» »

Prodaja digitalnih izdelkov

Prodaja digitalnih izdelkov

drop123 ::

Prišel sem na idejo, da bi se lotil prodaje digitalnih izdelkov. Gre se za poslovni model, kjer bi kupil online course, e-booke in ostale digitalne vsebine iz spletnih strani, kjer bi dobil tudi licenco za nadaljnje razmnoževanje. Izdelek bi bil legalno moj, nato bi ga lahko prodal kolikorkrat bi hotel. Prednost je, da je v primerjavi z prodaja fizičnih izdelkov ta model enostavnejši in bolj profitabilen. Za prodajo bi uporabljal Shopify, izdelke pa oglaševal na preko FB addsov. Zanima me predvsem, če je takšen model poslovanja legalen v Sloveniji, v kolikor nimam registriranega podjetja. Sicer je možnost, da me kdo dobi izjemno majhna, pa vseeno. Podjetja mi sicer ni problem registrirati, a bi rad prej vsaj poizkusil, kako sistem deluje.
Zanima me, če ima kdo izkušnje ali pa vsaj kakršnekoli informaciji in bi mi znal kakorkoli svetovati. Hvala

bluefish ::

drop123 je izjavil:

Zanima me predvsem, če je takšen model poslovanja legalen v Sloveniji, v kolikor nimam registriranega podjetja.
Ne.

Kaj pa v primeru, da imam izdelek na platformi kot je naprimer Teachable in ga oglašujem na FB-ju? Potem dobim plačilo od določenega podjetja in bi moralo biti vredu?

Nazz ::

Doloceno podjetje me more kar "dat" denarja.

Lahko. Course, ki ga ustvaris sam je objavljen na njihovi strani. Ti plačal mesečno naročnino in pobereš 90% od vsakega prodanega izdelka.

Problem je edino oglaševanje

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: drop123 ()

Ali ti izplača podjetje ali fizične osebe je irelevantno. V obeh primerih se gre za obdavčljiv dohodek.

Nazz ::

Ok, kot prvo, podjetje potrebuje fakturo za izplacilo vrednosti. Ti kot fizicna oseba, je ne mores izstavit. Kako vodi to doloceno podjetje knjige, je njihova stvar.
Drugo, problem je tvoj neprijavljen priliv na TRR.

Kaj če poslujem samo preko paypala, Shopifya in FB ja? Brez bančneg računa?

Ali pa kar z gotovino v kuvertah. Če sprašuješ o legalnosti, to pač ni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Najbrž res ne. Zanima me, če je to izvedljivo brez da me kdo dobi. Kot sem že rekel, kasneje nameravam tako ali tako odpreti podjetje.

Šimpanz ::

Davčna številka prodajalca na vsakem računu služi temu da te davčna komot ujame. Če ne boš imel davčne številke ti pri nas nobeno podjetje ne bo kupovalo od tebe, ker so tako oni v prekršku.

Torej, če v shopify vnesem davčno številko to ni legalno, če nimam podjetja?

Si davčni zavezanec? Ne? Torej ni.

Če bi se rad šel podjetništvo, pač za začetek odpri eno od oblik s.p. in ne šmuglaj.

Zgodovina sprememb…

Ali si lahko davčni zavezanec brez podjetja?

smacker ::

Kvinta ::

drop123 je izjavil:

Ali si lahko davčni zavezanec brez podjetja?

Komot si lahko kot fizična oseba vsaj blo je tak:D
A.C.A.B

Dodatek k prejšnjemu postu. Mus seveda ni, da si davčni zavezanec. Point pa je, da boš potreboval neko obliko dejavnosti/podjetja.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prijava TRR v tujini?

Oddelek: Loža
256342 (5262) BlaY0
»

Odprtje SP

Oddelek: Loža