» »

Kateri predplačniški paket?

Kateri predplačniški paket?

Boomerang ::

Kupiti nameravam 2 mobilna predplačniška paketa, vendar ne za potrebe telefoniranja, ampak nameravam SIM kartici uporabiti v drugih napravah.

Prvi paket bo namenjen samo dostopu do interneta (router s podporo SIM kartice), računam nekje do 1 GB mesečnega prenosa.

Drugi paket pa bo namenjen večinoma pošiljanju in sprejemanju SMS sporočil (komunikacija z neko napravo), računam nekje do 50 poslanih sporočil v 1 mesecu. Zaželjeno je, da lahko neporabljeno dobroimetje podaljšujem, na primer: Če mi po izteku 90 dni od zadnje polnitve računa ostane še 3 EUR, mi je cenejše porabiti 1 EUR in stanje podaljšati za naslednjih 90 dni.

Za oba paketa bi tudi želel spremljati porabo preko kakšnega spletnega vmesnika (na primer: paket simpl ima storitev Moj A1). Katera 2 paketa sta najugodnejša za moje potrebe?

black ice ::

Bob, ce hoces trajnik ali Hot, ce hoces vec enot / Paypal / placilo s kreditno.

Boomerang ::

Sem se odločil kar za SIMPL net. Kupil sim kartico s prednaloženim 5 EUR dobroimetja in dodatno še naložil 10 EUR, tako da imam v dobrem 15 EUR oz. 15 GB, ki jih lahko porabim znotraj 1 meseca. Problem je v tem, da mi mobilni podatki ne delajo niti na telefonu niti na LTE routerju. Na routerju mi sicer kaže, da je internetni dostop s hitrostjo prenosa 130 B/s, vendar ko se s telefonom ali računalnikom povežem na ta router, mi ne naloži ničesar, na telefonu pa piše "ni internetnega dostopa".

Kaj bi bil lahko vzrok za nedelovanje interneta na paketu, kateri je namenjen ravno dostopanju do interneta???

modelno1 ::

Na routerju si nastavil APN?
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

Boomerang ::

modelno1 je izjavil:

Na routerju si nastavil APN?


Klical sem na support, kjer so mi dali APN nastavitve. Te sem potem vnesel na router, vendar kljub temu ne dela... če se s telefonom ali računalnikom povežem na router, mi večinoma piše "brez interneta". Občasno napiše, da je spletni dostop, vendar ne naloži nobene spletne strani. SIM sem vstavil tudi v telefonu in nastavil APN, vendar tudi tam ni delalo. Ponovno sem klical na support in razložil, kjer so mi nato rekli, naj probam ponastavit telefon ali uporabit kakšnega drugega itd. Dejstvo je, da je router nov in kljub restartu v nobenem primeru ne dela. S to isto SIM kartico pa lahko normalno kličem in pošiljam SMS-je, problem je samo v dostopanju do interneta.

Probal sem z eno 2 leti staro A1 SIM kartico (prav tako SIMPL predplačniški paket), s katero pa internet dela brez problema. Zakaj pa z novo SIM kartico noče delat? Kakšna ideja?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bob (nova ponudba Simobila) (strani: 1 2 3 4107 108 109 110 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
54691282503 (3722) PINki
!

Mobilni internet za telebane (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
86108555 (11979) zobnik
»

Kje dobiti predplačniško SIM kartico, ki ne poteče?

Oddelek: Mobilne tehnologije
397444 (3089) Morison
»

kateri predplačniški paket? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
15440746 (17092) VrtniPalcek

Več podobnih tem