Forum » Loža » Prodaja digitalnih izdelkov
Prodaja digitalnih izdelkov
drop123 ::
Prišel sem na idejo, da bi se lotil prodaje digitalnih izdelkov. Gre se za poslovni model, kjer bi kupil online course, e-booke in ostale digitalne vsebine iz spletnih strani, kjer bi dobil tudi licenco za nadaljnje razmnoževanje. Izdelek bi bil legalno moj, nato bi ga lahko prodal kolikorkrat bi hotel. Prednost je, da je v primerjavi z prodaja fizičnih izdelkov ta model enostavnejši in bolj profitabilen. Za prodajo bi uporabljal Shopify, izdelke pa oglaševal na preko FB addsov. Zanima me predvsem, če je takšen model poslovanja legalen v Sloveniji, v kolikor nimam registriranega podjetja. Sicer je možnost, da me kdo dobi izjemno majhna, pa vseeno. Podjetja mi sicer ni problem registrirati, a bi rad prej vsaj poizkusil, kako sistem deluje.
Zanima me, če ima kdo izkušnje ali pa vsaj kakršnekoli informaciji in bi mi znal kakorkoli svetovati. Hvala
Zanima me, če ima kdo izkušnje ali pa vsaj kakršnekoli informaciji in bi mi znal kakorkoli svetovati. Hvala
bluefish ::
Kaj pa v primeru, da imam izdelek na platformi kot je naprimer Teachable in ga oglašujem na FB-ju? Potem dobim plačilo od določenega podjetja in bi moralo biti vredu?
Lahko. Course, ki ga ustvaris sam je objavljen na njihovi strani. Ti plačal mesečno naročnino in pobereš 90% od vsakega prodanega izdelka.
Problem je edino oglaševanje
Problem je edino oglaševanje
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: drop123 ()
Ali ti izplača podjetje ali fizične osebe je irelevantno. V obeh primerih se gre za obdavčljiv dohodek.
Nazz ::
Ok, kot prvo, podjetje potrebuje fakturo za izplacilo vrednosti. Ti kot fizicna oseba, je ne mores izstavit. Kako vodi to doloceno podjetje knjige, je njihova stvar.
Drugo, problem je tvoj neprijavljen priliv na TRR.
Drugo, problem je tvoj neprijavljen priliv na TRR.
Ali pa kar z gotovino v kuvertah. Če sprašuješ o legalnosti, to pač ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Najbrž res ne. Zanima me, če je to izvedljivo brez da me kdo dobi. Kot sem že rekel, kasneje nameravam tako ali tako odpreti podjetje.
Šimpanz ::
Davčna številka prodajalca na vsakem računu služi temu da te davčna komot ujame. Če ne boš imel davčne številke ti pri nas nobeno podjetje ne bo kupovalo od tebe, ker so tako oni v prekršku.
Si davčni zavezanec? Ne? Torej ni.
Če bi se rad šel podjetništvo, pač za začetek odpri eno od oblik s.p. in ne šmuglaj.
Če bi se rad šel podjetništvo, pač za začetek odpri eno od oblik s.p. in ne šmuglaj.
Zgodovina sprememb…
Kvinta ::
Ali si lahko davčni zavezanec brez podjetja?
Komot si lahko kot fizična oseba vsaj blo je tak
A.C.A.B
Dodatek k prejšnjemu postu. Mus seveda ni, da si davčni zavezanec. Point pa je, da boš potreboval neko obliko dejavnosti/podjetja.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prijava TRR v tujini?Oddelek: Loža | 6342 (5262) | BlaY0 |
» | Odprtje SPOddelek: Loža | 8457 (7358) | fraising |
» | Kupovanje brez davka v ostalih državah EUOddelek: Loža | 5021 (4417) | Šimpanz |
» | Kaj je EU VAT?Oddelek: Loža | 5265 (4622) | St235 |
» | Davčna številka v bazi - vprašanje redundatnosiOddelek: Pomoč in nasveti | 14065 (13303) | gokky |