» »

Windows aktivacija - splošno

Windows aktivacija - splošno

bizgech ::

Odločam se za nakup računalnika in imam par splošnih vprašanj. Nazadnje sem računalnik kupoval pred 10. leti in takrat so bili aktualni drugi Windowsi in drugačni postopki aktivacije.

Zdaj imajo menda prenosniki Windowse aktivirane že v BIOS-u oz. UEFI? Velja to za vse prenosnike ali samo za določene? Če naložim drugo verzijo sistema Windows ali zamenjam disk, bodo novonaloženi Windowsi verjetno še vedno aktivirani, saj je aktivirano preko UEFI? Kako pa je z deaktiviranjem... recimo če po pomoti kaj spremenim v UEFI lahko aktiviranje izbrišem (se da ta nastavitev spreminjati)?

Pri desktopih (če ga sestavim sam) je to drugače. Če poleg komponent kupim tudi sistem Windows, lahko aktivacijo opravim preko UEFI, da imam ob naslednjem formatiranju že aktiviran sistem?

Tako. Nekaj splošnih vprašanj, ki mi bodo v pomoč pri nakupu.

filip007 ::

Polkna se aktivirajo v oblaku, dokler ne menjaš plošče lahko formatiraš sistem po želji.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.

bizgech ::

filip007 je izjavil:

Polkna se aktivirajo v oblaku, dokler ne menjaš plošče lahko formatiraš sistem po želji.

Ne vem, če se razumeva. Večkrat sem komu sformatiral računalnik in ko sem po formatiranju odprl Lastnosti sistema, mi je tam pisalo "Windows is activated", čeprav jaz nisem opravil nobene aktivacije. Ko sem ta isti sistem (iz istega ključka/DVDja) namestil nekomu drugemu, pa sem videl, da opozarja na aktivacijo. Zakaj takšna razlika pri nameščanju istega sistema na dva različna računalnika?

filip007 ::

Aktivirajo se samo enkrat pač s priloženo kodo in če formatiraš se povežejo v oblak in aktivirajo, samostojno.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.

showsover ::

Ja, tole je še za glede nove licence bolj podrobno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: showsover ()

MIHAc27 ::

filip007 je izjavil:

Aktivirajo se samo enkrat pač s priloženo kodo in če formatiraš se povežejo v oblak in aktivirajo, samostojno.

Točno tako. Menjaš lahko kar nekaj komponent v računalniku, ampak osnovne plošče definitivno ne. Če jo gre tudi licenca.

Proizvajalci računalnikov imajo z Microsoftom pogodbe. In na računalnike potem lahko naložijo windows lahko pa tudi ne.

Majhen tip: če imaš ključ od Windows 7, ga lahko nadgradiš v 10. Enostavno nadgradiš sistem 7 v 10 ali pa ključ od 7 vpišeš v novo inštalacijo. Kar ti je pač ljubše.
Seveda to lahko storiš samo 1x

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Licenca windows (nadgradnja) - inšpekcija (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
5713693 (9132) Pimoz
»

Izteka se možnost brezplačne nadgradnje na Windows 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
7125888 (19084) orreel
»

Izteka se rok za brezplačno nadgradnjo na Windows 10 (strani: 1 2 )

9517803 (13788) mtosev
»

Nadgradnja Windows 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8727316 (22436) R1710
»

windows 8 (nakup) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

29057083 (38824) mtosev

Več podobnih tem