Forum » Problemi človeštva » Cena goriva
Cena goriva
Raptor F16 ::
Nevem kaj bi imel od tega da bi lagal, sprasujem samo kako je to mogoce.
Če je res bodi tiho da mu ne nakoplješ inšpekcije. Če ni res pa priporočam enako.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva
bambam20 ::
Včeri na ac-ju omv.. me je mičken kap.. 95 oktanc sam 1.43 € po litru...sm si morla kupti snikers.
Raptor F16 ::
Včeri na ac-ju omv.. me je mičken kap.. 95 oktanc sam 1.43 EUR po litru...sm si morla kupti snikers.
Kaj ti je pa blo, da si šel na avtocesto tankat ? Tam jegorivo zmer 10c dražje
Leva ... Leva ... leva desna ena dva
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Raptor F16 ()
zobnik ::
Plin je 81 centov pa mi je full drag...ne vem če je bil že kdaj s tako ceno, bencin je bil 1.5 že
hojnikb ::
jah potem pa hodi peš. Pa sj skos govoriš, da ti je vseen kolk ti avto pije plina, kaj sedaj?
#brezpodpisa
feryz ::
Jebemti, dizel 1,504 evra. Na zakotni, samooskrbni, brez pct jevski, pumpi.
Grdo.
Ampak dobro, do tri evre se ne bomo sekirali, potem pa že malo.
Grdo.
Ampak dobro, do tri evre se ne bomo sekirali, potem pa že malo.
stara mama ::
Nevem kaj bi imel od tega da bi lagal, sprasujem samo kako je to mogoce.
Že odkar te poznam na tem forumu rad povzročaš forumske konflikte, tud z odpiranjem novih tem.
Zakaj bi v tem primeru bilo kaj drugače?
Če pa dejansko daš manj kot je cena po odbiti trošarini in DDVju, potem pa imaš.... bela nafta smo temu včasih rekli :)
Pa lepo da to javno omenjaš (ob predpostavki da se res to grete).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
feryz ::
kow ::
Ne to so tisti, ki se samo na siht vozijo celi zivot za druge pa nimajo casa, ce ne javis en mesec prej, da splanirajo.
Mogoce si pa ti problem, hehe?
Kakorkoli, nafta se je malo umirila. Nimam nekih obcutkov glede cene trenutno, bolj se nagibam da bo do konca leta sla se malo gor, proti 90$.
m0LN4r ::
V bruslju se pogovarjajo na Gipflu o 2,5eur na liter in 50 centov za kwh gospodinjstva, da se potem lahko financira ekofasizem. To je plan za 2022.
Mogoce si pa ti problem, hehe?Pa kaj vem, tisti ki imajo bencin v tanku imajo cas, drugi pa morajo cez noc polnit pa ni casa. Javne polnilnice so jim pa predrage in predalec od mesta srecanja.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
V bruslju se pogovarjajo na Gipflu o 2,5eur na liter in 50 centov za kwh gospodinjstva, da se potem lahko financira ekofasizem. To je plan za 2022.
Ne, se ne. Zopet bluzis na polno - kot ponavadi.
Bolj sem namigoval/se salil, da tebi recejo, da nimajo casa.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
Pa tudi, ce namigujes, kar namigujes, ko si nabavi nekdo EV, pridobi avtomaticno vecvrednostni kompleks. Videl enkrat, dvakrat in se je tocno to zgodilo, kaj smo predvidevali.
Ne, se ne.Pocak se pol leta, da pridejo friske ideje zelenih na jug.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Talk is cheap. To se ne bo zgodilo (2.5e za liter, ter 50c za kwh - v 2022) in lahko javno staviva. Meni ni problem.
Zgodovina sprememb…
Jaz tudi ne verjamem, da bodo speljali to 2022, ker si raja tega ne more trenutno privosciti, tako so rekl v eni konferenci enemu ministru....
Ampak ce speljejo 40 centov dodatnega co2, pridemo na priblizno 2,2 evra, ce je danes liter bencina na zahodu povprecno 1,80. khm.
Ampak ce speljejo 40 centov dodatnega co2, pridemo na priblizno 2,2 evra, ce je danes liter bencina na zahodu povprecno 1,80. khm.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
fikus_ ::
Bistvu tega zelenega ******* je pokasirat raji še zadnje $, €, . . .. Namesto da bi šli v akcijo in začeli z gradnjo tipskih JE in zagotavljanjem elektrike po primerni ceni. Potem pa lahko omejijo dostop ICE vozilom v mesta in tako naprej.
Tako pa najprej palca in potem malo korenčka, tako za vzorec.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
bambam20 ::
Raptor F16 je izjavil:
Včeri na ac-ju omv.. me je mičken kap.. 95 oktanc sam 1.43 EUR po litru...sm si morla kupti snikers.
Kaj ti je pa blo, da si šel na avtocesto tankat ? Tam jegorivo zmer 10c dražje
Sila. Ni blo druge .
Sparkxl ::
Nedavno sem slišal eno zanimivo tezo, v katero celo mogoče verjamem: o woke in green zdaj razglabljamo, ko imamo polne riti vsega, keša v obtoku kot še nikoli. Ko bodo visoke cene energentov in inflacija začele grizti vsakega izmed nas, bo green in woke hitro pozabljen.
Edino za nemčijo nisem siguren. Tam so že par let zblazneli z ekofašizmom. Zaprli vse nuklearke, zdaj še premogovnike ugašajo. In še kar nadaljujejo. Za češnjo na torti so si zelene zdaj še v vlado izvolili. In njihova zblaznela šefica je zdaj prišla na idejo da ne da dovoljenja za nord stream 2. Torej uvozu plina, edinega energenta ki jim je še ostal. Ker veter in solar je za afnanje, ne moreš cele države s tem nafutrat. Armageddon kommt
Edino za nemčijo nisem siguren. Tam so že par let zblazneli z ekofašizmom. Zaprli vse nuklearke, zdaj še premogovnike ugašajo. In še kar nadaljujejo. Za češnjo na torti so si zelene zdaj še v vlado izvolili. In njihova zblaznela šefica je zdaj prišla na idejo da ne da dovoljenja za nord stream 2. Torej uvozu plina, edinega energenta ki jim je še ostal. Ker veter in solar je za afnanje, ne moreš cele države s tem nafutrat. Armageddon kommt
D3m ::
In njihova zblaznela šefica je zdaj prišla na idejo da ne da dovoljenja za nord stream 2.
Verjemi, da jo bodo hitro skinili s položaja. :)
Ena lepa aferica pa gre papa.
Ker Nemčija je z razlogom zaprla nuklearke in termo izključno zaradi plina.
|HP EliteBook|R5 6650U|
o woke in green zdaj razglabljamo, ko imamo polne riti vsega, keša v obtoku kot še nikoli. Ko bodo visoke cene energentov in inflacija začele grizti vsakega izmed nas, bo green in woke hitro pozabljen.
Ne vsi!
Poglej kam so nekatere cene podivjale (transport, gradbeni material, gradbena dela, ...), marsikomu to že zdaj dela velike probleme.
Tist ki žene svojo zeleno agendo očitno dela nekje v javnem sektorju, po možnosti še priklopljen na kake dodatke.
Imamo zelo očitne indikatorje kdo je pri koritu zdaj in kdo ne :)
Bistvu tega zelenega ******* je pokasirat raji še zadnje $, €, . . .. Namesto da bi šli v akcijo in začeli z gradnjo tipskih JE in zagotavljanjem elektrike po primerni ceni. Potem pa lahko omejijo dostop ICE vozilom v mesta in tako naprej.
Korencka ne bo nikol, se manj ga bo, ampak nekateri se se tega ne zavedajo.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
stara mama je izjavil:
Jaz opazam, da imajo ljudje vedno manj denarja iz mesca v mesec ze ca. eno leto na nakupovalnih navadah. Pa ne samo to, vedno vec je sfrustriranih, nervoznih, agresivnih, kregajocih se strank itn.o woke in green zdaj razglabljamo, ko imamo polne riti vsega, keša v obtoku kot še nikoli. Ko bodo visoke cene energentov in inflacija začele grizti vsakega izmed nas, bo green in woke hitro pozabljen.
Ne vsi!
Poglej kam so nekatere cene podivjale (transport, gradbeni material, gradbena dela, ...), marsikomu to že zdaj dela velike probleme.
Tist ki žene svojo zeleno agendo očitno dela nekje v javnem sektorju, po možnosti še priklopljen na kake dodatke.
Imamo zelo očitne indikatorje kdo je pri koritu zdaj in kdo ne :)
Ok ko sem zacel delat, mi je blo normalno, da si folk kupuje recimo prenosnik za 1000-1500 na kredit, ker pac. Zdaj pa smo prisli tako dalec, da si kupujejo tiskalnike za 100-150 na kredit, prenosnike za 400-500 na kredit.
Pa da banke zavracajo te kredite, exponentno narasca nekje od pomladi. No vsaj tako je v nasi statistiki priblizno.
Ful so se stvari spremenile in to nenormalno hitro. Ze zdaj me pri znizanem prenosniku za 399 evrov vsak drugi vprasa, ce bo za black friday se bolj znizan. Pa to se 2-3 tedne, nekoc so hodl to sprasevat tam nekje 15.nov. naprej.
Ajd, kdor je cele dneve v pisarni tega ne opazi. Sej na ST je isto, mi pise random folk med akcijo, na ze itak znizane izdelke, ki so bistveno cenejsi kot v slo, ce se lahko zrihtam kak popust. Mislim, ce ni dnara, ga pac ni, ne kupuj.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
6bt9hmDwY ::
Molnar, to je glavna dolžnost potrošnika, da skuša kakorkoli (tudi čustveno) pridobiti materialno ugodnost/popust, to obstaja že iz pradavnine. Sam se strinjam s tem, če uspe, super, celo mladino učim v tem smislu, fallback je še vedno na redno ceno.
Inflacija je itak dovoljšna, mimogrede, meniš, da ni?
Inflacija je itak dovoljšna, mimogrede, meniš, da ni?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 6bt9hmDwY ()
Ni point molnarja v tem, da se ljudje več pogajajo, ampak bolj v tem, da finančno ne zmorejo več.
Molnar, to je glavna dolžnost potrošnika, da skuša kakorkoli (tudi čustveno) pridobiti materialno ugodnost/popust, to obstaja že iz pradavnine.Ja mogoce, jaz nisem odrasel v druzini, kjer bi moral v trgovini barantat, kot na trznici oz. bazarju.
Treba je razlikovati med zmernim barantanjem ali pa agresivnim in zadnje case je agresivnega cim vec. Folk enostavno vec nima stika z realnostjo.
Tipicn primer, ki se pojavi vsak dan zadnje case je. Ja mi bi imeli dober prenosnik, vsaj i5, 16gb rama, windows + office, fullhd, aluminijasto ohisje, pa cena maksimalno do 500eur.
Ali pa ko ti stranka rece, da hoce zelo dober, odlicen tiskalnik, ampak ji je tist za 99.- Evrov predrag, ker v lidlu majo enga za 69.-
Ali pa tudi razni s.pjcki, ki jih je ujela korona. Pride zenska, rabim novi, boljsi, vecji monitor, kot imam sedaj. Sedaj ima 10 let starga HD, 19" - imela bi 27" fullhd, ips, matt, nastavljiv po visini, pa z displayportom, ker njen 15 let star Fujitsu z XP ima samo DP.
Ji pokazes enga za 150evrov, pa se obrne in rece, da se ji NE IZPLACA. Ampak enivej, pustmo narobe, da se en kup ljudi fura knjigovodstvo na raznih 15+ let starih XP masinah.
Moj point je bil, da je tega iz tedna v tedna vec, ze kaksno pol leta, leto.
Niti ni redkost zadnje case, da pride kak student, ki bi imel rad malo boljsi prenosnik in si ga rezervira za 2-3 tedne, ker mu manjka se 50 evrov, da ga kupi.
Pa imamo tudi en kup ljudi, ki kredita zadnje case ne odplacajo, imajo ze po 2-3 opozoril.
Moj point je bil, da je tega iz tedna v tedna vec, ze kaksno pol leta, leto.
Niti ni redkost zadnje case, da pride kak student, ki bi imel rad malo boljsi prenosnik in si ga rezervira za 2-3 tedne, ker mu manjka se 50 evrov, da ga kupi.
Pa imamo tudi en kup ljudi, ki kredita zadnje case ne odplacajo, imajo ze po 2-3 opozoril.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Ja mogoce, jaz nisem odrasel v druzini, kjer bi moral v trgovini barantat, kot na trznici oz. bazarju.
Vprašati sme ali ne sme? No, če sme, je že naredil prvi korak, četudi sramežljiv. Mi vprašamo večkrat, če dajo kak popust ali če jim pomeni razliko plačilo v gotovini itn. Za špecerijo to nikakor nima smisla vpraševati, se dovolj denarja obrne, pri trajnih dobrinah pa sem skoraj v stiski, če vsaj ne vprašam (itak pa dobro vem, čemu grem v kakšno fizično trgovino). Saj dodaš še kaj v 'košarico' in namigneš korist za oba. Ali pa omeniš primerjavo z drugo trgovino, recimo. Bi bilo morda zanimivo, da se kdaj srečava v 'komercialnem okolju'. Očitno imaš srečo s strankami, ki se sprijaznijo s postavljeno ceno, ker niti ne vejo, kolikšen imaš RVC in koliko fleksibilnosti imaš na licu mesta :-)
PS: Mater, si pa dodal besedila. Bom drugič počakal z odgovorm do večera ;-)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 6bt9hmDwY ()
Ne razumes.
Me nic ne moti, ce se vprasa, ampak zadnje case so taksni, ki ti dajo obcutek, da ce jim ne das tolko in tolko popusta, da te zvecer zastihajo, ko prides ven iz garaze po sluzbi.
Treba je razlikovati med zmernim barantanjem ali pa agresivnim in zadnje case je agresivnega cim vec. Folk enostavno vec nima stika z realnostjo.
Me nic ne moti, ce se vprasa, ampak zadnje case so taksni, ki ti dajo obcutek, da ce jim ne das tolko in tolko popusta, da te zvecer zastihajo, ko prides ven iz garaze po sluzbi.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Ne razumes.
No, to pa si zdaj že malo zapretiraval... UPAM.
Niti ne, ce bi bilo v Slo toliko multikulti strank kot tukaj, bi vedel, da je to normalno. Mojega praktikanta so pred enim tednom v soli pretepli, ker ni zrihtal popusta kolegom. In ja turk je.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
widj3098dj32 ::
Roko na srce, ce se vlade drzav obnasajo tako, nevem zakaj se cudimo, da se njihovi prebivalci? Iz 70ih dalje vse bazira na zadolzevanju, kdo bo pa odplacal (ce sploh bo) pa je zadnja briga. Ce je moralna "vrednota" kvazi razvitega zahoda #YOLOlajf, potem bo to pac rezultat. Vprasajmo se samo komu to koristi: korporacijam, te vladajo po svetu.
Horas ::
za vse zgoraj kar ste napisali se lahk zahvalite tej namišleni pLandemiji, nalašč ustvarjeno za to. višje cene vseh stvari, plače iste ali manjše. korona dodatki za tiste ki že tak ali tako imajo.
vsi ki ste lani verjeli da se bo benz obdržal eno leto pr 1eur. haha. sem vam rekel da bo do jeseni vsaj 1.5eur. blizu sem bil. dizl je skor.
vsi ki ste lani verjeli da se bo benz obdržal eno leto pr 1eur. haha. sem vam rekel da bo do jeseni vsaj 1.5eur. blizu sem bil. dizl je skor.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Groot ()
Ja res ful moraš bit genialac da ne pogruntaš da benz ne more bit dolgoročno na 1€. Povpraševanje-ponudba pa to...
Ampak če spremljate kaj novice, pa ne tistih udarnih naslovov, ampak tiste tam čisto spodaj desno, lahko razberete da nas nič dobrega ne čaka. 1.5€ je samo začetek.
To so novice ki se pojavljajo 2,3x mesečno in govorijo o tem, da se zmanjšuje in omejuje pridelava fosilnih goriv.
To je ravno ena današnja
https://nypost.com/2021/11/08/biden-mig...
In take se množijo. Shellu so dobesedno prepovedali vrtat nafto
https://www.clearygottlieb.com/news-and...
In množijo se. In ko jih bo dovolj, bomo kar naenkrat sredi epskega pomanjkanja nafte. Ker nove investicije v nafto in premog strmoglavljajo, ker to je fuj. Nikjer, ampak res nikjer ni novic o nadomeščanju teh energentov. Medtem pa povpraševanje konstantno narašča.
Ko bo tako daleč še bomo pogrešali čase ko smo plačevali 1.5€ na liter
Ampak če spremljate kaj novice, pa ne tistih udarnih naslovov, ampak tiste tam čisto spodaj desno, lahko razberete da nas nič dobrega ne čaka. 1.5€ je samo začetek.
To so novice ki se pojavljajo 2,3x mesečno in govorijo o tem, da se zmanjšuje in omejuje pridelava fosilnih goriv.
To je ravno ena današnja
https://nypost.com/2021/11/08/biden-mig...
In take se množijo. Shellu so dobesedno prepovedali vrtat nafto
https://www.clearygottlieb.com/news-and...
In množijo se. In ko jih bo dovolj, bomo kar naenkrat sredi epskega pomanjkanja nafte. Ker nove investicije v nafto in premog strmoglavljajo, ker to je fuj. Nikjer, ampak res nikjer ni novic o nadomeščanju teh energentov. Medtem pa povpraševanje konstantno narašča.
Ko bo tako daleč še bomo pogrešali čase ko smo plačevali 1.5€ na liter
Invictus ::
Dobr, da imam remote job ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Nafte kolikor hoces. Samo Rusi in OPEC namenoma namenoma ne crpajo dovolj, da drzijo visjo ceno. Prevec berete novice, pa premalo gledate podatke.
Seveda je nafte dovolj, problem je samo v tem, da se z vsem omejevanjem zahodnih naftašev izven opeca zmanjšuje investiranje v nova odkritja. Obstoječa polja pa se hitro praznijo. Opec pa ne mora oskrbovat celega sveta.
Moras definirati "hitro praznijo". Nekih strasnih hitrih praznenj podatki ravno ne kazejo. Americani se vedno veliko crpajo - nove vrtine niso prepovedane, samo nova obmocja omejujejo. Saj se hkrati dela tudi na strani povprasevanja, osebno ne vidim nekega velikega problema. Bo malo volatilno, pa velik lapanja po cajtngih.. ampak ekonomija se bo prilagodila visjim cenam itd. Kmalu bos videl elektro kombije itd.
Na kaj pa bodo laufali ti elektro kombiji? Od kot bo elektrika prišla za vse te fantazijske sanje do 2030? Premog, nafta, plin? Vse to je fuj. Nuklearno nočemo. Veter in solar? Pol lahko pokrijemo celo evropo s tem da zadostimo potrebam
Vidimo kako deluje.
Vse kar nam je to ukinjanje prineslo, so višje cene ker oglaševano/željeno ne daje zadostnih realnih rezultatov.
Vse kar nam je to ukinjanje prineslo, so višje cene ker oglaševano/željeno ne daje zadostnih realnih rezultatov.
starfotr ::
Dramo ustvarjate, kjer je ni. Kapitalizem deluje. Presenecena bosta.
https://n1info.si/novice/gospodarstvo/c...
Vrni se v temo cez 10 let.
Mene ne briga kaj bo čez 10 let (vsaj primarno ne)
Jaz se moram preživet tu in zdaj!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
stara mama je izjavil:
Fair enough.
Dramo ustvarjate, kjer je ni. Kapitalizem deluje. Presenecena bosta.
https://n1info.si/novice/gospodarstvo/c...
Slovenci imamo pac neumne vladne ukrepe. Take neumnosti zmanjsujejo ucinkovitost kapitalizma. Buni se Jansi.
stara mama je izjavil:
Potem se vozi z biciklom, s sosedo, javnim prevozom itd. Lahko nabavis tudi lazji avto. Ce hoces preziveti, se bos moral prilagoditi, tako se vsi ostali. Ce si popolnoma na dnu, pa prosi za pomoc drzavo.
Zgodovina sprememb…
redtech ::
Nafta se bo mogoče spustila pod $80 za nekaj časa, V US mešetarijo z idejo, da bi spumpal rezerve 800M sodčkov ali prepovedal izvoz nafte.
Vendar se bo kmalu začelo poznati, da je investicij v proizvdonjo nafte manj in bo cena šla samo še gor.
Politiki dlje od svoje riti ne vidijo, zaradi take nespametne agende bomo še nasankali.
Vendar se bo kmalu začelo poznati, da je investicij v proizvdonjo nafte manj in bo cena šla samo še gor.
Politiki dlje od svoje riti ne vidijo, zaradi take nespametne agende bomo še nasankali.
Buggy ::
Vsi zagovorniki prostega trga in konkurence, ki bo pomagala k uravnavanju cen derivatov, se lahko zdej po prsih trkate. Idioti!
hojnikb ::
Vsi zagovorniki prostega trga in konkurence, ki bo pomagala k uravnavanju cen derivatov, se lahko zdej po prsih trkate. Idioti!
to ze deluje.... dokler ni kartelnih dogovarjanj :)
#brezpodpisa
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Cena goriva na AC - izven AC (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 13696 (10272) | sbawe64 |
» | Cena bencina, trošarine itd.. (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15065 (13242) | St235 |