Forum » Omrežja in internet » My cloud
My cloud
mirc001 ::
Pozdravljeni,
Situacija je taka imam internet od telekoma, preko optike,vmes med modemom in računalnikom imam ruter , zdaj pa sem na ta ruter priklopil še wd my cloud ex2 ultra.Katerega pa mi zdaj noče zaznati ne ruter ne računalnik.Zanima me kaj bi bilo narobe.
Hvala za odgovor
Situacija je taka imam internet od telekoma, preko optike,vmes med modemom in računalnikom imam ruter , zdaj pa sem na ta ruter priklopil še wd my cloud ex2 ultra.Katerega pa mi zdaj noče zaznati ne ruter ne računalnik.Zanima me kaj bi bilo narobe.
Hvala za odgovor
Fsegula62 ::
Malo več podatkov nebi škodilo, imas modem v bridge, imaš en DHCP ali dva? Je disk priklopljen na enak router kot PC/telefon z katerim poskušaš dostopati do njega
Disk je priklopljen na isti roter kot računalnik.Router je z modemom povezan z kablom, tako kot računalnik in disk.Za DHCP pa ne vem ali sta dva ali en.
Ker ko probam wdmycoud/setup, ga ne najde.In ko pogledam v nastavitve routerja mi pokaže da je samo računalnik povezan gor.
hojnikb ::
potem je ocitno problem z portom ali kablom, s katerim povezujes wdja na router.
da ga nisi slučajno dal v wan port.
da ga nisi slučajno dal v wan port.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Sem pa opazil, ko grem v nastavitve routerja, da me opozarja, "the WAN IP is not the external IP.External IP- based services will not work.
Ali bi to lahko bil problem in kako naj ga rešim?
UganiKdo ::
Ja gori lučka.
Kje gori lucka? Oranzna/zelena zraven ethernet konektroja na routerju in my cludu?
Sem pa opazil, ko grem v nastavitve routerja, da me opozarja, "the WAN IP is not the external IP.External IP- based services will not work.
Naceloma ne, to je verjetno zato ker ponudnikov router ni v bridge nacinu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: UganiKdo ()
Na cloudu in na routerju gorijo oranžna in zelena lučka, kjer je priklopljen kabel od clouda .Ko grem pogledat kdo je priklopljen na ruter mi pokaže samo računalnik.
Karen ::
To pomeni da ti operaterjev modem deluje kot router (usmerjevalnik), tvoj router pa deluje kot brezžična točka in stikalo. Nič narobe v glavnem, večina modemov/routerjev operaterjev ni prav nastavljiva, zato ljudje pogosto uporabljajo svoje routerje kot "routerje", wan pa povežejo z operaterjevim modemom na tistem portu ki pač vse spusti skozi...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako vzpostaviti omrežje z več ruterji in enim modemom? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 27711 (8577) | fpopla87 |
» | innbox v60u nastavitve (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 33268 (12176) | Lonsarg |
» | Domače omrežje preko dveh routerjevOddelek: Omrežja in internet | 3045 (2612) | Invictus |
» | problem s povezavo routerja na amisov modemOddelek: Omrežja in internet | 1996 (1861) | IvoJan |
» | Nastavitev modema za vidnost računalnikov povezanih v router?!Oddelek: Omrežja in internet | 9663 (9332) | Hanzek |