ()

Na cloudu in na routerju gorijo oranžna in zelena lučka, kjer je priklopljen kabel od clouda .Ko grem pogledat kdo je priklopljen na ruter mi pokaže samo računalnik.

Ales ::

A je ta My Cloud že bil prej kje v uporabi?

Ne čisto nov.

Fsegula62 ::

Pa je bil tudi pakiran tako kot, da ga še ni noben uporabljal?

Taip4n ::

Na routerju preveri DHCP lease seznam in poizkusi dostopati direktno preko IP naslova.

Trenutno sem že uredil, router se nastavil, v access point mode in trenutno deluje.

Karen ::

To pomeni da ti operaterjev modem deluje kot router (usmerjevalnik), tvoj router pa deluje kot brezžična točka in stikalo. Nič narobe v glavnem, večina modemov/routerjev operaterjev ni prav nastavljiva, zato ljudje pogosto uporabljajo svoje routerje kot "routerje", wan pa povežejo z operaterjevim modemom na tistem portu ki pač vse spusti skozi...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako vzpostaviti omrežje z več ruterji in enim modemom? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
8727712 (8578) fpopla87
»

innbox v60u nastavitve (strani: 1 2 )

8933269 (12177) Lonsarg
»

Domače omrežje preko dveh routerjev

153045 (2612) Invictus
»

problem s povezavo routerja na amisov modem

161996 (1861) IvoJan
»

Nastavitev modema za vidnost računalnikov povezanih v router?!

169663 (9332) Hanzek

Več podobnih tem